Tammikuu 2023

Valvojat: Sebastian Madison, Tylypahkamafia

Avatar
Jesse Caine
Ylläpitäjä
Viestit: 3550
Liittynyt: 10. Lokakuuta 2013, 14:58
Ammatti: Professori
Oppiaine: Taikaliemet & tähtitieto
Viesti:

Tammikuu 2023

Viesti Kirjoittaja Jesse Caine »

Tammikuu 2023


Tervehdys jäsenille

Hyvät naiset ja herrat ja kaikki sen väliltä ja ulkopuolelta, hyvää uutta vuotta! Olemme saapuneet siihen kuukauteen, jona kaikkien AM:in tiedotteiden vuosiluvut ovat hyvin suurella todennäköisyydellä vääriä. Jos siis jokin päivämäärä näyttää mielestäsi väärältä (noin vuodella), se luultavasti on väärä! Emme yleensä järjestä tapahtumia tai deadlineja, joihin ehtiminen edellyttää aikamatkustusta. Mutta ei huolta, totumme luultavasti kirjoittamaan uuden vuosiluvun viimeistään maaliskuuhun mennessä. Muissa uutisissa: AM:läiset saavat viettää joululomaa vielä reilun viikon ajan, mutta sen jälkeen on vuorossa paluu arkeen (ja kotonaan lomailleille myös paluu koululle). Koululla joulunsa viettäneetkin joutuvat luopumaan rauhastaan, kun linna täyttyy jälleen hälinästä ja melskeestä. Kevätlukukausi alkaa heti junamatkaa seuraavana päivänä, mutta keväästä ei Tylypahka AM:in mailla ole vielä juuri tietoakaan, sillä pihamaata koristaa edelleen valkea lumipeite. Linnan sisältä joulukoristeet on kuitenkin kerätty loppiaisen jälkeen jo pois ja kuusetkin kannettu ulos.


Chatroolipeli-illat 2023
Kuten heinäkuun ylläpitokokouksessa päätettiin, tänä vuonna virallisia chatpeli-iltoja pidetään vain parillisina kuukausina, joten tammikuussa peli-iltaa ei ole. Helmikuun peli-illan äänestys ilmestyy foorumille myöhemmin tässä kuussa. Tämä ei tietenkään tarkoita, etteikö chatissa voisi pelata isomman porukan pelejä tässäkin kuussa, vaan kuka tahansa halukas voi järjestää chattiin pelin koska tahansa oikein mielellään. Pelistä kannattaa sopia/ilmoittaa etukäteen esimerkiksi pelisuunnittelualueella, niin pelistä kiinnostuneet toivon mukaan löytävät paikalle oikeana ajankohtana.

Joululoma 2022-2023
Vietämme nyt vielä joululomaa, mutta kevätlukukausi alkaa maanantaina 9. tammikuuta 2023. Siitä eteenpäin oppitunnit voivat taas jatku normaalisti. Kotonaan joululomaa viettäneet oppilaat palaavat in-game takaisin koululle Tylypahkan pikajunalla sunnuntaina 8.1.2023.

Kevään 2023 kurssit
Kevään kursseja päivitetään lukujärjestykseen sitä mukaa, kun opettajat niitä ilmoittavat. Pyrimme tiedottamaan uusista kursseista myös koulun etusivun päivityksissä ja opettajat saavat erittäin mielellään mainostaa alkavia kurssejaan myös foorumin Opiskelu-alueella. Tällä hetkellä meillä ei valitettavasti ole vielä julkistettavana yhtään kurssia keväälle.

Kirjahaaste 2023
Uuden vuoden kirjahaastealue julkaistiin muutama päivä sitten, ja nyt itse haastekin on vuoden vaihtumisen myötä alkanut, joten sinne voi vapaasti perustaa uuden kirjatopiikkiinsa ja postata lukemiaan kirjoja (niitä useita kymmeniä, joita on ehtinyt tässä hieman alle vuorokauden aikana lukemaan). Uuden kirjahaasteen info löytyy haasteen foorumialueelta, mutta säännöt ja ohjeet ovat täsmälleen samat kuin edellisenäkin vuonna, joten sitä ei ole tarpeellista lukea läpi, jos idea on jo tuttu. Myös erikoiskirjahaasteet jatkuvat tänä vuonna. Niitä tulee olemaan 12 kappaletta ja ne pyritään julkaisemaan pääsääntöisesti aina kuukauden ensimmäisenä päivänä. Näissä haasteissa haastamme siis kaikki halukkaat lukemaan tiettyihin ehtoihin sopivan kirjan, mikä voi haasta asinut ehkä lukemaan jonkin sellaisen kirjan, jota et muuten olisi valinnut. Kuten koko kirjahaastekin, erikoishaasteet ovat tietysti vapaaehtoisia, ja niitä voi suorittaa niin vähän tai paljon kuin huvittaa - tai ei ollenkaan! Itse kirjahaasteeseen voi osallistua, vaikka ei olisi aikomustakaan osallistua erikoishaasteisiin.

