Archibald McGregor

Postaathan hahmoesittelysi tänne sen jälkeen, kun hahmosi on hyväksytty koulun jäseneksi!

Valvojat: Sebastian Madison, Tylypahkamafia

Avatar
Archibald McGregor
Tylypahkamafian kätyri
Viestit: 124
Liittynyt: 3. Marraskuuta 2013, 08:48
Ammatti: Professori, Rohkelikon tuvanjohtaja
Oppiaine: Taikuuden historia

Archibald McGregor

Viesti Kirjoittaja Archibald McGregor »

Hahmoesittely

Koko nimi: Fergus Archibald McGregor
Kutsumanimi: Archibald
Syntymäaika: 16. lokakuuta 1939
Ammatti: Taikuuden historian opettaja, Rohkelikon tuvanjohtaja
Taikasauva: Pyökkiä, yksisarvisen häntäjouhi, 11 tuumaa, kimmoisa
Verisääty: Puhdasverinen
Perhe: Archibaldin vaimo Fiona kuoli huhtikuussa 2010 rintasyöpään ja hänen molemmat poikansa, Gordon ja Ian, ovat muuttaneet Yhdysvaltoihin Oregonin osavaltioon.
Asuu: Tylypahka AM:ssa. Archibald omisti myös pienen omakotitalon, mutta myi sen ̶r̶a̶h̶o̶i̶t̶t̶a̶a̶k̶s̶e̶e̶n̶ ̶t̶u̶l̶i̶v̶i̶s̶k̶i̶n̶s̶ä̶ erinäisistä syistä.

Ulkonäkö: Archibald on kuivakka, pieni ja suorastaan heiveröinen vanha ukko. Hän on kalju ja todella ryppyinen, mikä saa hänen päänsä muistuttamaan lähinnä ylisuurta rusinaa. Muuta silmiinpistävää hänen kasvoissaan on näyttävä kulmikas nenä, erikoisen pienet ruskeat silmät sekä kellertävä iho.

Archibald on todella tarkka pukeutumisestaan, jota leimaa Archibaldin skotlantilainen identiteetti. Hän käyttää päivittäin kilttiä ja housut jalassa hänet näkee vain harvoin. McGregorin suvun tartaani on punapohjainen ja siinä on vihreitä ja valkoisia ruutuja. Muutoin pukeutumisessaan Archibald suosii ruskeasävyisiä pikkutakkeja ja liivejä sekä kylmällä säällä viittoja. Materiaaleista erityisesti tweed on Archibaldin mieleen. Archibaldin näkö on huonontunut merkittävästi ikävuosien karttuessa, mutta itsepäisen miehen nenällä näkee vain lukulasit ja nekin harvoin. Ulkopuoliselle lienee tosin selvää, että tarvetta silmälasien vakituiseen käyttöön varmasti olisi.

Nuoruudessaan (joka on suurelta osin vain epämääräisiä legendoja) Archibald loukkasi oikean jalkansa, minkä vuoksi hän kävelee hopeakoristeisen mustan kepin kanssa. Hänet tunnistaakin yleensä jo kaukaa toispuoleisesta askelrytmistä ja kepistä. Viime vuosina Archibaldin kävely on huonontunut entisestään.

Historia: Archibald syntyi velhoperheeseen 16.10.1939 eräässä pienessä ja syrjäisessä skotlantilaiskylässä. Hän on seitsenlapsisen perheen kuopus. Perheellä ei ollut Archibaldin ensimmäisinä elinvuosina juuri ylimääräistä rahaa lasten määrästä johtuen, mutta Archibald eli varsin mukavan lapsuuden.

11-vuotiaana Archibald pääsi Tylypahkaan opiskelemaan, jossa hänet lajiteltiin Rohkelikon tupaan. Hän ei menestynyt erityisesti taikapainotteisissa aineissa, kuten loitsuissa ja muodonmuutoksissa, mutta loisti teoria-aineissa, varsinkin taikuuden historiassa. Valmistuttuaan Tylypahkasta, Archibald halusi nähdä maailmaa ja matkusteli usean vuoden ajan mielenkiintonsa tyydyttämiseksi.

Saatuaan matkailusta tarpeekseen Archibald palasi Skotlantiin, meni naimisiin ja sai kaksi lasta. Hän eli monen kymmenen vuoden ajan onnellista perhe-elämää, vaikkakin hänen suhteellisen runsas alkoholinkäyttönsä varjosti perheen arkea ajoittain. Hän työskenteli vuosikymmenien aikana taikaministeriössä eri tehtävissä arkistonhoitajana ja arkistotutkijana.

