Kesäkuu 2021

Valvojat: Sebastian Madison, Tylypahkamafia

Avatar
Jesse Caine
Ylläpitäjä
Viestit: 3550
Liittynyt: 10. Lokakuuta 2013, 14:58
Ammatti: Professori
Oppiaine: Taikaliemet & tähtitieto
Viesti:

Kesäkuu 2021

Viesti Kirjoittaja Jesse Caine »

Kesäkuu 2021


Tervehdys jäsenille

Hyvää kesäkuuta! Vähiin käyvät lukuvuoden päivät ennen kuin loppuvat! Tämä on virallisesti AM:in lukuvuoden 2020-2021 viimeinen viikko, ja sen lopussa oppilaat siirtyvät muutamaksi kuukaudeksi kesälaitumille. Näin myös henkilökunnan jäsenet saavat (enemmän tai vähemmän) ansaitun (ja erittäin tarpeellisen) loman. Sitä ennen luvassa ovat kuitenkin vielä viimeiset, hassut koulupäivät sekä päättäjäisjuhla valmistumisjuhlallisuuksineen. tunnelma koululla on viimeisen viikon aikana melko rauhaton. Monet — etenkin valmistuvat — tahtovat ottaa ilon irti viimeisistä koulupäivistä, kun taas osa jännittää tulevia todistusnumeroitaan ja sitä, pääsekö luokaltaan ollenkaan. Osalle tuleva kesä voi olla jännittävä siksikin, että saa vihdoin laillisesti taikoa koulun ulkopuolella. Hyvää kesälomaa kaikille!


Kesäkuun chatroolipeli-ilta
Kesäkuun roolipeli-ilta sijoittuu kesäleirille, joka tänä vuonna on siis risteily. Risteilyn ensimmäinen etappi on Le Havre Ranskassa, ja Tylypahka AM on sopinut ranskalaisen yhteistyökoulunsa Taikakoulu Châteaun kanssa, että tämän oppilaita saapuu Le Havreen opastamaan AM:in leiriläisiä kaupungissa. Peli-iltaa vietetään AM:in chatissa torstaina 17. kesäkuuta 2021 klo 19 alkaen. Lisätietoa peli-illasta löytyy peli-iltatiedotteesta. Pelin aiheen vuoksi peliin voivat osallistua vain AM:in kesäleirille osallistuvat hahmot (ellet keksi hahmollesi muuten pätevää syytä olla samana päivänä Le Havressa).

Kesäkuun erikoiskirjahaaste
Kesäkuun erikoiskirjahaasteena on pride-kuukauden kunniaksi lukea jokin LGBTQ+ -kirja. Tähän voidaan käsittää aihetta käsittelevät tietokirjat sekä fiktiiviset kirjat, joissa päähenkilö (tai muuten keskeinen hahmo) kuuluu johonkin seksuaali- tai sukupuolivähemmistöön. Tarkemmat ohjeet haasteeseen löytyvät erikoishaasteen topiikista. Haasteen suorittaminen ilmoitetaan samaiseen topiikkiin. Aikaa haasteen suorittamiseen on vuoden 2020 loppuun saakka, ja jos olet sattunut jo aikaisemmin tänä vuonna lukemaan jonkin erikoishaasteeseen sopivan kirjan, voit ilmoittaa sen heti haasteen topiikkiin ja siten hyväksilukea haasteeseen. Huomaa kuitenkin, että yhden kirjan voi hyväksilukea vain yhteen erikoishaasteeseen! Kirjahaasteeseen yleisemminkin voi edelleen osallistua, vaikka ei sitä heti vuoden alussa olisikaan tehnyt! Lisätietoa kirjahaasteesta yleisesti sekä osallistumisohjeet löytyvät kirjahaasteen infosta.

