Joulukuu 2017

Valvojat: Sebastian Madison, Tylypahkamafia

Avatar
Jesse Caine
Ylläpitäjä
Viestit: 3542
Liittynyt: 10. Lokakuuta 2013, 14:58
Ammatti: Professori
Oppiaine: Taikaliemet & tähtitieto
Viesti:

Joulukuu 2017

Viesti Kirjoittaja Jesse Caine »

Joulukuu 2017


Tervehdys jäsenille

Näin sitä vain on liu'uttu vuoden viimeiseen kuukauteen! Elämme vuoden pimeintä aikaa, mutta myös vuoden ehkä lämpöisin ja valoisin juhla lähestyy. Ennen kuin Tylypahka AM:in oppilaat kirmaavat kuitenkaan viettämään lomaa, on koululla tietysti jäljellä vielä loppukokeita ja ehkä oppilaiden huomattavasti niitä enemmän odottama tapahtuma, nimittäin joulutanssiaiset. Tanssiaisista, tanssiaispuvuista ja siitä, kuka menee kenenkin kanssa, on jaksettu jauhaa varmaan lukuvuoden alkamisesta asti, ja tässä kuussa se kaikki saavuttaa loppuhuipennoksensa! Tanssiaisten lisäksi koululla tapahtuu kuitenkin myös paljon muuta jouluisaa, kun sekä pihamaat että koulun sisäpuoli koristellaan joulukuntoon. Jos tanssiaisista vouhkaaminen ei kiinnosta, niin joulukuu tarjoaa loistavan hetken myös vain istu alas viltin alle kaakaokupin kanssa ja kuunnella joululauluja - tai takkatulen rätinää!

Joululoma
Joululoma alkaa maanantaina 18. joulukuuta 2017 ja päättyy sunnuntaihin 14. tammikuuta 2018. Tänä aikana oppitunteja ei pidetä, mutta foorumi ja sivut muuten ovat normaalisti toiminnassa. Sähköposteihin, vieraskirjaviesteihin ja muihin vastaaminen saattaa kuitenkin kestää normaalia kauemmin, sillä myös ylläpito tahtoo viettää joulua jonkin muunkin kuin AM:in parissa. In-game joulutanssiaiset pidetään perjantaina 15. joulukuuta 2017, jonka jälkeen joululomaksi koteihinsa palaavat oppilaat lähtevät koululta junalla sunnuntaina 17. joulukuuta 2017. Loman jälkeen juna takaisin koululle lähtee Lontoosta sunnuntaina 14. tammikuuta 2018 ja oppitunnit alkavat jälleen maanantaina 15. tammikuuta 2018. In-game oppilaat voivat viettää joululomansa kotona tai koululla (mutta vain jommassakummassa, sillä juna kulkee vain kerran kumpaankin suuntaan). Koululle jääville oppilaille järjestetään joulujuhla.

Joulukalenteri
Parin viime vuoden hahmojoulukalenteri korvaantuu tänä vuonna Tylypahka AM:in ja Luihulehden yhteisellä joulukalenterilla nimeltä Luihulehden joulukalenteri. Nimestään huolimatta kalenteri sopii kuitenkin minkä tahansa tuvan jäsenille! Kalenterin ensimmäinen luukku aukesi joulukuun ensimmäisenä päivänä, ja loput luukut aukeavat joulukuun jokaisena aamuna klo 6:00 aina jouluaattoon saakka.

Salapukki 2017
Toteutamme myös tänä vuonna joulun kunniaksi hahmojenvälisen lahjanvaihdon! Ideana on, että jokainen osallistuva hahmo saa itselleen satunnaisen toisen hahmon, jolle tämän pitää ostaa pieni lahja - mutta salaa! Pöllöt toimittavat nimettömät lahjat perille, jonka jälkeen kaikki voivat arvailla, keltä heidän lahjansa oikein onkaan peräisin. Kaikki lahjat ovat virtuaalisia eli lahjoja ei tarvitse hankkia oikeasti vaan kuvailet tekstillä (tai voit toki myös esim. piirtää), mitä hahmosi on lahjaksi hankkinut. Niin oppilaat kuin henkilökunnan jäsenet voivat osallistua lahjanvaihtoon ja mukaan voi osallistua niin monella hahmolla kuin tahtoo (mutta huomaa, että joudut keksimään yhtä monta lahjaa kuin sinulla on osallistuvia hahmoja!). Lue tarkemmat ohjeet sekä ilmoittautumisohjeet täältä. Ilmoittautumiset viimeistään 3. joulukuuta 2017, jonka jälkeen saat yksityisviestissä tietää, kenelle sinun hahmosi tulee hankkia lahja. Lahjat tulee "hankkia" (eli ilmoittaa ne lahjanvaihdon vastuuhenkilölle) viimeistään perjantaina 15. joulukuuta 2017.

