Kesäkuu 2022

Valvojat: Sebastian Madison, Tylypahkamafia

Avatar
Jesse Caine
Ylläpitäjä
Viestit: 3550
Liittynyt: 10. Lokakuuta 2013, 14:58
Ammatti: Professori
Oppiaine: Taikaliemet & tähtitieto
Viesti:

Kesäkuu 2022

Viesti Kirjoittaja Jesse Caine »

Kesäkuu 2022


Tervehdys jäsenille

Ja siinä se oli! Lukuvuosi 2021-2022! (Tai ainakin melkein. Onhan sitä vielä tässä viikon verran jäljellä.) Loppukokeet, V.I.P.:t ja S.U.P.E.R.:it ovat takanapäin ja kesäloma edessäpäin. Sitä ennen on kuitenkin tietysti vielä luvassa päättäjäisjuhla, jossa juhlimme valmistuvia hahmoja (ja suremme heidän lähtemistään ;___;). Ja sitten edessä onkin pitkä kesäloma, jota oppilaat pääsevät viettämään koteihinsa perheidensä pariin. Jos perheet saavat heistä kuitenkin tarpeekseen ennen loman loppua, voi oppilaat aina lähettää kahdeksi viikoksi Tylypahka AM:in kesäleirille!


Kesäloma
Tylypahka AM:in kesäloma alkaa virallisesti maanantaina 6. kesäkuuta 2022 ja päättyy sunnuntaihin 4. syyskuuta 2022. Kesäloman aikana ei järjestetä normaalia opetusta, mutta foorumi ja chat ovat normaaliin tapaan auki ja niissä voi pelata myös menneelle lukuvuodelle tai vaikkapa kesälomalle sijoittuvia pelejä. Kesäloman aikana myös AM:in ylläpito lomailee ajoittain (tai ainakin käyttää aikaansa seuraavaan lukuvuoteen valmistautumiseen…), joten kesän aikana ei ole luvassa juurikaan päivityksiä ja sähköposteihin, vieraskirjaan ymv. saatetaan vastata tavallista(kin) hitaammin. Ilmoittautuminen lukuvuodelle 2022-2023 alkaa elokuun alkupuolella, joten kannattaa muistaa vilkaista foorumia viimeistään silloin, vaikka kesän pysyttelisikin poissa!

Kesäleiri 2022
Tylypahka AM:in vuoden 2022 kesäleirin teemana on keskiaika. Leiriläiset viedään Pohjois-Skotlannissa sijaitsevaan Welhoin Keskiaikayhdistyksen leirikeskukseen, joka on rakennettu pienen keskiaikaiskylän malliin. Leirillä oppilaat jaetaan eri säätyihin ja he pääsevät (säädystä riippuen) hoitamaan esim. eläimiä tai kaupankäyntiä tai vaikka pelastamaan pulassa olevia neitoja (tai herroja!). Kesäleirin tarkoituksena on tarjota jotakin yhteistä pelattavaa niille pelaajille, jotka tahtovat kesän aikanakin pelata jotain. Leirille osallistuminen on kuitenkin täysin vapaaehtoista ja leirille voi ilmoittaa oman valintansa mukaan kaikki hahmonsa, vain osan tai ei ketään. Lisätietoa kesäleiristä löytyy kattavasti kesäleirin foorumialueelta, jolta löytyy myös ilmoittautuminen. Kesäleiri alkaa virallisesti maanantaina 13. kesäkuuta 2022, joten jos tahtoo hahmonsa mukaan ihan leirin alusta saakka, kannattaa ilmoittautua mukaan ennen sitä!

Kesäkuun chatpeli-ilta (19.06.2022)
Tänä vuonna Tylypahka AM:in kesäleiri vie leiriläiset suoraan keskiajalle! Kyseessä ei kuitenkaan ole taikuus tai aikakone vaan Welhoin Keskiaikayhdistyksen leirikeskus Pohjois-Skotlannissa. Leirikeskukseen saavuttaessa leiriläiset pääsevät ensin leiri-infoon, jossa kerrotaan leirin käytännöistä, säännöistä ja muusta vastaavasta. Infon lopuksi leiriläiset myös jaetaan kolmeen eri säätyyn: talonpojat, porvaristo ja aateliset. Peli-ilta alkaa siitä, kun info on juuri päättynyt ja leiriläiset ovat vapaita tutustumaan leirikeskukseen, asettumaan kodiksi uuteen majoitukseensa tai vaikka kehittelemään halutessaan itselleen keskiajalle sopivaa roolipelihahmoa. Tai valittamaan säätyjaon epäreiluudesta! Peli-illan aiheesta johtuen siihen voivat osallistua vain hahmot, jotka osallistuvat kesäleirille. Lisätietoa peli-illasta löytyy peli-iltatiedotteesta. Peli-iltaa pelataan koulun chatissa keskiviikkona 19. kesäkuuta 2022 klo 19 alkaen.

