Toukokuu 2018

Valvojat: Sebastian Madison, Tylypahkamafia

Avatar
Jesse Caine
Ylläpitäjä
Viestit: 3550
Liittynyt: 10. Lokakuuta 2013, 14:58
Ammatti: Professori
Oppiaine: Taikaliemet & tähtitieto
Viesti:

Toukokuu 2018

Viesti Kirjoittaja Jesse Caine »

Toukokuu 2018


Tervehdys jäsenille

Mitä? Toukokuu alkoi jo kaksi päivää sitten? Jonkun kalenteri ilmeisesti jätättää! Joka tapauksessa AM:in lukuvuoden viimeinen kokonainen kalenterikuukausi on lähtenyt rullaamaan ja kesäloma on jo aivan nurkan takana! Toukokuu on AM:issa usein jo melko lämmin, joskin monet oppilaat joutuvat puurtamaan sisätiloissa loppukokeidensa parissa. Toukokuun lopussa, kokeiden jälkeen, on tänä vuonna luvassa myös oppilaskunnan järjestämät kevättanssiaiset, joissa kruunataan koulun kuningas ja kuningatar. Kaikki oppilaat ja henkilökunnan jäsenet ovat tervetulleita äänestämään omia ehdokkaitaan!

Koska lukuvuoden loppu alkaa jo häämöttää varsin lähellä, sisältää tämänkertainen tiedote myös paljon infoa lukuvuoden loppuun liittyen. Muutamat asiat ovat vielä hieman auki, koska allekirjoittanut itse on ollut tässä keväällä erittäin kiireinen ja on vielä matkoillakin toukokuun puoliväliin, mutta pyrin päivittämään niitä tähän viestiin (ja varmasti ympäri foorumia muutenkin) sitä mukaa, kun asioita selviää!

Toukokuun chatroolipeli-ilta
Toukokuun chatroolipeli-illassa pelataan oppilaskunnan järjestämiä kevättanssiaisia, joissa musiikin, tanssin ja pienen pureskeletavan lisäksi on ohjelmassa myös koulun kuninkaan ja kuningattaren kruunaus. Pelin ajankohdasta voi äänestää sunnuntaihin 6. toukokuuta 2018 saakka, jonka jälkeen päätämme, minä päivänä peli-iltaa vietetään. Kaikki oppilaat ja henkilökunnan jäsenet (poislukien yliopisto-opiskelijat ja lomailevat opettajat) voivat äänestää koulun kuninkaallisia huolimatta siitä, pääsetkö mukaan itse tanssiaispeliin vai et. Äänestys on hahmokohtanien ja in-game eli voit äänestää kerran jokaisella hahmollasi sellaisia hahmoja, joita hahmosi in-game äänestäisi. Äänet kuninkaallisista tulee antaa viimeistään päivää ennen itse pelipäivää (joka julkaistaan siis pelipäivä-äänestyksen päätyttyä).

Foorumiroolipeli-ilta
Foorumiroolipeli-iltaa vietetään (ehkä hieman pienimuotoisemmin kuin oli alunperin tarkoitus) torstaina 3. toukokuuta 2018 Foorumiroolipeli-illan ideana on nimensä mukaisesti kerätä pelaajia yhteen foorumille pelaamaan foorumiroolipelejä. Pidemmän kuvauksen foorumiroolipeli-illasta ja suunnittelun vaiheista voi lukea täältä. Ilta ehkä vähän kuivui suunnitteluajan puutteessa kasaan, mutta katsotaan, mitä siitä tulee ja ehkäpä järjestämme uuden kokeilun kesän aikana! Foorumipeli-iltaan voi osallistua, vaikka ei aiemmin olisikaan ilmoittautunut mukaan. Osallistujat voivat myös halutessaan tulla illan ajaksi chattiin hengailemaan, voidaan ehkä tehdä foorumipeli-illalle ihan oma kanvansakin.

