Heinäkuu 2022

Valvojat: Sebastian Madison, Tylypahkamafia

Avatar
Jesse Caine
Ylläpitäjä
Viestit: 3550
Liittynyt: 10. Lokakuuta 2013, 14:58
Ammatti: Professori
Oppiaine: Taikaliemet & tähtitieto
Viesti:

Heinäkuu 2022

Viesti Kirjoittaja Jesse Caine »

Heinäkuu 2022


Tervehdys jäsenille

Toivottavasti kaikkien kesät ovat alkaneet hyvin (tai edes keskinkertaisesti). In-game lukuvuoden päättäjäisjuhlaa on tietysti juhlittu jo kesäkuun alussa lukuvuoden päättyessä, mutta off-game pääsemme juhlistamaan valmistuvia oppilaita ja kesäloman alkamista chatissa pidettävässä juhlassa myöhemmin tässä kuussa. Muuten AM:in kesään kuuluu lähinnä tietysti kesäleiriä, jolla leiriläiset sekä valvojat ovat päässeet (tai joutuneet) palaamaan keskiajalle historian elävöittämisen nimissä. Ehkä syksyllä monet osaavatkin taas arvostaa sitä (vähäistä) luksusta, mitä Tylypahka AM tarjoaa!


Lukuvuoden 2021-2022 päättäjäiset (11.07.2022 klo 19)
Menneen lukuvuoden päättäjäisiä päästään juhlimaan vihdoin maanantaina 11. heinäkuuta 2022 klo 19 alkaen. Päättäjäisjuhlassa on luvassa tietysti valmistuvien oppilaiden todistustenjako sekä perinteinen palkintojenjako, mutta myös (mahdollisesti laadultaan vaihtelevia) puheita ja muita ohjelmanumeroita. Jos jälkimmäisten järjestäminen kiinnostaisi sinua tai hahmoasi, otathan yhteyttä Sebastian Madisoniin mahdollisimman pian. Perinteisesti juhlissa on puhunut ainakin yksi valmistuva oppilas sekä yksi nuorempi oppilas, mutta enemmänkin varmasti mahtuu mukaan, jos halukkaita riittää. Ohjelmanumerot voivat olla tosiaan puheita, runonlausuntaa tai muuta vastaavaa mitä nyt chatpelissä on mahdollista järjestää. Jotta juhla sujuisi jouhevasti eikä veny turhan pitkäksi, pyydämme kaikkia esiintyjiä valmistelemaan ja toimittamaan puheensa/muun esityksensä jo etukäteen. Lisätietoa juhlasta, esityksistä ja muusta vastaavasta löytyy päättäjäisjuhlatopiikista.

Ylläpitokokous (08.07.2022)
Pidämme pitkästä aikaa kaikille AM:läisille avoimen ylläpitokokouksen, jonka aiheena on AM:in tuleva lukuvuosi 2022-2023 ja siihen liittyvät aiheet, kuten chatpeli-illat, erilaiset muut tapahtumat, tuleva joulukalenteri, roolipeli- ja kirjahaasteet ja muuta vastaavaa. Kokous pidetään chatissa kanavalla #amkokous perjantaina 8. heinäkuuta 2022 klo 19 alkaen ja paikalle ovat tosiaan tervetulleita kaikki AM:in jäsenet. Mukaan voi tulla kertomaan mielipiteitään, ajatuksiaan ja ideoitaan tai vaikka vain kuuntelemaankin. Lisätietoa kokouksesta ja kokouksen tarkemmat aiheet löytyvät kokoustiedotteesta. Jos kokoukseen ei pääse paikalle, mutta jotain kommentoitavaa näihin aiheisiin (tai johonkin muuhun AM:iin liittyvään) löytyy, tiedotteesta löytyy myös ohjeet, mihin voi jättää kommenttejaan jo ennen kokousta.

Heinäkuun chatpeli-ilta (19.06.2022)
Heinäkuun peli-illassa pelataan AM:in kesäleirin huipennusta eli kuninkaan kunniaksi järjestettäviä suuria ulkojuhlia. Juhlia on valmisteltu huolella koko leirin ajan, ja nyt on vihdoin aika nauttia työn hedelmistä ja esitellä kuninkaalle kylän parhaita puolia. Luvassa on erilaisia ohjelmanumeroita, yhteistä tanssia, ruokailua sekä tietysti yleistä ilonpitoa. Peli-illan aiheesta johtuen siihen voivat osallistua vain hahmot, jotka osallistuvat kesäleirille. Elokuun peli-illan aihe on sellainen, että siihen ovat kaikki tervetulleita. Lisätietoa peli-illasta löytyy peli-iltatiedotteesta. Peli-iltaa pelataan koulun chatissa lauantaina 23. heinäkuuta 2022 klo 19 alkaen.

