Syyskuu 2022

Valvojat: Sebastian Madison, Tylypahkamafia

Avatar
Jesse Caine
Ylläpitäjä
Viestit: 3550
Liittynyt: 10. Lokakuuta 2013, 14:58
Ammatti: Professori
Oppiaine: Taikaliemet & tähtitieto
Viesti:

Syyskuu 2022

Viesti Kirjoittaja Jesse Caine »

Syyskuu 2022


Tervehdys jäsenille

Uuden lukuvuoden alku on jo aivan käsillä ja lähipäivinä kaikki pienet palleroiset eli siis oppilaat pyörivät Tylypahkan pikajunalla takaisin koululle. Ja heidän mukanaa myös liuta henkilökuntaa, jonka jäsenistä moni varmasti kokee, että loma ei ollut läheskään tarpeeksi pitkä. Uusi lukuvuosi on kaikille hyvä mahdollisuus aloittaa alusta puhtaalta pöydältä - tai sitten jatkaa samaa vanhaa päätöntä menoaan. Valinta on sinun!


Uuden lukuvuoden 2022-2023 alku
Uusi lukuvuosi alkaa virallisesti maanantaina 5. syyskuuta 2022. Siitä alkaen opettajat voivat jälleen pitää taas oppituntejaan ja AM toivottavasti muutenkin alkaa taas hieman heräillä kesälomailustaan. Uusia kursseja ja oppitunteja lisätään kurssisivulle ja lukujärjestykseen sitä mukaa, kun opettajat niitä meille ilmoittavat. Ihan heti lukuvuoden alkuun ei siis välttämättä vielä ala varsinaisia kursseja. Annetaan opettajille vielä hieman aikaa suunnitella kurssinsa!

Alkajaisjuhla 2022 (09.09.2022 klo 18)
Perinteinen alkajaisjuhla lajitteluseremonioineen pidetään in-game sunnuntaina 4.9.2022 sen jälkeen, kun oppilaat ovat saapuneet koululle Tylypahkan pikajunalla. Off-game pelaamme tätä juhlaspektaakkelia chatissa perjantaina 9. syyskuuta 2022 klo 18 alkaen. Alkajaisjuhlassa on perinteiseen tapaan luvassa joitakin puheita, lajitteluseremonia sekä juhlaruokailu, jollainen nähdäänkin seuraavan kerran sitten vasta päättäjäisjuhlassa. Lisätietoa juhlasta löytyy alkajaisjuhlatiedotteesta. Jos tahtoisit hahmosi pääsevän pitämään juhlassa jonkinlaisen puheen tia muun esityksen, otathan mahdollisimman pian yhteyttä Sebastian Madisoniin.

Syyskuun chatpeli-ilta (10.09.2022 klo 19)
Syyskuun chatpeli-illassa pelataan koulun järjestämää syksyistä kokkojuhlaan koulun pihamailla. Luvassa on pientä purtavaa ja juotavaa sekä mukavaa, syksyisen tunnelmallista yhdessäoloa. Lisätietoa peli-illasta löytyy peli-iltatiedotteesta. Peli-iltaa pelataan koulun chatissa lauantaina 10. syyskuuta 2022 klo 19 alkaen.

Lukuvuodelle 2022-2023 ilmoittautuminen
Ilmoittautuminen alkavalle lukuvuodelle alkoi jo viime kuussa, mutta ilmoittautumisaikaa on vielä hieman yli viikko jäljellä. Kaikkien jäsenten on ilmoittauduttava läsnäoleviksi seuraavalle lukuvuodelle, jos tahtoo hahmojensa jatkavan AM:issa. Tämä koskee siis niin oppilashahmoja kuin myös opettaja- ja henkilökuntahahmoja. Ilmoittautuminen tapahtuu foorumilla ilmoittautumistopiikissa TAI sähköpostitse osoitteeseen amtylypahka@gmail.com. Ohjeet sähköposti-ilmoittautumiseen löytyvät myös ilmoittautumistopiikista. Ilmoittautuminen tulisi tehdä topiikista löytyvien ohjeiden mukaisesti viimeistään sunnuntaina 11. syyskuuta 2022. Ilmoittamatta jätetyt hahmot/pelaajat poistetaan tämän jälkeen ilman erillistä ilmoitusta. Pyrimme tällä tavalla kerran vuodessa siivoamaan AM:in jäsenlistaa. Lisäksi opettajien on postattava vähintään yksi kurssi-ilmoitus opetussuunnitelmineen kurssi-ilmoitustopiikkiin viimeistään maanantaina 31. lokakuuta 2022 TAI otettava yhteyttä allekirjoittaneeseen (yksityisviestillä tai sähköpostitse osoitteeseen amtylypahka@gmail.com) ja sovittava jokin muu aikataulu. Foorumin opettajainhuone-alueelta löytyy nyt myös tulevan lukuvuoden chatoppituntiaikojen varaustopiikki, jos tahtoo varata jo tuntiaikoja valmiiksi.