Ylläpito lomailee 4.-16.5.2018
Allekirjoittaneen toukokuu on varsin kiireinen (kuten ehkä huomaatte tästä myöhästyneestä tiedotteestakin...) IRL-loppukokeiden parissa, mikä tarkoittaa, että AM:iin käytettävissä oleva aikani on varsin kortilla. Lisäksi olen matkoilla 4.-16. toukokuuta 2018, minkä aikana on todennäköistä, että hakemuksiin (ja muihin sähköposteihin) ei vastata tai vastataan melko pitkällä viiveellä, eivätkä monet muutkaan asiat edisty. Tämä puolestaan tarkoittaa, että mm. vuosikirjojen (myös sen vanhan!) kokoaminen, päättäjäisjuhlan ja kesäleirin valmistelu ja muut vastaavat jäävät tänä vuonna melko myöhäiseen. Pyrin saamaan kesäleirin alulleen mahdollisimman pian kesäloman alettua, jotta pelattava ei ainakaan lopu kesken, mutta esim. päättäjäisjuhla palkintojenjakoineen saattaa mennä pidemmälle kesäkuuhun. Pahoittelut viivytyksistä!

Kesäloma 2018
Kesäloma alkaa tänä vuonna virallisesti maanantaina 4. kesäkuuta 2018 ja päättyy sunnuntaina 26. elokuuta 2018. Tänä aikana ei järjestetä normaalia opetusta, mutta sen sijaan järjestämme jo perinteeksi käyneen kesäleirin. Kiitokset kaikista vastauksista ja ideoista, joita olemme jo saaneet kesäleirikyselyyn ja jos joku ei ole vielä vastannut kyselyyn, mutta haluaisi, niin sen voi tehdä vielä lähipäivien aikana. Tämänhetkisten vastausten perusteella leirin avainsanoja tulevat mahdollisesti olemaan mm. metsä ja teltta. Kesäleiri pyritään saamaan aluilleen mahdollisimman pian lukukauden loppumisen jälkeen,ja sitä voi pelata seuraavan lukukauden alkuun saakka. Jos jotakuta kiinnostaa osallistua leirin suunnitteluun ja valmisteluun, niin apu on tervetulluta ja allekirjoittaneelle voi laittaa vaikkapa yksityisviestiä asiasta.

Päättäjäisjuhlat
AM:issa on ollut tapana pelata lukuvuoden päättäjäisjuhlat chatissa puheiden, palkintojenjaon ja valmistuvien oppilaiden todistustenjaon merkeissä. Tätä on luvassa myös tänä vuonna, mutta luultavasti vasta hieman myöhemmin kesäkuussa kuin tavallisesti. Päättäjäisjuhlat vaativat monia varsin aikaavieviä valmisteluja, kuten palkintoäänestyksen, pisteidenlaskun, todistusten valmistelun, puhujien hakemisen ja muuta vastaavaa, ja tahdomme tehdä myös tämän vuoden päättäjäisjuhlista tapahtuman, joka saattelee valmistuvat hahmot juhlallisesti kohti seuraavia koitoksia. Julkaisemme lähiviikkoina äänestyksen päättäjäisjuhlan päivämäärästä ja lisätietoa ohjelmahausta.

Lukuvuoden 2017-2018 palkinnot
Lukuvuoden lopussa päättäjäisjuhlien yhteydessä on ollut tapana jakaa melkoinen liuta erilaisia palkintoja ja osa näistä palkinnoista on pelaajien/hahmojen äänestettävissä/päätettävissä. Näin teemme myös tänä vuonna, ja ohjeet äänestämiseen ja palkintojene hdottamiseen ilmestyvät lähiviikkoina.

Kurssiarvostelujen ja tupapisteiden deadline
Viimeinen deadline opettajien kaikille kurssiarvosteluille ja tupapisteiden palkitsemiselle on tänä vuonna sunnuntaina 3. kesäkuuta 2018 keskiyöhön mennessä. Mikäli et jostakin syystä mitenkään pysty tähän aikatauluun, ota mitä pikimmiten yhteyttä Jesse Caineen (esim. yksityisviestillä tai sähköpostitse amtylypahka@gmail.com). Huomaa, että lisäaikaa ei voida todennäköisesti myöntää kuitenkaan kovin paljoa pidempään, sillä pisteiden ja kurssiarvostelujen tulee ehtiä mukaan päättjäisjuhlaan tehtävää pistelaskua sekä todistustenjakoa varten.