Archibaldin lapset kasvoivat aikuisiksi ja muuttivat 1980-luvulla Yhdysvaltoihin. 65 vuotta täytettyään Archibald passitettiin eläkkeelle ministeriöstä vastoin omaa tahtoaan. Joutilas elämä ei kuitenkaan sopinut Archibaldille ja hän kouluttautui vaimonsa painostuksesta taikuuden historian opettajaksi, sillä taikakoulujen opetuskunnassa oli jonkin verran pulaa pätevistä opettajista. Monen vuoden ajan hän toimitti sijaisuuksia erinäisissä taikakouluissa ympäri Brittein saaria, kunnes sai vakinaisen opettajan viran Tylypahka AM:ista.

Archibaldin vaimon kuolema vuonna 2010 oli hänelle kova isku. Lapsiaan Archibald tapaa varsin harvoin ja on ollut viime vuosina varsin yksinäinen. Yksinäisyys on lisännyt miehen alkoholinkäyttöä entisestään.

Luonne: Archibald on sitkeä ja joustamaton vastarannankiiski, joka suhtautuu kaikkeen uuteen epäillen. Hän muistelee kaiholla lapsuutensa ja nuoruutensa Skotlantia, jossa kaikki oli hyvin ja hän oli onnellinen. Tämän ajan kiillottaman muistikuvansa turvin Archibald tyrmää herkästi kaiken uuden, joka poikkeaa hänen tutusta ja turvallisesta maailmastaan. Samojen haikeiden muistojen myötä Skotlanti ja skotlantilaisuus on keskeinen osa Archibaldin identiteettiä.

Menneeseen jumittuneena Archibald on monessa suhteessa varsin konservatiivinen. Käyttäytymissäännöt ovat Archibaldille tärkeitä ja erityisesti hän pitää vanhempien ihmisten arvostusta tärkeänä. Nykymaailmassa häntä järkyttää syvästi, että esimerkiksi oppilas saattaa puhutella opettajaa teitittelemättä, vaikka sinunkauppoja ei ole tehty. Archibald onkin varma, että nykynuoriso on ajautunut turmiollisille teille ja nykymaailmassa on kaikki pilalla.

Vaikka Archibald on monessa suhteessa hyvin joustamaton, opettajana hän on melko rento. Hän esimerkiksi antaa oppilaiden keskustella keskenään tunnilla vapaasti eikä ole tavatonta, että oppilaita poistuisi lupaa kysymättä luokasta tunnin aikana. On tosin luultavaa, että tämä vapauksien antaminen johtuu pikemminkin siitä, ettei iäkkään professorin tarkkaavaisuus ole enää hänen nuoruuden päiviensä tasolla. Oppituntinsa Archibald pyrki pitkään pitämään mahdollisimman mielenkiintoisina esimerkiksi historiallista esineistöä esittelemällä. Ikävuosien karttuessa tunneista on kuitenkin tullut aina vain puuduttavampia opettajan energisyyden vähitellen karistessa.

Vahvuudet/heikkoudet: Archibaldin keskeisimmät vahvuudet liittyvät taikuuden historian osaamiseen. Hän muistaa historialliset tapahtumat ja vuosiluvut hämmästyttävän tarkasti, minkä lisäksi esimerkiksi kielitaitonsa puolesta kykenee tutkimaan monipuolisia lähdeaineistoja. Taikuuden historian ulkopuolella korkeintaan miehen sitkeyden voi mainita vahvuutena.

Archibaldin suurimmat heikkoudet on tiivistettävissä vanhuuteen ja tuliviskiin. Hän ei ole enää nuoruutensa vedossa, sillä iän myötä hänen näkönsä, reaktiokykynsä, motoriikkansa ja lähimuistinsa ovat radikaalisti heikenneet. Hän on ollut myös koko pitkän ikänsä tuliviskiin menevää sorttia ja erityisesti viime vuosina miehen alkoholinkäyttö on lähtenyt lapasesta, mikä näkyy esimerkiksi jo iänkin puolesta runsaissa sairaslomapäivissä. Näiden heikkouksien ohella Archibald on aina ollut korkeintaan keskinkertainen loitsuissa, minkä vuoksi hän pitää taikasauvansa mieluiten taskussaan.

