🧹 Huispaushakuinfo 2023-2024

Kuva

Valvojat: Sebastian Madison, Tylypahkamafia

Avatar
Jesse Caine
Ylläpitäjä
Viestit: 3550
Liittynyt: 10. Lokakuuta 2013, 14:58
Ammatti: Professori
Oppiaine: Taikaliemet & tähtitieto
Viesti:

🧹 Huispaushakuinfo 2023-2024

Viesti Kirjoittaja Jesse Caine »

Huispaushakuinfo 2023-2024

Uuden lukuvuoden alkaessa määritellään jälleen uudestaan tupien virallisten huispausjoukkueiden kokoonpanot. Tylypahka AM:issa huispausotteluiden tulokset päätetään tällä hetkellä arpomalla eli otteluita ei valitettavasti ole mahdollista suoraan päästä pelaamaan vaan huispaaminen on enemmänkin roolipelillinen lisämauste (tai ehkä itse pääruoka eräille hahmoille). Lisää siitä, miten huispaus AM:issa toimii, voi lukea täältä.

Huispausjoukkueisiin haku toteutuu siten, että joukkueessa (tai varasijalla) jo viime lukuvuonna olleilla on ensin kahden viikon ajan mahdollisuus ilmoittaa pitävänsä vanha paikkansa joukkueessa, ja tämän jälkeen vapaaksi jääneet paikat avataan yleiseen hakuun kaikille kiinnostuneille (jotka täyttävät tämän viestin lopusta löytyvät vaatimukset). Näiden molempien hakujen jälkeen järjestetään vielä tarvittaessa kapteenihaku niille tupajoukkueille, joilta puuttuu kapteeni (eli näillä näkymin ainakin Puuskupuh ja Rohkelikko). Tästä tiedotetaan vielä myöhemmin erikseen, mutta alempana on yleiset ohjeet kapteenihakuun.

Haut tulevat toimimaan samalla tavalla kuin aikaisempinakin vuosina, ja alla ovat vielä tarkemmat ohjeet ja aikataulut sekä vanhojen että uusien pelaajien hakuun. Hakijat (niin uudet kuin vanhat) täyttävät pienen huispausaiheisen lomakkeen ja postaavat sen foorumille. Huispaushaussa etenkin suosituimmissa tuvissa ja suosituimmissa pelaajapaikoissa nopeus on valttia, joten etenkin uusien hakijoiden kannattaa laittaa haun alkupäivämäärä jo ylös kalenteriin!

