Roolipelihaaste 6: Kertojan vaihdos (marras—joulukuu)

Valvoja: Tylypahkamafia

Avatar
Lazlo Silverstein
Lahna
Viestit: 527
Liittynyt: 15. Joulukuuta 2016, 20:46
Tupa: Rohkelikko

Roolipelihaaste 6: Kertojan vaihdos (marras—joulukuu)

Viesti Kirjoittaja Lazlo Silverstein »

Roolipelihaaste 6: Kertojan vaihdos (marras—joulukuu)
Deadline: pe 31. joulukuuta 2021 kello 23.59
Etkö tiedä, mikä on roolipelihaaste? Lue lisää täältä!

Tehtävänanto
Marras–joulukuun roolipelihaasteen aiheena on otsikon mukaisesti kertoja. Kertojan vaihdos vaikuttaa tarinaan kuin tarinaan, tavalla tai toisella. Kaikkitietävän hän-kertojan sijaan minä-kertoja ei juurikaan valota kanssaihmisten ajatuksenjuoksua ja motiiveja samalla tavalla. Lisäksi on olemassa epäluotettavia kertojia, joiden kuvauksiin ei voi samalla tavalla luottaa kuin jonkun toisen luotettavan kertojan tarinaan. Tarkoituksena siis onkin tässä roolipelihaasteessa vaihtaa totuttu kertoja johonkin toiseen. Näin ollen myös esimerkiksi NPC:n hahmon näkökulmasta pelattu yksinpeli sopii tähän haasteeseen suoritukseksi. Vaikka kertojaa onkin tarkoitus vaihtaa, niin pyydän, ettei tässä osallistumisessa käytetä muiden pelaajien hahmoja kertojana.
Kielellistä haastetta kaipaavat voivat esimerkiksi vaihtaa totutummat kertojapronominit eli minän tai hänen johonkin muuhun. Tässä haasteessa voi siis kokeilla sinä-pronominin tai minkä tahansa muun pronominin käyttöä.
Mikäli vähän enemmän haastetta kaipailee, niin ihmismäiseksi tai yli-inhimilliseksi olennoksi katsotun kertojan sijaan, voi kokeilla kirjoittaa eläimen tai jonkin asian näkökulmasta. Näin ollen mahdollisuuksien ovien avautuu entisestään, ja kertojana voisikin esimerkiksi olla oman hahmosi lemmikki, kärpänen katossa tai vaikka hänen taikasauvansa. Tästä asetelmasta voisi ammentaa muun muassa sitä, miten hahmosi kohtelee niitä.
Haasteeseen voi osallistua niin oppilas- kuin henkilökuntahahmolla, ja halutessaan myös useammalla hahmolla. :3 Muistathan pitää haasteosallistumisesi hyvänmaun rajoissa (ei K18-asioita). Tämän roolipelihaasteen voi halutessaan sijoittaa osaksi in-game-maailmaa, mutta halutessaan se voi myös olla itsenäinen off-game-maailman roolipelihaaste.

Pisteytys
Ensimmäisestä hahmosta palkitaan 20 tupa/roolipelipistettä, toisesta 10, ja kaikista seuraavista 5 pistettä/hahmo. Täysiä pisteitä varten tekstin kokonaispituuden tulee olla vähintään 500 sanaa, ja lyhyemmät kirjoitukset pisteytetään sanamäärän mukaan (esimerkiksi 250 sanalla saat 50 % täysistä pisteistä). Kaikenmittaiset tekstit ovat sallittuja, mutta 500 sanan ylittämisestä ei anneta lisäpisteitä.

Palautus
Kirjoitukset voi postata suoraan vastauksena tähän topiikkiin tai linkkinä luovuustopiikistasi löytyvään kirjoitukseesi. Jos osallistut useammalla hahmolla, postaathan jokaisen osallistumisesi (tai linkit niihin) erikseen.

Linkin voi tehdä seuraavalla koodilla:

Koodi: Valitse kaikki

[url=URL-osoite]Linkin teksti[/url]
Lazlo Silverstein, Rohkelikko, 7. lk, valvojaoppilas
”You don't know what you deserve / That's why you end up hurt
But you never listen / Take my advice as criticism / Then make the worst decisions”

avatar: Black Clover, Secre <3 / text: girl in red, You Stupid Bitch
Jens-Alfrigg Frøchen
Aloittelija
Viestit: 5
Liittynyt: 14. Elokuuta 2021, 19:20
Ammatti: Professori
Oppiaine: Apuopettaja

Re: Roolipelihaaste 6: Kertojan vaihdos (marras—joulukuu)

Viesti Kirjoittaja Jens-Alfrigg Frøchen »

Tässä haasteosallistuminen jossa Jensin sisarenpoika toimii kertojana
Avatar
Aurelia Carrow
Lahna
Viestit: 975
Liittynyt: 30. Toukokuuta 2018, 19:54
Ammatti: Opettajaharjottelija

Re: Roolipelihaaste 6: Kertojan vaihdos (marras—joulukuu)

Viesti Kirjoittaja Aurelia Carrow »

Noniin, osallistuin itsekin. Tässä Westeistä taas tekstiä.

Nauttikaa :D
Vakituinen ja varma tuliviskinjuontiseura, joka samalla hurmaa niin varatut kuin sinkutkin.

Jos pidät minusta lupaat poimia minulle kaikki tuikkivat tähdet tummalta taivaankannelta. Jos pidät minusta oikein paljon lupaat noutaa minulle hopeisen kuun taivaalta. Mutta jos rakastat minua et tee turhia lupauksia. – Nyyti
Viestiketju Lukittu