Muuhun taikamaailmaan ilmoittautuminen
Jos tahdot jatkaa jonkun jo valmistuneen hahmosi elämää Tylypahkan ulkopuolella, voit ilmottaa hahmosi Muuhun Taikamaailmaan. Hahmot, joita ei ole vielä koskaan aiemmin ilmoitettu alueelle, ilmoitetaan tässä topiikissa. Ilmoittautumisen jälkeen saat hahmollesi kirjoitusoikeudet muun taikamaailman foorumialueelle. Hahmot, jotka on jo joskus aiemmin ilmoitettu muuhun taikamaailmaan ja joilla siten on kirjoitusoikeudet siellä, ilmoitetaan tähän topiikkiin.

Huispausliiga 2022-2023
Uuden lukuvuoden alku tietää tietysti myös uuden huispauskauden alkua! On aika lakaista maton alle niin viime kauden voitot kuin häviötkin ja aloittaa mestaruudesta kilpailu taas puhtaalta pöydältä. Huispausotteluiden tulokset arvotaan tänäkin vuonna, ja huispausottelutopiikista löytyvät sekä otteluiden päivämäärät että arvontasäännöt. Ennen kuin yhtäkään ottelua voidaan kuitenkaan pelata, on tietysti varmistettava huispausjoukkueiden kokoonpano. Ainakin osa joukkueista tulee tarvitsemaan tänä vuonna myös uusia kapteeneita, koska edelliset ovat valmistuneet. Foorumilta löytyy nyt huispaushakuinfo, joka sisältää tarkemmat tiedot koko hakuprosessista päivämäärineen. Tiivistettynä luvassa on ensin lukuvuoden alkaessa maanantaina 5. syyskuuta 2022 vanhojen, jo viime lukuvuonna joukkueissa olleiden huispaajien ilmoittautuminen. He saavat pitää vanhat pelaajapaikkansa, jos tahtovat, kunhan ilmoittautuvat kahden viikon kuluessa (itse ilmoittautumistopiikki julkaistaan vielä viimeistään 5. päivä). Tämän jälkeen uusien huispaajien haku alkaa maanantaina 19. syyskuuta 2022 klo 18 alkaen. Myös uusilla huispaajilla on kaksi viikkoa aikaa ilmoittautua, minkä jälkeen joukkuepaikat jaetaan ilmoittautuneiden kesken. Jos joukkueisiin jää vielä sen jälkeen tyhjiä paikkoja, niihin voi ilmoittautua vapaasti koko loppulukuvuoden ajan. Kun joukkuekokoonpanot ovat selvillä, julkaistaan kapteenihaku viimeistään tiistaina 4. lokakuuta 2022 ja myös siihen on aikaa kaksi viikkoa. Kapteeniksi voi hakea kuka tahansa tupansa huispausjoukkueessa oleva vähintään 5.-luokkalainen hahmo. Valitut kapteenit puolestaan valitsevat sitten vielä tämän jälkeen varakapteeninsa.

