Joulukuu 2022

Valvojat: Sebastian Madison, Tylypahkamafia

Avatar
Jesse Caine
Ylläpitäjä
Viestit: 3550
Liittynyt: 10. Lokakuuta 2013, 14:58
Ammatti: Professori
Oppiaine: Taikaliemet & tähtitieto
Viesti:

Joulukuu 2022

Viesti Kirjoittaja Jesse Caine »

Joulukuu 2022


Tervehdys jäsenille

Joulukuu on täällä! Niin hyvine kuin huonoine puolineenkin. Joista yhden hyvät puolet saattavat olla toiselle huonot puolet. Joulutanssiaisilta, joululomalta ja itse joululta ei kuitenkaan voine mitenkään välttyä tässä kuussa. Hartaudella valmisteltuja joulutanssiaisia vietetään joululomaa edeltävänä viikonloppuna, kun kaikki kokeet ovat jo onnellisesti takanapäin. Juna takaisin Lontooseen lähtee sunnuntaina 18.12.2022 keskipäivällä koulun asemalta kuljettaen oppilaat lomaksi takaisin koteihinsa. Paitsi tietenkin ne, jotka jäävät jouluksi koululle. Mutta onneksi (tai valitettavasti) joulusta ei jää paitsi koulullakaan, sillä myös koululle jääville oppilaille järjestetään jouluista ohjelmaa, kuten joulupäivällinen ja muuta yhteistä ajanviettoa Suuressa Salissa.


Joulutanssiaiset / Joulukuun chatpeli-ilta (11.12.2022 klo 18)
Joulukuun chatpeli-iltana pelataan perinteiseen tapaan joulutanssiaisia. Tämän vuoden joulutanssiaisten teema on Pähkinänsärkijä ja koristelu on sen mukaista. Musiikkia tanssiaisissa tarjoilee niin koulun orkesteri kuin myöhemmin illasta myös koulun erilaiset bändit. Lisäksi tarjolla on pientä syötävää ja juotavaa, jotta nälkä tai jano ei pääse yllättämään kesken juhlimisen. Peli-iltaa pelataan AM:in chatissa sunnuntaina 11. joulukuuta 2022 klo 18 alkaen (huom. kellonaika!). Lisätietoa peli-illasta löytyy peli-iltatiedotteesta.

Joulukalenteri 2022
On joulukuu eli aika joulukalenterille! Tylypahka AM:issa lähetetään jälleen kerran Rohku joulu talviradiota! Radiota juontaa Rohkelikon Armstrong Jones ystävineen sekä lisäksi liuta vierailevia tähtiä. Muistakaa siis kuunnella (tai siis lukea)! “Radiolähetykset” ilmestyvät AM:in joulukalenterisivulle joulukuun jokaisena päivänä klo 12 aina jouluaattoon saakka. Kalenterin ensimmäinen luukku onkin jo luettavissa! Kuten ennenkin, luukkuihin saa vapaasti myös kommentoida, niin in-game kuin off-gamekin. Huomaa kuitenkin, että runsaan roskapostimäärän vuoksi kommentit on moderoitu eli käymme hyväksymässä kommentit käsin. Älä siis ihmettele, jos kommenttisi ei heti näy sivulla! Käymme hyväksymässä niitä aina, kun ehdimme.

