Lokakuu 2022

Valvojat: Sebastian Madison, Tylypahkamafia

Avatar
Jesse Caine
Ylläpitäjä
Viestit: 3550
Liittynyt: 10. Lokakuuta 2013, 14:58
Ammatti: Professori
Oppiaine: Taikaliemet & tähtitieto
Viesti:

Lokakuu 2022

Viesti Kirjoittaja Jesse Caine »

Lokakuu 2022


Tervehdys jäsenille

Kaivakaa kurpitsat esiin, sillä on aika juhlistaa halloweenia, kurpitsajuhlaa, sadonkorjuuta tai mitä ikinä näin syksyn tullen tahtookaan juhlistaa! Kesän kääntyessä syksyyn on mukava käpertyä viltin alle (koulu)kirjan pariin tai vaihtoehtoisesti nauttia ulkona ruskan väriloistosta. Tylypahka AM:issa juhlistetaan lokakuun loppupuolella myös AM:in avajaisten vuosipäivää, jonka kunniaksi järjestämme tänä vuonna syntymäpäiväkakkukilpailun!

Tylypahka AM täyttää 17 vuotta!
Tylypahka AM viettää 21 lokakuuta 2022 virallista 17-vuotissyntymäpäiväänsä! *aplodeja tähän väliin* Syntymäpäivän kunniaksi järjestämme suuren (tai vähemmän suuren) kakkukilpailun! Tarkoituksena on siis suunnitella AM:ille 17-vuotissyntymäpäiväkakku. Kakun voi leipoa oikeasti tai vaikka piirtää tai vain kuvailla sanallisesti. Osallistumisaikaa on lauantaihin 15. lokakuuta 2022 saakka ja tarkemmat osallistumisohjeet löytyvät kilpailutopiikista. Voittajan valitsee AM:in täysin puolueeton tuomaristo (joka koostuu mm. Pasi Tyyhtysestä) ja voittajalle on luvassa yllätyspalkinto!

Lokakuun chatpeli-ilta (16.10.2022 klo 19)
Lokakuun peli-illassa AM:in oppilaat pääsevät sienestämään ja marjastamaan koulun läheiseen metsään. Metsässähän tunnetusti sielu lepää! Jotta kenenkään oppilaan sielu ei kuitenkaan lepäisi siellä ikuisesti, on jokaisen oppilasryhmän mukana myös yksi opettaja, ja oppilaat ovat saaneet ennen lähtöä pikakurssin syötävistä ja ei-syötävistä sienistä ja marjoista sekä vielä kuvallisen oppaan muistin virkistykseksi. Peli-iltaa pelataan AM:in chatissa sunnuntaina 16. lokakuuta 2022 klo 19 alkaen. Lisätietoa peli-illasta löytyy peli-iltatiedotteesta.

Oppilaskunnan hallitus 2022-2023
Tylypahka AM:in oppilaskunnan hallitus kuluvalle lukuvuodelle valitaan lähiaikoina ja siitä tullaan tiedottamaan oppilaskunnan foorumialueella. Hallituspaikat jaetaan kaikkien viimeistään 25.9.2022 ilmoittautuneiden kesken. Jos vapaita paikkoja tämän jälkeen vielä jää, voi niihin hakea koko loppulukuvuoden ajan.

Kurpitsajuhla
Emme järjestä tänä vuonna ylläpidon puolesta mitään virallista kurpitsajuhlapeliä, mutta jos sellaisen pelaaminen kiinnostaa, niin pelin voi toki järjestää kuka tahansa pelaaja. Pelisuunnittelualueella voi vaikka tiedustella, olisiko muita kiinnostuneita pelaajia.

Lokakuun erikoiskirjahaaste
Lokakuu on vuoden virallinen kummituskuukausi ja se vuoksi tämän kuun kirjahaasteen aiheena onkin lukea kirja, joka liittyy taikuuteen tai muuhun yliluonnolliseen. Tarkemmat ohjeet haasteeseen löytyvät haastetopiikista. Haasteen suorittaminen ilmoitetaan samaiseen topiikkiin. Aikaa haasteen suorittamiseen on vuoden 2022 loppuun saakka, ja jos olet sattunut jo aikaisemmin tänä vuonna lukemaan jonkin erikoishaasteeseen sopivan kirjan, voit ilmoittaa sen heti haasteen topiikkiin ja siten hyväksilukea haasteeseen. Huomaa kuitenkin, että yhden kirjan voi hyväksilukea vain yhteen erikoishaasteeseen!

