Maaliskuu 2018

Valvojat: Sebastian Madison, Tylypahkamafia

Avatar
Jesse Caine
Ylläpitäjä
Viestit: 3550
Liittynyt: 10. Lokakuuta 2013, 14:58
Ammatti: Professori
Oppiaine: Taikaliemet & tähtitieto
Viesti:

Maaliskuu 2018

Viesti Kirjoittaja Jesse Caine »

Maaliskuu 2018


Tervehdys jäsenille

Maaliskuussa pitkä talvi alkaa väistyä ja kevät kohottaa päätään myös Tylypahka AM:in pihamailla, kun lumet alkavat sulaa ja linnut taas visertää. Auringonvalon määrää lisääntyy ja puutkin alkavat saada hieman vihreää väriä. Maaliskuussa vietetään myös yhtä AM:in oppilaiden keskuudessa suuren suosion saavuttanutta juhlaa - enkä tarkoita nyt pääsiäistä, vaikka sekin tänä vuonna maaliskuulle sijoittuu! Ennen pääsiäistä viettään nimittäin Pyhän Patrickin päivää, joka tunnetusti on monille AM:läisille tarkoittanut oikeutta juhlia vaikka kesken kouluviikonkin. Tänä vuonna Pyhän Patrickin päivä osuu kuitenkin lauantaille, jotan luvassa on varmasti normaaliakin villimpää juhlintaa!

Maaliskuun chatroolipeli-ilta
Maaliskuun lopussa vietetään pääsiäistä, minkä vuoksi Tylypahka AM:in oppilaskunta järjestääkin oppilaille (ja miksei henkilökunnan jäsenillekin!) pääsiäisretriitin. Kyse ei kuitenkaan ole erityisen uskonnollisesta tapahtumasta vaan tempauksen ideana on, että kaikki ovat yhden päivän ajan täysin hiljaa - jotta tapahtuma olisi kuitenkin jollain tavalla tuottavakin, aikoo oppilaskunta järjestää oppilaille hiljaa olemisen ohelle jotakin kehittävää tekemistä. Pelipäiväksi äänestettiin torstai 22. maaliskuuta 2018 klo 19 alkaen. Virallinen peli-iltatiedote ilmestyy lähempänä peliajankohtaa, kunhan saamme suunniteltua retriitin loputkin yksityiskohdat kuntoon.

Uusi kurssi
Uusi jästitiedon kurssi alkaa tiistaina 6. maaliskuuta 2018 klo 20:10 chatissa. Jästitiedon kulttuuri 1 - kurssista löytyy lisätietoa kurssisivulta sekä foorumilta kurssitopiikista. Oppitunnit ovat pääsääntöisesti tiistaisin klo 20:10 ja tarkat ajankohdat löytyvät lukujärjestyksestä. Kurssille voivat osallistua kaikki oppilaat luokka-asteeseen ja aiempaan jästitietokokemukseen katsomatta.

Valitettavasti jästitiedon kulttuurikurssi on jouduttu peruuttamaan.

Maaliskuun erikoiskirjahaaste
Maaliskuun luetaan kiellettyjä kirjoja! Maaliskuun erikoishaasteena on lukea jokin jossakin päin maailmaa kielletty kirja. Valitsemasi kirja voi olla edelleen kielletty tai nykyään jo sallittu, kunhan se on jossain kohtaa ollut kielletty. Tarkemmat ohjeet haasteeseen löytyvät erikoishaasteen topiikista. Haasteen suorittaminen ilmoitetaan samaisessa topiikissa, ja sieltä voi myös kysellä tarvittaessa vinkkejä siihen, mitkä kirjat tähän kategoriaan sopisivat. Aikaa haasteen suorittamiseen on vuoden 2018 loppuun saakka, ja mikäli olet jo sattunut tänä vuonna aikaisemmin lukemaan jonkin erikoishaasteeseen sopivan kirjan, voit lukea sen hyväksi tähän haasteeseen vaikka samantien. Erikoishaasteeseen saa mielellään osallistua, vaikka ei olisi aiemmin kirjahaasteeseen osallistunutkaan! Myös kirjahaasteeseen yleisesti voi liittyä vielä mukaan! Lisätietoa kirjahaasteesta sekä osallistumusohjeet löytyvät täältä.