Harrastukset: Archibald lukee paljon ja mielellään, mutta lähinnä taikuuden historiaa käsitteleviä teoksia.

Muuta: Archibald omistaa Braveheart-nimisen todella vanhan, lihavan ja laiskan kollikissan. Braveheart asuu Archibaldin kanssa lukukaudet koululla, mutta kissaa ei juuri näe, koska sen maailma rajouttuu nukkumiseen ja ruokakupille raahautumiseen. Nuoruudessaan Braveheart oli urhea hiirenpyydystäjä, mutta kuten isäntänsäkin, on laiskistunut iän karttuessa.
Viimeksi muokannut Archibald McGregor, 28. Kesäkuuta 2021, 01:16. Yhteensä muokattu 4 kertaa.
Profiilikuva © Ciarán O'Dwyer
Avatar
Archibald McGregor
Tylypahkamafian kätyri
Viestit: 124
Liittynyt: 3. Marraskuuta 2013, 08:48
Ammatti: Professori, Rohkelikon tuvanjohtaja
Oppiaine: Taikuuden historia

Re: Archibald McGregor

Viesti Kirjoittaja Archibald McGregor »

Aikajana

Tammikuu 2019
- 14.1.2019 Oppilaat pakotettiin kerrankin reippailemaan pulkkamäkeen ja Archibald lähti eräiden muiden henkilökunnan jäsenten kanssa mäenlaskijoiden vahdiksi. Archibaldin ja Klaus Schneiderin välillä heräsi kiistaa, jonka lopputuloksena oli runsaasti murtuneita kylkiluita epäonnistuneen mäenlaskukilpailun seurauksena. Archibald vakuuttui päivän päätteeksi siitä, että Schneider on vain kateellinen koulun kokeneimmalle ja karismaattisimmalle opettajalle. Kateudesta se Klauskin potkii.
- 23.1.2019 Jeremiah Collins tuli johtajaoppilaan roolissa Archibaldin puheille ja kertoi rohkelikkotornissa vallitsevasta sekasorrosta. Collinsin mukaan Jayden Lewis villitsi muita oppilaita käytöksellään ja esimerkiksi nukkui makuusalin sijaan oleskeluhuoneen sohvalla. Archibald järkyttyi kuulemastaan ja päätti ryhtyä pikaisiin toimenpiteisiin. Collinsin kohteliaat käytöstavat ja suoraselkäinen toiminta vaikuttivat Archibaldin perin juurin.
- 24.1.2019 Johtaoppilas Collinsin ilmiantama Jayden Lewis joutui heti seuraavana päivänä tuvanjohtajan puhutteluun. Archibaldin suunnitelma Lewisin siirtämisestä kuudesluokkalaisten rohkelikkojen makuusaliin kohtasi voimakasta vastarintaa ja Lewis möläytti rohkelikkojen keskuudessa harjoitettavan sodomiaa ja perversioita. Archibald määräsi asiattomasti käyttäytyneen Lewisin kuudesluokkalaisten rohkelikkojen makuusaliin nukkumaan rehtorin puhuttelun uhalla ja päätti puuttua pervertikkojen käytökseen tiukalla kädellä.
- 30.1.2019 Jeremiah Collinsin urasuunnittelutapaaminen hoitui sujuvasti, sillä pojalla oli tulevaisuudensuunnitelmat Archibaldin kannalta ilahduttavasti valmiina. Tapaaminen vain vahvisti Archibaldin näkemyksiä Collinsista ja Archibald lupautuikin omasta aloitteestaan tarvittaessa pojan suosittelijaksi työhakemuksiin. Tapaamisen aikana Archibaldille myös selvisi, ettei kiusankappale-Lewis noudattanut käskyä nukkua kuudesluokkalaisten makuusalissa.


