Toukokuu 2021

Valvojat: Sebastian Madison, Tylypahkamafia

Avatar
Jesse Caine
Ylläpitäjä
Viestit: 3550
Liittynyt: 10. Lokakuuta 2013, 14:58
Ammatti: Professori
Oppiaine: Taikaliemet & tähtitieto
Viesti:

Toukokuu 2021

Viesti Kirjoittaja Jesse Caine »

Toukokuu 2021


Tervehdys jäsenille

Uskomatonta, mutta totta: elämme jälleen lukuvuoden viimeistä, kokonaista kuukautta! (Ja edelleen yhtä korkonaisissa merkeissä kuin vuosi sitten, jei!) Lukuvuoden päättyminen tarkoittaa AM:issa tavallisten loppukokeiden lisäksi tietysti myös osalle V.I.P.- ja S.U.P.E.R. -kokeiden vääjäämätöntä lähestymistä. Koulun kirjaston käyttöaste ei koskaan olekaan niin korkea kuin toukokuussa! Lukuvuoden päättymiseen liittyy tietysti myös paljon palkintoja, ja osa oppilaista myös (toivottavasti) valmistuu, joten joillekin kevät on myös hyvästien aikaa. Tänä vuonna pääsemme kerrankin päättämään AM:in lukuvuoden suunnilleen ajallaan, joten tämän kuun aikana julkaistaan palkintoäänestykset, ja kaikilla on myös mahdollisuus osallistua lukuvuoden vuosikirjan tekoon. Näistä lisää tietoa alla!


Toukokuun chatroolipeli-ilta
Toukokuun chatpeli-iltaa vietetään lauantaina 29. toukokuuta 2021 klo 19 alkaen koulun chatissa. Pelin aiheena on keväinen siivouspäivä. Huhtikuun leivontapäivä oli vain alkusoittoa koulun tavoitteessa valjastaa oppilastyövoima täyteen käyttöönsä, sillä toukokuun lopussa oppilaat saavat yhden perjantaipäivän vapaaksi koulun kevätsiivoukseen osallistumista varten. Onhan sellainen oikeaan elämään valmentava käytännön harjoittelu tärkeää! Myös opetusvelvollisuuksistaan kyseiseksi päiväksi vapautunut henkilökunta on luonnollisesti velvoitettu osallistumaan siivoukseen (ja valvomaan oppilaita). Lisätietoa peli-illasta löytyy peli-iltatiedotteesta.

Kaksintaistelukurssi Kurssi peruttu liian pienen osallistujamäärän vuoksi
Professori Daniel Crimsonin opettama kaksintaistelukurssi alkaa keskiviikkona 5. toukokuuta 2021 klo 19 koulun chatissa. Kurssille voivat osallistua 5.-luokkalaiset ja sitä vanhemmat oppilaat. Lisätietoa kurssista löytyy kurssitopiikista.

Toukokuun erikoiskirjahaaste
Toukokuussa palaamme kotimaisen kirjallisuuden äärelle, sillä haasteena on tällä kertaa lukea Nuori Aleksis -palkinnolla palkittu kirja. Palkinto jaetaan vuosittain ja sen valitsevat nuoret raatilaiset edellisenä vuonna ilmestyneiden kotimaisten kaunokirjojen joukosta. Tarkemmat ohjeet haasteeseen löytyvät erikoishaasteen topiikista. Haasteen suorittaminen ilmoitetaan samaiseen topiikkiin. Aikaa haasteen suorittamiseen on vuoden 2020 loppuun saakka, ja jos olet sattunut jo aikaisemmin tänä vuonna lukemaan jonkin erikoishaasteeseen sopivan kirjan, voit ilmoittaa sen heti haasteen topiikkiin ja siten hyväksilukea haasteeseen. Huomaa kuitenkin, että yhden kirjan voi hyväksilukea vain yhteen erikoishaasteeseen! Kirjahaasteeseen yleisemminkin voi edelleen osallistua, vaikka ei sitä heti vuoden alussa olisikaan tehnyt! Lisätietoa kirjahaasteesta yleisesti sekä osallistumisohjeet löytyvät kirjahaasteen infosta.

