Toukokuu 2022

Valvojat: Sebastian Madison, Tylypahkamafia

Avatar
Jesse Caine
Ylläpitäjä
Viestit: 3550
Liittynyt: 10. Lokakuuta 2013, 14:58
Ammatti: Professori
Oppiaine: Taikaliemet & tähtitieto
Viesti:

Toukokuu 2022

Viesti Kirjoittaja Jesse Caine »

Toukokuu 2022


Tervehdys jäsenille

Viimeistä viedään! Toukokuu on lukuvuoden viimeinen täysi koulukuukausi ja tietysti myös koekuukausi. Paineet ovat monille melko kovat, sillä kouluvuoden tullessa päätökseensä muutamaan viikkoon tiivistyvät niin loppukokeet kuin myös V.I.P.:t, S.U.P.E.R.:it, huispausmestaruus ja tupamestaruus. Jotakin mukavaa kaiken stressin keskelle (tai ehkä vain ylimääräisen stressattavan asian) tarjoaa toukokuun loppupuolella pidettävä koulufestivaali, jossa oppilaat pääsevät pitämään erilaisia kojuja ja ohjelmaa.

Toukokuun chatpeli-ilta (25.05.2022)
Toukokuun lopulla järjestetään useamman vuoden tauon jälkeen koulufestivaali, jossa koulun väki pääse esittelemään taitojaan, luovuuttaan ja yrittäjyyshenkeään. Festivaaleilla voi pitää erilaisia kojuja ja myydä esimerkiksi käsitöitään tai kokkailujaan, järjestää erilaisia esityksiä tai pitää vaikkapa kahvilaa. Mitä tahansa, mitä koululla nyt pystyy järkevästi (ja hyvän maun sekä lain puitteissa) järjestämään. Hahmonsa voi peli-illassa pelata pitämään jotain kojua tai ohjelmaa tai vain kiertämään festivaalialuetta (tai molempia!). Lisätietoa peli-illasta löytyy peli-iltatiedotteesta ja kojuja sekä ohjelmaa voi ilmoittaa etukäteen ilmoittautumistopiikissa. Peli-iltaa pelataan koulun chatissa keskiviikkona 25. toukokuuta 2022 klo 19 alkaen.

Kesäloma ja kesäleiri 2022
Tylypahka AM:in kesäloma alkaa virallisesti maanantaina 6. kesäkuuta 2022 ja päättyy sunnuntaihin 4. syyskuuta 2022. Kesäloman aikana ei järjestetä normaalia opetusta, mutta foorumi ja chat ovat normaaliin tapaan auki ja niissä voi pelata myös menneelle lukuvuodelle tai vaikkapa kesälomalle sijoittuvia pelejä. Kesäloman aikana on luvassa myös kesäleiri, joka julkaistaan maanantaina 16. toukokuuta 2022, jolloin alkaa myös leirille ilmoittautuminen. Kesäleirille osallistuminen on täysin vapaaehtoista, mutta se tarjoaa mahdollisuuden pelata kesän aikana hahmoja hieman tavallisesta kouluelämästä poikkeavissa oloissa.

Vuosikirja 2021-2022
Kaikilla halukkailla on mahdollisuus osallistua lukuvuoden vuosikirjan kokoamiseen! Vuosikirjoihin yritämme vuosittan koota lukuvuoden ajalta olennaiset tapahtumat, hahmot ja ikuistamisen arvoiset lausahdukset. Ylläpito kuitenkaan ei ole läheskään aina paikalla, kun jotain legendaarista tapahtuu, joten jos tahdot varmistaa, että juuri se sinun mielestäsi vuoden tärkein juttu tallentuu vuosikirjaan, sinun kannattaa tehdä se itse! Lisätietoa vuosikirjan tekemiseen osallistumisesta löytyy vuosikirjainfosta. Vaikka reportaasit, haastattelut tai muunlaiset pidemmät tekstit eivät olisikaan sinun juttusi, osallistua voi myös erittäin mielellään vain kirjoittamalla hahmostasi lyhyen hahmoesittelyn ja äänestämällä vuosikirjapalkintoja (ohjeet ja linkit julkaistaan tämän kuun aikana). (Ja edellisetkin vuosikirjat ollaan vielä julkaisemassa jossakin kohtaa! Aiomme pitää jossain kohtaa kesän aikana muutaman työpäivän niiden viimeistelemiseksi.)