Syys-lokakuun roolipelihaaste (5/6)
Viime kuussa alkanut roolipelihaaste jatkuu vielä tämän kuukauden ajan. Haasteen aiheena on sukupuu. Tarkoituksena on nimen mukaisesti laatia hahmosi sukupuu. Sukupuu voi olla niin laaja tai suppea kuin tahdot, mutta täysiä pisteitä varten sen tulisi mennä ainakin muutama sukupolvi taaksepäin. Sukupuun voi toteuttaa kuvana tietokoneella tai käsin piirtäen, tai sitten ihan vain tekstimuotoisena, kunhan tekstistä käyvät hahmojen sukulaisuussuhteet ilmi. Lisätietoa sekä tarkemmat osallistumisohjeet löytyvät haastetopiikista, ja osallistumisaikaa on elokuun loppuun eli maanantaihin 31. lokakuuta 2022. Haasteeseen voi osallistua niin monella hahmollaan kuin tahtoo, ja jokaisesta osallistumisesta tienaa roolipelipisteitä haastetopiikista löytyvien ohjeiden mukaisesti. Kaikki haasteosallistumiset kartuttavat kesän ajan pistesaldoa eivätkä siirry syksyn uuteen tupapokaalitaistoon. Lisätietoa roolipelihaasteista yleisesti löytyy roolipelihaastetopiikista.

Jäsenlistan karsiminen ja foorumin siivous
Jäsenlistan ja foorumin siivoamista ovat vähän viivyttäneet ylläpidon AM:in ulkopuoliset kiireet, mutta nämä tullaan tekemään toivottavasti melko lähiaikoina. Jäsenlistan karsimisen yhteydessä päivitetään sille myös oikeat, kuluvan lukuvuoden luokka-asteet. Foorumin siivouksessa puolestaan tullaan siirtämään arkistoon viime lukuvuoteen liittyviä topiikkeja, loppuun pelattuja roolipelejä ja muita topiikkeja, jotka eivät ole enää ajankohtaisia.

Kesäleirin palkintojenjako
Kesäleirin pisteidenlasku on vielä hieman kesken, mutta saadaan toivottavasti valmiiksi vielä tämän kuun aikana, minkä jälkeen voimme julkaista leirin palkintojenjaon.


Uudet oppilaat

Sherry Stevens (Puuskupuh, 3. luokka)


Uudet henkilökunnan jäsenet

Ei vielä uusia henkilökunnan jäseniä


Tapahtumat

03.10.2022 - Huispausjoukkuepaikkojen julkistus (joka saattaa tosin myöhästyä, ks. ylempi)
04.10.2022 - Kapteenihaku alkaa (joka saattaa myös myöhästyä, ks. ylempi)
08.10.2022 - Tylyahopäivä
09.10.2022 - Täysikuu
13.10.2022 - Henry Fitzgeraldin (17 vuotta) syntymäpäivä
14.10.2022 - Rosalie Carrow’n (32 vuotta) syntymäpäivä
16.10.2022 - Lokakuun chatpeli-ilta klo 19 chatissa ja prof. Archibaldi McGregorin (83 vuotta) syntymäpäivä
21.10.2022 - Tylypahka AM:in (17 vuotta) syntymäpäivä
25.10.2022 - Uusikuu
26.10.2022 - Colin Quillin (16 vuotta) syntymäpäivä)
30.10.2022 - Talviaika alkaa (kelloja siirretään 1 h taaksepäin)
31.10.2022 - Halloween ja kurpitsajuhla


Lokakuussa tapahtunutta

Ei vielä tapahtumia

Tapahtumia poimitaan foorumin roolipeleistä, kuukausittaisista peli-illoista sekä ilmoitetuista chatpeleistä. Lisäksi tapahtumia voi ilmoittaa yksityisviestillä allekirjoittaneelle!
Jesse Caine | Taikaliemet & tähtitieto | Luihuisen tuvanjohtaja
"We don’t own our heavens now, we only own our hell." (Avatar)
Pelaajaesittely ja hahmolista