Vanhat huispaajat ja varasijoilla olleet
  • Joukkueissa (tai varasijalla) jo olleet hahmot saavat pääsääntöisesti pitää vanhan paikkansa (tai varasijalla olleet ottaa mahdollisesti vapautuneen joukkuepaikan). Vanhoilla hahmoilla on ensisijainen oikeus pitää kuitenkin vain vanha pelipaikkansa. Jos tahdot vaihtaa hahmosi pelipaikkaa, tulee sinun hakea uutta paikkaa yleisessä haussa. Voit kuitenkin halutessasi varmistaa ensin vanhan paikkasi ja sen jälkeen hakea paikan vaihtoa myöhemmin avoimessa haussa.
  • Varasijalla olleet tekevät ilmoittautumisen varasijalle uudestaan vanhojen huispaajien ilmoittautumisen yhteydessä. Mikäli haluamasi paikka vapautuu (eli paikan vanha pelaaja ei jätä ilmoittautumistaan määräaikaan mennessä tai hahmo on valmistunut), paikka on sinun. Jos paikka ei vapaudu, voit halutessasi hakea myöhemmin yleisessä haussa myös jotain toista paikkaa.
  • Vanhojen huispaajien uudelleenilmoittautuminen alkaa maanantaina 4. syyskuuta 2023 ja päättyy sunnuntaina 17. syyskuuta 2023.
  • Hahmot, jotka eivät tähän aikarajaan mennessä jätä ilmoittautumistaan, poistetaan joukkueesta heti ilmoittautumisen päätyttyä. Tämä koskee myös varasijoja.
  • Ilmoittautuminen tapahtuu jättämällä viime vuoden tapaan huispaushakemus huispausjoukkuetopiikkiin (julkaistaan lukuvuoden alkaessa 04.09.2023). Ilmoittautumista ei tarvitse kirjoittaa alust asti uusiksi vaan voit käyttää viime vuoden ilmoittautumistasi pohjana. Lue se kuitenkin läpi ja päivitä oleellisilta osin (hahmosihan on viime lukuvuoden aikana toivottavasti ainakin jollakin tapaa kehittänyt taitojaan!).
Uudet huispaajat
  • Uusien huispaajien ilmoittautuminen alkaa maanantaina 18. syyskuuta 2023 klo 18. Kahden viikon kuluttua siitä eli maanantaina 2. lokakuuta 2023 tehdään ensimmäinen joukkuejako ja sen jälkeen loput vapaaksi jääneet paikat ovat vapaasti haettavissa koko lukuvuoden ajan.
  • Jotta haku olisi mahdollisimman tasapuolinen kaikille, ei ennen ilmoittautumisen virallista alkua postattuja ilmoittautumisia oteta huomioon! Älä siis postaa ilmoittautumista ennen 18.09.2023 klo 18.
  • Jos haluamasi pelipaikka on jo varattu, voit hakea paikkaan varasijalle. Paikan vapautuessa sitä tarjotaan ensimmäisenä ensimmäisellä varasijalla olevalle.
  • Ilmoittautuminen tapahtuu postaamalla huispaajahakemus huispausjoukkuetopiikkiin (julkaistaan lukuvuoden alkaessa 04.09.2023), aikaisintaan maanantaina 18. syyskuuta 2023 klo 18. Lomakkeeseen pitää täyttää joitakin hahmoasi ja tämän huispaushistoriaa ja -taitoja koskevia kohtia. Hakemuskysymykset ovat samat kuin vanhoillekin huispaajille, joten voit halutessasi täyttää lomakkeen valmiiksi jo ennen haun alkamista, kunhan postaat sen vasta haun alkamisen jälkeen. Varmistathan ennen hakemuksen jättämistä myös, että hahmosi täyttää huispaajia koskevat vaatimukset (lueteltu alempana).
  • Hakemuslomakkeeseen voi täyttää mieluisuusjärjestyksessä useammankin pelipaikan sen varalta, että se mieluisin paikkasi meneekin jollekin toiselle.
  • Jos joukkueisiin (tai tiettyyn pelipaikkaan) on hakijoita enemmän kuin paikkoja, jaetaan pelipaikat ottaen huomioon ilmoittautumisjärjestys, hahmojen luokka-asteet sekä pelaajien mahdolliset muut huispaavat hahmot. Etusijalla ovat lähempänä valmistumista olevat hahmot sekä hahmot, joiden pelaajilla ei ole vielä muita huispaavia hahmoja. Pyrimme tällä siihen, että mahdollisimman moni pelaaja saa ainakin yhden hahmonsa huispausjoukkueeseen ja toisaalta, että joukkueiden pelaajien vaihtuvuus olisi suuri (jolloin useampi toivottavasti pääsee pelaamaan huispaajahahmoa).
  • Jos pelipaikkoja on vielä ensimmäisen jaon jälkeen vapaana, saa niihin ilmoittautua koska tahansa lukuvuoden aikana, jolloin paikat jaetaan ilmoittautumisjärjestyksessä.
Kapteenihaku
Uusien kapteenien haku (mikäli tarpeellista) hoidetaan erillisellä haulla joukkueiden kokoonpanon valinnan jälkeen. Kapteenin virkaa haetaan yksityisviestillä ja ohjeet julkaistaan viimeistään tiistaina 3. lokakuuta 2023, kun joukkueiden kokoonpanot on vahvistettu. Vain joukkueihin hyväksytyt hahmot voivat hakea kapteeniutta. Kapteenien virkoihin pyritään saamaan mahdollisimman aktiiviset pelaajat, sillä kapteeneille on suunniteltu jatkossa ihan oikeitakin tehtäviä, jotka liittyvät joukkueen kerhoalueen ylläpitoon.