Joulukuun chatroolipeli-ilta (joulutanssiaiset)
Joulukuun chatroolipeli-ilta pelataan tiistaina 19. joulukuuta 2017 klo 19 alkaen, ja siinä vietetään perinteen mukaisesti joulutanssiaisia! Paikalle voi tulla niin parin kanssa kuin ilman pariakin, ja mikäli tanssiminen ei kiinnosta, ruokatarjoilu on varmasti parasta, mitä koululla on tarjota. Musiikista vastaavat koulun orkesteri ja bändi. Virallinen peli-iltatiedote löytyy täältä.

Kevätlukukauden chatpeli-illat
Mikäli sinulla on siis jokin idea siitä, mitä tahtoisit ehkä kevään aikana pelata, ehdotuksia voi antaa tässä topiikissa tai lähettämällä yksityisviestiä Jesse Cainelle tai kertomalla ideoistaan esim. chatissa jollekin ylläpitäjälle (missä tapauksessa kannattaa tehdä erittäin selväksi, että kyseessä on nimenomaan chatpeli-iltaehdotus, jotta se tulee varmasti kirjattua listaan!).

Talvimökkimiitti 2017-2018
Tehtailla on ollut jo jonkin aikaa aiempien vuosien tapaan talvimökkeilymiitti, tällä kertaa joko Reposaaressa tai Kivijärvellä. Keräämme tällä hetkellä sitovia ilmoittautumisia Reposaaren miittiin, jotta näemme, riittävätkö siellä tilat vai tarvitsemmeko suuremman miittipaikan. Jos siis olet alustavasti ilmoittautunut Reposaaren mökkimiittiin, käythän vahvistamassa, oletko vielä tulossa vai et. Vahvistukset (tai ilmoitus siitä, ettet vielä tiedä aikataulustasi) viimeistään 6. joulukuuta 2017. Jos sinusta ei siihen mennessä ole kuulunut mitään, joudumme olettamaan, että et ole tulossa. Koska mökkimiitissä on tila muutenkin vähissä, niin täysin uusia ilmoittautumisia emme valitettavasti ota sinne tällä hetkellä vastaan. Mikäli käy niin, että joudumme joka tapauksessa vaihtamaan suurempaan paikkaan, saatetaan ilmoittautuminen avata uudestaan, mikäli paikkoja on jäljellä.

Huispaus lukuvuonna 2017-2018
Tällä hetkellä käynnissä on vanhojen huispaajien uudelleenilmoittautuminen. Pitääkseen pelaajapaikkansa, joukkueiden vanhojen jäsenten tulee ilmoittaa jatkavansa viimeistään sunnuntaina 3. joulukuuta 2017 jättämällä ilmoittautumisensa tähän topiikkiin. Kaikille avoin ilmoittautuminen huispausjoukkueisiin alkaa maanantaina 4. joulukuuta 2017 klo 18. Paikat jaetaan ottaen huomioon ilmoittautumisjärjestys, hahmojen ikä sekä pelaajan muiden huispaavien hahmojen määrä. Ilmoittautuminen tapahtuu täyttämällä sama kaavake, joka vanhojenkin pelaajien tulee täyttää.