Touko-kesäkuun roolipelihaaste (3/6)
Toukokuun myötä on aika myös uudelle roolipelihaasteelle! Tämänkertaisen haasteen aiheena on Virke, ja tarkoituksena on aloittaa tekstisi virkkeellä, johon jokin romaani tai runo päättyy. Muuten tekstin aiheen saa valita vapaasti, kunhan se käsittelee roolipelihahmoasi tavalla tai toisella. Lisätietoa sekä osallistumisohjeet löytyvät haastetopiikista ja osallistumisaikaa on kesäkuun loppuun eli keskiviikkoon 30. kesäkuuta 2021. Huomaa kuitenkin, että lukuvuoden 2020-2021 pisteisiin lasketaan vain viimeistään sunnuntaina 6. kesäkuuta 2021 postatut osallistumiset. Sitä myöhemmin postatut osallistumiset kartuttavat kesäleirin pistesaldoasi. Haasteeseen voi osallistua niin monella hahmollaan kuin haluaa ja jokaisesta osallistumisesta tienaa roolipelipisteitä haastetopiikista löytyvien ohjeiden mukaisesti. Lisätietoa roolipelihaasteista yleisesti löytyy täältä.

Euroviisukatsomot 2021
On aika unohtaa viime vuoden viisukatastrofi nimeltä Europe Shine A Light, sillä tänä vuonna viisut toteutuvat tavalla tai toisella! Vaikka IRL-viisukatsomon järjestäminen ei olisi vieläkään mahdollista, AM:in perinteinen chat-katsomo toteutuu varmasti! Chat-katsomon etuja ovat mm. varmasti koronaturvalliset etäisyydet, viisubingo, erinomaiset tarjoilut (jotka olet itse hankkinut) sekä tietysti loistava seura ja ensiluokkainen kommenttiraita. Tervetuloa siis chatkatsomoon seuraamaan semifinaaleja tiistaina 18. toukokuuta 2021 klo 22 ja torstaina 20. toukokuuta 2021 klo 22 sekä viisuviikon huipentumaa eli finaali lauantaina 22. toukokuuta 2021 klo 22.

Vuosikirja 2020-2021
Kaikilla halukkailla on mahdollisuus osallistua lukuvuoden vuosikirjan tekemiseen! Vuosikirjaan yritämme koota vuosittain lukuvuoden ajalta olennaiset tapahtumat, hahmot ja elämään jääneet lausahdukset. Ylläpito ei kuitenkaan ole aina paikalla, kun jotain legendaarista tapahtuu, joten jos tahdot varmistaa, että juuri se sinun mielestäsi vuoden tärkein juttu tallennetaan vuosikirjaan, voit tehdä sen itse! Lisätietoa vuosikirjan tekemiseen osallistumisesta löytyy täältä. Jos reportaasit, haastattelut tai muunlaiset pidemmät tekstit eivät oikein innosta, osallistua myös kirjoittamalla hahmostasi lyhyen hahmoesittelyn ja äänestämällä vuosikirjapalkintoja, joihin molempiin julkaistaan ohjeet lähipäivinä.

Kesäloma ja kesäleiri 2021
Tylypahka AM:in kesäloma alkaa virallisesti maanantaina 7. kesäkuuta 2021 ja päättyy sunnuntaihin 5. syyskuuta 2021. Kesäloman aikana ei järjestetä normaalia opetusta, mutta foorumi ja chat ovat normaaliin tapaan auki ja niissä voi pelata menneelle lukuvuodelle tai vaikka kesälomalle sijoittuvia pelejä. Lisäksi myös tänä vuonna on kesäloman aikana luvassa jo perinteeksi muodostunut AM:in kesäleiri, jolle sijoittuvia tapahtumia voi kesän aikana pelata. Tämän vuoden leirin suunnittelu on jo kovassa vauhdissa ja toukokuun aikana on luvassa lisää tietoa leirin aiheesta ja sille ilmoittautumisesta!

Lukuvuoden 2020-2021 päättäjäiset ja palkinnot
Edellinen lukuvuosi on nyt jo (vihdoin) iloisesti päätelty ja juhlittu, joten tämän lukuvuoden päättäjäisvalmistelut etenevät normaalissa aikataulussa. Lukuvuoden äänestettävien palkintojen äänestyslomakkeet aukaistaan vapun jälkeen. Tästä tiedotetaan erikseen foorumilla. Lukuvuoden päättäjäisiä vietetään todennäköisesti kesäkuun aikana. Päättäjäisten off-game ajankohdasta tulee myös foorumille äänestys, kun valmistelut alkavat olla siinä vaiheessa, että päivämäärä voidaan lyödä lukkoon. (Päättäjäisiä ei voida pitää heti lukuvuoden päättyessä, koska opettajat tarvitsevat aikaa palkita viimeiset tupapisteet sekä antaa kurssiarvosanat, ja vie myös jonkin verran aikaa tarkistaa kaikki pisteet ja palkintoäänestyksissä annetut äänet.)

