Joulukuu 2023

Valvojat: Sebastian Madison, Tylypahkamafia

Avatar
Jesse Caine
Ylläpitäjä
Viestit: 3544
Liittynyt: 10. Lokakuuta 2013, 14:58
Ammatti: Professori
Oppiaine: Taikaliemet & tähtitieto
Viesti:

Joulukuu 2023

Viesti Kirjoittaja Jesse Caine »

Joulukuu 2023


Tervehdys jäsenille

Niin vetelee tämäkin vuosi viimeisiään, mutta ennen uuden vuoden juhlimista edessä on toki vielä joulu, joulutanssiaiset ja (valitettavasti) loppukokeet. Ennen joululoman viettämistä edessä on siis vielä viimeinen rutistus opintojen parissa ja luultavasti tarpeettoman paljlon joulutanssiaisdraamaa. Joulutanssiaisia vietetään joululomaa edeltävänä perjantaina, kun kaikki loppukokeet ovat vihdoin ohi. Tylypahkan pikajuna kuljettaa sitten sunnuntaina kotonaan lomailevat oppilaat Lontooseen. Koululle jääviä oppilaitakaan ei ole täysin unohdettu vaan heille järjestetään loman aikana erilaista jouluista ohjelmaa, kuten joulupäivällinen ja muuta yhteistä ajanviettoa.


Joulutanssiaiset 2023 (12.12.2023 ja 19.12.2023 klo 19)
Joulukuun chatpeli-iltana pelataan perinteiseen tapaan koulun joulutanssiaiset. Tällä kertaa tanssiaisten teemana on pohjolan joulu. Koska tanssiaispeli on ollut melko suosittu ja yksi ilta on usein tuntunut vähän riittämättömältä tälle pelille, olemme tällä kertaa päättäneet valita jo valmiiksi peräti kaksi pelipäivää. Toisena pelipälivänä voidaan siis jatkaa pelaamista siitä, mihin ensimmäisellä kerralla jäätiin tai voi pelata halutessaan vaikka eri hahmoilla. Joulutanssiaispelipäivä ovat tiistai 12. joulukuuta 2023 klo 19 ja tiistai 19. joulukuuta 2023 klo 19 ja peli-iltatiedotteesta löytyy lisätietoja pelistä. Tervetuloa tanssiaisiin!

Salapukit 2023
Kaikkien salapukkeiluun osallistuneiden olisi pitänyt saada tiedot lahjottavistaan jo hyvän aikaa sitten. (Jos olet ilmoittautunut mukaan, mutta et ole saanut viestiä, otathan yhteyttä mahdollisimman pian Aurelia Carrow’hin.) Toivon mukaan monilla onkin lahjojen keksiminen vähintään työn alla jo, mutta valmista pitäisi tulla viimeistään sunnuntaina 10. joulukuuta 2023, jolloin on lahjojen toimituksen deadline. Muistathan, että lahjojen ja korttien kuvaukset toimitetaan yksityisviestillä Aurelia Carrow’lle eikä suoraan lahjan saajalle! Lahjat julkaistaan myöhemmin anonyymeinä, jolloin kaikki voivat arvailla, keneltä mikäkin lahja mahtaa olla peräisin. Lisätietoa salapukkeilusta ja siihen litityvistä aikatauluista löytyy salapukkitopiikista. Koska lahjojen saajat ja antajat on jo jaettu, uusia osallistujia ei valitettavasti voida enää ottaa mukaan tälle vuodelle.

Joululoma 2023-2024
Tylypahka AM viettää joululomaa maanantaista 18. joulukuuta 2023 alkaen sunnuntaihin 7. tammikuuta 2024 saakka. Joululoman aikana ei pidetä oppitunteja eikä loman ajalle saa sijoittaa myöskään läksyjen tai muiden vastaavien tehtävien viimeisiä palautuspäiviä. Foorumi ja chat ovat kuitenkin normaaliin tapaan auki koko loman ajan, joten pelata saa vapaasti, jos niin tahtoo. Myös AM:in ylläpito lomailee joulunpyhien ja vuodenvaihteen yli, joten päivityksiä ei ole välttämättä sinä aikana luvassa emmekä välttämättä vastaa sähköposteihin tai vieraskirjaankaan. In-game oppilaat voivat halutessaan lähteä joululomaksi koteihinsa Tylypahkan pikajunalla, joka lähtee Tylyahosta Lontooseen sunnuntaina 17.12.2023 klo 12 ja palaa takaisin koululle sunnuntaina 7.1.2024. Vaihtoehtoisesti oppilaat voivat myös viettää joululomansa koululla, jossa ei tietenkään pidetä tänä aikana oppitunteja vaan juhlistetaan sen sijaan joulua ja uuttavuotta. Oppilaat eivät voi kuitenkaan viettää osaa lomastaan koululla ja osaa kotona vaan heidän tulee valita jompikumpi. Henkilökunnan jäsenillä on vapaata ainakin osa joululomasta, mutta suurin osa heistä joutuu olemaan vuorollaan myös töissä koululla vahtimassa sinne jääneitä oppilaita (ja jotkut onnettomat joutuvat viettämään koululla peräti joulunpyhät). Ensisijaisesti joulunpyhiksi koululle jääviksi on haettu vapaaehtoisia henkilökunnan jäseniä, mutta jos heitä ei ole ollut tarpeeksi, on henkilökuntaa saatettu myös joutua määrämään jouluksi töihin. (Pelaajat voivat itse päätää, ovatko heidän hahmonsa olleet onnekkaita vai vähemmän onnekkaita tässä joululoman työvuorojen jaossa.) Halutessaan joululomatopiikissa voi käydä ilmoittamassa niin oppilas- kuin henkilökuntahahmojensa oleskelupaikan joululomalla, jolloin pelejä varten voi helpommin katsoa, ketkä ovat koululla ja ketkä eivät.

