Roolipelihaaste 3: Virke (touko—kesäkuu)

Valvoja: Tylypahkamafia

Avatar
Lazlo Silverstein
Lahna
Viestit: 527
Liittynyt: 15. Joulukuuta 2016, 20:46
Tupa: Rohkelikko

Roolipelihaaste 3: Virke (touko—kesäkuu)

Viesti Kirjoittaja Lazlo Silverstein »

Roolipelihaaste 3: Virke (touko—kesäkuu)
Deadline: ke 30. kesäkuuta 2021 kello 23.59
Etkö tiedä, mikä on roolipelihaaste? Lue lisää täältä!

Tehtävänanto
Tunnetko aloittamisen tuskan, vai jäätkö kaipaamaan tarinan päättävän virkkeen jälkeen lisää? Mikäli vastasit jompaankumpaan — tai molempiin — ”kyllä”, niin kolmas roolipelihaaste saattaa olla sinua varten. Tähän kirjoituskeskeiseen haasteeseen tarvitset nimittäin jonkin runoteoksen tai romaanin, sillä runon tai romaanin päättävä virke toimii haasteosallistumisesi ensimmäisenä virkkeenä.

Touko—kesäkuun roolipelihaaste pohjaa Anu Silfverbergin ja Elina Hirvosen Sata sivua: tekstintekijän harjoituskirjan (2010, 79) 49. harjoitukseen ”Varastettu virke”. Tämän haasteen tarkoituksena on siis vapautua tästä tyhjän paperin kammosta ja inspiroitua itse valitsemastaan virkkeestä. Virke voi olla suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi, mutta itse haasteosallistumisen on oltava suomenkielinen.

Silfverberg ja Hirvonen ohjeistavat irrottautumaan alkuperäisen teoksen tekstitasosta ja antamaan oman tekstin virrata vapaasti siihen, minne se sitten viekään. Tästä syystä roolipelihaasteelle ei ole tavanomaisten raamien lisäksi muita rajoitteita. Tekstin keskiössä tulisi olla roolipelihahmosi. Teksti itsessään voi olla yksi yhtenäinen tai useamman kooste. Voit halutessasi yrittää tavoitella valitsemasi aloitusvirkkeen kirjailijan (ja mahd. kääntäjän) tyyliä omassa haastetekstissäsi.

Mainitsethan roolipelihaasteosallistumisesi yhteydessä, mistä kirjasta tai runosta on kyse ja kuka/ketkä sen on kirjoittanut (ja mahd. kääntänyt). Tähän haasteeseen voit osallistua niin oppilas- kuin henkilökuntahahmolla, ja halutessasi myös useammalla hahmolla. :3 Muistathan pitää haasteosallistumisesi hyvänmaun rajoissa (ei K18-asioita) ja suomenkielisinä.

Silfverberg, Anu, and Elina Hirvonen. Sata sivua: tekstintekijän harjoituskirja. Helsinki: Avain, 2010. Print.

Pisteytys
Ensimmäisestä hahmosta palkitaan 20 tupa/roolipelipistettä, toisesta 10, ja kaikista seuraavista 5 pistettä/hahmo. Täysiä pisteitä varten tekstin kokonaispituuden tulee olla vähintään 500 sanaa, ja lyhyemmät kirjoitukset pisteytetään sanamäärän mukaan (esimerkiksi 250 sanalla saat 50 % täysistä pisteistä). Kaikenmittaiset tekstit ovat sallittuja, mutta 500 sanan ylittämisestä ei anneta lisäpisteitä.
Kaikki viimeistään 6. kesäkuuta 2021 postatut roolipelihaasteosallistumiset lasketaan vielä lukuvuoden 2020—2021 pisteisiin ja palkintoihin. Tämän jälkeen postattujen haasteosallistumisten pisteet menevät vain ja ainoastaan kesäleirin pisteisiin.

Palautus
Kirjoitukset voi postata suoraan vastauksena tähän topiikkiin tai linkkinä luovuustopiikistasi löytyvään kirjoitukseesi. Jos osallistut useammalla hahmolla, postaathan jokaisen osallistumisesi (tai linkit niihin) erikseen.

Linkin voi tehdä seuraavalla koodilla:

Koodi: Valitse kaikki

[url=URL-osoite]Linkin teksti[/url]
Lazlo Silverstein, Rohkelikko, 7. lk, valvojaoppilas
”You don't know what you deserve / That's why you end up hurt
But you never listen / Take my advice as criticism / Then make the worst decisions”

avatar: Black Clover, Secre <3 / text: girl in red, You Stupid Bitch
Sophie Fortune
Taikuri
Viestit: 25
Liittynyt: 5. Elokuuta 2018, 19:55
Tupa: Puuskupuh

Re: Roolipelihaaste 3: Virke (touko—kesäkuu)

Viesti Kirjoittaja Sophie Fortune »

Sophien ropehaaste

Höhöö, saatte siirappia täynnä olevan ropehaasteen <3
Luottamus on elävä tunne. Se kasvaa ihmissuhteen myötä. Se on hauras, helposti särkyvä ja usein korjaamaton.

Puuskupuhin sydämellinen tyttö, joka vakaasti aikoo huippumalliksi.
Avatar
Travis Stanson
Taikuri
Viestit: 46
Liittynyt: 4. Helmikuuta 2021, 13:53
Tupa: Luihuinen

Re: Roolipelihaaste 3: Virke (touko—kesäkuu)

Viesti Kirjoittaja Travis Stanson »

Haasteosallistuminen Travisilla

Tästä saatte kurkistuksen veljesten eroaviin ajatusmaailmoihin. Kirja, josta viimeinen virke on on Tiina Lehtinevan Hero (jota suosittelen!), kirja on ihan suomenkielinen, ja itseasiassa kaksi viimeistä virkettä "We could’ve been Heroes. Just for one day" Ovat kirjan ainoita engalnninkielisiä lauseita. Tästä pätkästä tulee tietysti mieleen David Bowien klassikkokappale Heroes, jota olen hyödyntänyt.
Avatar
Elena Summers
Puhpallura
Viestit: 416
Liittynyt: 24. Maaliskuuta 2018, 16:33
Tupa: Puuskupuh

Re: Roolipelihaaste 3: Virke (touko—kesäkuu)

Viesti Kirjoittaja Elena Summers »

Osallistuminen Elenalla

Elena stressaa valmistumista ja elämää xD Ja virke on niinkin tutusta kirjasta kuin Harry Potter ja Kuoleman varjelukset
Elena Summers, yksi Puuskupuh-tuvan päivänsäteistä <3
Viestiketju Lukittu