Tupa- ja roolipelipisteiden deadline
Roolipelipisteiden deadline lukuvuodelle 2020-2021 on 6. kesäkuuta 2021. Tämä tarkoittaa sitä, että kaikki kyseisenä päivänä tai ennen sitä ilmoitetut chatpelit, aikajanalle merkatut pelit ja postatut foorumipeliviestit (tai muulla tavoi ansaitut roolipelipisteet) lasketaan lukuvuoden 2020-2021 pistesaldoon. Kaikki sitä myöhemmin ansaitut roolipelipisteet puolestaan lasketaan kesäleirin pistesaldoon. Opettajat saavat vielä tämän kuun aikana omat ohjeensa kurssien tupapisteiden palkitsemisesta ja niihin liittyvistä aikatauluista. Oppitunneilta, läksyistä ja kokeista ansaitut tupapisteet lasketaan lukuvuoden 2020-2021 pistesaldoon, vaikka opettajat palkitsisivat ne vasta 6.6.2021 jälkeen.

Valmistuminen ja luokalleen jääminen
Seuraavalle luokka-asteelle pääsevät siirtymään (tai 7.-luokkalaisten tapauksessa valmistumaan) ne oppilaat, jotka ovat lukuvuoden aikana ansainneet vähintään yhden (1) tupapisteen. Roolipelilliset hahmot (hahmot, jotka eivät ansaitse tupapisteitä) pääsevät aina automaattisesti seuraavalle luokka-asteelle. Julkaisemme kevään lopulla listan oppilaista, jotka ovat jäämässä luokalleen. Jos hahmosi on listalla, mutta tahtoisit hänen mieluummin pääsevän seuraavalle luokalla / valmistuvan, se onnistuu kyllä. Vastaavasti, jos hahmosi olisi pääsemässä luokaltaan / valmistumassa, mutta tahtoisit hänen jäävän luokalleen, sekin on mahdollista. Listan julkaisun yhteydessä julkaisemme ohjeet myös siihen, mitä kautta voi ottaa yhteyttä, jos ei ole tyytyväinen hahmonsa tilanteeseen. Älkää siis olko huolissanne älkääkä ottako ylläpitoon yhteyttä näihin asioihin liittyen ihan vielä. :)

Rästissä olevat olleet ylläpitotyöt
Lukuvuosi 2019-2020 on päätetty! Kesäleiri 2020 on päätetty! Lukuvuosi 2018-2019 on päätetty! Kesäleiri 2019 on päätetty! Kirjahaaste 2020 on päätetty! Ette ehkä uskoneet, että tämäkin päivä vielä nähdään, mutta se on totta: kaikki suuremmat rästityöt on hoidettu! Kolminkertainen hurraa-huuto sille! Hurraa! Hurraa! Hurraa! Kiitokset kaikille, jotka ovat tässä projektissa auttaneet laskemalla pisteitä, kirjoittamalla tiedotteita, lähettämällä puuttuvia chatpelejä ja monilla muilla tavoin!


Uudet oppilaat

Cordelia Norrington (Puuskupuh, 6. luokka*)
Ace Jordan (Luihuinen, 4. luokka)

* Lukuvuoden 2021-2022 luokka-aste


Uudet henkilökunnan jäsenet

Ei vielä uusia henkilökunnan jäseniä


Tapahtumat

01.05.2021 - Vappupäivä
05.05.2021 - Kaksintaistelukurssi alkaa klo 19 chatissa Kurssi peruttu
08.05.2021 - Rohkelikko vs. Korpinkynsi -huispausottelu ja Abigail Cheshiren (35 vuotta) syntymäpäivä
09.05.2021 - Äitienpäivä (Suomi)
11.05.2021 - Uusikuu ja Isla Dunnin (17 vuotta) syntymäpäivä
13.05.2021 - Helatorstai
16.05.2021 - Alldayer-chatpelipäivä klo 14 alkaen chatissa
18.05.2021 - Euroviisujen 1. semifinaalikatsomo klo 22 alkaen chatissa
20.05.2021 - Euroviisujen 2. semifinaaliktsomo klo 22 alkaen chatissa
22.05.2021 - Euroviisufinaalikatsomo klo 22 alkaen chatissa
23.05.2021 - Helluntaipäivä
26.05.2021 - Täysikuu
29.05.2021 - Toukokuun chatpeli-ilta klo 19 alkaen chatissa
30.05.2021 - Ivana Gracen (17 vuotta) syntymäpäivä


Toukokuussa tapahtunutta

Ei vielä tapahtumia

Tapahtumia poimitaan foorumin roolipeleistä, kuukausittaisista peli-illoista sekä ilmoitetuista chatpeleistä. Lisäksi tapahtumia voi ilmoittaa yksityisviestillä allekirjoittaneelle!
Jesse Caine | Taikaliemet & tähtitieto | Luihuisen tuvanjohtaja
"We don’t own our heavens now, we only own our hell." (Avatar)
Pelaajaesittely ja hahmolista