Elokuu 2021

Valvojat: Sebastian Madison, Tylypahkamafia

Avatar
Jesse Caine
Ylläpitäjä
Viestit: 3550
Liittynyt: 10. Lokakuuta 2013, 14:58
Ammatti: Professori
Oppiaine: Taikaliemet & tähtitieto
Viesti:

Elokuu 2021

Viesti Kirjoittaja Jesse Caine »

Elokuu 2021


Tervehdys jäsenille

Kesäloma tuntui ilmestyvän yhtäkkiä jostan täysin puskista, mutta niin lähestyy nyt myös jo loman loppu ja edessä häämöttää jo uusi lukuvuosi! Elokuu on AM:läisten viimeinen lomailukuukausi ennen koulun penkille paluuta. Kannattaa ottaa siitä siis kaikki ilo irti!


Lukuvuodelle 2021-2022 ilmoittautuminen
Kaikkien jäsenten on ilmoittauduttava läsnäoleviksi alkavalle lukuvuodelle ilmoittautumistopiikin ohjeiden mukaisesti viimeistään tiistaina 31. elokuuta 2021. Ilmoittautumatta jättävät hahmot/pelaajat voidaan tämän jälkeen poistaa jäsenlistoilta ilman erillistä ilmoitusta. Pyrimme tällä tavalla joka syksy siivoamaan jäsenlistalta AM:in ehkä jo kokonaan unohtaneet pelaajat sekä käyttämättömänä olevat muutkin hahmot. Tämän ilmoittautumisen lisäksi opettajien on postattava myös vähintään yksi kurssi-ilmoitus opetussuunnitelmineen opettajainhuoneeseen viimeistään sunnuntaina 31. lokakuuta 2021 tai vaihtoehtoisesti otettava yhteyttä Jesse Caineen ja sovittava jostakin toisesta aikataulusta. Lisätietoa löytyy foorumin Opettajainhuone-alueelta!

Elokuun chatroolipeli-ilta
Elokuun chatpeli-illassa ollaan rantatunnelmissa, sillä pelaamme tällä kertaa jo vuosien 2015 ja 2016 tuttua velhojen suosimaa rantalomakohdetta Etelä-Englannissa. Peli ei liity enää kesäleiriristeilyyn vaan AM:läisiä on muuten vain osunut harvinaisen paljon yhtä aikaa lomailemaan kyseiseen paikkaan… Toisin sanoen peliin siis voivat osallistua myös kesäleirille osallistumattomat hahmot! Peli-iltaa vietetään AM:in chatissa maanantaina 16. elokuuta 2021 klo 19 alkaen. Lisätietoa peli-illasta löytyy peli-iltatiedotteesta.

Elokuun erikoiskirjahaaste
Elokuun kirjahaasteena on lukea kirja, jonka päähenkilöllä on jokin sairaus tai vamma. Kirja voi olla mieltymystesi mukaan fiktiivinen tai ei fiktiota, kuten esimerkiksi elämäkerta. Tarkemmat ohjeet haasteeseen löytyvät erikoishaasteen topiikista. Haasteen suorittaminen ilmoitetaan samaiseen topiikkiin. Aikaa haasteen suorittamiseen on vuoden 2021 loppuun saakka, ja jos olet sattunut jo aikaisemmin tänä vuonna lukemaan jonkin erikoishaasteeseen sopivan kirjan, voit ilmoittaa sen heti haasteen topiikkiin ja siten hyväksilukea haasteeseen. Huomaa kuitenkin, että yhden kirjan voi hyväksilukea vain yhteen erikoishaasteeseen! Kirjahaasteeseen yleisemminkin voi edelleen osallistua, vaikka ei sitä heti vuoden alussa olisikaan tehnyt! Lisätietoa kirjahaasteesta yleisesti sekä osallistumisohjeet löytyvät kirjahaasteen infosta.