Helmikuu 2019
- 1.2.2019 Lazlo Silverstein ja Elliot Mason joutuivat Archibaldin puhutteluun, sillä eihän poikarakkaus ole suinkaan tervettä tai hyväksyttävää. Mason tuntui ymmärtävän tilanteen Silversteinin puolestaan käyttäytyessä perin aggressiivisesti tuvanjohtajaansa kohtaan. Archibald päätyi erityisesti Silversteinin protestoinnista huolimatta siihen, että Silverstein ja Mason nukkuisivat vastedes eri makuusaleissa, eivät olisi keskenään tekemisissä ja kävisivät molemmat kuukauden sisällä parantaja Lowettin juttusilla, jotta tämä voisi parantaa homouden taudin. Näiden rajojen rikkomisen Archibald uhkasi johtavan koulusta erottamiseen.
- 4.2.2019 Jonathan Ortizin urasuunnittelutapaaminen oli siinä mielessä ongelmallinen, ettei pojalla ollut erityisemmin mitään urasuunnitelmia. Archibald koitti kovasti ehdottaa pojan osaamiseen sopivia suuntautumisvaihtoehtoja, mutta tulokset taisivat lopulta jäädä laihoiksi. Archibald lupasi järjestää pojalle tukiopetusta loitsuissa ja liemissä.
- 6.2.2019 Jayden Lewisin urasuunnittelutapaamisen alussa Archibald yritti siirtää Lewisia nukkumaan takaisin viidesluokkalaisten makuusaliin sodomiaongelmien oletetun ratkeamisen vuoksi, mutta nukkumisjärjestelyongelmien vyyhti ei ottanut setviytyäkseen. Varsinaiset urasuunnitteluasiat saivat odottamattoman käänteen heti alkuunsa, kun Lewis ilmaisi olevansa kiinnostunut urasta jästimaailmassa. Archibald oli hieman avuton puuttellisen jästiosaamisensa vuoksi, mutta yritti parhaansa auttaa poikaa ura-asioissa. Tuulta alleen keskustelu otti alleen vasta, kun Archibald ehdotti työharjoittelua jästiyrityksessä ja lupasi myös lobata professori Schneiderille Lewisin ajatusta luokkaretketkestä. Urasuunnittelutapaamisen lopuksi Lewis tiedusteli perin epäilyttävästi Archibaldin työhuoneen lukitsemiskäytänteitä.
- 8.2.2019 Lazlo Silversteinin uratapaaminen oli hieman kiusallinen, sillä Archibald oli saanut Cainelta palautetta sodomiatapauksen käsittelystä. Archibald pyrki välttämään kaikkea konfliktia Silversteinin kanssa ja tapaamisen lopuksi kertoi pojalle peruuttavansa aiemman päätöksen Silversteinin ja Masonin erottamisesta eri makusaleihin. Itse urasuunnittelun suhteen ei päästy mihinkään lopulliseen lopputulokseen, mutta Archibald antoi Silversteinille luettavaksi Taikaopettajien liiton tuottaman ammattiesitteen.
- 9.2.2019 Archibald oltiin onnistuttu houkuttelemaan opettajien ryhmäyttämisen verukkeella tapahtumaan, jonka todellinen tarkoitus oli juottaa boolia ja pelata pullonpyöritystä. Nuorempien kollegoiden draamaillessa Archibald koki paikoin olonsa hieman ulkopuoliseksi. Archibaldin osalta ilta päättyi tunteiden kuumettua Aurelia Jacksonin ja Ciarán O'Dwyerin välillä, kun Archibald päätti poistua. Tilaisuus jätti Archibaldin pohtimaan vakavissaan eläkkeelle siirtymistä.


Huhtikuu 2019
- 17.4.2019 Archibald stötte ihop med Aurelia i lärarrummet. Kollegas samtal var ledsen eftersom det var årsdagen för Archibalds hustrus död. Archibald rekommenderade att Aurelia skulle starta en familj med professor Caine men Aurelia sade att Caine är homosexuell. Nu Archibald är säkert att homosexuell mafia styrer i Tylypahka AM och döljer sodomi. Archibald och Aurelia gick också till vinkällaren, men magisk källaren lät inte dem komma in.

Kesäkuu 2019
- Päättäjäisjuhlissa Archibald kävi pokkaamassa tupapokaalin asiaankuluvan pitkällisen puheen siivittämänä Rohkelikolle. Hän ehti siinä sivussa myös paheksua muiden puhujien (professori Caine ja herra Lewis) puheita sekä suunnitella tupapokaalin sijoittamispaikkaa työhuoneessaan.