Huispaajavaatimukset
  • Hahmon tulee olla vähintään 2. luokalla ja korkeintaan 7. luokalla. (Ekaluokkalaiset ja jatko-opiskelijat eivät valitettavasti voi olla joukkueissa.)
  • Hahmosta tulee olla postattuna hahmoesittely ennen huispausjoukkueeseen ilmoittautumista.
  • Hahmon tulee osata lentää ja huispata vähintään kohtalaisesti.
  • Kapteeniksi pyrkivän hahmon tulee olla vähintään 5. luokalla.
Ja kertauksena vielä tärkeät päivämäärät:

04.09.2023 - Vanhojen pelaajien (ja varasijoilla olleiden) ilmoittautuminen alkaa
17.09.2023 - Vanhojen pelaajien (ja varasijoilla olleiden) ilmoittautuminen päättyy
18.09.2023 klo 18 - Uusien pelaajien ilmoittautuminen alkaa
02.10.2023 - Tähän mennessä ilmoittautumisensa jättäneet uudet pelaajat jaetaan joukkueisiin
03.10.2023 eteenpäin - Huispausjoukkueeseen voi hakea jättämällä hakemuksen huispausjoukkuetopiikkiin. Vapaat paikat jaetaan ilmoittautumisjärjestyksessä.
03.10.2023 - Kapteenihaun ohjeiden julkaiseminen
16.10.2023 - Huispauskapteenien valinta

--------------------

Jos huispausjoukkueista, niihin hakemisesta tai huispauksesta ylipäätään on mitään kysyttävää, niin kysymyksiä voi esittää tässä topiikissa tai yksityisviestillä Jesse Cainelle. Pyrimme vastaaman kaikkiin kysymyksiin mahdollisimman nopeasti ja tyhmiä kysymyksiä ei ole. :)
Jesse Caine | Taikaliemet & tähtitieto | Luihuisen tuvanjohtaja
"We don’t own our heavens now, we only own our hell." (Avatar)
Pelaajaesittely ja hahmolista
Avatar
Jesse Caine
Ylläpitäjä
Viestit: 3550
Liittynyt: 10. Lokakuuta 2013, 14:58
Ammatti: Professori
Oppiaine: Taikaliemet & tähtitieto
Viesti:

Re: 🧹 Huispaushakuinfo 2023-2024

Viesti Kirjoittaja Jesse Caine »

Viime lukuvuoden huispaajien ilmoittautuminen on alkanut

Viime lukuvuonna huispausjoukkueissa pelanneiden (ja varasijalla olleiden) hahmojen ilmoittautuminen huispausjoukkueisiin on alkanut tänään ja kestää sunnuntaihin 17. syyskuuta 2023 saakka. Tänä aikana voi siis varmistaa hahmonsa jatkamisen samalla pelipaikalla kuin viime lukuvuonnakin (tai varasijalla olleiden tapauksessa ilmoittaa hahmonsa vapautuneeseen paikkaan). Jos tahdot vaihtaa hahmosi pelipaikkaa, sinun tulee hakea uutta pelipaikkaa uusien huispaajien haussa 18.09.2023 alkaen.

Ja ilmoittautuminen tapahtuu siis tuttuun tapaan huispausjoukkuetopiikkiin samaan, tuttuun kaavaan. Pyörää ei tarvitse keksiä kokonaan uudestaan vaan voit ottaa mallia hahmosi viime vuoden ilmoittautumisesta, mutta muistathan kuitenkin lukea ilmoittautumisesi uudestaan läpi ja miettiä, onko jokin asia ehkä muuttunut sitten edellisen ilmoittautumisen. Toivon mukaan hahmosi huispaustaidot ovat ainakin jonkin verran kehittyneet vuoden mittaan!

