Tammikuu 2021

Valvojat: Sebastian Madison, Tylypahkamafia

Avatar
Jesse Caine
Ylläpitäjä
Viestit: 3550
Liittynyt: 10. Lokakuuta 2013, 14:58
Ammatti: Professori
Oppiaine: Taikaliemet & tähtitieto
Viesti:

Tammikuu 2021

Viesti Kirjoittaja Jesse Caine »

Tammikuu 2021


Tervehdys jäsenille

Ja näin se vuosi on taas vaihtunut! Hyvää (tai ainakin parempaa) uutta vuotta kaikille! Lomiksi koteihinsa palanneet oppilaat saavat juhlia vielä vuodenvaihteen ja loppiaisen perheidensä parissa, mutta toki koulullekin jääneille oppilaille on järjestetty asianmukaisia juhlallisuuksia. Tavallinen kouluarki koittaa kuitenkin kaikille taas maanantaina 11. tammikuuta 2021, kun uusi kevätlukukausi alkaa. Toivokaamme oikein mukavaa ja aktiivista vuotta Tylypahka AM:ille!


Joululoma
Joululomamme alkoi maanantaina 21. joulukuuta 2020 ja päättyy sunnuntaihin 10. tammikuuta 2021. Joululoman aikana ei pidetä oppitunteja eikä loman ajalle saa sijoittua myöskään läksyjen tai kokeiden palautuksia. Foorumi ja chat ovat kuitenkin tuttuun tapaan auki koko joululoman ajan, joten pelailla saa vapaasti, jos haluaa. Joululoman aikana myös AM:in ylläpito saattaa lomailla, joten päivityksiä ei välttämättä juurikaan loman aikana näy. Loman päätyttyä opettajat saavat jälleen alkaa pitää oppituntejaan normaalisti. In-game lomilla kotonaan olleet oppilaat saapuvat takaisin koululle sunnuntaina 10.1.2021 ja kevätlukukausi oppitunteineen alkaa heti maanantaina 11.1.2021.

Tammikuun chatpeli-ilta
Tammikuun peli-illan aiheena on lumilinnanrakennusoperaatio koulun pihamailla. Joidenkin huhujen mukaan koulurakennus on alkanut mennä niin huonoon kuntoon, että tarvitaan uusi, korvaava rakennus, mutta koulun henkilökunnan mukaan kyse on vain terveellisen ulkoilma-aktiviteetin tarjoamisesta oppilaille. Peli-iltaa vietetään koulun chatissa perjantaina 15. tammikuuta 2021 klo 19 alkaen. Lisätietoa pelistä löytyy virallisesta peli-iltatiedotteesta.

Etämiitti
Viimeisen vuoden aikana on jouduttu perumaan miitti jos toinenkin, eikä uusia ole voitu juuri järjestää livenä, mutta tässä kuussa on luvassa kaiken etäkoulun, etätöiden ja ties minkä muun etäilyn lisäksi myös etämiitti! Etämiitti pidetään lauantaina 30. tammikuuta 2021 ja lisätietoa siitä löytyy miittitopiikista.

Kirjahaaste 2021
Uusi kirjahaaste alkoi virallisesti heti, kun edellinen päättyi! Uusi kirjahaaste löytyy täältä ja oman lukutopiikkinsa voi luoda sen osallistuja-alueelle vanhaan tapeen. Haasteen tarkoituksena on haastaa siis itsensä lukemaan jokin tietty määrä kirjoja vuoden aikana. Koska kyseessä on haaste eikä kilpailu, voi jokainen valita juuri itselleen sopivan määrän! Hyvä määrä on sopivan haastava, mutta kuitenkin realistinen. Kaikki Tylypahka AM:in jäsenet voivat osallistua haasteeseen. Lisätietoa haasteesta löytyy sen omalta foorumialueelta. Myös monille jo varmasti tutuksi tulleet erikoishaasteet jatkuvat tänä vuonna. Niissä haastamme osallistujia lukemaan kirjan jostakin tietystä aihepiiristä tai joillain muilla reunaehdoilla. Tarkoituksena on tarjota halukkaille tilaisuus tarttua sellaisiin kirjoihin, joita ei ehkä muuten tulisi luettua. Erikoishaasteisiin osallistuminen on kuitenkin täysin vapaaehtoista ja itse kirjahaasteeseen voi osallistua, vaikka ei aikoisikaan suorittaa yhtäkään erikoishaastetta. Viime vuonna pyörineet lukupiirihaasteet sen sijaan jäävät vähäisen osallistujamäärän vuoksi tänä vuonna pois.

