Syyskuu 2023

Valvojat: Sebastian Madison, Tylypahkamafia

Avatar
Jesse Caine
Ylläpitäjä
Viestit: 3551
Liittynyt: 10. Lokakuuta 2013, 14:58
Ammatti: Professori
Oppiaine: Taikaliemet & tähtitieto
Viesti:

Syyskuu 2023

Viesti Kirjoittaja Jesse Caine »

Syyskuu 2023


Tervehdys jäsenille

Uusi lukuvuosi on jo ihan melkein täällä ja pian oppilaat taittavat Tylypahkan pikajunassa matkaansa kesälaitumilta takaisin koulun penkeille. Ja toivon mukaan myös ainakin osa koulun henkilökunnastakin on palaamassa takaisin töihin. Uusi lukuvuosi tuo mukanaan paitsi uusia hahmoja, myös toivottavasti paljon uusia pelejä, joten nähkäämme jälleen koululla!


Uusi lukuvuosi 2023-2024 alkaa
Vietämme parhaillaan kesäloman viimeisiä päiviä, sillä uusi lukuvuosi alkaa maanantaina 4. syyskuuta 2023. Siitä lähtien siis opettajat voivat taas normaaliin tapaan pitää kursseja. Tällä hetkellä heti lukuvuoden alkuun ei ole vielä ilmoitettu yhtään uutta kurssia, mutta niitä lisätään kurssisivulle lukujärjestykseen sitä mukaa kun opettajat niitä ilmoittavat. Pyrimme tiedottamaan uusista kursseista aina myös AM:in etusivulla sekä täällä foorumilla.

Alkajaisjuhla (19.9.2023 klo 19)
Perinteistä alkajaisjuhlaa lajitteluseremonioineen vietetään chatissa tiistaina 19. syyskuta 2023 klo 18 alkaen. Luvassa on lajittelun lisäksi joitakin puheita, uusien valvoja- ja johtajaoppilaiden julkistaminen sekä tietysti juhlaruokailu, jossa kaikkien kannattaa syödä napansa täyteen, koska moinen ruoanpaljous nähdään AM:issa seuraavan kerran luultavasti vasta päättäjäisjuhlassa. Lisätietoa juhlasta löytyy alkajaisjuhlatiedotteesta. Jos tahtoisit hahmosi pääsevän pitämään juhlassa jonkinlaisen puheen tai muun ohjelmanumeron, otathan mahdollisimman pian yhteyttä Sebastian Madisoniin.

Huispausliiga 2023-2024
Uusi lukuvuosi, uusi huispauskausi! Viime lukuvuoden voitot ja tappiot ovat jo menneen talven lumia ja on aika aloittaa taistelu mestaruudesta taas puhdalta pöydältä. Huispausottelut arvotaan myös tänä vuonna, ja huispausottelutopiikista löytyvät otteluiden päivämäärät sekä huispauksen arvontasäännöt (jotka ovat enimmäkseen ennallaan, mutta ks. huispaussääntöjen muutokset alla).

Huispaussäännöt 2023-2024
Huispausotteluiden arvontasäännöt pysyvät tänä lukuvuonna samana kuin ennenkin, mutta ottelujärjestystä sen sijaan on muutettu. Käytössämme oli melko pitkään Potter-kirjoissa käytetty ottelujärjestys, jossa ottelut pelattiin joka vuosi samassa järjestyksessä, mutta tänä vuonna päätimme koettaa tuoda huispaukseen vielä vähän enemmän satunnaisuutta arpomalla myös ottelujärjestyksen. Jos siis huomaatte, että ottelut ovat eri järjestyksessä kuin aikaisemmin, se johtuu tästä! Ja se, että Luihuinen aloittaa kaikki ottelulohkot on täysin sattumaa eikä johdu siitä, että olisimme suosineet (tai sabotoineet, miten sen nyt haluaa nähdä) Luihuisen joukkuetta. :D Mutta hyvissä huispausuudistusuutisissa: meillä on joitakin ideoita myös huispauksen arvontasääntöjen muuttamisesta sellaiseen suuntaan, että joukkueet voisivat edes vähän vaikuttaa otteluiden kulkuun, ja näitä saatetaan testata jonkinlaisessa “varjoliigassa” lukuvuoden aikana. Tästä lisää tietoa luvassa myöhemmin. Näitä uusia sääntöjä ei kuitenkaan käytetä vielä tämän lukuvuoden virallisissa huispausotteluissa, koska tahdomme tosiaan ensin testata, että niissä on järkeä ja että ne toimivat myös käytännössä niin kuin olemme ajatelleet.