Heinäkuu 2019
- 23.7.2019 Kesäleirin nuotioilta meni Archibaldin osalta aika lailla vanhojen seikkailujensa muisteluksi, perhetilanteensa murehtimiseksi ja tuliviskin hörppimiseksi. Käytyään neiti Jacksonin mökillä tämän kanssa täydentämässä tuliviskivarastojaan Archibald törmäsi maassa lojuviin vaatteisiin, jotka oli jo valmis polttamaan nuotiossa, mutta neiti Jackson pelasti jonkinlaiseen vilauttelusekoiluun lähteneen rohkelikkonuorukaisen vaateparren. Päästyään selville Jayden Lewisin ja Elliot Masonin vilauttelusekoiluta, Archibald määräsi nämä puhutteluun seuraavana iltana.
- 24.7.2019 Edellisen illan jälkeen Archibald oli tehnyt arvion, että häneltä tulevat loppumaan tuliviskit kesken ennen kesäleirin loppua ja päätti viettää tuliviskittömän päivän. Päivä alkoi tosin heikosti, kun neiti Jackson ilmaantui syyttämään Archibaldia ikälopuksi. Osoittaakseen olevansa nuoruutensa vedossa Archibald (melkein tahallisesti) hyppäsi laiturilta pienelle meripulahdukselle. Vaatteet päällä suoritetun uimaretken jälkeen Archibald riisui kilttinsä mereen vanhusta pelastamaan hypänneen Jacksonin järkytykseksi viereiselle rantakivelle kuivamaan. Vaatteidensa kuivumisen lomassa Archibald yritti vakuuttaa Jacksonille, että tämän vanhemmat kaikesta huolimatta rakastavat häntä sekä avautui hänelle hieman omasta suhteestaan lapsiinsa.


Elokuu 2019
- 26.8.2019 Archibaldin muotokuvan maalaamaan lupautunut neiti Jackson saapui hermostuneen professorin työhuoneeseen aloittamaan työtään. Mallina toimiminen osoittautui Archibaldille vaikeaksi tehtäväksi ja onkin jännittävää, tuleeko valmis taideteos kaivamaan korvaansa, hörppimään taskumatistaan vai purnaamaan rohkelikkojen edesottamuksia. Luonnostelman valmistuttua Archibald ei ollut sen todenmukaisuudesta huolimatta mielissään, sillä koki näyttävänsä luonnoksessa perin vanhalta ja ryppyiseltä. Vanhus oli jo lähestulkoon heittämässä Jacksonia ulos huoneestaan, mutta nainen pelasti tilanteen selittämällä, että lopullisessa teoksessa ei olisi vastaavia ryppyjä kuin luonnoksessa. Varsinainen maalausvaihe jäi kuitenkin syyskuulle sovittuun seuraavaan kertaan.

Syyskuu 2019
- 1.9.2019 Archibald osallistui muun koulun väen mukana alkajaispitoihin, jotka taikuuden historian professorin osalta koostuivat ennen muuta tuliviskin siemailusta, koulussa levitettävän homoseksuaalisen propagandan tuomitsemisesta sekä muusta pahennuksen aiheuttamisesta. Archibald ehti illan aikana haastaa riitaa uuden yrttitiedon opettajan, neiti Carrowin, kanssa ja myös hieman jutustella tuttujen opettajatoverien kanssa. Hän myös pyrki suostuttelemaan parantajan opissa aloittavan Collinsin tekemään itselleen salaa terveystarkastuksen, jotta mahdollisesti paljastuvat terveysongelmat eivät vain mitenkään päätyisi koulun henkilökunnan tietoon.

Syyskuu 2020
- 6.9.2020. Archibald osallistui alkajaispitoihin juomatta tällä kertaa tippaakaan tuliviskiä. Kenties viskin puutteessa hän oli jurolla päällä eikä saanut käytännössä lainkaan kontaktia muihin opettajiin, henkilökuntaan tai oppilaisiin.

Joulukuu 2020
- X.12.2020. Archibald oli Elliot Masonin ja Jayden Lewisin haastateltavana jouluradion tiimoilta. Archibaldille haastattelu oli melkoisen positiivinen kokemus, pääsihän hän muistelemaan nuoruutensa villeimpiä (joulu)seikkailuja.

Kesäkuu 2021
- 4.6.2021. Archibald osallistui lukuvuoden päätösjuhlaan. Riideltyään poikansa kanssa joitain kuukausia aiemmin kevät oli ollut Archibaldille villi ja kostea - ja niin olivat myös päättäjäiset. Archibald sammui jo valmistuvien oppilaiden todistustenjaon aikana ja havahtui vain herra Lewisin möykätessä koulun edessä sekä professori Cainen jakaessa tupamestaruuspokaalin Rohkelikolle. Juhlan päätteeksi Archibald poistui tyhjentämään rakkoaan ja sitten happihyppelylle järven rannalle.
Profiilikuva © Ciarán O'Dwyer
Vastaa Viestiin