Tammikuun erikoiskirjahaaste
Tammikuun erikoishaasteessa palataan hetkeksi vielä takaisin viime vuoteen, sillä haasteena on lukea kirja, joka sinun piti lukea viime vuonna. Jos sinulla ei ollut pahemmin ollut lukusuunnitelmia viime vuodelle tai sait luettua kaiken, mitä aioitkin, voi haasteen suorittaa myös lukemalla minkä tahansa kirjan, joka sinun piti lukea jo joskus aikaisemminkin. Tarkemmat ohjeet haasteeseen löytyvät erikoishaasteen topiikista. Haasteen suorittaminen ilmoitetaan samaiseen topiikkiin, kun olet kirjasi lukenut. Aikaa haasteen suorittamiseen on vuoden 2021 loppuun saakka, ja jos olet sattunut jo aikaisemmin tänä vuonna lukemaan jonkin erikoishaasteeseen sopivan kirjan, voit ilmoittaa sen heti haasteen topiikkiin ja siten hyväksilukea haasteeseen. Huomaa kuitenkin, että yhden kirjan voi hyväksilukea vain yhteen erikoishaasteeseen! Lisätietoa kirjahaasteesta yleisesti sekä osallistumisohjeet löytyvät kirjahaasteen infosta.

Tammi-helmikuun roolipelihaaste (1/6)
Roolipelihaasteet jatkuvat tänäkin vuonna ja niitä vetää edelleen Lazlo Silverstein. Haasteita julkaistaan vuoden aikana aina parittomien kuukausien ensimmäisenä päivänä, yhteensä kuusi kappaletta. Lisätietoa tämän vuoden roolipelihaasteista ja roolipelihaasteista yleisesti löytyy täältä. Vuoden ensimmäisen haasteen aiheena on toisen silmin ja tarkoituksena on kirjoittaa hahmostasi jonkun toisen näkökulmasta. Lisätietoa sekä osallistumisohjeet löytyvät haastetopiikista ja osallistumisaikaa on helmikuun loppuun eli sunnuntaihin 28. helmikuuta 2021. Haasteeseen voi osallistua niin monella hahmollaan kuin haluaa ja jokaisesta osallistumisesta tienaa roolipelipisteitä haastetopiikista löytyvien ohjeiden mukaisesti. Lisätietoa roolipelihaasteista yleisesti löytyy täältä.

Kirjahaasteen 2020 päättyminen
Viime vuoden kirjahaaste päättyi vuodenvaihteessa ja kaikki siihen liittyvät topiikit on nyt lukotettu (paitsi lukupiirihaastesisiin liittyät keskustelutopiikit, joissa voi edelleen lukupiirin kirjoista halutessaan keskustella). Tuloksia tilastoidaan parhaillaan ja jonkinlainen päätöspostaus julkaistaan toivottavasti lähiviikkojen aikana. Sitä odotellessa voivat kuitenkin kaikki osallistujat taputtaa itseään olalle, sillä vielä ilman virallisia tuloksiakin minusta ainakin tuntuu haastetta seuranneena, että saatoimme tehdä kaikkien aikojen ennätyksen! Kirjahaasteen alue oli koko vuoden tosi aktiivinen ja kaikkien kirjamerkintöjä oli kiva lukea ja löytyipä sieltä niin itselleni kuin varmasit monille muillekin uusia lukuideoita!

Kesäleiri 2020 ja lukuvuosi 2019-2020
Menneen kesäleirin ja lukuvuoden pisteitä lasketaan edelleen ja niiden palkintojenjaot pyritään julkaisemaan niin pian kuin mahdollista.


Uudet oppilaat

Penelope Cravers (Korpinkynsi, 5. luokka)
Evelyn Penrose (Puuskupuh, 2. luokka)
Arianna Lynwell (Luihuinen, 4. luokka)
Travis Stanson (Luihuinen, 4. luokka)
Alice Taylor (Korpinkynsi, 1. luokka)


Uudet henkilökunnan jäsenet

Ei vielä uusia henkilökunnan jäseniä :(


Tapahtumat

01.01.2021 - Uudenvuodenpäivä
06.01.2021 - Loppiainen
10.01.2021 - Joululoma päättyy Jeremiah Collinsin (20 vuotta) syntymäpäivä
11.01.2021 - Kevätlukukausi 2021 alkaa ja Ciarán O’Dwyerin (26 vuotta) syntymäpäivä
12.01.2021 - William Roverin (19 vuotta) syntymäpäivä
13.01.2021 - Uusikuu ja Lawanda Chinon (36 vuotta) syntymäpäivä
15.01.2021 - Jenny Toddin (18 vuotta) syntymäpäivä
21.01.2021 - José Da Silvan (16 vuotta) syntymäpäivä
28.01.2021 - Täysikuu


Tammikuussa tapahtunutta

Ei vielä tapahtumia

Tapahtumia poimitaan foorumin roolipeleistä, kuukausittaisista peli-illoista sekä ilmoitetuista chatpeleistä. Lisäksi tapahtumia voi ilmoittaa yksityisviestillä allekirjoittaneelle!
Jesse Caine | Taikaliemet & tähtitieto | Luihuisen tuvanjohtaja
"We don’t own our heavens now, we only own our hell." (Avatar)
Pelaajaesittely ja hahmolista