Lukuvuoden 2021-2022 päättäjäiset ja palkinnot
Kuluvan lukuvuoden päättäjäisjuhla järjestetään chatissa näillä näkymin kesäkuun loppupuolella. Tarkempi päivämäärä tulee äänestykseen luultavasti kesäkuun alkupuolella, kun osaamme arvioida tarkemmin, kuinka kauan kaikkien viimeisten tupa- ja roolipelipisteiden laskeminen ja palkitseminen kestää. Lukuvuoden äänestettävien palkintojen äänestys on nyt auki ja ohjeet siihen löytyvät palkintoäänestystopiikista. Muistakaa antaa äänenne viimeistään sunnuntaina 5. kesäkuuta 2022!

Euroviisukatsomot 2022
AM:in vuoden suurin urheilutapahtuma eli Euroviisut ovat tässä kuussa! AM:ista on usein löytynyt useampikin viisuja seuraava, joten olemme perinteisesti pitäneet pientä katsomoa chatin puolella ja sellaista voi pitää tänäkin vuonna. Allekirjoittanut ei valitettavasti ole vielä ihan varma omasta ohjelmastaan viisupäivinä (tai pystyykö valvomaan semifinaaleita :’D), mutta jos vain olen kotona, niin tulen varmasti chattiin tarjoamaan laadukkaan kommenttiraitani. Ja vaikka en pääsisikään, niin toki muut halukkaat voivat seurata chatissa viisuja yhdessä! Viisupäivät ovat tänä vuonna seuraavat: ensimmäinen semifinaali tiistaina 10. toukokuuta 2022 klo 22, toinen semifinaali torstaina 12. toukokuuta 2022 klo 22 ja finaali lauantaina 14. toukokuuta 2022 klo 22.

Toukokuun erikoiskirjahaaste
Toukokuun kirjahaasteessa palataan hieman ajassa taaksepäin, sillä aiheena on kirja, joka sijoittuu aikaan ennen syntymääsi. Kyseessä voi olla kuukausi tai vaikkapa sata vuotta ennen syntymääsi, joten valinnanvaraa varmasti riittää! Haasteeseen voi lukea niin faktaa kuin fiktiotakin. Tarkemmat ohjeet haasteeseen löytyvät haastetopiikista. Haasteen suorittaminen ilmoitetaan samaiseen topiikkiin. Aikaa haasteen suorittamiseen on vuoden 2022 loppuun saakka, ja jos olet sattunut jo aikaisemmin tänä vuonna lukemaan jonkin erikoishaasteeseen sopivan kirjan, voit ilmoittaa sen heti haasteen topiikkiin ja siten hyväksilukea haasteeseen. Huomaa kuitenkin, että yhden kirjan voi hyväksilukea vain yhteen erikoishaasteeseen!

Touko-kesäkuun roolipelihaaste (3/6)
Toukokuussa alkaa taas uusi roolipelihaaste! Tällä kertaa aiheena on myönteinen asia ja huolenaihe. Tarkoituksena on siis kirjoittaa kaksi lyhyehköä tekstiä, joista toisessa paneudutaan johonkin hahmosi huolenaiheeseen ja toisessa taas johonkin myönteiseen asiaan tämän elämässä. Teksti voi olla esimerkiksi tarinan, päiväkirjamerkinnän tai kirjeen muodossa. Lisätietoa sekä tarkemmat osallistumisohjeet löytyvät haastetopiikista, ja osallistumisaikaa on kesäkuun loppuun eli torstaihin 30. kesäkuuta 2022. Huomaa kuitenkin, että lukuvuoden 2021-2022 pisteisiin lasketaan vain viimeistään sunnuntaina 5. kesäkuuta 2022 postatut osallistumiset. Sitä myöhemmin postatut osallistumiset kartuttavat kesäleirin pistesaldoa. Haasteeseen voi osallistua niin monella hahmollaan kuin tahtoo, ja jokaisesta osallistumisesta tienaa roolipelipisteitä haastetopiikista löytyvien ohjeiden mukaisesti. Lisätietoa roolipelihaasteista yleisesti löytyy roolipelihaastetopiikista.

