Kesäkuu 2024

Valvojat: Sebastian Madison, Tylypahkamafia

Avatar
Jesse Caine
Ylläpitäjä
Viestit: 3581
Liittynyt: 10. Lokakuuta 2013, 14:58
Ammatti: Professori
Oppiaine: Taikaliemet & tähtitieto
Viesti:

Kesäkuu 2024

Viesti Kirjoittaja Jesse Caine »

Kesäkuu 2024


Tervehdys jäsenille

Se on (melkein) täällä! Nimittäin kesäloma! Koko pitkän syksyn ja kevään ahkeroituaan oppilaat pääsevät vihreämmille laitumille kotipuoleen. Ehkä osa pääsee (tai joutuu) heinäkussa myös osallistumaan AM:in kesäleirille, jolla tehdään kaksi teatteriesitystä leiriläisten perheille esitettäväksi. Ennen kesälaitumia luvassa on toki vielä päättäjäisjuhla ja todistustenjako (joka saattaa toisille olla stressaavampi kuin toisille…).

Kesäkuun chatpeli-ilta (29.06.2024 klo 19)
Perinteiseen tapaan kesäkuun peli-ilta sijoittuu kesäleirille ja tällä kertaa aiheena on illanvietto nuotiolla. Peli pelataan lauantaina 29. kesäkuuta 2024 klo 19 alkaen ja lisätietoa voi lukea peli-iltatiedotteesta. Koska peli sijoittuu kesäleirille, siihen voivat tällä kertaa osallistua vain hahmot, jotka ovat mukana kesäleirillä. Ilmoittautuminen kesäleirille on edelleen auki, joten sieltä voi ilmoittaa edelleen ilmoittaa hahmojaan mukaan. Elokuun peli-ilta tulee jälleen olemaan sellainen, johon kesäleirille osallistumattomatkin hahmot sopivat mukaan.

Kesäkuun erikoiskirjahaaste
Kesäkuun erikoishaasteena on lukea kirja sarjasta, jonka olet aloittanut eli toisin sanoen jokin osa kirjasarjasta, josta olet jo lukenut vähintään yhden muun kirjan. Jos sinulla ei ole ainuttakaan kirjasarjaa kesken (tai sinulla on aloitettuna vain sellaisia sarjoja, joista et aio lukea muita osia), tähän haasteeseen voi lukea hyväksi myös jonkin uuden sarjan aloittamisen. Tarkemmat ohjeet haasteeseen löytyvät haastetopiikista, ja sinne myös ilmoitetaan haasteen suorittamisesta. Aikaa haasteen suorittamiseen on vuoden 2024 loppuun saakka, ja jos olet jo aikaisemmin tänä vuonna sattunut lukemaan jonkin haasteeseen sopivan kirjan, voit ilmoittaa hyväksilukea sen haasteeseen ilmoittamalla sen haastetopiikkiin vaikka heti. Huomaa kuitenkin, että yhden kirjan voi hyväksilukea vain yhteen erikoishaasteeseen!

Lukuvuoden 2023-2024 palkinnot
Vielä on hieman reilu viikko aikaa vaikuttaa tänä lukuvuonna jaettaviin palkintoihin! Palkintoäänestyksessä voi äänestää sellaisista titteleistä kuin esim. “Vuoden opettaja” ja “Vuoden uusi hahmo”. Lisäksi halutessaan voi ehdottaa myös kaikenlaisia muita palkintoja erikoispalkintoina (ohjeet postauksen lopussa). Äänestys- ja ehdotusaikaa on sunnuntaihin 9. kesäkuuta 2024 saakka.

Päättäjäisjuhla 2024
Päättäjäisjuhla pidetään taas perinteiseen tapaan chatissa ja äänestys sen ajankohdasta ilmestynee foorumille joskus tämän kuun aikana, kun olemme viimeisetkin tupapisteet kirjattua.

Kesäloma 2024
Kesälomamme on jo aivan nurkan takana eli se alkaa maanantaina 3. kesäkuuta 2024ja kestää noin kolme kuukautta, päättyen sunnuntaihin 1. syyskuuta 2024. Kesäloman aikana ei järjestetä normaalia opetusta, mutta foorumi ja chat ovat auki ja niissä voi pelata menneelle lukuvuodelle tai vaikkapa kesälomalle sijoittuvia roolipelejä. Lisäksi kesän aikana järjestetään jo perinteeksi käynyt koulun kesäleiri, joka antaa mahdollisuuden pelata kesän aikana hahmoja vähän normaalista kouluelämästä poikkeavassa tilanteessa.

Kesäleiri 2024
Tämän vuoden kesäleiri on teemaltaan teatterileiri ja tarkemmat tiedot leiristä kaikkine infoineen löytyvät kesäleirialueelta. Ilmoittautuminen on myös nyt auki ja löytyy täältä. Ilmoittautuminen on auki lähestulkoon koko kesäloman ajan, mutta jos tahtoo hahmonsa mukaan heti alusta asti, kannattaa ilmoittautua ennen leirin alkua eli viimeistään sunnuntaina 9. kesäkuuta 2024. Leiri alkaa maanantaina 10. kesäkuuta 2024, jolloin julkaistaan majoitusjaot sekä näytelmien roolijaot. Leirille ovat tervetulleita kaikki Tylypaka AM:in oppilaat (myös tänä keväänä valmistuvat sekä ensi syksynä aloittavat) ja koulun henkilökunnasta on haalittu perinteiseen tapaan (enemmän tai vähemmän) vapaaehtoisia valvojia leirille. Valvojaksi voi halutessaan ilmoittaa myös jonkin viime keväänä tai sitä aikaisemmin AM:ista valmistuneen hahmonsa.