Joululoma 2022-2023
Tylypahka AM viettää tässä vuodenvaihteessa joululomaa, joka alkaa maanantaina 19. joulukuuta 2022 ja päättyy sunnuntaihin 8. tammikuuta 2023. Joululoman aikana ei pidetä oppitunteja eikä loman ajalle saa sijoittua myöskään läksyjen tai muiden vastaavien tehtävien viimeisiä palautuspäiviä. Foorumi ja chat ovat kuitenkin normaaliin tapaan auki koko joululoman ajan, joten pelata saa vapaasti, jos niin tahtoo. Myös AM:in ylläpito lomailee ainakin osan joululomasta, joten päivityksiä ei välttämättä ole loman aikana kauheasti lvuassa eikä sähköposteihin tai vieraskirjaankaan vastata kovin usein. In-game oppilaat voivat lähteä joululomaksi kotiin Tylypahkan pikajunalla, joka lähtee Tylyahosta Lontooseen sunnuntaina 18.12.2021 klo 12 ja palaa takaisin koululle sunnuntaina 8.1.2023. Vaihtoehtoisesti oppilaat voivat myös jäädä viettämän joululomaansa koululle, jossa ei tietenkään tänä aikana pidetä oppitunteja, vaan juhlistetaan sen sijaan joulua ja uuttavuotta. Oppilaat eivät voi kuitenkaan viettää osaa lomasta koululla ja osaa kotona vaan heidän tulee olla koko lomansa joko kotona tai koulussa. Kaikilla henkilökunnan jäsenillä on vapaata ainakin osa joululomasta, mutta jokainen joutuu olemaan vuorollaan osan myös koululla (ja jotkut onnettomat peräti itse joulunpyhät) vahtimassa sinne jääneiden oppilaiden touhuja. Ensisijaisesti joulunpyhiksi koululle jääviksi on haettu vapaaehtoisia henkilökunnan jäseniä, mutta jos heitä ei ole ollut tarpeeksi, on henkilökuntaa saatettu myös joutua määrämään jouluksi töihin. Halutessaan joululomatopiikissa voi käyd ilmoittamassa niin oppilas- kuin henkilökuntahahmojensakin oleskelupaikan joululomalla, jolloin pelejä varten voi helpommin katsoa, ketkä ovat koululla ja ketkä eivät.

Salapukit 2022
Viime kuussa oli ilmoittautuminen AM:in perinteiseen salapukkeiluun ja kaikkien ilmoittautuneiden olisi jo pitänyt saada yksityisviestillä listansa siitä, kenelle lahjan antavat (ja jos et ole, niin otathan pikaisesti yhteyttä Aurelia Carrow’iin). Koska salapukit on jo arvottu, mukaan ei valitettavasti voi enää ilmoittautua, mutta tämä on muistutus osallistuville siitä, että lahjat mahdollisine kortteineen tulee palauttaa Aurelialle yksityisviestillä viimeistään sunnuntaina 11. joulukuuta 2022. Tarkemmat ohjeet löytyvät salapukkitopiikista. Varmistathan, että palautat lahjasi ajallaan, jotta kukaan osallistunut ei jää ilman lahjaa! Muistakaa myös, että et saa paljastaa kenellekään, keille hahmosi antavat lahjoja, jotta jännitys ja hauskuus säilyvät loppuun asti! Lahjat julkaistaan foorumilla ennen joulua, ja sen jälkeen kaikki halukkaat voivat arvailla, keiltä heidän hahmojensa lahjat mahtavat olla peräisin. Myöhemmin julkaistaan myös lahjojen antajien ja saajien oikea rivi, mutta pidäthän salaisuuden siihen saakka!

Joulukuun erikoiskirjahaaste
Vuoden viimeisen kirjahaasteena iheena on runokirja, ja haaste on juuri niin yksinkertainen kuin miltä kuulostaakin eli lukea jokin runokirja. Tarkemmat ohjeet haasteeseen löytyvät haastetopiikista. Haasteen suorittaminen ilmoitetaan samaiseen topiikkiin. Aikaa haasteen suorittamiseen on enää vuoden 2022 loppuun saakka, ja jos olet sattunut jo aikaisemmin tänä vuonna lukemaan jonkin erikoishaasteeseen sopivan kirjan, voit ilmoittaa sen heti haasteen topiikkiin ja siten hyväksilukea haasteeseen. Huomaa kuitenkin, että yhden kirjan voi hyväksilukea vain yhteen erikoishaasteeseen!

Kirjahaaste 2022 päättyy
Kuten tämä vuosikin, myös kirjahaasteemme tulee tämän kuun lopussa päätökseensä. Kirjahaaste 2022 päättyy lauantaina 31. joulukuuta 2022 klo 23:59, ja haasteeseen voi lukea hyväksi kaikki siihen mennessä lukemansa kirjat. Jotta uudenvuodenrakettien paukkeessa luetut lukuisat lukemuksetkin ehtisivät haasteeseen, voi kirjoja lisätä topiikkiinsa vielä tiistaihin 3. tammikuuta 2023 saakka (kunhan ne on luettu loppuun vuoden 2022 loppuun mennessä!). Sen jälkeen kirjatopiikit lukitaan tilastointia ja palkintojenjakoa varten eikä listojaan pääse enää tämän aikana muokkaamaan. Muistakaa siis lisätä topiikkeihinne mahdolliset puuttuvat kirjat ennen sitä! Kirjahaaste saa kuitenkin jälleen kerran jatkoa myös tulevalle vuodelle, ja kirjahaaste 2023 alkaa heti siitä, mihin nykyinen loppuu. Uusi kirjahaaste ilmestyy foorumille vielä tämän kuun aikana, joten sinne voi luoda uuden topiikin jo etukäteen valmiiksi, jotta pääsee postaamaan kirjojaan heti vuoden vaihduttua!