Huispausjoukkueisiin haku
Ennen kuin huispausotteluita voidaan pelata, on meidän toki koottava kasaan huispausjoukkueet. Ainakin osa joukkueista tulee tarvitsemaan tänä vuonna myös uusia kapteeneita, kosak edelliset ovat valmistuneet. Foorumilta löytyy huispaushakuinfo, joka sisältää tarkemmat tiedot koko hakuprosessista päivämäärineen. Haku toteutuu kuitenkin aiempinakin vuosina, ja tärkeät päivämäärät ovat maanantai 4. syyskuuta 2023, jolloin alkaa vanhojen, jo viime lukuvuonna huispausjoukkueissa olleiden huispaajien ilmoittautuminen, sekä maanantai 18. syyskuuta 2023 klo 18, jolloin alkaa uusien huispaajien ilmoittautuminen. Viime lukuvuoden huispaajat saavat pitää vanhat pelipaikkansa, jos tahtovat, kunhan ilmoittautuvat uudestaan joukkueeseen ohjeiden mukaisesti lukuvuoden ensimmäisen kahden viikon aikana. Uusilla huispaajilla on tämän jälkeen myös kaksi viikkoa aikaa jättää ilmoittautumisensa. Jos näiden molempien jälkeen joukkueissa on vielä vapaita paikkoja jäljellä, niihin voi ilmoittautua vapaasti koko loppulukuvuoden ajan. Kun joukkuekokoonpanot ovat selvillä, julkaistaan vielä kapteenihaku viimeistään tiistaina 3. lokakuuta 2023 ja myös siinä tulee olemaan hakuaikaa noin kaksi viikkoa.

Hahmoesittelyiden päivityspäivä (18.9.2023)
Hahmoesittelyt on toki hyvä pitää ajan tasalla ympäri vuoden, mutta mitä enemmän on hahmoja, sitä vaikeammaksi se voi käydä. Edes kerran vuodessa olisi kuitenkin hyvä käydä omien hahmojensa esittelyt läpi ja päivittää niihin ainakin sellaiset oleelliset tiedot kuin mm. ikä ja uusi luokka-aste. Ehkä hahmosi on myös kasvanut pituutta tai on tapahtunut jotakin muuta oleellista, mitä esittelyyn voisi lisätä. Kannustaakseemme kaikkia päivittämään hahmoesittelyitään, vietämme maanantaina 18. syyskuuta 2023 hahmoesittelyiden päivityspäivää. Halukkaat voivat tulla silloin mukaan kanavalle #hahmopäivitys höpisemään hahmoista ja päivittämään esittelyjään loistavassa seurassa. (Hahmoesittelyjä saa toki päivittää myös muina päivinä ja ilman loistavaa seuraa.)

Foorumipeliviikko (18. - 24.9.2023)
Foorumipeliviikon aikana on tarkoitus panostaa vaihteeksi foorumiroolipeleihin, jotka jäävät usein ehkä vähän chatroolipelien varjoon. Chatpelit eivät tietenkään ole tämän teemaviikon aikana kiellettyjä, mutta halukkaat voivat koettaa vaihtelun vuoksi elävöittää myös foorumia roolipeleillä. Foorumipeliviikkoa vietetään viikolla 38 alkaen maanantaista 18. syyskuuta 2023 ja lisätietoa löytyy foorumipeliviikon infosta.

Oppilaskunnan hallituksen valinta
Uuden lukuvuoden alkaessa valitaan myös oppilaskunnan hallitus uudestaan. Ilmoittautuminen oppilaskunnan hallitukseen julkaistaan lukuvuoden alettua maanantaina 4. syyskuuta 2023.

