Huhtikuu 2017

Valvojat: Sebastian Madison, Tylypahkamafia

Avatar
Jesse Caine
Ylläpitäjä
Viestit: 3550
Liittynyt: 10. Lokakuuta 2013, 14:58
Ammatti: Professori
Oppiaine: Taikaliemet & tähtitieto
Viesti:

Huhtikuu 2017

Viesti Kirjoittaja Jesse Caine »

Huhtikuu 2017


Tervehdys jäsenille

Nyt kevät on virallisesti täällä! Huhtikuussa ei enää suvaita lumisadetta, sillä pääsiäinenkin on jo aivan kulman takana. On aika vaihtaa paksut talviviitat kevyempiin ja viettaa aikaa ulkosalla. Tavallisten tiedoitusasioiden (peli-illat, kirjahaasteet jne.) lisäksi meillä on tässä kuussa eräs suurempi uudistus, josta toivommekin kaikkien lukevan lisää alta.

Huhtikuun roolipeli-ilta
Huhtikuun peli-illan aiheena ovat taikaväen pääsiäismarkkinat koulun ulkopuolella. Tylypahka AM on keksinyt, että koulukin voisi tienata markkinoilla rahaa myymällä joitakin oppilaiden valmistamia "tuotteita". Niin oppilaat kuin henkilökunnan jäsenetkin voivat lähteä markkinoille mukaan auttamaan myyntikojun pyörittämisessä tai sitten vain haistelemaan hieman uusia tuulia koulun muurien ulkopuolella. Peli pelataan maanantaina 17. huhtikuuta 2017 klo 19 alkaen koulun chatissa, ja lisätietoa siitä löytyy peli-iltatiedotteesta.

Nimimuutokset (Suomi 100 v. -juhlallisuudet)
APRILLIA APRILLIA! Tämä AM:in sovittaminen Suomeen oli siis aprillipilaa eikä totta. :D Pahoittelemme kaikille, joita tunnusten vaihtelu foorumilla häiritsi! Nyt kaikkien tunnusten pitäisi kuitenkin olla palautettu normaaliin kirjoitusasuunsa. Mikäli koet kuitenkin ongelmia kirjautumisessa, otathan yhteyttä sähköpostitse osoitteeseen amtylypahka@gmail.com.
Kukaan ei varmaan ole voinut välttyä kuulemasta, että Suomi viettää tänä vuonna itsenäisyytensä 100-vuotisjuhlaa. Koska Tylypahka AM toimii Suomessa ja suomeksi, olemme päättäneet juhlistaa asiaa muuttamalla joitakin koulussa käytettyjä sanoja ja nimiä suomalaisempaan muotoon. Vastedes koulun nimi onkin Taikaoppilaitos Aamupäivä ja uudet tupien nimet ovat Tipu (ent. Korpinkynsi), Luikero (ent. Luihuinen), Hupsispupsis (ent. Puuskupuh) ja Jellona (ent. Rohkelikko). Tämän lisäksi päätimme, että Taikakoulu Aamupäivä sijoittuu jatkossa Englannin Norfolkin kreivikunnan sijaan Suomeen Pohjois-Pohjanmaalle Iin kunnan lähistölle. Tästä johtuen myös koulun hahmojen nimet on käännetty suomenkielisiksi tämän listan mukaisesta ja toivommekin, että jokainen muokkaisi hahmonsa esittelyn tähän uuteen ympäristöön sopivammaksi (esim. suurin osa oppilaista on varmastikin suomalaisia eikä brittiläisiä). Koska kaikkien näiden (etenkin hahmojen) nimien muuttamisessa on melko kova työ, muutetaan niitä pienissä erissä kuluvan kuukauden aikana siten, että toukokuun alussa käytössä pitäisi olla kaikkialla uudet nimet. Erityisesti hahmonimien muuttaminen aiheuttaa teille, hyvät jäsenet, muutoksia foorumille sekä koulun jäsenalueelle kirjautumisessa, joten luethan tarkemmat toimintaohjeet täältä.