Heinä-elokuun roolipelihaaste (4/6)
Heinäkuun teema jatkuu vielä tässä kuussa roolipelihaasteessa. Aiheena on siis “inspiraatiokansio”, jossa tarkoituksena on koota itselleen inspiraatiota hahmonsa/hahmojensa pelaamista varten. Lisätietoa sekä osallistumisohjeet löytyvät haastetopiikista ja osallistumisaikaa on elokuun loppuun eli tiistaihin 31. elokuuta 2021. Huomaa, että pisteet tästä haasteesta lasketaan kesäleirin pistesaldoon, ei vielä ensi vuoden tupapokaaliin. Haasteeseen voi osallistua niin monella hahmollaan kuin haluaa ja jokaisesta osallistumisesta tienaa roolipelipisteitä haastetopiikista löytyvien ohjeiden mukaisesti. Lisätietoa roolipelihaasteista yleisesti löytyy täältä.

Kesäloma
Vietämme vielä elokuun ajan kesälomaa, joka alkoi maanantaina 7. kesäkuuta 2021 ja päättyy sunnuntaihin 5. syyskuuta 2021. Kesäloman aikana ei järjestetä normaalia opetusta, mutta foorumi ja chat ovat normaaliin tapaan auki ja niissä voi pelata menneelle lukuvuodelle tai vaikka kesälomalle sijoittuvia pelejä. Lisäksi myös tänä vuonna on kesäloman aikana luvassa jo perinteeksi muodostunut AM:in kesäleiri, jolle sijoittuvia tapahtumia voi kesän aikana pelata ja josta on vähän lisäinfoa viellä alla.

Kesäleiri 2021
Tylypahka AM:in tämän vuoden kesäleiri sijoittuu Pohjanmerelle ja sen rannoille, sillä AM on lähtenyt risteilemään! Leiriläiset pääsevät leirin aikana vierailemaan peräti seitsemässä eri maassa sekä nauttimaan tietysti loistoristeilijä M/S Morganan aktiviteettitarjonnasta. Leiri alkoi virallisesti 14. kesäkuuta 2021, mutta mukaan voi ilmoittautua koko kesän ajan aina sunnuntaihin 29. elokuuta 2021 saakka. Leiri päättyy virallisesti sunnuntaina 5. syyskuuta 2021 eli juuri ennen seuraavan lukuvuoden alkamista. Lisätietoa kesäleiristä löytyy (paljon) kesäleirin foorumialueelta ja suosittelemme tutustumaan etenkin off-game infoon ja in-game infoon, jotta tiedät, mistä kesäleirissä on kyse!

Kesäloman ajan roolipelit
Kesäleirille (risteilymatka Pohjanmerellä) sijoittuvat roolipelit voi ilmoittaa kesäleirin chatpelitopiikkiin, foorumipelitopiikkiin ja kesäleirin aikajanalle. Pelit, jotka sijoittuvat edelliselle lukuvuodelle tai kesäloman ajalle (mutta eivät kesäleirille), ilmoitetaan vanhaan lukuvuoden 2020-2021 chatpelitopiikkiin, foorumipelitopiikkiin ja aikajanalle Kesän aikana pelatuista peleistä palkitaan normaalisti roolipelipisteet, mutta ei tupapisteitä, sillä kesän päätteeksi ei jaeta tupapokaalia. Kesän päätteeksi sen sijaan palkitaan perinteiseen tapaan kuitenkin ahkeria roolipelaajia. :)