Kerhotoiminta
Onko se lentävä lehmä? Onko se raittiuden aloittanut Archibald McGregor? Ei! Se on AM:in kerhotoiminta! Työn alla jo miltei toista vuosikymmentä ja nyt vihdoin julkaistu! Kerhotoimintaahan on AM:issa ollut jo maailman sivuun, kun hahmot ovat kuuluneet niin huispauskerhoihin, kirjallisuuskerhoihin, näytelmäkerhoihin kuin myös orkestereihin, kuoroihin ja bändeihin. Nyt meillä on kuitenkin vihdoin paikka, jossa pitää kirjaa näistä kerhoista sekä niiden jäsenistä. Lisäksi halukkaat voivat myös perustaa kerhoja, joilla on roolipelien ulkopuolellakin jotain oikeaa toimintaa, kuten vaikka lukupiirin, käsityökerhon tai shakkikerhon. Foorumilta löytyy nyt kerhotoiminnalle tarkoitettu kerhoalue, josta löytyy myös kerhoinfo, jonka lukemista suosittelemme lämpimästi kaikille kerhotoiminnasta kiinnostuneille tai heille, jotka ovat pelanneet hahmojaan jäseniksi johonkin kerhoon. Olemme perustaneet kerhoalueelle jo valmiiksi muutaman kerhon, joiden olemassaolo on ollut in-game-fakta jo melko pitkään, mutta koska niiden jäsenistä ei ole aiemmin pidetty mitään kirjaa, tulee jokaisen ilmoittaa hahmonsa niihin mukaan erikseen (jos tahtoo hahmonsa kerhon jäsenlistalle). Lista olemassaolevista kerhoista löytyy täältä ja kerhon linkistä pääsee kerhotopiikkiin, jossa voi myös liittää hahmonsa kerhoon. Uuden kerhon voi puolestaan perustaa kerhonperustamistopiikissa.

Foorumipeli-ilta ja hahmoesittelyidenpäivitysilta (12.09.2022 klo 18)
Vietämme heti uuden lukuvuoden alkuun foorumipeli-iltaa maanantaina 12. syyskuuta 2022 klo 18 alkaen. Tarkoituksena on siis pelata foorumilla vähän nopeatempoisempia pelejä. Lisäksi odotteluaikaa voi käyttää hyödykseen päivittämällä hahmojensa hahmoesittelyjä uudelle lukuvuodelle. (Tai voi tulla mukaan myös pelkästään päivittämään hahmoesittelyjä!) Liity siis foorumipeli-iltana chattiin kanavalle #foorupeliilta tai jos et tahdo/voi tulla chattiin, voit ilmoittaa osallistumisestasi myös foorumipeli-illan topiikissa, niin pelejä voidaan suunnitella sielläkin!

Joulukalenterin 2022 teko
Tylypahka AM:in tämän vuoden joulukalenterissa teitä ilahduttaa jälleen Rohkuradion jouluradio! Armstrong Jonesin vastustuksesta huolimatta radiossa tullaan kuitenkin tänäkin vuonna kuulemaan muutakin kuin sellomusiikkia ja muitakin kuin rohkelikkoja. Luukut toteutetaan tekstimuotoisesti, kuten aiempinakin vuosina, ja kuka tahansa AM:in jäsen voi halutessaan osallistua "lähetysten" tekoon. Lisätietoa ilmoittautumisesta ja aikatauluista löytyy joulukalenteritopiikista. Luukkujen tekijöiden tulee ilmoittautua viimeistään sunnuntaina 11 syyskuuta 2022.

Valvoja-ja johtajaoppilasvalinnat
Alkavan lukuvuoden valvoja- ja johtajaoppilasvalinnat on tehty viime kuun alussa, ja valituille lähetettiin tuolloin yksityisviestit foorumilla. Paikan voi ottaa vastaan vastaamalla yksityisviestiin viimeistään sunnuntaina 11. syyskuuta 2022. Jos paikkaa ei ota vastaan tähän mennessä, sitä saatetaan tarjota jollekulle toiselle.

Syyskuun erikoiskirjahaaste
Syksyllä osa meistä palaa varmasti koulun penkille, osa ehkä ei, mutta kenellekään ei varmasti tee paha oppia jotain uutta! Niinpä syyskuun haasteen aiheena onkin lukea kirja, josta on sinulle hyötyä. Voit kuitenkin vapaasti päättää, millaisesta hyödystä puhutaan. Ehkä tosiaan opit siitä jotakin uutta tai ehkä saat lyhennettyä sillä TBR-listaasi. Hyötyjä voi tulla monessa muodossa! Tarkemmat ohjeet haasteeseen löytyvät haastetopiikista. Haasteen suorittaminen ilmoitetaan samaiseen topiikkiin. Aikaa haasteen suorittamiseen on vuoden 2022 loppuun saakka, ja jos olet sattunut jo aikaisemmin tänä vuonna lukemaan jonkin erikoishaasteeseen sopivan kirjan, voit ilmoittaa sen heti haasteen topiikkiin ja siten hyväksilukea haasteeseen. Huomaa kuitenkin, että yhden kirjan voi hyväksilukea vain yhteen erikoishaasteeseen!