Foorumipelipäivä (05.06.2021)
Vietämme tässä kuussa foorumipelipäivää lauantaina 5. kesäkuuta 2021 klo 14 alkaen. Foorumipelipäivän tarkoituksena on kokoontua pelaamaan foorumipelejä vähän nopeampaan tahtiin, niin sanotusti online. Pelata voi vanhoja, jo olemassaolevia pelejään tai aloittaa toki myös uusia, jos siihen löytyy kiinnostusta. Peli-illan aikana voi keskittyä vain yhteen peliin tai sitten pelata useampaakin, sillä foorumipeleihin kuuluu yleensä vähän enemmän odottelua kuin chatpeleihin. Lisätietoa pelipäivästä löytyy täältä. Osallistujat voivat halutessaan etsiytyä myös tuona päivänä chattiin kanavalle #AMfoorupäivä juttelemaan foorumipeleistä, pingaamaan niitä joiden vuoro on kirjoittaa ja tietysti ideoimaan pelejä.

Lukuvuoden 2020-2021 päättäjäiset (27.06.2021 klo 19)
Kuluva lukuvuosi lähestyy kovaa vauhtia loppuaan ja in-game päättäjäisiä todistustenjakoineen vietetäänkin jo tämän viikon lauantaina 5. kesäkuuta 2021, jota seuraavana päivänä Tylypahkan pikajuna kuljettaa oppilaat kesäksi koteihinsa. Off-game opettajat tarvitsevat kuitenkin vähän enemmän aikaa arvioida mahdolliset loppukokeet ja viimeiset kurssitehtävät ja ylläpito puolestaan viimeisten tupapisteiden laskemiseen ja pisteiden tarkistamiseen. Niinpä off-game päättäjäisjuhlaa pelataan vasta sunnuntaina 27. kesäkuuta 2021 klo 19 alkaen chatissa. Luvassa on valmistuvien oppilaiden todistustenjako sekä palkintojenjako, puheita ja tietysti paljon ruokaa. Jos juhlaan ei pääse mukaan, niin ei hätää, sillä palkinnot julkaistaan juhlan jälkeen myös foorumilla, ja todistukset puolestaan lähetetään oikeasti oppilaille sähköpostitse muutama päivä juhlan jälkeen.

Kurssipisteet ja kurssiarvostelut (Opettajille)
Opettajainhuone-alueella on julkaistu eilen ohjeet lukuvuoden päättymiseen liittyvistä asioista, kuten viimeisten tupapisteiden palkitsemisesta, kurssiarvostelujen tekemisestä ja mahdollisten palkintojen myöntämisestä. Ehdoton deadline näille kaikille on sunnuntai 13. kesäkuuta 2021, sillä pyrimme järjestämään päättäjäisjuhlan vielä kesäkuun puolella ja tarvitsemme sitä varten kaikki tupapisteet ja kurssiarvosanat. Jos olet jo palkinnut kaikki kurssiisi liittyvät tupapisteet ja tehnyt myös kurssiarvostelut (etkä tahdo myöntää erityisiä palkintoja), olet valmis kesälomalle. Jos sen sijaan jotain vielä puuttuu, tutustuthan ohjeisiin ja hoidat asiat kuntoon seuraavan parin viikon sisällä!

Vuosikirja 2020-2021
Kaikilla halukkailla on mahdollisuus osallistua lukuvuoden vuosikirjan tekemiseen! Vuosikirjaan yritämme koota vuosittain lukuvuoden ajalta olennaiset tapahtumat, hahmot ja elämään jääneet lausahdukset. Ylläpito ei kuitenkaan ole aina paikalla, kun jotain legendaarista tapahtuu, joten jos tahdot varmistaa, että juuri se sinun mielestäsi vuoden tärkein juttu tallennetaan vuosikirjaan, voit tehdä sen itse! Lisätietoa vuosikirjan tekemiseen osallistumisesta löytyy täältä. Jos reportaasit, haastattelut tai muunlaiset pidemmät tekstit eivät oikein innosta, osallistua myös kirjoittamalla hahmostasi lyhyen hahmoesittelyn ja äänestämällä vuosikirjapalkintoja! Huomaathan kuitenkin, että näiden tekemiseen on aikaa enää tämän viikon loppuun eli sunnuntaihin 6. kesäkuuta 2021. Nyt alkavat olla siis viimeiset tilaisuudet äänestää ja/tai kirjoittaa hahmoesittelyjä!