Sähköpostien allekirjoittaminen
Tahtoisimme muistuttaa, että kun lähetätte meille sähköpostia syystä tai toisesta, allekirjoittakaa se ainakin jonkun hahmonne nimellä! Meillä on yli 100 jäsentä ja valitettavasti emme muista ulkoa, mikä sähköpostiosoite kuuluu kenellekin pelaajalle/hahmolle. Asianne käsittely viivästyy, jos joudumme leikkimään salapoliisia ja selvittelemään, keneltä posti oikein on peräisin! Myös AM:in eri opettajille lähettämänne sähköpostit tulisi aina allekirjoittaa hahmonne nimellä (myös läksyt!), koska opettajilla on vielä vähemmän mahdollisuuksia tunnistaa oppilaita pelkän sähköpostiosoitteen perusteella. AM:iin liittyviä sähköposteja lähettäessä tosiaan riittää, että allekirjoittaa sähköpostin ihan yhdellä rivillä hahmonsa nimellä, esim. "T: Jesse Caine", tai "Terv. Jesse Caine" tai vaikka vain "-Jesse Caine". Allekirjoitustapa ei ole niinkään oleellinen vaan enemmän se, että näemme heti nopealla silmäyksellä, keneltä sähköposti on peräisin. :)

Henkilökunnan virkistysilta (chatpeli)
Pelaamme chatissa tiistaina 25. huhtikuuta 2017 klo 18 alkaen henkilökuntahahmoille tarkoitettua chatpeliä, jossa henkilökunta siis viettää jonkinlaista virkistysiltamaa. Pelin yksityiskohdat in-game ovat vielä hieman auki ja niistä voi päästä neuvottelemaan pelin suunnittelutopiikissa. Pelin aiheen vuoksi se on tietysti valitettavasti avoin lähinnä henkilökuntaan kuuluville hahmoille, ellet satu keksimään jotain erittäin hyvää syytä sille, miksi joku muukin hahmo olisi paikalla. Huomatkaa, että peli ei ole virallinen peli-ilta, eli mikäli siitä tahtoo saada tupa/roolipelipisteet, tulee siitä tehdä tavalliseen tapaan chatpeli-ilmoitus.

Huhtikuun erikoiskirjahaaste
Huhtikuun erikoiskirjahaasteen aiheena on meille kaikille varmasti erittäin tuttu aihe eli draama. Yleensä pelaamme draamaa minkä ehdimme, mutta nyt olisikin tarkoitus nauttia sitä kirjamuodossa. Erikoishaasteen topiikista voit lukea tarkemmat ohjeet haasteesta, antaa tai vastaanottaa teemaan sopivia kirjavinkkejä sekä tietysti ilmoittaa, kun olet saanut luettua draamakirjasi ja tahtoisit saada nimesi haasteen suorittaneiden listaan. Haasteen suorittamiseen ona ikaa vuoden loppuun saakka, ja mikäli olet jo sattunut tänä vuonna aikaisemmin lukemaan jonkin sopivan draamakirjan, voit lukea sen hyväksi tähän haasteeseen vaikka samantien. Kirjahaasteeseen itsessään voi hyvin myös vielä liittyä mukaan! Info kirjahaasteesta löytyy täältä ja tarkemmat osallistumisohjeet puolestaan täältä. Tervetuloa mukaan!

Pyhjamabilemiitti goes Åbo (21.-22.04.2017)
Huhtikuussa järjestetään AM:in historian ensimmäinen Turkumiitti (mikäli pikaista Ihmeotukset-leffamiittiä viime marraskuussa ei lasketa) ja teemana ovat pyjamabileet. Miittiin kuuluu olennaisena osana tietysti teeman vuoksi yöpyminen (ja tarjoamme yöpymispaikan Turun keskustasta!), mutta mukaan voi tulla toki myös vain jommaksikummaksi tai molemmiksi päiviksi, mikäli yöpyminen ei innosta. Ohjelmassa on ainakin syömistä, pyjamissa hengailua, syömistä, lautapelejä, syömistä, ennustamista,s yömistä, kynsien lakkausta, syömistä, miittivihon täyttämistä, syömistä ja miittimaskottipöllö Pasin kanssa leikkimistä. Mikäli Turun uusi Espresso House on miittiajankohtana jo auki, saatamme tehdä ekskursion myös sinne (pyjamilla tai ilman). Pakkaa siis mukaan pyjamasi ja suomi-turku-suomi -sanakirjasi ja suuntaa huhtikuun neljäntenä viikonloppuna Turkuun! Lisätietoa miitistä löytyy foorumin Turkumiittitopiikista ja sinne myös ilmoittautumiset miittiin. Miitti on avoin kaikille, mutta fyysisten rajojen (mm. hengitysilman ja nukkumapaikkojen määrä yöpymispaikassamme) mahdollisesti tullessa vastaan miittiin pääsee porukkaa ilmoittautumisjärjetyksessä.