Syys-lokakuun roolipelihaaste (5/6)
Tällä kertaa roolipelihaasteessa pohditaan hahmojen sukulaisuussuhteita, sillä haasteen aiheena on sukupuu. Ja tarkoituksenahan siis on nimen mukaisesti laatia hahmosi sukupuu. Sukupuu voi olla niin laaja tai suppea kuin tahdot, mutta täysiä pisteitä varten sen tulisi mennä ainakin muutama sukupolvi taaksepäin. Sukupuun voi toteuttaa kuvana tietokoneella tai käsin piirtäen, tai sitten ihan vain tekstimuotoisena, kunhan tekstistä käyvät hahmojen sukulaisuussuhteet ilmi. Lisätietoa sekä tarkemmat osallistumisohjeet löytyvät haastetopiikista, ja osallistumisaikaa on elokuun loppuun eli maanantaihin 31. lokakuuta 2022. Haasteeseen voi osallistua niin monella hahmollaan kuin tahtoo, ja jokaisesta osallistumisesta tienaa roolipelipisteitä haastetopiikista löytyvien ohjeiden mukaisesti. Kaikki haasteosallistumiset kartuttavat kesän ajan pistesaldoa eivätkä siirry syksyn uuteen tupapokaalitaistoon. Lisätietoa roolipelihaasteista yleisesti löytyy roolipelihaastetopiikista.

Kesäleiri päättyy
Tämän vuoden kesäleiri päättyy virallisesti sunnuntaina 4. syyskuuta 2022 eikä uusia leiri-ilmoittautumisia enää oteta vastaan. Leirille jo aiemmin ilmoittautuneet voivat kuitenkin ihan rauhassa pelata keskeneräisiä kesäleiripelejään loppuun vielä 4. päivän jälkeenkin (tai pelata vielä uusiakin, jos siltä tuntuu). Kesäleiritehtävien (jotka toki ovat täysin vapaaehtoisia) viimeinen palautuspäivä on kuitenkin sunnuntaina 4. syyskuuta 2022, joka on myös kaikkien kesäleiripisteiden deadline. Tätä myöhemmin pelatuista/ilmoitetuista kesäleiripeleistä siis eivät mene pisteet enää kesäleirin pistesaldoon vaan uudelle lukuvuodelle. Kesäleirin palkintojenjako julkaistaan foorumilla noin muutaman viikon kuluttua leirin päättymisestä.


Uudet oppilaat

Hyerin Hyeon (Luihuinen, 1. luokka)
Senera Arghansek-Alargh (Luihuinen, 1. luokka)
Gaia Elmsworth (Puuskupuh, 1. luokka)
Mavis Briggs (Rohkelikko, 1. luokka)
Marygold O'Gara (Rohkelikko, 2. luokka)

*Kaikki luokka-asteet ovat lukuvuoden 2022-2023 luokka-asteita.


Uudet henkilökunnan jäsenet

Ei vielä uusia henkilökunnan jäseniä


Tapahtumat

02.09.2022 - Nathan Everettin (4 vuotta) syntymäpäivä
04.09.2022 - Oppilaat palaavat takaisin koululle, alkajaisjuhla (in-game)
05.09.2022 - Lukuvuosi 2022-2023 alkaa ja vanhojen pelaajien huispausjoukkueisiin ilmoittautuminen alkaa.
09.09.2022 - Alkajaisjuhlapeli chatissa klo 18
10.09.2022 - Syyskuun chatpeli-ilta klo 19, Tylyahopäivä ja täysikuu
12.09.2022 - Foorumipeli- ja hahmoesittelyjenpäivitysilta klo 18
19.09.2022 - Uusien huispaajien huispausjoukkueisiin ilmoittautuminen alkaa klo 18
25.09.2022 - Uusikuu


Syyskuussa tapahtunutta

Ei vielä tapahtumia

Tapahtumia poimitaan foorumin roolipeleistä, kuukausittaisista peli-illoista sekä ilmoitetuista chatpeleistä. Lisäksi tapahtumia voi ilmoittaa yksityisviestillä allekirjoittaneelle!
Jesse Caine | Taikaliemet & tähtitieto | Luihuisen tuvanjohtaja
"We don’t own our heavens now, we only own our hell." (Avatar)
Pelaajaesittely ja hahmolista