Uusien huispaajien ilmoittautuminen alkaa maanantaina 18. syyskuuta 2023 klo 18. Ennen sitä postattuja uusia ilmoittautumisia ei valitettavasti voida huomioida haussa. Ethän siis ota varaslähtöä vaan odota uusien haun alkamiseen!
Jesse Caine | Taikaliemet & tähtitieto | Luihuisen tuvanjohtaja
"We don’t own our heavens now, we only own our hell." (Avatar)
Pelaajaesittely ja hahmolista
Avatar
Jesse Caine
Ylläpitäjä
Viestit: 3550
Liittynyt: 10. Lokakuuta 2013, 14:58
Ammatti: Professori
Oppiaine: Taikaliemet & tähtitieto
Viesti:

Re: 🧹 Huispaushakuinfo 2023-2024

Viesti Kirjoittaja Jesse Caine »

Uusien huispaajien ilmoittautuminen on alkanut

Uusien huispaajien ilmoittautuminen on alkanut tänään klo 18. Tässä haussa voivat pelipaikkaa hakea niin uudet huispaajat kuin myös vanhat, jotka tahtovat vaihtaa pelipaikkaansa. Joukkuejaot tehdään maanantaina 2. lokakuuta 2023, joten jos tahdot varmistaa, että hahmosi on tässä jaossa mukana, jätäthän ilmoittautumisesi viimeistään sunnuntaina 1. lokakuuta 2023. Jos huispausjoukkueisiin tämän jälkeen vielä jää vapaita paikkoja, voi niihin hakea koko loppulukuvuoden ajan.

Ilmoittautuminen tapahtuu huispausjoukkuetopiikkiin, joka on siis sama kuin mihin vanhat huispaajat ovat jo parin viime viikon aikana ilmoittautuneet. Ohjeet huispausilmoittautumislomakkeen täyttämiseen löytyvät myös kyseisestä topiikista. Aloitusviestistä voi tarkistaa myös, mitkä paikat ovat vielä vapaina ja mitkä varattu. Myös varattuihin paikkoihin voi kuitenkin ilmoittautua halutessaan varasijalle.

Näillä näkymin kapteenihaku alkaa 3. lokakuuta 2023, jolloin foorumilla julkaistaan ohjeet siihen. Hakuun tulevat ainakin Puuskupuhin ja Rohkelikon joukkueiden kapteenien paikat. Kapteeniksi voivat hakea vain huispausjoukkueissa olevat hahmot, joten muistathan ilmoittaa hahmosi ensin huispausjoukkueeseen, jos havittelet kapteenin paikkaa!
Jesse Caine | Taikaliemet & tähtitieto | Luihuisen tuvanjohtaja
"We don’t own our heavens now, we only own our hell." (Avatar)
Pelaajaesittely ja hahmolista
Avatar
Jesse Caine
Ylläpitäjä
Viestit: 3550
Liittynyt: 10. Lokakuuta 2013, 14:58
Ammatti: Professori
Oppiaine: Taikaliemet & tähtitieto
Viesti:

Re: 🧹 Huispaushakuinfo 2023-2024

Viesti Kirjoittaja Jesse Caine »

Huispauskapteenien haku on alkanut

Kapteeneja vailla ovat PUUSKUPUHIN ja ROHKELIKON joukkueet. Ohjeet hakuun löytyvät täältä ja hakuaikaa on sunnuntaihin 15. lokakuuta 2023 (tai pidempään, jos siihen mennessä ei saavu yhtään hakemusta). Hakukelpoisia ovat kaikki Puuskupuhin ja Rohkelikon joukkueiden vähintään 5.-luokkalaiset huispaajat.
Jesse Caine | Taikaliemet & tähtitieto | Luihuisen tuvanjohtaja
"We don’t own our heavens now, we only own our hell." (Avatar)
Pelaajaesittely ja hahmolista
Vastaa Viestiin