Lukuvuoden 2021-2022 palkinnot
Nyt alkavat olla melko viimeiset hetket äänestää menneen lukuvuoden äänestettäviä palkintoja, sillä viimeinen äänestyspäivä on sunnuntaina 5. kesäkuuta 2022. Muista siis käyttää äänesi siihen mennessä, jos et ole sitä vielä tehnyt! Myös erikoispalkintojen ehdottamisen deadline on 5. kesäkutua 2022.

Vuosikirja 2021-2022
Kaikilla halukkailla on mahdollisuus osallistua lukuvuoden vuosikirjan kokoamiseen! Vuosikirjoihin yritämme vuosittan koota lukuvuoden ajalta olennaiset tapahtumat, hahmot ja ikuistamisen arvoiset lausahdukset. Ylläpito kuitenkaan ei ole läheskään aina paikalla, kun jotain legendaarista tapahtuu, joten jos tahdot varmistaa, että juuri se sinun mielestäsi vuoden tärkein juttu tallentuu vuosikirjaan, sinun kannattaa tehdä se itse! Lisätietoa vuosikirjan tekemiseen osallistumisesta löytyy vuosikirjainfosta. Vaikka reportaasit, haastattelut tai muunlaiset pidemmät tekstit eivät olisikaan sinun juttusi, osallistua voi myös erittäin mielellään vain kirjoittamalla hahmostasi lyhyen hahmoesittelyn ja äänestämällä vuosikirjapalkintoja. Äänestyksen deadline on su 5. kesäkuuta 2022 ja hahmoesittelyjen ja muun vuosikirjasisällön deadline puolestaan su [26. kesäkuuta 2022[/b]. (Ja edellisetkin vuosikirjat ollaan vielä julkaisemassa tänä kesänä! Aiomme pitää jossain kohtaa kesän aikana muutaman työpäivän niiden viimeistelemiseksi.) Jos vuosikirjajuttujen työstäminen yksin ei inspiroi, voi tulla mukaan vuosikirjailtaan ke 8. kesäkuuta 2022 klo 18 tai ma 20.kesäkuuta 2022 klo 18 työskentelemään yhdessä kanavalla #amvuosikirja.

Lukuvuoden 2021-2022 päättäjäiset
Emme valitettavasti ole ihan vielä valmiita laittamaan päättäjäisjuhlan päivämäärä-äänestystä auki, mutta se tapahtuu varmasti lähiviikkoina. Pitäkää siis silmät auki! Äänestys ilmestyy peli-iltaäänestysten tapaan foorumille. Päättäjäisjuhla pidetään perinteiseen tapaan chatissa, ja hahmot ovat erittäin tervetulleita järjestämään siellä jotakin ohjelmaa, kuten esim. puheita. Perinteisesti olemme yrittäneet saada päättäjäisiin ainakin yhden valmistuvan oppilaan puheen sekä yhden nuoremman oppilaan puheen, mutta enemmänkin voi tulla, jos halukkaita ohjelmanpitäjiä on! Julkaisemme päättäjäisäänestyksen yhteydessä myös tarkemmat ohjeet ohjelman pitämisestä kiinnostuneille, mutta jos tietää jo nyt, että tahtoo ehdottomasti saada hahmonsa juhlissa mikin ääreen, voi ottaa yhteyttä Sebastian Madisoniin. Pyrimme päättäjäisissä ensisijaisesti päästämään ääneen valmistuvia hahmoja, mutta puhujaksi harvemmin on ollut kauheaa tunkua, joten nuoremmillekin oppilaille ja henkilökuntalaisille todennäköisesti löytyy tilaa. :)

Kesäkuun erikoiskirjahaaste
Kesäkuun kirjahaaste on erittäin yksinkertainen ja antaa osallistujille melko vapaat kädet kirjan genren suhteen. Haasteena on nimittäin lukea kirja, jonka nimi alkaa kirjaimella A. Tarkemmat ohjeet haasteeseen löytyvät haastetopiikista. Haasteen suorittaminen ilmoitetaan samaiseen topiikkiin. Aikaa haasteen suorittamiseen on vuoden 2022 loppuun saakka, ja jos olet sattunut jo aikaisemmin tänä vuonna lukemaan jonkin erikoishaasteeseen sopivan kirjan, voit ilmoittaa sen heti haasteen topiikkiin ja siten hyväksilukea haasteeseen. Huomaa kuitenkin, että yhden kirjan voi hyväksilukea vain yhteen erikoishaasteeseen!

Touko-kesäkuun roolipelihaaste (3/6)
Toukokuussa alkanut roolipelihaaste myönteinen asia ja huolenaihe jatkuu myös tässä kuussa. Tarkoituksena on siis kirjoittaa kaksi lyhyehköä tekstiä, joista toisessa paneudutaan johonkin hahmosi huolenaiheeseen ja toisessa taas johonkin myönteiseen asiaan tämän elämässä. Teksti voi olla esimerkiksi tarinan, päiväkirjamerkinnän tai kirjeen muodossa. Lisätietoa sekä tarkemmat osallistumisohjeet löytyvät haastetopiikista, ja osallistumisaikaa on kesäkuun loppuun eli torstaihin 30. kesäkuuta 2022. Huomatkaa, että lukuvuoden 2021-2022 pisteisiin lasketaan vain viimeistään sunnuntaina 5. kesäkuuta 2022 postatut osallistumiset. Sitä myöhemmin postatut osallistumiset kartuttavat kesäleirin pistesaldoa. Haasteeseen voi osallistua niin monella hahmollaan kuin tahtoo, ja jokaisesta osallistumisesta tienaa roolipelipisteitä haastetopiikista löytyvien ohjeiden mukaisesti. Lisätietoa roolipelihaasteista yleisesti löytyy roolipelihaastetopiikista.

