Joulukuu 2020

Valvojat: Sebastian Madison, Tylypahkamafia

Avatar
Jesse Caine
Ylläpitäjä
Viestit: 3550
Liittynyt: 10. Lokakuuta 2013, 14:58
Ammatti: Professori
Oppiaine: Taikaliemet & tähtitieto
Viesti:

Joulukuu 2020

Viesti Kirjoittaja Jesse Caine »

Joulukuu 2020
(Erittäin paljon myöhässä julkaistuna… Olin kirjoittanut tämän valmiiksi jo etukäteen, mutta joulukuu oli vissiin vähän hektinen, kun havahduin vasta joulun tienoilla siihen, etten koskaan ollut postannut tätä. xD Pahoittelut siitä!)


Tervehdys jäsenille

Viimeisiä viedään taas. Joidenkin mielestä kovin pitkältä tuntunut ja toisten mielestä ehkä varsin nopeastikin ohi sujahtanut vuosi 2020 tulee päätökseensä tämän kuun lopussa. Monille se tarkoittaa joululomaa, mutta osalle myös loppukokeita. Odottipa kumpaa tahansa, molemmat ovat vääjämättä edessä! Oppilaat sekä henkilökunnan jäsenet voivat palata viettämään lomia kotonaan tai jäädä koululle, jossa järjestetään toki myös asianmukaisesti joulun ja uudenvuoden juhlallisuudet. Oman hahmonsa statuksen voi halutessaan käydä ilmoittamassa joululomatopiikissa. Hyvää joulua kaikille ja oikein hyvää tulevaa vuotta 2021!


Joululoma
Joululomamme alkaa virallisesti maanantaina 21. joulukuuta 2020 ja päättyy sunnuntaihin 10. tammikuuta 2021. Joululoman aikana ei pidetä oppitunteja eikä loman ajalle saa sijoittua myöskään läksyjen tai kokeiden palautuksia. Foorumi ja chat ovat kuitenkin tuttuun tapaan auki koko joululoman ajan, joten pelailla saa vapaasti, jos haluaa. Joululoman aikana myös AM:in ylläpito saattaa lomailla, joten päivityksiä ei välttämättä juurikaan loman aikana näy.

Joulutanssiaiset (Joulukuun chatroolipeli-ilta)
Perinteiseen tapaan joulukuun chatpeli-iltana pelataan monien koko vuoden odottama spektaakkeli eli siis joulutanssiaiset. Peli-illan ajankohdasta äänestettiin jo jonkin aikaa sitten ja peli pelataan siis maanantaina 14. joulukuuta 2020 klo 19 alkaen. In-game joulutanssiaiset sijoittuvat kuitenkin vasta saman viikon perjantaihin eli 18.12.2020. Joululomaksi kotiin palaavia oppilaita kuljettava juna puolestaan lähtee sunnuntaina 20.12.2020 keskipäivän aikoihin. Peli-illan virallinen tiedote löytyy täältä ja tarkempaa lisätietoa puolestaan voi hakea joulutanssiaistiedotteesta.

Sebastianin tuparimiitti (5.-6.12.2020) on peruttu
Valitettavasti Sebastianin keväällä koronan vuoksi itsenäisyyspäiväviikonloppuun siirretty tuparimiitti joudutaan taas siirtämään ja tälläkin kertaa syypäänä on Suomen huonontunut koronatilanne (ja Sebun oma mahdollinen koronatartunta). :( Miitille ei ole vielä asetettu uutta ajankohtaa vaan sitä katsotaan uudestaan taas sitten, kun Suomen tautitilanne on parempi.

Joulukalenteri 2020
Joulukuun ensimmäinen päivä tarkoittaa tietysti myös joulukalenterin ensimmäisen luukun avaamista! Tai tässä tapauksessa ensimmäisen “radiolähetyksen” kuuntelemista, sillä AM:in tämän vuoden joulukalenterin aiheena on koulun jouluradio! Kaikki halukkaat (tai vähemmän halukkaat) oppilaat ja henkilökunnan jäsenet ovat päässeet juontamaan näitä jouluradion lähetyksiä, jotka lähetetään aina jouluaattoon saakka joka päivä klo 12. “Radiolähetykset” ovat oikeasti tekstimuodossa ja ilmestyvat siis perinteiseen tapaan AM:in joulukalenteriblogiin joka päivä klo 12! Blogiin saa myös erittäin mielellään jättää kommentteja! Huomatkaa kuitenkin, että roskapostin vähentämiseksi kommentit ovat moderoituja eli hyväksymme ne käsin, joten kommenttisi ilmestymisessä voi kestää vähän aikaa. Pyrimme kuitenkin hyväksymään kommentteja niin usein kuin ehdimme!

Jäsenlistan siivous
Lukuvuodelle 2020-2021 ilmoittautuminen päättyi virallisesti jo hyvä tovi sitten ja jäsenlistat on nyt siivottu. Sen yhteydessä eronneiden/epäaktiivisten hahmojen foorumitunnukset on myös asetettu epäaktiiviseen tilaan, joten niillä ei enää voi nähdä kaikkia foorumialueita. Jos havahdut ilmoittautumiseen vasta nyt, mutta haluaisit hahmosi takaisin, lähetä meille sähköpostia osoitteeseen amtylypahka@gmail.com tai foorumilla yksityisviestiä Jesse Cainelle ja mainitse, minkä hahmojesi tahtoisit vielä jatkavan AM:issa. Voimme sitten lisätä heidät takaisin jäsenlistalle ja aktivoida foorumitunnukset uudestaan.

