Roolipelihaaste 3: Taiteen nimissä (touko-kesäkuu)

Valvoja: Tylypahkamafia

Avatar
Lazlo Silverstein
Lahna
Viestit: 527
Liittynyt: 15. Joulukuuta 2016, 20:46
Tupa: Rohkelikko

Roolipelihaaste 3: Taiteen nimissä (touko-kesäkuu)

Viesti Kirjoittaja Lazlo Silverstein »

Roolipelihaaste 3: Taiteen nimissä (touko-kesäkuu)
Deadline: ti 30. kesäkuuta 2020 kello 23.59
Etkö tiedä, mikä on roolipelihaaste? Lue lisää täältä!

Tehtävänanto
Touko-kesäkuun roolipelihaaste on puolestaan taas enemmän tekstipainotteinen, vaikkakin tällä kertaa pääsee haasteessa ammentamaan inspiraatiota jostain olemassa olevasta taideteoksesta. Taiteen nimissä -roolipelihaasteessa tehtävänä siis on sisällyttää haasteosallistumiseensa jokin olemassa oleva taideteos. Kielitoimiston sanakirja määrittelee taideteoksen ”taiteellisen luomistyön tulokseksi”, joten taiteen lajia ei ole sen tarkemmin rajattu. Taideteoksen voi sisällyttää viestin joko in-game tai off-game.

Ensimmäisessä lähestymistavassa taideteos on läsnä roolipelihaasteosallistumisessasi niin, että se on havaittavissa myös in-game. Taideteos voi olla mikä tahansa, jonka hahmosi esimerkiksi näkee, kuulee tai omistaa. Hahmosi voi kaverinsa kanssa lukea ääneen Peer Gynt -näytelmää, käydä ihailemassa Pähkinänsärkijä-balettiesitystä tai katsoa yhdessä Titanicia.

Toisessa lähestymistavassa taideteos ei sellaisenaan ole osa haasteosallistumisesi in-game -maailmaa, vaan ensisijaisesti vain pelaajat voivat huomata yhteneväisyyden johonkin olemassa olevaan taideteokseen. Taideteos ei siis ole läsnä in-game, mutta on antanut vaikutteita esimerkiksi haasteosallistumisen asetelmaan, henkilödynamiikkaan, eleisiin tai puheenaiheisiin. Hahmosi voi esimerkiksi yllättyä, kun joku tyttö tekee skeittilaudalla frontside ollien kuten Robinin Frontside Ollie -laulussa, ihmetellä, minne järven ankat menevät talvella kuten J.D. Salingerin Sieppari ruispellossa -kirjassa, laulaa vaatteet päällä virran viedessä kuten Ophelia Sir John Everett Millais’n samannimisessä maalauksessa. Olisi mukavaa, jos tämän lähestymistavan yhteydessä myös mainitsisit, mistä taideteoksesta olet ottanut vaikutteita.

Pääideana siis on, että haasteosallistumisessasi on hahmosi lisäksi jotain taiteeksi miellettävää, joka on kirjattu jonkun toisen nimiin. Tähän haasteeseen voit osallistua niin oppilas- kuin henkilökuntahahmolla, ja halutessasi useammallakin hahmolla. :3

Pisteytys
Ensimmäisestä hahmosta palkitaan 20 tupa/roolipelipistettä, toisesta 10, ja kaikista seuraavista 5 pistettä/hahmo. Täysiä pisteitä varten tekstin kokonaispituuden tulee olla vähintään 500 sanaa, ja lyhyemmät kirjoitukset pisteytetään sanamäärän mukaan (esimerkiksi 250 sanalla saat 50 % täysistä pisteistä). Kaikenmittaiset tekstit ovat sallittuja, mutta 500 sanan ylittämisestä ei anneta lisäpisteitä.

Kaikki viimeistään 7. kesäkuuta 2020 postatut roolipelihaasteosallistumiset lasketaan vielä lukuvuoden 2019-2020 pisteisiin ja palkintoihin. Tämän jälkeen postattujen haasteosallistumisten pisteet menevät vain ja ainoastaan kesäleirin pisteisiin.

Palautus
Kirjoitukset voi postata suoraan vastauksena tähän topiikkiin tai linkkinä luovuustopiikistasi löytyvään kirjoitukseesi. Jos osallistut useammalla hahmolla, postaathan jokaisen osallistumisesi (tai linkit niihin) erikseen.

Linkin voi tehdä seuraavalla koodilla:

Koodi: Valitse kaikki

[url=URL-osoite]Linkin teksti[/url]
Lazlo Silverstein, Rohkelikko, 7. lk, valvojaoppilas
”You don't know what you deserve / That's why you end up hurt
But you never listen / Take my advice as criticism / Then make the worst decisions”

avatar: Black Clover, Secre <3 / text: girl in red, You Stupid Bitch
Sophie Fortune
Taikuri
Viestit: 25
Liittynyt: 5. Elokuuta 2018, 19:55
Tupa: Puuskupuh

Re: Roolipelihaaste 3: Taiteen nimissä (touko-kesäkuu)

Viesti Kirjoittaja Sophie Fortune »

Heheeee, olin ensimmäinen joka osallistui! Mutta, oli automatka aikaa etsiä inspiraatio. Tässä näette inspiraationi lopputuloksen Taiteen nimissä

Nauttikaa <3
Luottamus on elävä tunne. Se kasvaa ihmissuhteen myötä. Se on hauras, helposti särkyvä ja usein korjaamaton.

Puuskupuhin sydämellinen tyttö, joka vakaasti aikoo huippumalliksi.
Avatar
José Da Silva
Lahna
Viestit: 624
Liittynyt: 1. Tammikuuta 2020, 20:20
Tupa: Korpinkynsi

Re: Roolipelihaaste 3: Taiteen nimissä (touko-kesäkuu)

Viesti Kirjoittaja José Da Silva »

Jihuu!
Sainpas tämän vihdoin valmiiksi ja jotenkin julkaisukelpoiseen muotoon.
Kirje äidiltä
Lily West
Jäsen
Viestit: 13
Liittynyt: 3. Heinäkuuta 2018, 13:58

Re: Roolipelihaaste 3: Taiteen nimissä (touko-kesäkuu)

Viesti Kirjoittaja Lily West »

Kun insipiraatio iskee, sitä ei voi estää.

Zombiet tulee
Viestiketju Lukittu