Touko-kesäkuun roolipelihaaste (3/6)
Kesäkuussa jatkuu jo viime kuussa alkanut roolipelihaaste, jonka aiheena on Virke. Tarkoituksena on aloittaa tekstisi virkkeellä, johon jokin romaani tai runo päättyy. Muuten tekstin aiheen saa valita vapaasti, kunhan se käsittelee roolipelihahmoasi tavalla tai toisella. Lisätietoa sekä osallistumisohjeet löytyvät haastetopiikista ja osallistumisaikaa on kesäkuun loppuun eli keskiviikkoon 30. kesäkuuta 2021. Huomaa kuitenkin, että lukuvuoden 2020-2021 pisteisiin lasketaan vain viimeistään sunnuntaina 6. kesäkuuta 2021 postatut osallistumiset. Sitä myöhemmin postatut osallistumiset kartuttavat kesäleirin pistesaldoasi. Haasteeseen voi osallistua niin monella hahmollaan kuin haluaa ja jokaisesta osallistumisesta tienaa roolipelipisteitä haastetopiikista löytyvien ohjeiden mukaisesti. Lisätietoa roolipelihaasteista yleisesti löytyy täältä.

Kesäloma
Tylypahka AM:in kesäloma alkaa virallisesti maanantaina 7. kesäkuuta 2021 ja päättyy sunnuntaihin 5. syyskuuta 2021. Kesäloman aikana ei järjestetä normaalia opetusta, mutta foorumi ja chat ovat normaaliin tapaan auki ja niissä voi pelata menneelle lukuvuodelle tai vaikka kesälomalle sijoittuvia pelejä. Lisäksi myös tänä vuonna on kesäloman aikana luvassa jo perinteeksi muodostunut AM:in kesäleiri, jolle sijoittuvia tapahtumia voi kesän aikana pelata ja josta on lisätietoa luvassa alla.

Kesäleiri 2021
Tylypahka AM:in tämän vuoden kesäleiri sijoittuu Pohjanmerelle ja sen rannoille, sillä AM lähtee risteilemään! Leiriläiset pääsevät leirin aikana vierailemaan peräti seitsemässä eri maassa sekä nauttia tietysti loistoristeilijä M/S Morganan aktiviteettitarjonnasta. Leirille voivat osallistua kaikki Tylypahka AM:in oppilaat (myös sysksyllä ensimmäisellä luokalla aloittavat ja tänä keväänä valmistuvat), ja henkilökuntahahmotkin voivat lähteä reissuun mukaan valvojiksi. Lisäksi leirille voi halutessaan tuoda AM:ista jo valmistuneita hahmoja (mutta ei tänä vuonna valmistuneita!) valvojille lisäkäsiksi ja -silmiksi. Leirille ilmoittautuminen alkoi eilen ja jatkuu (miltei) koko kesän ajan. Leiri alkaa virallisesti maanantaina 14. kesäkuuta 2021, jolloin julkaistaan myös hyttijako, joten kannattaa ilmoittaa hahmonsa mukaan ennen sitä! Jos havahtuu risteilykuume nousee vasta myöhemmin, voi hahmoja ilmoittaa leirille sen jälkeenkin, jolloin heidät lisätään hytteihin, joissa on vielä vapaita paikkoja. Lisätietoa kesäleiristä löytyy (paljon) kesäleirin foorumialueelta ja suosittelemme tutustumaan etenkin off-game infoon ja in-game infoon, jotta tiedät, mistä kesäleirissä on kyse!