Heinäkuun erikoiskirjahaaste
Jos luulitte viime kuussa, että ideamme kirjahaasteiden suhteen olivat jo niin lopussa, että aiomme seuraavaksi käydä läpi kaikki aakkoset yksi kerrallaan, olitte (vain osittain) väärässä! Aiomme nimittäin käydä läpi vain kaksi kirjainta! Heinäkuun haasteena onkin siis edellisen jatkoksi lukea kirja, jonka nimi alkaa kirjaimella M. Kirjan genre on vapaasti valittavissa eikä sen tarvitse liittyä mitenkään kesäkuun haasteen A:lla alkavaan kirjaan. Tarkemmat ohjeet haasteeseen löytyvät haastetopiikista. Haasteen suorittaminen ilmoitetaan samaiseen topiikkiin. Aikaa haasteen suorittamiseen on vuoden 2022 loppuun saakka, ja jos olet sattunut jo aikaisemmin tänä vuonna lukemaan jonkin erikoishaasteeseen sopivan kirjan, voit ilmoittaa sen heti haasteen topiikkiin ja siten hyväksilukea haasteeseen. Huomaa kuitenkin, että yhden kirjan voi hyväksilukea vain yhteen erikoishaasteeseen!

Heinä-elokuun roolipelihaaste (4/6)
Heinäkuussa luvassa on uusi roolipelihaaste, jonka aiheena on rutiini ja tarkoituksena on nimen mukaisesti pohtia hahmon kesärutiineihin. Rutiini on tarkoitus esitellä pienenä listana ja se voi kattaa vaikka hahmon koko tavallisen kesäpäivän tai vain jonkin pienen yksityiskohdan, kuten vaikkapa heräämisen tai meikkaamisen. Lisätietoa sekä tarkemmat osallistumisohjeet löytyvät haastetopiikista, ja osallistumisaikaa on elokuun loppuun eli keskiviikkoon 31. elokuuta 2022. Haasteeseen voi osallistua niin monella hahmollaan kuin tahtoo, ja jokaisesta osallistumisesta tienaa roolipelipisteitä haastetopiikista löytyvien ohjeiden mukaisesti. Kaikki haasteosallistumiset kartuttavat kesän ajan pistesaldoa eivätkä siirry syksyn uuteen tupapokaalitaistoon. Lisätietoa roolipelihaasteista yleisesti löytyy roolipelihaastetopiikista.

Kesäloma
Vietämme edelleen kesälomaa, joka päättyy sunnuntaina 4. syyskuuta 2022. Kesäloman aikana ei järjestetä normaalia opetusta, mutta foorumi ja chat ovat normaaliin tapaan auki ja niissä voi pelata myös menneelle lukuvuodelle tai vaikkapa kesälomalle sijoittuvia pelejä. Myös kesäleirille sijoittuvia pelejä voi tietysti pelata niin chatissa kuin foorumillakin. Kesäloman aikana myös AM:in ylläpito lomailee ajoittain (tai ainakin käyttää aikaansa seuraavaan lukuvuoteen valmistautumiseen…), joten kesän aikana ei ole luvassa juurikaan päivityksiä ja sähköposteihin, vieraskirjaan ymv. saatetaan vastata tavallista(kin) hitaammin. Ilmoittautuminen lukuvuodelle 2022-2023 alkaa elokuun alkupuolella, joten kannattaa muistaa vilkaista foorumia viimeistään silloin, vaikka kesän pysyttelisikin poissa!

