Roolipelihaaste 5: Ristiriidassa (syys—lokakuu)

Valvoja: Tylypahkamafia

Avatar
Lazlo Silverstein
Lahna
Viestit: 527
Liittynyt: 15. Joulukuuta 2016, 20:46
Tupa: Rohkelikko

Roolipelihaaste 5: Ristiriidassa (syys—lokakuu)

Viesti Kirjoittaja Lazlo Silverstein »

Roolipelihaaste 5: Ristiriidassa (syys—lokakuu)
Deadline: su 31. lokakuuta 2021 kello 23.59
Etkö tiedä, mikä on roolipelihaaste? Lue lisää täältä!

Tehtävänanto
Syys-lokakuun roolipelihaasteessa haastetaan kirjoittamaan kohtaus, jossa hahmosi ajatukset, teot ja sanat ovat ristiriidassa keskenään. Roolipelihaaste on Silfverbergin ja Hirvosen teoksesta Sata sivua: tekstintekijän harjoituskirja, jossa sen nimenä on ”Sanat ja teot”. Kohtauksen sisällön voit päättää ihan itse, mutta sen ns. päähenkilö on oma hahmosi, joka voi olla mikä vain AMin jäsenlistalla oleva hahmosi, jolla haluat haasteen suorittaa. Päähenkilön lisäksi kohtauksessa on olla joku toinen, jonka kanssa hahmosi kommunikoi. Tämä toinen voi olla npc-hahmo, joku satunnainen henkilö tai toinen oma hahmosi. Huomioitavana tosin on se, että tiedät vain ns. päähenkilön ajatuksista.

Tämän roolipelihaasteen haasteena on kirjoittaa vähän luonnottomalta tuntuva, kun ajatusten, sanojen ja tekojen mielletään usein liittyvän toisiinsa — edes jollain tasolla. Silfverbergin ja Hirvosen mukaan näiden komponenttien välille syntyvä kitka tekee tekstistä kiehtovan.

Seuraavaksi vielä yksi konkreettinen esimerkki, jotta roolipelihaasteen idea valottuisi. Hahmo A pyytää luokkatoveriaan B:tä joulutanssiaispariksi Suuressa salissa, vaikka on aiemmin ajatellut, että mieluummin ajelee itsensä kaljuksi kuin menisi tanssiaisiin. Hahmo A kopioi luokkatoverinsa läksyvastauksia omaan vihkoonsa samaan aikaan, kun esittää pyyntönsä.

Haasteeseen voi osallistua niin oppilas- kuin henkilökuntahahmolla, ja halutessaan myös useammalla hahmolla. :3 Muistathan pitää haasteosallistumisesi hyvänmaun rajoissa (ei K18-asioita). Tämän roolipelihaasteen voi halutessaan sijoittaa osaksi in-game-maailmaa, mutta halutessaan se voi myös olla itsenäinen off-game-maailman roolipelihaaste. Jos tehtävänanto jäi epäselväksi tai herää kysyttävää, niin otathan rohkeasti minuun yhteyttä!

Silfverberg, Anu, ja Elina Hirvonen. Sata sivua: tekstintekijän harjoituskirja. Helsinki: Avain, 2010. 94. Print.

Pisteytys
Ensimmäisestä hahmosta palkitaan 20 tupa/roolipelipistettä, toisesta 10, ja kaikista seuraavista 5 pistettä/hahmo. Täysiä pisteitä varten tekstin kokonaispituuden tulee olla vähintään 500 sanaa, ja lyhyemmät kirjoitukset pisteytetään sanamäärän mukaan (esimerkiksi 250 sanalla saat 50 % täysistä pisteistä). Kaikenmittaiset tekstit ovat sallittuja, mutta 500 sanan ylittämisestä ei anneta lisäpisteitä.

Kaikki haasteesta palkittavat pisteet menevät lukuvuoden 2021—2022 tupapistesaldoon (eli siis myös ennen lukuvuoden virallista alkua 6.9.2021 postatuista osallistumisista pisteet menevät jo lukuvuoden saldoon eivätkä kesäleirille).

Palautus
Kirjoitukset voi postata suoraan vastauksena tähän topiikkiin tai linkkinä luovuustopiikistasi löytyvään kirjoitukseesi. Jos osallistut useammalla hahmolla, postaathan jokaisen osallistumisesi (tai linkit niihin) erikseen.

Linkin voi tehdä seuraavalla koodilla:

Koodi: Valitse kaikki

[url=URL-osoite]Linkin teksti[/url]
Lazlo Silverstein, Rohkelikko, 7. lk, valvojaoppilas
”You don't know what you deserve / That's why you end up hurt
But you never listen / Take my advice as criticism / Then make the worst decisions”

avatar: Black Clover, Secre <3 / text: girl in red, You Stupid Bitch
Avatar
José Da Silva
Lahna
Viestit: 624
Liittynyt: 1. Tammikuuta 2020, 20:20
Tupa: Korpinkynsi

Re: Roolipelihaaste 5: Ristiriidassa (syys—lokakuu)

Viesti Kirjoittaja José Da Silva »

José pohtii ristiriitaista suhtautumistaan nuorimpaan isoveljeensä, tai tarkemmin siihen tekeekö oikein asiat tämän suhteen: ropehaaste 16.10.2021
Viestiketju Lukittu