Tupa- ja roolipelipisteiden deadline
Roolipelipisteiden deadline lukuvuodelle 2020-2021 on sunnuntai 6. kesäkuuta 2021. Tämä tarkoittaa sitä, että kaikki kyseisenä päivänä tai ennen sitä ilmoitetut chatpelit, aikajanalle merkatut pelit ja postatut foorumipeliviestit (tai muulla tavoin ansaitut roolipelipisteet) lasketaan lukuvuoden 2020-2021 pistesaldoon. Kaikki sitä myöhemmin ansaitut roolipelipisteet puolestaan lasketaan kesäleirin pistesaldoon. Opettajilla on perjantaihin 11. kesäkuuta 2021 saakka aikaa palkita viimeiset kurssipisteet. Oppitunneilta, läksyistä ja kokeista ansaitut tupapisteet lasketaan lukuvuoden 2020-2021 pistesaldoon, vaikka opettajat palkitsisivat ne vasta 6.6.2021 jälkeen.

Valmistuminen ja luokalleen jääminen
Seuraavalle luokka-asteelle pääsevät siirtymään (tai 7.-luokkalaisten tapauksessa valmistumaan) ne oppilaat, jotka ovat lukuvuoden aikana ansainneet vähintään yhden (1) tupapisteen. Roolipelilliset hahmot (hahmot, jotka eivät ansaitse tupapisteitä) pääsevät aina automaattisesti seuraavalle luokka-asteelle. Olemme eilen julkaisseet listan mahdollisesti luokalleen jäävistä ja valmistumassa olevista hahmoista. Jos hahmosi on listalla, mutta tahtoisit hänen mieluummin pääsevän seuraavalle luokalle/valmistuvan, se onnistuu kyllä. Vastaavasti, jos hahmosi olisi pääsemässä luokaltaan/valmistumassa, mutta tahtoisit hänen jäävän luokalleen, sekin on mahdollista. Listan yhteydestä löytyvät myös ohjeet siihen, mitä kauttaa voi näissä tapauksissa ottaa yhteyttä. Samasta topiikista löytyy myös tärkeää tietoa valmistumassa olevien hahmojen pelaajille siitä, mitä vaihtoehtoja hahmolla on valmistumisen jälkeen. Jos tahdot pitää hahmosi jollakin tavalla mukana AM:issa vielä tämän valmistumisen jälkeen, tutustuthan näihin ohjeisiin! Lisäksi jos valmistuva hahmosi on päähahmosi, tulee sinun valitse itsellesi uusi päähahmo. Ohjeet tähänkin löytyvät samasta viestistä.


Uudet oppilaat*

Rigel Turner (Korpinkynsi, 5. luokka)

*Luokka-asteet tulevia lukuvuoden 2021-2022 luokkia.

Uudet henkilökunnan jäsenet

Ei vielä uusia henkilökunnan jäseniä


Tapahtumat

01.06.2021 - Alexander Barnettin (17 vuotta) syntymäpäivä
05.06.2021 - Päättäjäisjuhla (in-game) ja foorumipelipäivä klo 14 alkaen
06.06.2021 - Lukuvuosi päättyy ja oppilat palaavat koteihinsa kesälomaksi
07.06.2021 - Kesäloma alkaa
10.06.2021 - Uusikuu
14.06.2021 - Kesäleiri alkaa (off-game)
15.06.2021 - Sebastian Madisonin (23 vuotta) syntymäpäivä
17.06.2021 - Kesäkuun chatpeli-ilta klo 19 alkaen chatissa
24.06.2021 - Täysikuu ja Laëtitia Lefebvren (17 vuotta) syntymäpäivä
25.06.2021 - Juhannusaatto
26.06.2021 - Juhannuspäivä
27.06.2021 - Päättäjäisjuhla(off-game) chatissa klo 19 alkaen


Kesäkuussa tapahtunutta

Ei vielä tapahtumia

Tapahtumia poimitaan foorumin roolipeleistä, kuukausittaisista peli-illoista sekä ilmoitetuista chatpeleistä. Lisäksi tapahtumia voi ilmoittaa yksityisviestillä allekirjoittaneelle!
Jesse Caine | Taikaliemet & tähtitieto | Luihuisen tuvanjohtaja
"We don’t own our heavens now, we only own our hell." (Avatar)
Pelaajaesittely ja hahmolista