Syyskuu 2020

Valvojat: Sebastian Madison, Tylypahkamafia

Avatar
Jesse Caine
Ylläpitäjä
Viestit: 3550
Liittynyt: 10. Lokakuuta 2013, 14:58
Ammatti: Professori
Oppiaine: Taikaliemet & tähtitieto
Viesti:

Syyskuu 2020

Viesti Kirjoittaja Jesse Caine »

Syyskuu 2020


Tervehdys jäsenille

Kaikki hyvä loppuu aikanaan, ja niin myös kesäloma tulee päätökseensä. Loma kuitenkaan ei tuntuisi miltään ilman arkea, joten ehkä koulun penkille kannattaa välillä palata, jotta pääsee aikanaan nauttimaan joululomasta! Halusivatpa tai eivät, niin sekä AM:in oppilaat että henkilökunta suuntaavat syyskuun ensimmäisellä viikolla takaisin koululle uutta lukuvuotta varten. Luvassa ovat jälleen oppitunnit, kerhotoimintaa sekä tietysti monien suosikkiaktiviteetti: huispaus.

Lukuvuodelle 2020-2021 ilmoittautuminen
Kaikkien jäsenten (eli niin oppilaat kuin opettajat ja muut henkilökuntahahmot, kummitukset yms.) on ilmoittauduttava läsnäoleviksi alkavalle lukuvuodelle ilmoittautumistopiikin ohjeiden mukaisesti viimeistään keskiviikkona 30. syyskuuta 2020. Ilmoittautumatta jättävät hahmot/pelaajat voidaan tämän jälkeen poistaa jäsenlistoilta ilman erillistä ilmoitusta. Pyrimme tällä tavalla joka syksy siivoamaan jäsenlistalta pois epäaktiiviset ja jo AM:in unohtaneet pelaajat sekä käyttämättömänä olevat hahmot. Tämän ilmoittautumisen lisäksi opettajien on postattava kurssi-ilmoituksensa opetussuunnitelmineen opettajainhuoneeseen viimeistään 31. lokakuuta 2020 tai vaihtoehtoisesti otettava yhteyttä Jesse Caineen ja sovittava jostakin toisesta aikataulusta. Lisätietoa foorumin Opettajainhuone-alueella!

Uusi lukuvuosi 2020-2021
Kesäloma Tylypahka AM:issa päättyy virallisesti tämän viikon lopussa ja uusi syyslukukausi alkaa maanantaina 7. syyskuuta 2020. In-game oppilaat palaavat koululle Tylypahkan pikajunalla jo edellisenä sunnuntaina, jolloin myös pidetään alkajaisjuhla lajitteluseremonioineen. Lukuvuoden alun myötä opettajat voivat pitää jälleen oppitunteja ja kaikki muukin lukuvuodenaikainen toiminta, kuten esim. huispaus ja kerhotoiminta, potkitaan pikkuhiljaa käyntiin syksyn kuluessa.

Alkajaisjuhla 2020 (13.09.2020 klo 19)
Alkajaisjuhla on in-game sunnuntaina 6. syyskuuta 2020 eli päivää ennen virallisen lukuvuoden alkua, mutta pelaamme alkajaisjuhlaa lajitteluseremonioineen chatissa sunnuntaina 13. syyskuuta 2020 klo 19 alkaen. Alkajaisjuhlassa luvassa on muutamia puheita, ensimmäisen vuoden oppilaiden lajitteluseremonie sekä tietysti paljon hyvää ruokaa ja seurustelua. Jos tahtoisit, että hahmosi pitää jonkinlaisen puheen alkajaisjuhlassa, otathan yhteyttä Sebastian Madisoniin!

Huispausjoukkueisiin ilmoittautuminen
Kaikki huispausjoukkueissa pelaamisesta kiinnostuneet huomio! Huispausjoukkueisiin ilmoittautuminen hoidetaan tänä vuonna samalla tavalla kuin aiemminkin: ensin huispausjoukkueissa jo viime lukuvuonna olleilla on mahdollisuus varmistaa jatkavansa samassa pelipaikassa ja tämän jälkeen kaikki vapaaksi jääneet paikat avataan yleiseen hakuun. Jos yleisen haun päätyttyä paikkoja jää vielä vapaaksi, jaetaan niitä koko loppulukuvuoden ajan ilmoittautumisjärjestyksessä. Täältä löytyy lyhyt info huispaushauista ja tarkemmat ilmoittautumisohjeet julkaistaan maanantaina 7. syyskuuta 2020, jolloin alkaa myös vanhojen huispaajien ilmoittautuminen. Uusien huispaajien ilmoittautuminen puolestaan alkaa 21. syyskuuta 2020 klo 18.

Syyskuun chatroolipeli-ilta
Syyskuun chatpeli-illassa AM:in oppilaat pistetään (jälleen kerran) töihin, nimittäin syytalkoisiin! Tarkoituksena on siivota koulun piha, jotta ei vain tarvitse palkata puutarhuria tekemään sellaista. Luvassa on niin haravointia kuin puskien leikkaamista ja rikkakasvien kitkemistä. Hauskaa! Peliä pelataan perinteiseen tapaan AM:in chatissa maanantaina 14. syyskuuta 2020 klo 19 alkaen.