Maalis-huhtikuun roolipelihaaste
Uudessa roolipelihaasteessa perehdytään siihen, missä hahmot asuvat lukukausien ulkopuolella. Voit kuvailla haasteessa hahmosi asumusta pelkästään sanallisesti tai liittää mukaan halutessasi myös kuvan - olipa se sitten talon julkisivu, jokin huone tai pohjapiirrustus. Haaste löytyy täältä ja sen voi suorittaa niin monella hahmollaan kuin tahtoo. Osallistumisesta tienaa roolipeli-/tupapisteitä. Osallistumisaikaa on huhtikuun loppuun eli maanantaihin 30. maaliskuuta 2018.

Vuoden 2017 kirjahaasteen tulokset
...ilmestyivät jo yli viikko sitten! Mikäli et ole syystä tai toisesta niitä vielä lukenut, niin ne löytyvät täältä. Kiitämme kaikkia menneen vuoden kirjahaasteeseen osallistumisesta ja toivotamme antoisia hetkiä tämän vuoden kirjahaasteen parissa! Kirjahaaste 2017 siirtyy arkistoon tämän viikon jälkeen.

Vuosikirja 2016-2017
Vuosikirja 2016-2017 odottaa valitettavasti edelleen, että joku ylläpidosta löytäisi tarpeeksi aikaa sen lopulliseen koostamiseen. Kunnes vuosikirja saadaan julkaistua, sisältöä voi edelleen lähettää. Ohjeita löytyy täällä. Erityisesti toivomme mahdollisimman monen kirjoittavan hahmostaan/hahmoistaan lyhyen hahmoesittelyn vuosikirjaa varten. Tiedotamme foorumilla ja etusivulla, kun olemme päättäneet uuden (ja toivottavasti lopullisen) deadlinen. Huomaa, että vain lukuvuoden 2016-2017 aikana jäsenenä olleet voivat osallistua tämän vuosikirjan tekemiseen. Vuosikirjan 2017-2018 kokoaminen aloitetaan kevään aikaan ja siitä ilmoitetaan erikseen.

Kesäleirin 2017 palkintojenjako
Myös kesäleirin palkintojenjako odottaa edelleen parempia (ja vähemmän kiireisiä) päiviä. Sen tekeminen one delleen tehtävälistalla, mutta (toivottavasti ymmärrettävistä syistä) ei kovin korkealla tärkeysjärjestyksessä.


Uudet oppilaat

Crystals Stone (Puuskupuh, 3. luokka)
John Black (Korpinkynsi, 2. luokka)
Eveyn Eston (Rohkelikko, 2. luokka)
Hermione Ridvall (Rohkelikko, 2. luokka)
Elena Summers (Puuskupuh, 4. luokka)
Mariah Collins (Korpinkynsi, 2. luokka)


Uudet henkilökunnan jäsenet

Ei vielä uusia henkilökunnan jäseniä


Tapahtumat

02.03.2018 - Vincent Coatesin (52 vuotta) syntymäpäivä ja täysikuu
05.03.2018 - Alfred Queensburyn syntymäpäivä (17 vuotta)
06.03.2018 - Jästitiedon kulttuuri 1 -kurssi alkaa chatissa klo 20:10
15.03.2018 - Darian Bringhamin syntymäpäivä (23 vuotta)
17.03.2018 - Pyhän Patrickin päivä ja uusikuu
23.03.2018 - Allen Lowettin syntymäpäivä (4 vuotta)
24.03.2018 - Klaus Schneiderin syntymäpäivä (31 vuotta)
25.03.2018 - Kesäaika alkaa (kelloja siirretään 1 tunti eteenpäin)
30.03.2018 - Pirkäperjantai
31.03.2018 - Täysikuu


Maaliskuussa tapahtunutta

Ei vielä tapahtumia

Tapahtumia poimitaan foorumin roolipeleistä, kuukausittaisista peli-illoista sekä ilmoitetuista chatpeleistä. Lisäksi tapahtumia voi ilmoittaa yksityisviestillä allekirjoittaneelle!
Jesse Caine | Taikaliemet & tähtitieto | Luihuisen tuvanjohtaja
"We don’t own our heavens now, we only own our hell." (Avatar)
Pelaajaesittely ja hahmolista