Tupa- ja roolipelipisteiden deadline
Kuluvan lukuvuoden tupa- ja roolipelipisteiden deadline on sunnuntaina 5. kesäkuuta 2022. Tämä tarkoittaa, että kaikki kyseisenä päivänä tai sitä ennen tienatut tupa- ja roolipelipisteet lasketaan lukuvuoden 2021-2022 pistesaldoon palkintoja jaettaessa. Kaikki sitä myöhemmin ansaitut tupa- ja roolipelipisteet puolestaan lasketaan kesäleirin pistesaldoon. Chatpelien osalta tämä tarkoittaa, että peli pitää merkitä aikajanalle ja/tai tehdä siitä chatpeli-ilmoitus viimeistään 5.6.2022, jos siitä tahtoo saada tupa-/roolipelipisteet vielä kuluvan lukuvuoden pistesaldoon. Jos aikajanalle lisäyksen ja/tai peli-ilmoituksen tekee vasta tämän jälkeen, pisteet menevät kesäleirin pistesaldoon, vaikka peli itsessään olisikin pelattu ennen deadlinea. Opettajat ja ylläpito voivat vielä deadlinen jälkeen palkita pisteitä, jotka on ansaittu aiemmin lukuvuonna (esim. keskeneräisistä foorumipeleistä lasketaan pisteet vasta deadlinen jälkeen ja opettajat voivat pisteyttää vielä esim. loppukokeita sen jälkeen). Opettajat saavat toukokuun aikana vielä erillisen ohjeistuksen viimeisten tupapisteiden palkitsemisesta ja niihin liittyvistä aikatauluista.

Valmistuminen ja seuraavalle luokalle siirtyminen
Seuraavalle luokka-asteelle pääsevät siirtymään (tai 7.-luokkalaisten tapauksessa valmistumaan) ne oppilaat, jotka ovat lukuvuoden aikana ansainneet vähintään yhden (1) tupapisteen. Roolipelilliset hahmot (hahmot, jotka eivät ansaitse tupapisteitä) pääsevät aina automaattisesti seuraavalle luokka-asteelle. Foorumilta löytyy nyt lista oppilaista, jotka ovat mahdollisesti jäämässä luokalleen tai valmistumassa. Jos hahmosi on listalla, mutta tahtoisit hänen mieluummin pääsevän seuraavalle luokalla/valmistuvan, se onnistuu kyllä. Vastaavasti, jos hahmosi olisi pääsemässä luokaltaan/valmistumassa, mutta tahtoisit hänen jäävän luokalleen esim. roolipelillistä syistä, sekin on mahdollista. Listan yhteydessä on ohjeet siihen, mitä kautta voi ottaa yhteyttä ja mihin mennessä, jos ei ole tyytyväinen hahmonsa tilanteeseen. Samasta viestistä löytyy myös lista valmistumassa olevista hahmoista. Viestistä löytyy ohjeita siihen, mitä voit hahmollasi halutessasi tehdä tämän valmistumisen jälkeen AM:issa. Jos valmistuva hahmo on päähahmosi, toivomme sinun ilmoittavan uuden päähahmosi ennen seuraavan lukuvuoden alkua. Ohjeet tähänkin löytyvät kyseisestä viestistä.


Uudet oppilaat

Freya Morgan (LUihuinen, 4. luokka)


Uudet henkilökunnan jäsenet

Ei vielä uusia henkilökunnan jäseniä


Tapahtumat

01.05.2022 - Vappupäivä
07.05.2022 - Rohkelikko vs. Korpinkynsi huispausottelu
08.05.2022 - Äitienpäivä (Suomi) ja Abigail Cheshiren (36 vuotta) syntymäpäivä
10.05.2022 - Euroviisujen 1. semifinaali klo 22
11.05.2022 - Isla Dunnin (18 vuotta) syntymäpäivä
12.05.2022 - Euroviisujen 2. semifinaali klo 22
14.05.2022 - Tylyahopäivä ja Euroviisujen finaali klo 22
16.05.2022 - Täysikuu
25.05.2022 - Toukokuun chatpeli-ilta klo 19 alkaen chatissa
26.05.2022 - Helatorstai
30.05.2022 - Uusikuu ja Ivana Gracen (18 vuotta) syntymäpäivä


Toukokuussa tapahtunutta

Ei vielä tapahtumia

Tapahtumia poimitaan foorumin roolipeleistä, kuukausittaisista peli-illoista sekä ilmoitetuista chatpeleistä. Lisäksi tapahtumia voi ilmoittaa yksityisviestillä allekirjoittaneelle!
Jesse Caine | Taikaliemet & tähtitieto | Luihuisen tuvanjohtaja
"We don’t own our heavens now, we only own our hell." (Avatar)
Pelaajaesittely ja hahmolista