Lokakuu 2020

Valvojat: Sebastian Madison, Tylypahkamafia

Avatar
Jesse Caine
Ylläpitäjä
Viestit: 3550
Liittynyt: 10. Lokakuuta 2013, 14:58
Ammatti: Professori
Oppiaine: Taikaliemet & tähtitieto
Viesti:

Lokakuu 2020

Viesti Kirjoittaja Jesse Caine »

Lokakuu 2020


Tervehdys jäsenille

Koulun arkea on takana jo miltei kuukauden verran eivätkä uudetkaan oppilaat ole ehkä enää ihan koko ajan eksyksissä. Lokakuu tuo mukanaan kirpeämmät aamut, ruskan ja tietysti kuun lopussa myös kurpitsajuhlan. Lisäksi lokakuulle osuu myös Tylypahka AM:in syntymäpäivä. Koulumme täyttää tänä vuonna jo kokonaiset 15 vuotta, mitä on syytä juhlistaa! Lisätietoa juhlamenoista seuraa vielä myöhemmin.


Lukuvuodelle 2020-2021 ilmoittautuminen ja jäsenlistan siivous
Lukuvuodelle 2020-2021 ilmoittautuminen päättyi virallisesti eilen, mikä tarkoittaa, että suoritamme jäsenlistan karsinnan lähiaikoina. Jos havahdut ilmoittautumiseen vasta nyt, voit vielä postata jatkamisilmoituksesi ilmoittautumistopiikin, jos sitä ei ole vielä lukittu. Jos topiikki on jo lukittu, tarkoittaa se, että olemme jo aloittaneet (tai saaneet peräti valmiiksikin) jäsenlistan siivoamisen. Jäsenlistan siivouksen yhteydessä poistamme listalta siis kaikki ilmoittautumatta jättäneet hahmot, siirrämme heidän esittelynsä arkistoon ja deaktivoimme hahmojen foorumitunnukset. Jos havahdut ilmoittautumiseen vasta, kun jäsenlista on jo siivottu ja haluaisit hahmosi takaisin, lähetä meille sähköpostia osoitteeseen amtylypahka@gmail.com tai foorumilla yksityisviestiä Jesse Cainelle ja mainitse, minkä hahmojesi tahtoisit vielä jatkavan AM:issa. Voimme sitten lisätä heidät takaisin jäsenlistalle ja aktivoida foorumitunnukset uudestaan.

Opettajien ilmoittautuminen lukuvuodelle 2020-2021
Muistakaa, että ilmoittautumistopiikin ilmoittautumisen lisäksi opettajien tulee varmistaa jatkamisensa postaamalla vähintään yksi kurssi-ilmoitus opetussuunitelmineen opettajainhuoneeseen viimeistään 31. lokakuuta 2020 TAI vaihtoehtoisesti otettava yhteyttä Jesse Caineen (yksityisviesti foorumilla tai sähköpostia osoitteeseen amtylypahka@gmail.com) ja sovittava jostakin toisesta aikataulusta. Lisätietoa foorumin Opettajainhuone-alueella!

Lokakuun chatroolipeli-ilta
Lokakuun chatpeli-illassa pelataan halloween-kuukauden kunniaksi jonkinlaista rohkeustestirataa/-labyrinttia. Pelin tarkempi toteutus ja yksityiskohdat tarkentuvat vielä lähempänä peliä, mutta sitä ennen meidän tulee äänestää sopiva päivä pelille! Kipittäkää siis mahdollisimman pian, mutta viimeistään torstaina 8. lokakuuta 2020 äänestämään teille sopivia pelipäiviä!

Päättäjäisjuhla 2019 (12.10.2020 klo 19)
Vihdoin pääsemme viettämään kevään 2019 päättäjäisjuhlaa! (Joka siis on ei viime lukuvuoden vaan sitä edellisen lukuvuoden päättäjäisjuhla, joka jäi aikanaan pitämättä ylläpidon IRL-kiireiden vuoksi.) Luvassa on ainakin palkintojenjako ja muutamia puheita sekä tietysti hyvää ruokaa ja seurustelua. Jos hahmosi olisi mielestäsi sopiva pitämään jonkinlaisen puheen juhlassa, otathan yhteyttä minuun yksityisviestillä tai vaikkapa chatissa! Toivoisimme juhlaan puhetta ainakin yhdeltä valmistuvalta oppilaalta sekä yhdeltä alempiluokkalaiselta oppilaalta.