Kesäleiri 2022
Tylypahka AM:in vuoden 2022 kesäleirin teemana on keskiaika. Leiriläiset viedään Pohjois-Skotlannissa sijaitsevaan Welhoin Keskiaikayhdistyksen leirikeskukseen, joka on rakennettu pienen keskiaikaiskylän malliin. Leirillä oppilaat jaetaan eri säätyihin ja he pääsevät (säädystä riippuen) hoitamaan esim. eläimiä tai kaupankäyntiä tai vaikka pelastamaan pulassa olevia neitoja (tai herroja!). Kesäleirin tarkoituksena on tarjota jotakin yhteistä pelattavaa niille pelaajille, jotka tahtovat kesän aikanakin pelata jotain. Leirille osallistuminen on kuitenkin täysin vapaaehtoista ja leirille voi ilmoittaa oman valintansa mukaan kaikki hahmonsa, vain osan tai ei ketään. Lisätietoa kesäleiristä löytyy kattavasti kesäleirin foorumialueelta, jolta löytyy myös ilmoittautuminen. Kesäleiri alkoi virallisesti maanantaina 13. kesäkuuta 2022, mutta mukaan voi ilmoittautua vielä kesken leirinkin!

Valmistuminen ja seuraavalle luokalle siirtyminen
Seuraavalle luokka-asteelle pääsevät siirtymään (tai 7.-luokkalaisten tapauksessa valmistumaan) ne oppilaat, jotka ovat lukuvuoden aikana ansainneet vähintään yhden (1) tupapisteen. Roolipelilliset hahmot (hahmot, jotka eivät ansaitse tupapisteitä) pääsevät aina automaattisesti seuraavalle luokka-asteelle. Viralliset listat valmistuneista ja luokaltaan päässeistä (ja luokalleen jääneistä) julkaistaan päättäjäisjuhlan jälkeen, mutta foorumilta löytyvät jo alustavat listat molemmista ja niihin ei ole tulossa muutoksia elleivät luokalleen jäämässä olleiden pisteitä ole löytynyt vielä lopullisessa pistetarkastuksessa (tai pelaaja itse on pyytänyt hahmonsa siirrettäväksi seuraavalle luokka-asteella tai jätettäväksi luokalleen). Jos hahmosi valmistuu, sinulla on hänelle muutama vaihtoehto, joita on esitelty tämän infon loppupuolella. Jos kyseessä on päähahmosi, sinun pitäisi myös mielellään elokuun loppuun mennessä ilmoittaa uusi päähahmosi samaiseta infosta löytyvin ohjein. Jos hahmosi on jäämässä luokalleen, mutta tahtoisit tämän mieluummin siirtyvän seuraavalle luokalle pisteiden puutteesta huolimatta, lähetä yksityisviestiä Jesse Cainelle tai sähköpostia osoitteeseen amtylypahka@gmail.com ja pyydä, että hahmosi siirretään seuraavalle luokalle. Jos tahdot hahmosi jäävän luokalleen, vaikka tämä olisi pääsemässä seuraavalle luokalle/valmistumassa, voit myös lähettää yksityisviestiä Jesse Cainelle tai sähköpostia osoitteeseen amtylypahka@gmail.com ja pyytää, että hahmosi jätetään luokalleen. Toivomme, että kaikki luokka-asteisiin liittyvät yhteydenotot lähetettäisiin elokuun 2022 loppuun mennessä, jotta ehdimme korjata kaikkien luokka-asteet oikeiksi ennen uuden lukuvuoden alkua.


Uudet oppilaat

Ei vielä uusia oppilaita


Uudet henkilökunnan jäsenet

Ei vielä uusia henkilökunnan jäseniä


Tapahtumat

08.07.2022 - Yleinen ylläpitokokous klo 19 alkaen
11.07.2022 - Päättäjäisjuhla klo 19 alkaen
13.07.2022 - Täysikuu
18.07-2022 - Kesäleiri alkaa (in-game)
23.07.2022 - Heinäkuun chatpeli-ilta klo 19 alkaen
24.07.2022 - Anthony Underwoodin (23 vuotta) ja Imogen Westin (38 vuotta) syntymäpäivä
28.07.2022 - Uusikuu
31.07.2022 - Kesäleiri päättyy (in-game)


Heinäkuussa tapahtunutta

Ei vielä tapahtumia

Tapahtumia poimitaan foorumin roolipeleistä, kuukausittaisista peli-illoista sekä ilmoitetuista chatpeleistä. Lisäksi tapahtumia voi ilmoittaa yksityisviestillä allekirjoittaneelle!
Jesse Caine | Taikaliemet & tähtitieto | Luihuisen tuvanjohtaja
"We don’t own our heavens now, we only own our hell." (Avatar)
Pelaajaesittely ja hahmolista