Lukuvuodelle 2023-2024 ilmoittautuminen
Ilmoittautuminen alkavalle lukuvuodelle on ollut auki jo elokuun alusta saakka ja nyt alkavat olla käsillä viimeiset hetket ilmoittautua, jos sitä ei ole vielä tehnyt. Kaikkien jäsenten on ilmoittauduttava läsnäoleviksi seuraavalle lukuvuodelle, jos tahtoo hahmojensa jatkavan AM:issa. Tämä koskee siis niin oppilashahmoja kuin myös opettaja- ja henkilökuntahahmoja. Ainoa poikkeus ovat hahmot, jotka on hyväksytty jäseneksi 1.8.2023 tai sitä myöhemmin. He ovat automaattisesti mukana alkavalla lukuvuodelle. Kaikille muille ilmoittautuminen tapahtuu foorumilla ilmoittautumistopiikisa TAI sähköpostitse osoitteeseen amtylypahka@gmail.com. Ohjeet sähköposti-ilmoittautumiseenkin löytyvät kuitenkin ilmoittautumistopiikista. Pysyäkseen jäsenlistalla, ilmoittautuminen tulee tehdä viimeistään sunnuntaina 10. syyskuuta 2023. Ilmoittamatta jätetyt hahmot poistetaan tämän jälkeen jäsenlistalta ilman erillistä ilmoitusta. Pyrimme tällä tavalla kerran vuodessa karsimaan jäsenlistoilta pois sellaiset hahmot, joita kukaan ei enää pelaa. Lisäksi opettajien on postata vähintään yksi kurssi-ilmoitus opetussuunnitelmineen kurssi-ilmoitustopiikkiin viimeistään tiistaina 31. lokakuuta 2023 tai otettava yhteyttä allekirjoittaneeseen yksityisviestillä tai sähköpostitse osoitteeseen amtylypahka@gmail.com ja sovittava jokin muu aikataulu. Foorumin Opettajainhuone-alueelta löytyy nyt myös tulevan lukuvuoden chatoppituntiaikojen varaustopiikki, jos tahtoo varata jo valmiiksi tuntiaikojakin.

Ilmoittautuminen muuhun taikamaailmaan
Jos hahmosi on valmistunut ja tahdot ilmoittaa sen ensimmäistä kertaa Muuhun taikamaailmaan, täytä hahmo(i)sta ensikertalaisen ilmoittautuminen. Tämän jälkeen sinulle annetaan kirjoitusoikeudet Muu taikamaailma -alueelle. Huomaa, että sinun ei enää tällöin tarvitse tehdä tälle lukuvuodelle uutta ilmoittautumista itse alueelle. Jos hahmosi on jo aiemmin ollut Muussa taikamaailmassa ja sinulla on kirjoitusoikeudet alueelle, ilmoita hahmosi lukuvuoden 2023-2024 ilmoittautumistopiikkiin. Jos Muun taikamaailman sijaan tahdot, että valmistunut hahmosi jää vielä AM:iin jatkoluokille, ohjeet tähän löytyvät valmistumisinfosta (viestin loppupuoli).

Syyskuun erikoiskirjahaaste
Kuten jo viime kuussa totesimme, syksy on hyvää aikaa kaikelle uudelle. Myös uudelle kirjallisuudelle. Vuosi onkin vihdoin tullut niin pitkälle, että on aika ehkä vuoden perinteisimmälle erikoiskirjahaasteellemme, joka on tietysti siis kirja, joka on julkaistu vuonna 2023. Tarkoituksena olisi lukea kirja, joka on ihan oikeasti tuore eli julkaistu ensimmäistä kertaa tänä vuonna, mutta haasteeseen voidaan kelvata myös esim. tänä vuonna julkaistu ensimmäinen suomennos tai jokin alkuperäisestä olennaisesti poikkeava uusi painos tai muu vastaava rajatapaus. Tarkemmat ohjeet haasteeseen löytyvät haastetopiikista, ja sinne myös ilmoitetaan haasteen suorittamisesta. Aikaa haasteen suorittamiseen on vuoden 2023 loppuun saakka, ja jos olet jo aikaisemmin tänä vuonna sattunut lukemaan jonkin haasteeseen sopivan kirjan, voit ilmoittaa hyväksilukea sen haasteeseen ilmoittamalla sen haastetopiikkiin vaikka heti. Huomaa kuitenkin, että yhden kirjan voi hyväksilukea vain yhteen erikoishaasteeseen!

