Elokuu 2023

Valvojat: Sebastian Madison, Tylypahkamafia

Avatar
Jesse Caine
Ylläpitäjä
Viestit: 3550
Liittynyt: 10. Lokakuuta 2013, 14:58
Ammatti: Professori
Oppiaine: Taikaliemet & tähtitieto
Viesti:

Elokuu 2023

Viesti Kirjoittaja Jesse Caine »

Elokuu 2023


Tervehdys jäsenille

Kaikki hyvä loppuu aikanaan ja niin myös kesäloma. Elokuu on AM:in viimeinen kesälomakuukausi, joten nyt on aika nauttia lomasta vielä niin kauan kuin voi. Syyskuun alkupuolella luvassa on nimittäin taas paluu koulun penkille. Olemme elokuussa kuitenkin myös jo täydessä touhussa valmistelemassa tätä koulun penkille paluuta, joten nyt on auennut esim. alkavalle lukuvuodelle ilmoittautuminen ja myös tulevat valvoja- ja johtajaoppilaat on valittu. Opettajat voivat myös ilmoittaa jo ensi lukuvuoden kurssejaan. Mutta kaiken tämän keskelle toki mahtuu vielä kesää, kesälomaa ja kesäleiriäkin pelattavaksi!

Lukuvuodelle 2023-2024 ilmoittautuminen
Ilmoittautuminen tulevalle lukuvuodelle on nyt alkanut. Kaikkien jäsenten on ilmoittauduttava läsnäoleviksi seuraavalle lukuvuodelle, jos tahtoo hahmojensa jatkavan AM:issa. Tämä koskee siis niin oppilashahmoja kuin myös opettaja- ja henkilökuntahahmoja. Ainoa poikkeus ovat hahmot, jotka on hyväksytty jäseneksi 1.8.2023 tai sitä myöhemmin. He ovat automaattisesti mukana alkavalla lukuvuodelle. Mutta kaikille muille ilmoittautuminen tapahtuu siis foorumilla tänään julkaistussa ilmoittautumistopiikisa TAI sähköpostitse osoitteeseen amtylypahka@gmail.com. Ohjeet sähköposti-ilmoittautumiseenkin löytyvät kuitenkin ilmoittautumistopiikista. Pysyäkseen jäsenlistalla, ilmoittautuminen tulee tehdä viimeistään sunnuntaina 10. syyskuuta 2023. Ilmoittamatta jätetyt hahmot poistetaan tämän jälkeen jäsenlistalta ilman erillistä ilmoitusta. Pyrimme tällä tavalla kerran vuodessa karsimaan jäsenlistoilta pois sellaiset hahmot, joita kukaan ei enää pelaa. Lisäksi opettajien on postata vähintään yksi kurssi-ilmoitus opetussuunnitelmineen kurssi-ilmoitustopiikkiin viimeistään tiistaina 31. lokakuuta 2023 tai otettava yhteyttä allekirjoittaneeseen yksityisviestillä tai sähköpostitse osoitteeseen amtylypahka@gmail.com ja sovittava jokin muu aikataulu. Foorumin Opettajainhuone-alueelt alöytyy nyt myös tulevan lukuvuoden chatoppituntiaikojen varaustopiikki, jos tahtoo varata jo valmiiksi tuntiaikojakin.

Ilmoittautuminen muuhun taikamaailmaan
Jos hahmosi on valmistunut ja tahdot ilmoittaa sen ensimmäistä kertaa Muuhun taikamaailmaan, täytä hahmo(i)sta ensikertalaisen ilmoittautuminen. Tämän jälkeen sinulle annetaan kirjoitusoikeudet Muu taikamaailma -alueelle. Huomaa, että sinun ei enää tällöin tarvitse tehdä tälle lukuvuodelle uutta ilmoittautumista itse alueelle. Jos hahmosi on jo aiemmin ollut Muussa taikamaailmassa ja sinulla on kirjoitusoikeudet alueelle, ilmoita hahmosi lukuvuoden 2023-2024 ilmoittautumistopiikkiin. Jos Muun taikamaailman sijaan tahdot, että valmistunut hahmosi jää vielä AM:iin jatkoluokille, ohjeet tähän löytyvät valmistumisinfosta (viestin loppupuoli).