Syyskuun erikoiskirjahaaste
Syyskuun erikoiskirjahaasteen aiheena on lukea kirja, joka kertoo pakolaisesta tai on pakolaisen kirjoittama. Kirjallisuus voi olla oiva tapa eläytyä sellaisiin tilanteisiin, joissa ei ole itse joutunut ehkä koskaan olemaan. Pakolaisuuden ei kuitenkaan tarvitse olla kirjan pääteema ja kirja voi olla fiktiota tai faktaa. Oohjeet haasteeseen löytyvät erikoishaasteen topiikista. Haasteen suorittaminen ilmoitetaan samaiseen topiikkiin. Aikaa haasteen suorittamiseen on vuoden 2020 loppuun saakka, ja jos olet sattunut jo aikaisemmin tänä vuonna lukemaan jonkin erikoishaasteeseen sopivan kirjan, voit ilmoittaa sen heti haasteen topiikkiin ja siten hyväksilukea haasteeseen. Huomaa kuitenkin, että yhden kirjan voi hyväksilukea vain yhteen erikoishaasteeseen! Kirjahaasteeseen yleisemminkin voi edelleen osallistua, vaikka ei sitä heti vuoden alussa olisikaan tehnyt! Lisätietoa kirjahaasteesta yleisesti sekä osallistumisohjeet löytyvät kirjahaasteen infosta.

Kolmas lukupiirihaaste
Kolmannen lukupiirihaasteen aiheena on jännityskirjallisuus ja viime kuussa kirjaäänestyksen voittajaksi päätyi Stephenie Meyerin Kemisti. Tarkoituksena on, että osallistujat olisivat elokuun aikana lukeneet kyseisen kirjan ja syyskuun aikana siitä voidaan yhdessä keskustella lukupiirihaasteen topiikissa. Lisätietoa lukupiiristä löytyy lukupiirihaastetopiikista.

Syys-lokakuun roolipelihaaste
Uuden roolipelihaasteen aiheena on kulkuneuvo. Tarkoituksena on kirjoittaa teksti, jossa hahmosi on jonkinlaisessa kulkuneuvossa. Se voi olla niin auto kuin vaikkapa luutakin tai vaikka viime aikoina suosittu sähköpotkulauta. Pääasia, että kyseessä on jokin kulkuneuvo. Lisätietoa sekä osallistumisohjeet löytyvät haastetopiikista ja osallistumisaikaa on lokakuun loppuun eli lauantaihin 31. lokakuuta 2020. Haasteeseen voi osallistua niin monella hahmollaan kuin haluaa ja jokaisesta osallistumisesta tienaa roolipelipisteitä haastetopiikista löytyvien ohjeiden mukaisesti. Kaikki haasteesta palkittavat pisteet menevät lukuvuoden 2020-2021 pistekertymään, vaikka postaisitkin osallistumisesi jo ennen lukuvuoden virallista alkua. Lisätietoa roolipelihaasteista yleisesti löytyy täältä.

Kesäleiri 2020
Kesäleiri on virallisesti päättynyt, mutta siihen liittyviä pelejä voi pelata rauhassa vielä loppuun. Lisäksi venyneistä huoltokatkoista johtuen kesäleiritehtävien viimeistä palautusaikaa on venytetty keskiviikkoon 9. syyskuuta 2020. Tämän jälkeen alamme tehdä töitä kesäleirin pisteiden laskemisen parissa ja palkintojenjako julkistetaan mahdollisimman pian, kunhan saamme pistelaskun valmiiksi. :)

Edellisen lukuvuoden päättäjäiset ja palkinnot
Lukuvuoden päättäjäisistä lisätietoa on luvassa toivottavasti pian, kunhan saamme uuden lukuvuoden ensin aloitettua. :) Muistakaa sillä välin äänestää viime lukuvuoden lopun palkintoja viimeistään sunnuntaina 13. syyskuuta 2020!


Uudet oppilaat
Luokka-asteet tulevia luokkia syyslukukaudelta 2020 alkaen.

Minja-Maria Rahikainen (Rohkelikko, 1. luokka)
Henry Fitzgerald (Puuskupuh, 5. luokka)


Uudet henkilökunnan jäsenet

Ei vielä ketään


Tapahtumat

02.09.2020 - Täysikuu ja Nathan Everettin syntymäpäivä (2 vuotta)
04.09.2020 - Junapeli chatissa klo 19 alkaen
06.09.2020 - Tylypahkan pikajuna koululla ja alkajaispidot (in-game)
07.09.2020 - Lukuvuosi 2020-2021 alkaa
13.09.2020 - Alkajaisjuhla 2020 chatissa klo 19 alkaen (off-game)
14.09.2020 - Esmeralda Candleyn syntymäpäivä (17 vuotta) ja syyskuun chatpeli-ilta chatissa klo 19 alkaen
17.09.2020 - Uusikuu


Syyskuun tapahtunutta

Ei vielä tapahtumia

Tapahtumia poimitaan foorumin roolipeleistä, kuukausittaisista peli-illoista sekä ilmoitetuista chatpeleistä. Lisäksi tapahtumia voi ilmoittaa yksityisviestillä allekirjoittaneelle!
Jesse Caine | Taikaliemet & tähtitieto | Luihuisen tuvanjohtaja
"We don’t own our heavens now, we only own our hell." (Avatar)
Pelaajaesittely ja hahmolista