Marras-joulukuun roolipelihaaste
Vuoden viimeinen roolipelihaaste jatkuu vielä tämän kuun, ja sen aiheena on ruoka ja ruoanlaitto. Tarkoituksena on siis kirjoittaa jokin teksti (esim. roolipelivuoro, tarina tai päiväkirjamerkintä), jossa hahmosi seikkailee ruoan ja/tai ruoanlaiton ihmeellisessä maailmassa. Mikä vaikkapa on hahmosi suosikki- tai inhokkiruoka? Pitääkö hän kokkaamisesta? Jos sinulla on AM:issa useampia hahmoja, voit suorittaa haasteen heistä niin monella kuin tahdot! Osallistumisesta tienaa roolipeli-/tupapisteitä. Tarkemmat ohjeet haasteesta ja siihen osallistumisesta löytyvät marras-joulukuun roolipelihaastetopiikista. Osallistumisaikaa on vuoden loppuun eli sunnuntaihin 31. joulukuuta 2017.

Joulukuun erikoiskirjahaaste
Joulukuun erikoiskirjahaasteessa luetaan tällä kertaa historiallista fiktiota! Tarkemmat ohjeet löytyvät erikoishaasteen topiikista, ja sinne voi myös ilmoittaa, kun on saanut haastekirjansa luettua. Haasteen suorittamiseen on aikaa vuoden loppuun saakka, ja mikäli olet jo sattunut tänä vuonna aikaisemmin lukemaan jonkin erikoihaasteeseen sopivan kirjan, voit lukea sen hyväksi tähän haasteeseen vaikka samantien. Kirjahaasteeseen itsessään voi hyvin myös vielä liittyä mukaan! Tarkoituksena ei niinkään ole kisata toisia vastaan vaan haastaa itsensä! Info kirjahaasteesta löytyy täältä ja tarkemmat osallistumisohjeet puolestaan täältä. Tervetuloa mukaan!

Vuosikirja 2016-2017
Vuosikirjan virallinen deadline oli syyskuun lopussa, mutta koska emme vieläkään valitettavasti muilta töiltä ehdi vuosikirjaa kokoamaan (ja koska materiaalia vuosikirjaan on tullut erittäin vähän), materiaalia voi edelleen lähettää, kunnes toisin ilmoitetaan. Vuosikirjaan tarvittavaan sisältöön voi tutustua täällä. Erityisesti toivomme mahdollisimman monen kirjoittavan hahmostaan/hahmoistaan lyhyen hahmoesittelyn vuosikirjaa varten. TIedotamme foorumilla ja etusivulla, kun olemme päättäneet uuden (ja toivottavasti lopullisen) deadlinen. Huomaa, että vain lukuvuoden 2016-2017 aikana jäsenenä olleet voivat osallistua vuosikirjan tekemiseen.

Kesäleirin 2017 palkintojenjako
Kesäleirin pelit on pisteytetty, mutta palkintojenjako uupuu edelleen. Pyrimme saamaan sen julkaistua, kunhan siihen jäisi muilta, kiireellisemmiltä asioilta aikaa.


Uudet oppilaat

Lucas Schwarz (Puuskupuh, 3. luokka)
Lucia Opholryand (Korpinkynsi, 3. luokka)
Nora Gring (Rohkelikko, 1. luokka)


Uudet henkilökunnan jäsenet

Ei vielä uusia henkilökunnan jäseniä.


Tapahtumat

02.12.2017 - Eveline Sappingtonin syntymäpäivä (13 vuotta)
03.12.2017 - Täysikuu ja lahjanvaihdon viimeinen ilmoittautumisäivä
06.12.2017 - Suomen itsenäisyyspäivä
18.12.2017 - Jouloma alkaa ja uusikuu
24.12.2017 - Jouluaatto
25.12.2017 - Joulupäivä ja Lazlo Silversteinin syntymäpäivä (14 vuotta)
26.12.2017 - Tapaninpäivä ja Eliah Morganin syntymäpäivä (13 vuotta)
31.12.2017 - Uudenvuodenaatto ja roolipelihaasteen osallistuminen päättyy


Joulukuussa tapahtunutta

Ei vielä tapahtumia

Tapahtumia poimitaan foorumin roolipeleistä, kuukausittaisista peli-illoista sekä ilmoitetuista chatpeleistä. Lisäksi tapahtumia voi ilmoittaa yksityisviestillä allekirjoittaneelle!
Jesse Caine | Taikaliemet & tähtitieto | Luihuisen tuvanjohtaja
"We don’t own our heavens now, we only own our hell." (Avatar)
Pelaajaesittely ja hahmolista