Valvoja- ja johtajaoppilasvalinnat
Tulevan lukuvuoden alustavat valvoja- ja johtajaoppilasvalinnat on nyt tehty, ja valituille on lähetetty eilen yksityisviestit foorumilla. Kannattaa siis muistaa tarkistaa yksityisviestinsä! Valvojaoppilaat on valittu tulevista 5. luokan oppilaista ja johtajaoppilaat tulevista 7. luokan oppilaista. Virka tulee ottaa vastaan viimeistään sunnuntaina 10. syyskuuta 2023 vastaamalla saamaansa yksityisviestiin, ottaako tehtävän vastaan vai ei. Toivomme kuitenkin mahdollisimman pikaisia vastauksia, jotta voimme varmistaa nimitykset mahdollisimman aikaisin ja toisaalta tarjota titteliä jollekulle toiselle, jos joku valittu ei aio ottaa sitä vastaan.

Elokuun chatpeli-ilta (18.8.2023 klo 19)
Elokuun chatroolipeli-iltaa vietetään chatissa perjantaina 18. elokuuta 2023 klo 19 alkaen. Peli sijoittuu kesälomaan, mutta ei kesäleirille, joten kaikki hahmot ovat tervetulleita mukaan peliin. Halutessaan paikalle voi pelata myös vaikka jo valmistuneitakin AM:läisiä. Pelaamme nimittäin Lontoossa, Viistokujan laitamilla järjestettävää velhonuorisolle suunnattua piknikiä. Piknikin pääohjelmana on musiikki ja lavalla nähdäänkin monia velhonuorten suosikkibändejä ja -artisteja. Lisäksi paikalla on myös eri korkeakoulujen, sisäoppilaitosten ja harrastusseurojen edustajia esittäytymässä. Jos nämä eivät miellyttä, löytyy paikalta toki muutakin ohjelmaa, kuten esimerkiksi pomppulinna ja erilaisia lautapelejä. Lisätietoa peli-illasta löytyy peli-iltatiedotteesta.

Elokuun erikoiskirjahaaste
Syksy on loistava aika kaikelle uudelle - tai vähän kuin uudelle. Niinpä elokuun kirjahaasteen aiheena onkin genre, jota et yleensä lue. Genren ei tarvitse olla sinulle täysin uusi (mutta voi toki olla!) vaan riittää, että se ei ainakaan kuulu yleisimmin lukemiesi genrejen joukkoon. On aika tehdä siis uusia aluevaltauksia (ainakin yhden kirjan verran)! Tarkemmat ohjeet haasteeseen löytyvät haastetopiikista, ja sinne myös ilmoitetaan haasteen suorittamisesta. Aikaa haasteen suorittamiseen on vuoden 2023 loppuun saakka, ja jos olet jo aikaisemmin tänä vuonna sattunut lukemaan jonkin haasteeseen sopivan kirjan, voit ilmoittaa hyväksilukea sen haasteeseen ilmoittamalla sen haastetopiikkiin vaikka heti. Huomaa kuitenkin, että yhden kirjan voi hyväksilukea vain yhteen erikoishaasteeseen!

Tylypahkan pikajuna -miitti Turussa (21.10.2023)
Onko se lintu? Onko se lentokone? Onko se leijuva Armstrong Jones narun nokassa? Ei! Se on miitti! Turun junakahvilamiitti tulee taas, ja tällä kertaa sitä vietetään peräti AM:in syntymäpäivänä eli lauantaina 21. lokakuuta 2023. Tarkoituksena on juhlistaa (ehkä hieman myöhäisesti) lukuvuoden alkamista Tylypahkan pikajunan tunnelmissa kahvittelemalla junavaunun tyyliin sisustetussa kahvilassa. Miitin kellonaika ja mahdollinen muu ohjelma tarkentuu vielä lähempänä miittiä ja riippuu hieman osallistujistakin, joten kannattaa suunnata miittitopiikkiin keskustelemaan aiheesta tarkemmin, jos osallistuminen kiinnostaa.