Tupa- ja roolipelipisteiden deadline
Kuluvan lukuvuoden tupa- ja roolipelipisteiden deadline on sunnuntaina 5. kesäkuuta 2022. Tämä tarkoittaa, että kaikki kyseisenä päivänä tai sitä ennen tienatut tupa- ja roolipelipisteet lasketaan lukuvuoden 2021-2022 pistesaldoon palkintoja jaettaessa. Kaikki sitä myöhemmin ansaitut tupa- ja roolipelipisteet puolestaan lasketaan kesäleirin pistesaldoon. Chatpelien osalta tämä tarkoittaa, että peli pitää merkitä aikajanalle ja/tai tehdä siitä chatpeli-ilmoitus viimeistään 5.6.2022, jos siitä tahtoo saada tupa-/roolipelipisteet vielä kuluvan lukuvuoden pistesaldoon. Jos aikajanalle lisäyksen ja/tai peli-ilmoituksen tekee vasta tämän jälkeen, pisteet menevät kesäleirin pistesaldoon, vaikka peli itsessään olisikin pelattu ennen deadlinea. Opettajat ja ylläpito voivat vielä deadlinen jälkeen palkita pisteitä, jotka on ansaittu aiemmin lukuvuonna (esim. keskeneräisistä foorumipeleistä lasketaan pisteet vasta deadlinen jälkeen ja opettajat voivat pisteyttää vielä esim. loppukokeita sen jälkeen). Opettajat saavat toukokuun aikana vielä erillisen ohjeistuksen viimeisten tupapisteiden palkitsemisesta ja niihin liittyvistä aikatauluista.

Valmistuminen ja seuraavalle luokalle siirtyminen
Seuraavalle luokka-asteelle pääsevät siirtymään (tai 7.-luokkalaisten tapauksessa valmistumaan) ne oppilaat, jotka ovat lukuvuoden aikana ansainneet vähintään yhden (1) tupapisteen. Roolipelilliset hahmot (hahmot, jotka eivät ansaitse tupapisteitä) pääsevät aina automaattisesti seuraavalle luokka-asteelle. Julkaisemme myöhemmin tässä kuussa listan oppilaista, jotka ovat jäämässä luokalleen. Jos hahmosi on listalla, mutta tahtoisit hänen mieluummin pääsevän seuraavalle luokalla/valmistuvan, se onnistuu kyllä. Vastaavasti, jos hahmosi olisi pääsemässä luokaltaan/valmistumassa, mutta tahtoisit hänen jäävän luokalleen esim. roolipelillistä syistä, sekin on mahdollista. Listan julkaisun yhteydessä julkaisemme ohjeet myös siihen, mitä kautta voi ottaa yhteyttä, jos ei ole tyytyväinen hahmonsa tilanteeseen. Älkää siis olko huolissanne älkääkä ottako ylläpitoon yhteyttä näihin asioihin liittyen ihan vielä. :)




Uudet oppilaat

Ei vielä uusia oppilaita


Uudet henkilökunnan jäsenet

Ei vielä uusia henkilökunnan jäseniä


Tapahtumat

01.06.2022 - Alexander Barnettin (18 vuotta) syntymäpäivä
04.06.2022 - Päättäjäisjuhlapäivä (in-game)
05.06.2022 - Helluntaipäivä ja Tylypahkan pikajuna lähtee koululta Lontooseen klo 12 ja deadline palkintoäänestykselle ja vuosikirjan palkintoäänestykselle
06.06.2022 - Kesäloma alkaa
08.06.2022 - Vuosikirjailta klo 18
13.06.2022 - Kesäleiri alkaa (off-game)
14.06.2022 - Täysikuu
19.06.2022 - Kesäkuun chatpeli-ilta klo 19 alkaen chatissa
20.06.2022 - Vuosikirjailta klo 18
24.06.2022 - Juhannusaatto ja Laëtitia Lefebvren (18 vuotta) syntymäpäivä
25.06.2022 - Juhannuspäivä
26.06.2022 - Deadline vuosikirjan hahmoesittelyille
29.06.2022 - Uusikuu


Kesäkuussa tapahtunutta

Ei vielä tapahtumia

Tapahtumia poimitaan foorumin roolipeleistä, kuukausittaisista peli-illoista sekä ilmoitetuista chatpeleistä. Lisäksi tapahtumia voi ilmoittaa yksityisviestillä allekirjoittaneelle!
Jesse Caine | Taikaliemet & tähtitieto | Luihuisen tuvanjohtaja
"We don’t own our heavens now, we only own our hell." (Avatar)
Pelaajaesittely ja hahmolista