Joulukuun erikoiskirjahaaste
Vuoden viimeisenä haasteena on lukea kirja, jonka omistat, muttet ole lukenut. Nyt on siis vuoden viimeinen mahdollisuutesi vähentää hyllyssäsi odottavien lukemattomien kirjojen määrää edes yhdellä! Jos olet ollut ahkera lukija ja/tai kirjaostoksissasi järkevä eikä sinulla ole yhtäkään tällaista kirjaa, voit lukea haasteeseen minkä tahansa kirjan, jota et ole aiemmin lukenut. Tarkemmat ohjeet haasteeseen löytyvät haastetopiikista, ja sinne myös ilmoitetaan haasteen suorittamisesta. Aikaa haasteen suorittamiseen on vuoden 2023 loppuun saakka, ja jos olet jo aikaisemmin tänä vuonna sattunut lukemaan jonkin haasteeseen sopivan kirjan, voit ilmoittaa hyväksilukea sen haasteeseen ilmoittamalla sen haastetopiikkiin vaikka heti. Huomaa kuitenkin, että yhden kirjan voi hyväksilukea vain yhteen erikoishaasteeseen!

Kirjahaaste 2023 päättyy
Vuoden loppu lähestyy ja niin lähestyy siis myös kirjahaasteemme loppu. Kirjahaaste 2023 päättyy virallisesti sunnuntaina 31. joulukuuta 2023 klo 23:59, ja haasteeseen voi lukea hyväksi kaikki ne kirjat, jotka olet lukenut loppuun siihen mennessä. Jotta kenenkään ei tarvitse uudenvuodenrakettien laukaisua valmistellessaan miettiä sitä juuri aiemmin lukemansa kirjan lisäämistä kirjatopiikkiinsa, voi kirjatopiikkeja päivittää keskiviikkoon 3. tammikuuta 2024 saakka (kunhan kirjat on luettu loppuun vuoden 2023 loppuun mennessä). Tämän jälkeen kirjatopiikit lukotetaan tilastointia ja palkintojenjakoa varten eikä listojaan pääse sinä aikana muokkaamaan. Muistakaa siis lisätä mahdolliset puuttuvat kirjat topiikkeihinne ennen sitä! Kirjahaaste on kuitenkin saamassa jälleen jatkoa myös tulevalle vuodelle, joten kirjahaaste 2024 alkaa heti, kun nykyinen haaste päättyy. Uusi kirjahaaste ilmestyy foorumille vielä jossain kohtaa tämän kuun aikana ja sinne voi halutessaan luoda oman topiikkinsa jo etukäteen (mutta kirjojen postaamisen topiikkeihin voi aloittaa vasta vuoden vaihduttua).

Joulukalenteri 2023
Aikaisemman päätöksen mukaisesti tälle vuodelle ei valitettavasti ole tehty uutta joulukalenteria, mutta AM:in joulukalenterisivulta löytyy vanhoja joulukalentereita viimeisen kahdeksan vuoden ajalta, joten jos kokee akuuttia joulukalenteripulaa, sieltä voi seurata vaikkapa jotakin vanhaa kalenteria.

Kesäleirin päättyminen
Allekirjoittaneen yllättävän pitkäksi venyneen sairastumisen vuoksi olemme nyt vähän aikataulusta jäljessä aika monessa asiassa, joten valitettavasti kesäleirijutut joutuvat edelleen odottamaan, kun yritämme päästä ajan tasalle kiireellisemmissä asioissa. Emme ole unohtaneet tätä ja palkintojenjako on varmasti tulossa kyllä ennen pitkää, mutta se ei ole nyt kauhean korkea prioriteetti. Mutta katsotaan, jos se saataisiin vieä julkaistua edes ennen vuodenvaihdetta!

Uudet oppilaat

Ei vielä uusia oppilaita


Uudet henkilökunnan jäsenet

Ei vielä uusia henkilökunnan jäseniä


Tapahtumat

06.12.2023 - Itsenäisyyspäivä (Suomi)
09.12.2023 - Tylyahopäivä
10.12.2023 - Viimeinen päivä palauttaa salapukkilahjat
12.12.2023 - Joulutanssiaispeli (osa 1) klo 19, uusikuu ja Stella Gibbsin (16 vuotta) syntymäpäivä
15.12.2023 - Joulutanssiaiset (in-game)
17.12.2023 - Tylypahkan pikajuna lähtee Tylyahost klo 12
18.12.2023 - Joululoma alkaa
19.12.2023 - Joulutanssiaispeli (osa 2) klo 19
24.12.2023 - Jouluaatto
25.12.2023 - Joulupäivä ja Lazlo Silversteinin (20 vuotta) syntymäpäivä
26.12.2023 - Tapaninpäivä ja Eliah Morganin (19 vuotta) syntymäpäivä
27.12.2023 - Täysikuu
28.12.2023 - Elliot Masonin (20 vuotta) syntymäpäivä
31.12.2023 - Uudenvuodenaatto


Joulukuussa tapahtunutta

Ei vielä tapahtumia

Tapahtumia poimitaan foorumin roolipeleistä, kuukausittaisista peli-illoista sekä ilmoitetuista chatpeleistä. Lisäksi tapahtumia voi ilmoittaa yksityisviestillä allekirjoittaneelle!
Jesse Caine | Taikaliemet & tähtitieto | Luihuisen tuvanjohtaja
"We don’t own our heavens now, we only own our hell." (Avatar)
Pelaajaesittely ja hahmolista