Roolipelipisteiden deadline
Kaikki viimeistään sunnuntaina 3. kesäkuuta 2018 ilmoitetut chatpelit sekä postatut foorumipeliviestit pisteytetään siten, että pisteet ehtivät lukuvuoden tupapokaalisaldoon. Myös kaikki keskeneräisissä foorumiroolipeleissä olevat peliviestit pisteytetään kyseisen päivän jälkeen eli keskeneräisiä pelejä ei tarvitse ilmoittaa pisteytystä varten foorumipelitopiikkiin vaan ne pisteytetään automaattisesti. Valmiiksi pelatut pelit on kuitenkin suositeltavaa ilmoittaa kyseiseen topiikkiin normaalisti. Chatpelit voidaan pisteyttää vain, jos niistä on tehty ilmoitus chatpelitopiikkiin, ja pelistä saatavat pisteet lisätään tupapokaalisaldoon vain, jos peli ilmoitetaan viimeistään 3.6.2018. Muistakaa siis ilmoittaa kuunvaihteen pelinne nopeasti, jos haluatte niistä saatavien pisteiden laskevan tupapokaalia kohti! Tätä deadlinea myöhemmin ilmoitetuista chatpeleistä sekä pelatuista foorumiroolipeliviesteistä menevät pisteet kesäleirin pistesaldoon eivätkä siten vaikuta enää lukuvuoden 2017-2018 tupamestaruuteen.

Valmistuminen ja seuraavalle luokalle siirtyminen
Seuraavalle luokalle (tai 7.-luokkalaisten tapauksessa valmistua) voivat siirtyä ne oppilaat, jotka ovat lukuvuoden kuluessa suorittaneet vähintään yhden kurssin hyväksytyllä arvosanalla TAI osoittaneet roolipeliaktiivisuutta ansaitsemalla vähintään yhden roolipelipisteen. (Roolipelipisteitä voi hankkia osallistumalla kuukausittaisiin chatpeli-iltoihin, ilmoittamalla pelaamiaan chatpelejä, roolipelaamalla foorumilla sekä osallistumalla roolipelihaasteisiin.) Roolipelilliset hahmot (eli kaikki muut paitsi päähahmosi) siirtyvät automaattisesti seuraavalle luokalle tai valmistuvat. Huomaa kuitenkin, että viime syksynä voimaan tulleiden uusien aktiivisuussääntöjemme mukaisesti hahmolla tulisi olla pelannut ainakin kerran, jotta hän voi jatkaa syksyllä AM:issa. Julkaisemme myöhemmin kevään/kesän kuluessa tarkemmat ohjeet, mutta jos hahmosi on ollut pelaamattomana koko lukuvuoden, niin sinulla on ainakin vielä kesän ajan aikaa kerätä kasaan edes yksi peli. Julkaisemme lähempänä toukokuun loppua myös vielä tarkemmat ohjeet valmistumisesta, seuraavalle luokalle siirtymisestä, luokalleen jäämisestä sekä siitä, miten pelaaja voi näihin itse vielä vaikuttaa, joten kannattaa pitää silmät ja korvat auki! (Jos tahdot jo valmistautua etukäteen, voit vilkaista viime vuoden päätösinfoa, sillä ohjeistus koskien seuraavalle luokalle siirtymistä sekä valmistumista tulee olemaan melko samanlainen tänäkin vuonna.)

Toukokuun erikoiskirjahaaste
Toukokuussa tutustumme kirjahaasteen parissa muihin kulttuureihin, sillä kuukauden erikoishaasteena on lukea kirja jostakin sinulle vieraasta kulttuurista. Kirjoittajan ei tarvitse välttämättä edustaa itse kulttuuria, josta kirjoittaa, mutta tarkoituksena olisi, että kirjan tapahtumat sijoittuvat sellaiseen kulttuurin, jota et tunne entuudestaan kovin hyvin. Mahdollisimman autenttisen kuvauksen kulttuurista tietysti varmasti saat valitsemalla kirjan, jonka kirjoittaja edustaa sitä itse! Tarkemmat ohjeet haasteeseen löytyvät haastetopiikista. Haasteen suorittaminen ilmoitetaan samaisessa topiikissa. Aikaa haasteen suorittamiseen on vuoden 2018 loppuun saakka, ja mikäli olet jo sattunut tänä vuonna aikaisemmin lukemaan jonkin erikoishaasteeseen sopivan kirjan, voit lukea sen hyväksi tähän haasteeseen vaikka samantien. Erikoishaasteeseen saa mielellään osallistua, vaikka ei olisi aiemmin kirjahaasteeseen osallistunutkaan! Myös kirjahaasteeseen yleisesti voi liittyä vielä mukaan! Lisätietoa kirjahaasteesta sekä osallistumusohjeet löytyvät täältä.