Valvoja- ja johtajaoppilasvalinnat
Tulevan lukuvuoden alustavat valvoja- ja johtajaoppilasvalinnat on nyt tehty, ja kaikki valitut ovat ottaneet tehtävänsä vastaan. Uusia viestejä ei siis enää ole lähtemässä. Uudet valvoja- ja johtajaoppilaat julkistetaan alkajaisjuhlassa.

Tylypahkan pikajuna -miitti Turussa (21.10.2023)
Onko se lintu? Onko se lentokone? Onko se leijuva Armstrong Jones narun nokassa? Ei! Se on miitti! Turun junamiittiin on ehkä vielä hieman aikaa jäljellä, mutta kannattaa pistää varmuuden vuoksi jo ylös kalenteriin, jos osallistuminen kiinnostaa! Miitin oli tarkoitus juhlistaa lukuvuoden alkamista Tylypahkan pikajunan tunnelmissa, mutta koska miittipäiväksi osui peräti AM:in virallinen syntymäpäivä, voimme varmasti olla myös vähän syntymäpäivätunnelmissa. Miittiä vietetään siis lauantaina 21. lokakuuta 2023 Turussa ja ohjelmassa on ainakin kahvittelua kahvilassa, mutta mahdollisesti myös jotakin muuta, riippuen myös osallistujien toiveista ja ideoista. Miitin tarkempi kellonaika ja mahdollinen muu ohjelma tarkentuu lähempänä miittiä. Jos osallistuminen kiinnostaa, kannattaa siis suunnata miittitopiikkiin keskustelemaan aiheesta tarkemmin, jotta mahdolliset toiveesi miitin suhteen voidaan ottaa huomioon.

Kesäleirin päättyminen
Uuden lukuvuoden alkamisen myötä kesäleiri on valitettavasti vastaavasti päättymässä. Kesäleirille ei siis voi enää ilmoittaa uusia hahmoja ja leirin palkintojenjako julkaistaan jossain kohtaa tulevaisuudessa, kunhan ehdimme hieman laskeskella pisteitä. Jo aloitetut, kesäleirille sijoittuvat pelit saa leirin virallisesta loppumisesta huolimatta pelata toki rauhassa loppuun tai aloittaa vaikka vielä uusiakin, jos tuntuu, että on jäljellä jotain, mitä haluaisi vielä pelata. Ei siis mitään paniikkia sen kanssa. :D Mutta pikkuhiljaa tässä kesän vaihtuessa syksyksi ja lukuvuoden alkaessa päästämme irti Kalmolaskossaaren mukavan aurinkoisista tunnelmista ja vaihdamme ne koulun kiviseiniin ja koviin penkkeihin.


Uudet oppilaat
(Luokka-asteet syksyn uusia luokka-asteita)

May Hemingsworth (Rohkelikko, 5. luokka)
Cressida Sterling (Puuskupuh, 4. luokka)


Uudet henkilökunnan jäsenet

Ei vielä uusia henkilökunnan jäseniä


Tapahtumat

02.09.2023 - Nathan Everettin (5 vuotta) syntymäpäivä
03.09.2023 - Oppilaat palaavat takaisin koululle, alkajaisjuhla (in-game)
04.09.2023 - Lukuvuosi 2023-2024 alkaa ja vanhojen huispaajien huispausjoukkueisiin ilmoittautuminen alkaa
15.09.2023 - Uusikuu
16.09.2023 - Tylyahopäivä
18.09.2023 - Uusien huispaajien huispausjoukkueisiin ilmoittautuminen alkaa klo 18
19.09.2023 - Alkajaisjuhlapeli chatissa klo 19
29.09.2023 - Täysikuu


Syyskuussa tapahtunutta

Ei vielä tapahtumia

Tapahtumia poimitaan foorumin roolipeleistä, kuukausittaisista peli-illoista sekä ilmoitetuista chatpeleistä. Lisäksi tapahtumia voi ilmoittaa yksityisviestillä allekirjoittaneelle!
Jesse Caine | Taikaliemet & tähtitieto | Luihuisen tuvanjohtaja
"We don’t own our heavens now, we only own our hell." (Avatar)
Pelaajaesittely ja hahmolista