Valmistuminen ja seuravalle luokalle siirtyminen
Olemme päättäneet tänä keväänä, että jatkossa kaikki oppilaat siirtyvät automaattisesti seuraavalle luokalle (ja 7.-luokkalaiset valmistuvat) huolimatta siitä, onko hahmolla ansainnut pisteitä vai ei. Jo aiemminkin kaikki ei-päähahmot ovat siirtyneet automaattisesti seuraavalle luokalle (koska heille ei edes voinut ansaita tupapisteitä) ja päähahmoja, joille ei ole kertynyt lukuvuoden aikana ainuttakaan tupapistetä, on yleensä korkeintaan muutama. Ja näistäkin suurin osa on yleensä epäaktiivisten pelaajien hahmoja, jotka karsiutuvat joka tapauksessa pois syksyllä, koska he eivät myöskään ilmoittaudu läsnäoleviksi seuraavalle lukuvuodelle. Joten jatkossa, jos haluat hahmosi jäävän luokalleen, oli se sitten roolipelillisistä syistä tai siksi, ettet ole pelannut hahmollasi mielestäsi tarpeeksi ja tahdot tälle lisävuosia AM:issa, sinun täytyy erikseen pyytää hahmosi jättämistä luokalleen laittamalla yksityisviestiä Jesse Cainelle tai lähettämällä sähköpostia osoitteeseen amtylypahka@gmail.com. Muistathan mainita viestissäsi, mistä hahmo(i)sta on kyse ja ilmoita asiasta mielellään jo ennen lukuvuoden päättymistä. Jos hahmosi on 7. luokalla eli toisin sanoen valmistumassa tänä keväänä, suosittelemme käymään läpi valmistumisinfon, josta löytyy tietoa siitä, mitä valmistuvan hahmon kanssa voi AM:issa tehdä. Jos valmistuva hahmo on päähahmosi muistathan myös ilmoittaa uuden päähahmosi ennen seuraavan lukuvuoden alkamista.

Tupa- ja roolipelipisteiden dedline
Kuluvan lukuvuoden tupa- ja roolipelipisteiden deadline on sunnuntaina 2. kesäkuuta 2024. Tämä tarkoittaa, että kaikki kyseisenä päivänä tai sitä ennen tienatut tupa- ja roolipelipisteet lasketaan mukaan lukuvuoden 2023-2024 palkinnoista (kuten tupapokaalista) päätettäessä. Kaikki sitä myöhemmin ansaitut pisteet puolestaan lasketaan kesäleirin pistesaldoon. Chatpelien osalta tämä tarkoittaa, että peli pitää olla merkittynä aikajanalle ja/tai siitä täytyy postata chatpeli-ilmoitus viimeistään 2.6.2024, jos siitä tahtoo saada pisteet vielä tälle lukuvuodelle. Tätä myöhemmin aikajanalle merkityt tai foorumille postatut pelit pisteytetään kesäleiripisteisiin. Foorumipelit pisteytetään kyseisen päivämäärän jälkeen peliviestin lähetysajan mukaan eli 2.6.2024 tai sitä ennen postatuista pelivuoroista pisteet menevät tälle lukuvuodelle ja sitä myöhemmin postatuista kesäleirille. Opettajat voivat palkita kursseilla ansaittuja pisteitä (esim. läksyistä tai loppukokeista) vielä sunnuntaihin 9. kesäkuuta 2024 saakka. Opettajat saavat vielä tämän kuun aikana sähköpostitse ohjeistuksen lukuvuoden loppuun liittyvistä käytännön asioista ja aikatauluista.


Uudet oppilaat
(Luokka-asteet tulevan syksyn luokka-asteita.)

Valeria Andreiscu (Rohkelikko, 5. luokka)
Laoghaire Stuart (Luihuinen, 5. luokka)


Uudet henkilökunnan jäsenet

Ei vielä uusia henkilökunnan jäseniä


Tapahtumat

01.06.2024 - Päättäjäisjuhla (in-game)
02.06.2024 - Todistustenjako, Tylypahkan pikajuna Lontoon King’s Crossin asemalle
03.06.2024 - Kesäloma alkaa
06.06.2024 - Uusikuu
09.06.2024 - Viimeinen mahdollisuus äänestää palkintoäänestyksessä tai ehdottaa erikoispalkintoja
10.06.2024 - Kesäleiri alkaa (off-game)
19.06.2024 - Ruth Levin (18 vuotta) syntymäpäivä
21.06.2024 - Juhannusaatto
22.06.2024 - Juhannuspäivä ja täysikuu


Kesäkuussa tapahtunutta

Ei vielä tapahtumia

Tapahtumia poimitaan foorumin roolipeleistä, kuukausittaisista peli-illoista sekä ilmoitetuista chatpeleistä. Lisäksi tapahtumia voi ilmoittaa yksityisviestillä allekirjoittaneelle!
Jesse Caine | Taikaliemet & tähtitieto | Luihuisen tuvanjohtaja
"We don’t own our heavens now, we only own our hell." (Avatar)
Pelaajaesittely ja hahmolista