Junakahvilamiitti (10.10.2020, Turku)
Tylypahkan lukuvuosi alkaa tietysti junamatkalla Tylypahkaan, joten niinpä mekin juhlistamme syksyä pienellä junateemaisella kaupunkimiitillä Turussa. Tarkoituksena on käydä ainakin kahvittelemassa, mutta muu ohjelma on vielä auki. Jos olet tulossa miittiin ja sinulla on jotain tekemisideoita, käythän kirjoittelemassa niistä miittitopiikkiin! Jos olet tulossa miittiin etkä ole vielä ilmoittautunut siellä, niin muistathan käydä ilmoittautumassa, jotta tiedämme, miten suurta porukkaa miittiin odotamme!

CluedUpp-seikkailupelimiitti (24.10.2020, Helsinki)
Hieman epäonnisesti CluedUpp-seikkailumme peruttiin toukokuussa koronaepidemian vuoksi ja siirrettiin lokakuulle. Ainakaan vielä ilmoitusta uudesta perumisesta emme ole saaneet, joten elämme siinä uskossa, että peli sovittuna ajankohtana järjestetään. :D Joukkueissamme on vielä pari paikkaa jäljellä, joten jos osallistuminen kiinnostaa, ilmoittaudu mahdollisimman pian mukaan laittamalla yksityisviestiä Jesse Cainelle! Osallistuminen kustantaa noin 10 € per osallistuja (tarkka hinta riippuu lopullisesta osallistujamäärästä). CluedUpp on velhoteemainen kaupunkiseikkailumobiilipeli, jossa kierrämme siis Helsinkiä ja suoritamme eri paikoissa tehtäviä älypuhelimen avulla. Tarkempaa lisätietoa voi lukea miittitopiikista ja jo mukaan ilmoittautuneet voivat mielellään ehdottaa siellä, jos toivovat jotain muuta tekemistä pelin jälkeen (esim. yhteinen ruokailu). Jos olet jo ilmoittautunut mukaan miittiin, mutta et pääsekään paikalle, olethan mahdollisimman pian yhteydessä Jesse Caineen!

Tylypahka AM:in 15-vuotissyntymäpäivä (21.10.2020)
AM saavuttaa tänä vuonna varsin kunnioitettavan 15 vuoden iän, mitä aiomme juhlistaa muutenkin kuin synttärislamin (jos haluat vielä mukaan, ilmoittaudu pian!) voimin. Näistä juhlallisuuksista seuraa lisätietoa lähiaikoina!

Huispausjoukkueisiin hakeminen
Huispausjoukkueisiin hakeminen on käynnissä! Ilmoittautumisensa voi postata huispausjoukkuetopiikkiin. Ensimmäinen joukkuejako tehdään maanantaina 5. lokakuuta 2020, joten jos tahdot varmistaa paikkasi joukkueessa, kannattaa jättää ilmoittautumisensa ennen sitä! Jos tämän jälkeen joukkueihin jää vielä paikkoja täyttämättä, voi niihin ilmoittautua koko loppulukuvuoden ajan, jolloin paikat jaetaan ilmoittautumisjärjestyksessä. Lisätietoa huispausjoukkuehausta löytyy täältä.