Touko-kesäkuun roolipelihaaste
Touko-kesäkuun roolipelihaasteessa saa tällä kertaa varsin vapaat kädet, sillä tarkoitus on kirjoittaa jotakin liittyen sanaan "maisema". Kirjoitus voi käsitellä esimerkiksi jotain hahmon muistoa liittyen maisemaan tai hahmo voi kirjoituksessa katsella kaunista (tai rumaa!) maisemaa. Pääasia on, että sana maisema tavalla tai toisella liittyy kirjoitukseesi! Tarkemmat ohjeet haasteen suorittamiseta ja pisteytyksestä löytyvät täältä. Haasteen voi suoritta aniin monella hahmollaan kuin tahtoo ja osallistumisaikaa on kesäkuun loppuun eli lauantaihin 30. kesäkuuta 2018.

Vuosikirja 2017-2018
Edellinen vuosikirjakin roikkuu vielä (anteeksianteeksi), mutta alkaa olla korkea aika aloittaa pian jo tämänkin vuoden vuosikirja. Pyrin saamaan mahdollisimman pian tämän vuoden infot ja muut valmiiksi, mutta jos vuosikirjan kokoaminen kiinnostaa, niin siihen on varmasti tulossa ainakin aiempien vuosien kaltaiset hahmoesittelyt, joten sellaista voi halutessaan alkaa jo väsäämään viime vuoden ohjeiden mukaan. Kaikki apu on erittäin tervetullutta vuosikirjaan eli jos sinua kiinnostaa kirjoittaa/piirtää/runoilla mitään AM:in kuluneeseen lukuvuoteen liittyen, ota yhteyttä Jesse Caineen! Esimerkki edellisestä julkaisuun asti jo päätyneestä vuosikirjasta ja sen sisällöstä löytyy täältä (vuosikirja 2015-2016).

Vuosikirja 2016-2017
Vuosikirja 2016-2017 odottaa valitettavasti edelleen, että joku ylläpidosta löytäisi tarpeeksi aikaa sen lopulliseen koostamiseen. Kunnes vuosikirja saadaan julkaistua, sisältöä voi edelleen lähettää. Ohjeita löytyy täällä. Erityisesti toivomme mahdollisimman monen kirjoittavan hahmostaan/hahmoistaan lyhyen hahmoesittelyn vuosikirjaa varten. Tiedotamme foorumilla ja etusivulla, kun olemme päättäneet uuden (ja toivottavasti lopullisen) deadlinen. Huomaa, että vain lukuvuoden 2016-2017 aikana jäsenenä olleet voivat osallistua tämän vuosikirjan tekemiseen. Vuosikirjan 2017-2018 kokoaminen aloitetaan kevään aikaan ja siitä ilmoitetaan erikseen.

Kesäleirin 2017 palkintojenjako
Myös kesäleirin palkintojenjako odottaa edelleen parempia (ja vähemmän kiireisiä) päiviä. Sen tekeminen one delleen tehtävälistalla, mutta (toivottavasti ymmärrettävistä syistä) ei kovin korkealla tärkeysjärjestyksessä.


Uudet oppilaat

Clarinet Lovelace (Rohkelikko, 1. luokka)
Cedarella Blackthorn (Luihuinen, 4. luokka)


Uudet henkilökunnan jäsenet

Aurelia Jackson (opettajaharjoittelija)


Tapahtumat

01.05.2018 - Vappu
03.05.2018 - Foorumiroolipeli-ilta
08.05.2018 - Abigail Cheshiren (32 vuotta) ja Sylviana Mooren (18 vuotta) syntymäpäivä
10.05.2018 - Helatorstai ja Noelle Fortesquen (15 vuotta) syntymäpäivä
11.05.2018 - Isla Dunnin (14 vuotta) ja Timothy Moonstonen (13 vuotta) syntymäpäivä
12.05.2018 - Rohkelikko vs. Korpinkynsi -huispausottelu ja Euroviisujen finaali
13.05.2018 - Äitienpäivä
15.05.2018 - Uusikuu
20.05.2018 - Helluntaipäivä
29.05.2018 - Täysikuu


Toukokuussa tapahtunutta

Ei vielä tapahtumia

Tapahtumia poimitaan foorumin roolipeleistä, kuukausittaisista peli-illoista sekä ilmoitetuista chatpeleistä. Lisäksi tapahtumia voi ilmoittaa yksityisviestillä allekirjoittaneelle!
Jesse Caine | Taikaliemet & tähtitieto | Luihuisen tuvanjohtaja
"We don’t own our heavens now, we only own our hell." (Avatar)
Pelaajaesittely ja hahmolista