Minimiitti Turussa (24.04.2017)
Turkulaiset miittaavat nyt oikein urakalla, sillä heti pyjamabilemiitin jälkeisenä maanantaina on suunniteltu pidettäväksi pieni kahvilakokoontuminen Turun keskustassa joskus iltapäivällä. (Sitä ei varsinaisesti tarkoitettu heti pyjamabilemiitin jälkeen, mutta se nyt vahingossa osui siihen...) Tarkoituksena on kahvilatarjoilujen äärellä jutella AM-asioita, suunnitella ehkä pelejä tai uusia hahmoja tai muuta vastaavaa tunnin tai parin verran. Tapaamispaikka ja -aika tarkentuvat lähempänä miittiä, ja niihin voi vielä vaikuttaa osallistumalla suunnitteluun miittitopiikissa.

Maalis-huhtikuun roolipelihaaste
Maalis-huhtikuun roolipelihaaste on auki huhtikuun loppuun saakka eli viimeinen päivä osallistua siihen on 30. huhtikuuta 2017. Tämänkertaisen haasteen aiheena ovat tuoksut ja tarkemmat osallistumisohjeet löytyvät täältä. Haasteeseen osallistumisesta on luvassa tupa- ja roolipelipisteitä, joten kaikki kiireen vilkkaa osallistumaan!

Vuosikirja 2016-2017
Kevät lähestyy loppuaan, joten alkaa olla korkea aika aloittaa kuluneen lukuvuoden vuosikirjan kokoaminen. Lisäohjeita siitä, miten juuri sinä voit osallistua vuosikirjan kokoamiseen tulee tämän kuun aikana foorumille, joten pidä silmät auki! Vuosikirjan kokoamiseen osallistumisesta voi saada paitsi tupapisteitä myös mahdollisuuden vaikuttaa siihen, mitä kuluneest lukuvuoden historiankirjoituksellisesti jää mieleen. Edellisen lukuvuoden vuosikirjaa voi selata täältä.


Uudet oppilaat

Odessa Martel (Korpinkynsi, 3. luokka)
Carolynne Fox (Rohkelikko, 4. luokka)
Sylviana Moore (Luihuinen, 6. luokka)
Madison Baker (Rohkelikko, 5. luokka)


Uudet henkilökunnan jäsenet

Margaret Fowler (muodonmuutosten professori)


Tapahtumat

01.04.2017 - Mona Ashfordin (17 vuotta) ja Lee Cornerin (13 vuotta) syntymäpäivä
07.04.2017 - Jillian Fieldsin syntymäpäivä (14 vuotta)
11.04.2017 - Täysikuu
12.04.2017 - Alicia Knightin (13 vuotta) ja Tristan Grimesin (13 vuotta) syntymäpäivä
14.04.2017 - Pitkäperjantai ja taikuuden historian kurssin viides oppitunti ilmestyy
16.04.2017 - Ensmmäinen pääsiäispäivä
17.04.2017 - Toinen pääsiäispäivä, Jim Fortin syntymäpäivä (17 vuotta) ja huhtikuun peli-ilta koulun chatissa klo 19 alkaen
20.04.2017 - Chloe Strongbown syyntymäpäivä (18 vuotta)
21.04.2017 - Pyjamabilemiitti goes Åbo -miitti
22.04.2017 - Pyjamabilemiitti goes Åbo -miitti
24.04.2017 - Nagi Blackthornin syntymäpäivä (18 vuotta) ja minimiitti Turussa
25.04.2017 - Henkilökunnan virkistysilta (peli chatissa klo 18)
26.04.2017 - Uusikuu
29.04.2017 - Puuskupuh vs. Luihuinen -huispausottelu
30.04.2017 - Viimeinen päivä osallistua toiseen roolipelihaasteeseen


Huhtikuussa tapahtunutta

Ei vielä tapahtumia

Tapahtumia poimitaan foorumin roolipeleistä, kuukausittaisista peli-illoista sekä ilmoitetuista chatpeleistä. Lisäksi tapahtumia voi ilmoittaa yksityisviestillä allekirjoittaneelle!
Jesse Caine | Taikaliemet & tähtitieto | Luihuisen tuvanjohtaja
"We don’t own our heavens now, we only own our hell." (Avatar)
Pelaajaesittely ja hahmolista