Roolipelihaaste 5: Sukupuu (syys-lokakuu)

Valvoja: Tylypahkamafia

Avatar
Colin Quill
Tylypahkan kauhu
Viestit: 198
Liittynyt: 24. Elokuuta 2020, 20:46
Tupa: Puuskupuh

Roolipelihaaste 5: Sukupuu (syys-lokakuu)

Viesti Kirjoittaja Colin Quill »

Roolipelihaaste 5: Sukupuu (syys-lokakuu)
Deadline: ma 31. lokakuuta 2022 kello 23.59
Etkö tiedä, mikä on roolipelihaaste? Lue lisää täältä

Tehtävänanto
Syys-lokakuun roolipelihaasteena on sukupuu. Viime vuosien aikana mitään varsinaista sukupuuta kattavaa haastetta ei ole ollut, joten tässä on hyvä syy viimeistään keskittyä oman hahmon sukuun ja esivanhempiin. Kovin pitkälle ei tarvitse mennä ajassa taaksepäin, jollei niin halua tehdä.
Sukupuun voit esittää kuvallisesti tietokoneella, käsin tehtynä piirroksena tai sanallisena selostuksena suvusta. Halutessasi voit nimien ja sukulaisuussuhteiden lisäksi myös tarkemmin esitellä hahmosi tärkeimmät sukulaiset. Milloin he ovat syntyneet, missä tehtävissä he ovat tai minkälaisia he ovat luonteeltaan. Muita mielenkiintoisia tietoja voi ehkä olla esim. syntymävuodet, asuinpaikka, hahmon mielipide heistä.
Sanalliseen sukukuvaukseen voit ottaa ideoita Tylypahka AM:in puhdasveriset suvut -keskustelusta, mikäli varsinainen sukupuu-piirros/aikaansaannos ole heiniäsi. Mikäli hahmosi on puhdasverinen voit myös kirjoittaa saman tekstin tai vähän mukaillen postata sen kyseiseen keskusteluun myöhemmin. Sanallisessa kuvauksessa voi hyvin myös tehdä ei-puhdasverisestä suvusta, sillä esim. suvun nimi, juuret/kotipaikka, varakkuus koskettavat kaikkia sukuja. Lisäksi asenteet/mielipide-kohtaan voi esittää joitain suvulle tärkeitä asennoitumisia, josta suvulla nyt vain on selkeä mielipide. Samaiseen kuvaukseen voi myös kuvailla suvun traditioita jne.

Roolipelihaasteen yhtenä tarkoituksena onkin tältä osin myös auttaa sinua pelaajana tietämään tarkemmin hahmosi suvusta ja suvunjäsenistä, jollet ole heihin vielä kovin paljon ehtinyt perehtyä.

Haasteeseen voi osallistua niin oppilas- kuin henkilökuntahahmolla, ja halutessaan myös useammalla hahmolla. :3 Muistathan pitää haasteosallistumisesi hyvänmaun rajoissa (ei K18-asioita).

Pisteytys
Ensimmäisen hahmon sukupuusta palkitaan 15 tupa/roolipelipistettä, ja kaikista seuraavista 10 pistettä/hahmo. Täysiä pisteitä varten sukupuun tulee kattaa vähintään isoisovanhemmat. Kaikenmittaiset ja malliset sukupuut ovat sallittuja, mutta lisäpisteitä ei anneta, vaikka sukupuu kattaisikin monta edesmennyttä sukupolvea.
Kaikki pisteet menevät lukuvuoden 2022-2023 pisteisiin.

Palautus
Sukupuun voi postata suoraan vastauksena tähän topiikkiin tai linkkinä luovuustopiikistasi löytyvään sukupuuhun. Jos osallistut useammalla hahmolla, postaathan jokaisen osallistumisesi (tai linkit niihin) erikseen. Voit palauttaa roolipelihaasteosallistumisesi kuvana tai linkkinä.

Linkin voi tehdä seuraavalla koodilla:

Koodi: Valitse kaikki

[url=URL-osoite]Linkin teksti[/url]
Kuvan voi liittää seuraavalla koodilla:

Koodi: Valitse kaikki

[img]suora URL-osoite kuvaan[/img]
Colin Quill. they/them. hufflepuff. 17 yo. johtajaoppilas, varapj, man of culture, weeb, kpop stan, partyヾ( ͝° ͜ʖ͡°)ノ♪
잘 되는 일이 하나 없이
세상 모든 게 답답해
I feel isolated
나는 여기 왜 있지라고 말할 때

song: nine.i - young boy
Avatar
José Da Silva
Lahna
Viestit: 624
Liittynyt: 1. Tammikuuta 2020, 20:20
Tupa: Korpinkynsi

Re: Roolipelihaaste 5: Sukupuu (syys-lokakuu)

Viesti Kirjoittaja José Da Silva »

Oon usein maininnut kuinka tunnen hahmoni suvun varman paremmin kuin omani. Joten tässä sukupuu ja vähän selvennyksiä.
Josén sukupuu
Viestiketju Lukittu