Marras-joulukuun roolipelihaaste (6/6)
Viime kuussa alkanut toivehaaste jatkuu vielä tämän kuun ajan, eli voit suorittaa minkä tahansa aiemmin julkaistun roolipelihaasteen. Voit suorittaa jonkin sellaisen haasteen, johon et ole aikaisemmin osallistunut tai tehdä jollakin uudella hahmolla jonkin sellaisen, mihin olet aiemminkin osallistunut. Lisätietoa haasteesta ja ohjeet vanhojen roolipelihaasteiden löytämiseen ovat haastetopiikissa. Osallistumisaikaa on vuoden loppuun eli lauantaihin 31. joulukuuta 2022 saakka. Haasteeseen voi osallistua niin monella hahmollaan kuin tahtoo, ja jokaisesta osallistumisesta tienaa roolipelipisteitä haastetopiikista löytyvien ohjeiden mukaisesti. Lisätietoa roolipelihaasteista yleisesti löytyy roolipelihaastetopiikista.

Jäsenlistan karsiminen ja foorumin siivous
Jäsenlistoilta on karsittu syksyn aikana kaikki lukuvuodelle ilmoittautumatta jättäneet hahmot/pelaajat. Jos joku on unohtanut ilmoittautua ajoissa tai huomaat, että hahmosi on virheellisesti poistettu, otathan yhteyttä allekirjoittaneeseen yksityisviestillä tai sähköpostitse osoitteeseen amtylypahka@gmail.com, niin voimme korjata asian. Mainitsethan viestissäsi, mistä hahmosta on kyse ja mielellään myös, millä luokka-asteella ja missä tuvassa hänen pitäisi olla. Foorumia puolestaan ei olla ehditty vielä siivota järin paljoa, mutta sekin tullaan vielä tekemään tässä jossain kohtaa. Siirrämme silloin arkistoon viime lukuvuoteen liittyviä topiikkeja, loppuun pelattuja roolipelejä ja muita topiikkeja, jotka eivät ole enää ajankohtaisia.

Kesäleirin palkintojenjako
Se on… työn alla. Jos saamme joskus joulukalenterin vielä valmiiksi. xD


Uudet oppilaat

Ei vielä uusia oppilaita


Uudet henkilökunnan jäsenet

Ei vielä uusia henkilökunnan jäseniä


Tapahtumat

06.12.2022 - Itsenäisyyspäivä (Suomi)
08.12.2022 - Täysikuu
10.12.2022 - Tylyahopäivä
11.12.2022 - Joulutanssiaispeli klo 18 chatissa
12.12.2022 - Stella Gibbsin (15 vuotta) syntymäpäivä
16.12.2022 - Joulutanssiaiset (in-game)
18.12.2022 - Tylpahkan pikajuna lähtee Tylyahosta klo 12
19.12.2022 - Joululoma alkaa
23.12.2022 - Uusikuu
24.12.2022 - Jouluaatto
25.12.2022 - Joulupäivä ja Lazlo Silversteinin (19 vuotta) syntymäpäivä
26.12.2022 - Tapaninpäivä ja Eliah Morganin (18 vuotta) syntymäpäivä
28.12.2022 - Elliot Masonin (19 vuotta) syntymäpäivä
31.12.2022 - Uudenvuodenaatto


Joulukuussa tapahtunutta

Ei vielä tapahtumia

Tapahtumia poimitaan foorumin roolipeleistä, kuukausittaisista peli-illoista sekä ilmoitetuista chatpeleistä. Lisäksi tapahtumia voi ilmoittaa yksityisviestillä allekirjoittaneelle!
Jesse Caine | Taikaliemet & tähtitieto | Luihuisen tuvanjohtaja
"We don’t own our heavens now, we only own our hell." (Avatar)
Pelaajaesittely ja hahmolista