Tammikuun erikoiskirjahaaste
Aloitamme vuoden vähän kevyemmin ja korjaamalla jonkin ehkä viime vuodelta vaivaamaan jääneen asian. Tammikuun haasteena on nimittäin lukea kirja, joka sinun oli tarkoitus lukea viime vuonna. Jäipä kyseinen kirja lukematta mistä syystä tahansa, nyt on aika poimia se käteen ja vetää yli lukulistaltaan! Jos sinulla ei ole yhtään tällaista kirjaa, haasteeseen voi vaihtoehtoisesti lukea minkä tahansa kirjan, joka sinun on pitänyt joskus aikaisemmin lukea. Jos sellaistakaan ei löydy, voit antaa itsellesi taputuksen selkään ja valita tähän haasteeseen minkä tahansa kirjan! Tarkemmat ohjeet haasteeseen löytyvät haastetopiikista, ja sinne myös ilmoitetaan haasteen suorittamisesta. Aikaa haasteen suorittamiseen on vuoden 2023 loppuun saakka, ja jos olet jo aikaisemmin tänä vuonna sattunut lukemaan jonkin haasteeseens opivan kirjan, voit ilmoittaa hyväksilukea sen haasteeseen ilmoittamalla sen haastetopiikkiin vaikka heti. Huomaa kuitenkin, että yhden kirjan voi hyväksilukea vain yhteen erikoishaasteeseen!

Kirjahaasteen 2022 päättyminen & tulokset
Viime vuoden kirjahaasteemme on virallisesti päättynyt vuoden vaihtuessa, mutta jotta nekin kirjat, jotka ehkä unohtuivat ilmoittaa topiikkiin joulun ja uudenvuoden hässäköissä, ehtivät mukaan haasteeseen, voi kirjoja ilmoittaa vanhaan topiikkiinsa vielä tiistaihin 3. tammikuuta 2023 saakka. Ilmoitathan kuitenkin vain sellaisia kirjoja, jotka olet lukenut loppuun jo vuoden 2022 puolella! Tämän vuoden puolella loppuun luetut kirjat voi ilmoittaa uuteen topiikkiinsa kirjahaasteen 2023 alueelle. Lukitsemme vanhat kirjatopiikit tilastointia varten 4.1.2023 alkaen ja saamme haasteen päätöspostauksen ulos toivottavasti tässä tammi-helmikuun aikana.

Roolipelihaasteet
Roolipelihaasteet jäävät valitettavasti tänä vuonna määräämättömän pituiselle tauolle vähäisen osallistujamäärän (ja ylläpidon vähäisen inspiraation) vuoksi. Jos joku jää kaipaamaan haasteita niin paljon, että tahtoisi alkaa vetämään niitä itse, voi ottaa yhteyttä Caineen. Hahmoihin liittyviä tarinoita ja muuta taustamateriaalia saa toki edelleenkin vapaasti postata vaikkapa omaan luovuustopiikkiinsa, ja jos kaipaa inspiraatiota, menneiden vuosien roolipelihaasteista saa toki hakea ideoita!

Kesäleirin 2022 palkintojenjako
Aioimme saada sen kyllä julkaistua ennen vuodenvaihdetta, mutta… asioita tapahtui. Mm. Sebastianin kovalevylle, jossa postaus oli. Mutta se on tulossa… joskus! Uusi tavoitteemme on ennen kesälomaa!


Uudet oppilaat

Savannah Postlethwait-Romanov (Korpinkynsi, 4. luokka)


Uudet henkilökunnan jäsenet

Ei vielä uusia henkilökunnan jäseniä


Tapahtumat

01.01.2023 - Uudenvuodenpäivä
06.01.2023 - Loppiainen ja täysikuu
08.01.2023 - Tylypahkan pikajuna kuljettaa oppilaat takaisin koululle
09.01.2023 - Kevätlukukausi 2023 alkaa
11.01.2023 - Ciarán O’Dwyerin (28 vuotta) syntymäpäivä
12.01.2023 - William Roverin (21 vuotta) syntymäpäivä
13.01.2023 - Lawanda Chinon (38 vuotta) syntymäpäivä
14.01.2023 - Tylyahopäivä
15.01.2023 - Jenny Toddin (20 vuotta) syntymäpäivä
21.01.2023 - José Da Silvan (18 vuotta) syntymäpäivä ja uusikuu


Tammikuussa tapahtunutta

Ei vielä tapahtumia

Tapahtumia poimitaan foorumin roolipeleistä, kuukausittaisista peli-illoista sekä ilmoitetuista chatpeleistä. Lisäksi tapahtumia voi ilmoittaa yksityisviestillä allekirjoittaneelle!
Jesse Caine | Taikaliemet & tähtitieto | Luihuisen tuvanjohtaja
"We don’t own our heavens now, we only own our hell." (Avatar)
Pelaajaesittely ja hahmolista