Kesäloma ja kesäleiri
Vietämme edelleen kesälomaa sunnuntaihin 3. syyskuuta 2023 saakka. Loman aikana ei järjestetä normaalia opetusta, mutta foorumi ja chat ovat normaaliin tapaan käytössä, ja niissä voi pelata myös menneelle lukuvuodelle tai vaikkapa kesälomalle sijoittuvia pelejä. Lisäksi kesän aikana järjestetään myös perinteinen kesäleiri, joka tarjoaa mahdollisuuden pelata kesän aikana hahmoja vähän normaalista kouluelämästä poikkeavassa ympäristössä. Tämän vuoden kesäleiri suuntautuu AM:ille jo vuosien takaa tutulle Kalmolaskossaarelle, joka sijaitsee Tyynellämerellä lähellä Tahitia ja on täysin taikaväen asuttama. Kahden viikon leirillä AM:läiset pääsevät nauttimaan auringosta ja saaren tarjoamista monista aktiviteeteista. Lisätietoa kesäleiristä löytyy kesäleirialueelta. Leiri alkoi jo kesäkuun puolessavälissä, mutta mukaan voi ilmoittautua koko kesän ajan aina sunnuntaihin 27. elokuuta 2023 saakka.

Todistukset
Lukuvuositodistukset lähetettiin sähköpostitse kaikille jäsenille pari viikkoa sitten päättäjäisjuhlan jälkeen. Viestin alkuosa sisältää infoa tulevasta lukuvuodesta ja loppuosasta puolestaan löytyvät pelaajan kaikkien oppilashahmojen “todistukset” sekä myös lista mahdollisista myönnetyistä palkinnoista. Infoviestin voi lukea myös täältä. Jos et ole saanut tätä sähköpostia, kannattaa ensin tarkistaa roskapostikansio (ja varmistaa, että katsot oikeaa sähköpostia, jos sinulla on useampia sähköposteja). Jos sitä ei löydy sieltäkään, voit ottaa yhteyttä sähköpostitse osoitteeseen amtylypahka@gmail.com tai yksityisviestitse Jesse Caineen. Etenkin vanhempien jäsenten kohdalla on mahdollista, että meillä on ollut kirjattuna jokin vanha sähköpostiosoite, jota et enää käytä, jolloin kannataa laittaa viestiä


Uudet oppilaat
(Luokka-asteet syksyn uusia luokka-asteita)

Cecilia Egerton (Puuskupuh, 3. luokka)
Wren Deverell (Rohkelikko, 4. luokka)
Jasper Thorne (Korpinkynsi, 5. luokka)
Gregory Thorne (Korpinkynsi, 5. luokka)
Charlie Beckett (Rohkelikko, 4. luokka)
Dakota Reynolds (Korpinkynsi, 4. luokka)
Bill Yarrow (Rohkelikko, 2. luokka)


Uudet henkilökunnan jäsenet

Ei vielä uusia henkilökunnan jäseniä


Tapahtumat
01.08.2023 - Grace Westin (13 vuotta) syntymäpäivä
02.08.2023 - Rigel Turnerin (17 vuotta syntymäpäivä)
05.08.2023 - Myles Stansonin (17 vuotta) syntymäpäivä
11.08.2023 - Marcus Everettin (34 vuotta) syntymäpäivä
16.08.2023 - Jefferson Kenworthyn (17 vuotta) syntymäpäivä
18.08.2023 - Elokuun chatpeli-ilta klo 19
21.08.2023 - Jesse Cainen (36 vuotta) syntymäpäivä


Elokuussa tapahtunutta

Ei vielä tapahtumia

Tapahtumia poimitaan foorumin roolipeleistä, kuukausittaisista peli-illoista sekä ilmoitetuista chatpeleistä. Lisäksi tapahtumia voi ilmoittaa yksityisviestillä allekirjoittaneelle!
Jesse Caine | Taikaliemet & tähtitieto | Luihuisen tuvanjohtaja
"We don’t own our heavens now, we only own our hell." (Avatar)
Pelaajaesittely ja hahmolista