Salapukki 2020
Kaikki tämän vuoden salapukkeiluun osallistuneet: muistakaa lähettää lahjanne yksityisviestillä Aurelia Jacksonille viimeistään maanantaina 7. joulukuuta 2020! Ja huomatkaa, että lahjat siis tosiaan lähetetään Aurelialle eikä suoraan lahjan saajalle! Aurelia sitten julkaisee kaikki lahjat kerrallaan ja pääsemme arvuuttelemaan, keneltä mikäkin lahja mahtaa olla. :)

Joulukuun erikoiskirjahaaste
Vuoden viimeisen erikoishaasteen teemana on eläinkirja. Eläinkirjaksi tätä haastetta varten voidaan käsittää esimerkiksi monet lastenkirjat, joissa eläinhahmot seikkailevat, tai kaikki muut kirjat, joissa jokin eläin tai eläimet ovat jollakin tavalla keskeisessä roolissa. Ohjeet haasteeseen löytyvät erikoishaasteen topiikista. Haasteen suorittaminen ilmoitetaan samaiseen topiikkiin. Aikaa haasteen suorittamiseen on vuoden 2020 loppuun saakka, ja jos olet sattunut jo aikaisemmin tänä vuonna lukemaan jonkin erikoishaasteeseen sopivan kirjan, voit ilmoittaa sen heti haasteen topiikkiin ja siten hyväksilukea haasteeseen. Huomaa kuitenkin, että yhden kirjan voi hyväksilukea vain yhteen erikoishaasteeseen! Kirjahaasteeseen yleisemminkin voi edelleen osallistua, vaikka ei sitä heti vuoden alussa olisikaan tehnyt! Lisätietoa kirjahaasteesta yleisesti sekä osallistumisohjeet löytyvät kirjahaasteen infosta.

Kirjahaasteen 2020 päättyminen
Muistakaa, että vuoden 2020 kirjahaaste päättyy vuodenvaihteessa! Päivittäkää siis joulukuun aikana kirjatopiikkeihinne sieltä vielä mahdollisesti puuttuvat tänä vuonna lukemanne kirjat. Kirjatopiikit lukotetaan vuodenvaihteen jälkeen tilastointia ja palkintojenjakoa varten, joten silloin listaansa ei enää pääse muokkaamaan. Ei kuitenkaan hätää, sillä vuoden 2021 kirjahaaste ilmestyy foorumille tämän kuun aikana, joten sinne pääsee postaamaan taas lukemiaan kirjoja heti vuoden ensimmäisestä päivästä lähtien!

Neljäs lukupiirihaaste
Vuoden viimeisen lukupiirihaasteen teemana on huumori, ja kirjaksi valikoitui Jesse Andrewsin Maailmankaikkeuden huonoin elokuva. Kirja oli tarkoitus lukea viime kuun aikana, ja tässä kuussa kirjan lukeneet voivat keskustella siitä ja vaihtaa mielipiteitään lukupiirihaasten topiikissa.

Marras-joulukuun roolipelihaaste
Vielä tämän kuun ajan voi osallistua vuoden viimeiseen roolipelihaasteen, jonka aiheena ovat arvot. Haaste tarjoaa mahdollisuuden pohtia sitä, mitä hahmosi pitää tärkeänä (tai ei tärkeänä). Arvomaailmoja on paljon erilaisia, joten kirjoitettavaa varmasti löytyy! Lisätietoa sekä osallistumisohjeet löytyvät haastetopiikista ja osallistumisaikaa on joulukuun loppuun eli torstaihin 31. joulukuuta 2020. Haasteeseen voi osallistua niin monella hahmollaan kuin haluaa ja jokaisesta osallistumisesta tienaa roolipelipisteitä haastetopiikista löytyvien ohjeiden mukaisesti. Lisätietoa roolipelihaasteista yleisesti löytyy täältä.

Kesäleiri 2020
Menneen kesäleirin pisteitä lasketaan parhaillaan ja palkintojenjaku julkaistaan mahdollisimman pian, kunhan saamme pistelaskun valmiiksi. :)


Uudet oppilaat



Uudet henkilökunnan jäsenet



Tapahtumat

06.12.2020 - Suomen itsenäisyyspäivä
14.12.2020 - Uusikuu ja joulutanssiaispeli chatissa klo 19 alkaen
18.12.2020 - Joulutanssiaiset (in-game)
20.12.2020 - Tylypahkan pikajuna lähtee Tylyahosta klo 12
21.12.2020 - Joululoma alkaa
24.12.2020 - Jouluaatto
25.12.2020 - Joulupäivä ja Lazlo Silversteinin (17 vuotta) syntymäpäivä
26.12.2020 - Tapaninpäivä ja Eliah Morganin (16 vuotta) syntymäpäivä
28.12.2020 - Elliot Masonin (17 vuotta) syntymäpäivä
30.12.2020 - Täysikuu
31.12.2020 - Uudenvuodenaatto


Joulukuussa tapahtunutta

Ei vielä tapahtumia

Tapahtumia poimitaan foorumin roolipeleistä, kuukausittaisista peli-illoista sekä ilmoitetuista chatpeleistä. Lisäksi tapahtumia voi ilmoittaa yksityisviestillä allekirjoittaneelle!
Jesse Caine | Taikaliemet & tähtitieto | Luihuisen tuvanjohtaja
"We don’t own our heavens now, we only own our hell." (Avatar)
Pelaajaesittely ja hahmolista