Lokakuun erikoiskirjahaaste
Lokakuun erikoiskirjahaaste on jo AM:in kirjahaasteissa jonkinlainen klassikko. Toisin sanoen tällä kertaa haasteena on lukea kirja, joka on julkaistu vuonna 2020. Pääsemme siis lukemaan kuluvan vuoden kirjasatoa! Vanhat klassikot ovat klassikoita varmasti ihan syystä, mutta aika ajoin on hyvä myös tutustua tuoreeseen kirjallisuuteen, sillä hyviä kirjoja julkaistaan vieläkin! Ohjeet haasteeseen löytyvät erikoishaasteen topiikista. Haasteen suorittaminen ilmoitetaan samaiseen topiikkiin. Aikaa haasteen suorittamiseen on vuoden 2020 loppuun saakka, ja jos olet sattunut jo aikaisemmin tänä vuonna lukemaan jonkin erikoishaasteeseen sopivan kirjan, voit ilmoittaa sen heti haasteen topiikkiin ja siten hyväksilukea haasteeseen. Huomaa kuitenkin, että yhden kirjan voi hyväksilukea vain yhteen erikoishaasteeseen! Kirjahaasteeseen yleisemminkin voi edelleen osallistua, vaikka ei sitä heti vuoden alussa olisikaan tehnyt! Lisätietoa kirjahaasteesta yleisesti sekä osallistumisohjeet löytyvät kirjahaasteen infosta.

Neljäs lukupiirihaaste
Neljännen ja samalla myös vuoden viimeisen lukupiirihaasteen aiheena on huumorikirjallisuus. Lokakuun alkupuoliskon ajan voi ehdottaa luettavia kirjoja lukupiirihaastetopiikin ohjeiden mukaisesti ja kuun jälkimmäisen puoliskon aikana ehdotetuista jokin äänestetään voittajaksi, joka sitten olisi tarkoitus lukea. Ei siis muuta kuin humoristisia kirjoja ehdottamaan!

Syys-lokakuun roolipelihaaste
Meneillään olevan roolipelihaasteen aiheena on kulkuneuvo. Tarkoituksena on kirjoittaa teksti, jossa hahmosi on jonkinlaisessa kulkuneuvossa. Se voi olla niin auto kuin vaikkapa luutakin tai vaikka viime aikoina suosittu sähköpotkulauta. Pääasia, että kyseessä on jokin kulkuneuvo. Lisätietoa sekä osallistumisohjeet löytyvät haastetopiikista ja osallistumisaikaa on lokakuun loppuun eli lauantaihin 31. lokakuuta 2020. Haasteeseen voi osallistua niin monella hahmollaan kuin haluaa ja jokaisesta osallistumisesta tienaa roolipelipisteitä haastetopiikista löytyvien ohjeiden mukaisesti. Lisätietoa roolipelihaasteista yleisesti löytyy täältä.

Kesäleiri 2020
Menneen kesäleirin pisteitä lasketaan parhaillaan ja palkintojenjaku julkaistaan mahdollisimman pian, kunhan saamme pistelaskun valmiiksi. :)


Uudet oppilaat

Ei vielä uusia oppilaita


Uudet henkilökunnan jäsenet

Ei vielä uusia henkilökunnan jäseniä


Tapahtumat

01.10.2020 - Täysikuu
05.10.2020 - Positiivisuusviikko ja Taikahistorian lukupiiri edistyneille alkaa
10.10.2020 - Turun junakahvilamiitti
16.10.2020 - Prof. Archibald McGregorin (81 vuotta) syntymäpäivä ja uusikuu
18.10.2020 - Kasey Adamsin (24 vuotta) syntymäpäivä
21.10.2020 - Tylypahka AM:in (15 vuotta) syntymäpäivä
24.10.2020 - CluedUpp-seikkailupelimiitti Helsingissä
31.10.2020 - Halloween ja kurpitsajuhla ja täysikuu



Lokakuussa tapahtunutta

Ei vielä tapahtumia

Tapahtumia poimitaan foorumin roolipeleistä, kuukausittaisista peli-illoista sekä ilmoitetuista chatpeleistä. Lisäksi tapahtumia voi ilmoittaa yksityisviestillä allekirjoittaneelle!
Jesse Caine | Taikaliemet & tähtitieto | Luihuisen tuvanjohtaja
"We don’t own our heavens now, we only own our hell." (Avatar)
Pelaajaesittely ja hahmolista