Todistukset, luokalle jääminen ja valmistuminen
Todistukset on lähetetty heinäkuussa kaikille jäsenille sähköpostitse. Todistukset sisältävät kaikkien mahdollisesti käymiesi kurssien arvosanat sekä tiedon siitä, onko hahmosi päässyt luokaltaan vai ei. Valmistuneet, luokaltaan päässeet ja luokalleen jääneet on julkaistu myös palkintopostauksen alussa. Jos hahmosi tilanne ei kuitenkaan miellytä eli haluaisitkin hahmosi jäävän luokalleen tai pääsevän seuraavalle luokalle, siihen on täysin mahdollista vielä vaikuttaa uuden lukuvuoden alkuun saakka! Nämä muutokset eivät myöskään vaadi mitään erityisempää syytä vaan riittää, kun ilmoitat asiasta minulle yksityisviestillä tai lähettämällä sähköpostia osoitteeseen amtylypahka@gmail.com. Mainitsethan viestissä hahmosi nimen sekä sen, millä luokalla tahtoisit hahmon syksyllä olevan. Muutokset seuraavalle luokalle siirtymisestä tai vanhalle luokka-asteelle jäämisestä eivät tosiaan tarvitse mitään erityisempää selitystä, mutta jos tahdot hahmosi siirrettävän useamman luokka-asteen alas- tai ylöspäin, siihen tarvitaan joku in-game selitys. Pyydähtän muutosta kuitenkin mielellään elokuun 2021 loppuun mennessä, jotta saamme syyslukukauden alkuun päivitettyä jäsenlistalle oikeat luokka-asteet! Huomaa myös, että jos hahmosi valmistui AM:ista ja oli päähahmosi, tulee sinun valita uusi päähahmosi elokuun loppuun mennessä ilmoittamalla siitä Jesse Cainelle yksityisviestillä tai sähköpostitse (amtylypahka@gmail.com). Uusi päähahmosi voi olla joku vanha, AM:iin vielä jäävä hahmosi tai ihan uusi hahmo. Jos et ilmoita syyslukukauden alkuun mennessä uutta päähahmoasi, ylläpito valitsee sen automaattisesti jäljellä olevista hahmoistasi. Valmistuneilla hahmoilla on myös lisäksi muutamia mahdollisuuksia jatkaa vielä elämäänsä AM:issa (jatko-opiskelijana tai muussa taikamaailmassa), joten jos sellainen kiinnostaa, tutustuthan ohjeisiin tämän postauksen lopussa!

Ylläpidon kesäloma
Myös ylläpito viettää pientä kesälomaa ylläpitotöistä ennen seuraavan lukuvuoden alkua. Tai lomaa ja lomaa, sillä tässä kuussa aikamme kuluu suurilta osin syyskuussa alkavan uuden lukuvuoden valmisteluissa… Joka tapauksessa tämä tarkoittaa sitä, että elokuun aikana ei ole luvassa mitään isompia päivityksiä ja vieraskirjaan, hakemuksiin ja muihin viesteihin vastaaminen saattaa kestää. Elokuun peli-illat ja muut vastaavat pidetään kuitenkin normaalisti ja pyrimme myös siihen, että mahdolliset uudet kesäleirille ilmoittautuneet lisätään mukaan mahdollisimman nopeasti.


Uudet oppilaat*

Timothy Morgan (Rohkelikko, 5. luokka)
Ruth Levi (Rohkelikko, 5. luokka)
Tiffany Miracle (Rohkelikko, 5. luokka)
Nigel Barnes (Puuskupuh, 1. luokka)
Jefferson Kenworthy (Rohkelikko, 5. luokka)

*Luokka-asteet tulevia lukuvuoden 2021-2022 luokkia.


Uudet henkilökunnan jäsenet

Jens-Alfrigg Frøchen (apulaisopettaja)


Tapahtumat

01.08.2021 - Pyjamabilemiitti
05.08.2021 - Myles Stansonin (15 vuotta) syntymäpäivä
08.08.2021 - Uusikuu
11.08.2021 - Marcus Everettin (32 vuotta) syntymäpäivä
21.08.2021 - Jesse Cainen (34 vuotta) syntymäpäivä
22.08.2021 - Täysikuu
29.08.2021 - Ilmoittautuminen kesäleirille päättyy
31.08.2021 - Rachel Crowmoorin (18 vuotta) syntymäpäivä)


Elokuussa tapahtunutta

Ei vielä tapahtumia

Tapahtumia poimitaan foorumin roolipeleistä, kuukausittaisista peli-illoista sekä ilmoitetuista chatpeleistä. Lisäksi tapahtumia voi ilmoittaa yksityisviestillä allekirjoittaneelle!
Jesse Caine | Taikaliemet & tähtitieto | Luihuisen tuvanjohtaja
"We don’t own our heavens now, we only own our hell." (Avatar)
Pelaajaesittely ja hahmolista