Huhtikuu 2020

Valvojat: Sebastian Madison, Tylypahkamafia

Avatar
Jesse Caine
Ylläpitäjä
Viestit: 3550
Liittynyt: 10. Lokakuuta 2013, 14:58
Ammatti: Professori
Oppiaine: Taikaliemet & tähtitieto
Viesti:

Huhtikuu 2020

Viesti Kirjoittaja Jesse Caine »

Huhtikuu 2020


Tervehdys jäsenille

Tänä vuonna huhtikuulle osuu pääsiäinen, joka on jo varman kevään merkki. Tylypahka AM:issa pääsiäistä juhlistetaankin keväisellä pääsiäismunanmetsästyksellä koulun pihamailla. Lumet ovat sulaneet ja aurinkoisiakin päiviä on jo näkynyt niin, että monet ovat alkaneet viettää enemmän aikaa ulkona. Järven jää on sulanut jo ja muutamat ovat vakuuttaneet nähneensä myös jättiläiskalmari Jarmon venyttelevän talvihorroksesta jäykkiä lonkeroitaan järvenpinnan yläpuolella. Kevät toki tarkoittaa myös lähestyviä loppukokeita kaikille, sekä viides- ja seitsemäsluokkalaisille myös tutkintokokeiden lähestymistä. Ehkä nyt olisikin aika siirtää lukupiirit kirjaston hämäryydestä ulos aurinkoon?


Huhtikuun chatroolipeli-ilta
Huhtikuun chatpeli-iltana pelataan jonkinlainen pääsiäishenkinen munanmetsästystapahtuma. Toisin sanoen ympäri koulun pihamaita on piilotettu pääsiäismunia oppilaiden etsittäviksi. Ei siis muuta kuin jahtiin! Peli-iltaa vietetään koulun chatissa lauantaina 18. huhtikuuta 2020 klo 19 alkaen, ja lisätietoa peli-illasta löytyy peli-iltatiedotteesta.

Huhtikuun ylläpitokokous
Jätämme näillä näkymin väliin myös huhtikuun ylläpitokokouksen, koska mitään suurempaa kokoustamista vaativia tehtäviä ei ole tullut ilmi, ja AM:in ylläpidon resurssit toteuttaa edes tämänhetkisiä töitä ovat hieman puutteelliset. Kesäleirin suunnittelu etenee kuitenkin edelleen omana kokonaisuuteenaan ja toistaiseksi aikataulussa. Jos jollakulla on mielessä jokin asia, mistä pitäisi keskustella ennen toukokuuta, voi ottaa yhteyttä minuun tai Sebastian Madisoniin. :)

Huhtikuun erikoiskirjahaaste
Huhtikuun haasteessa tarkoitus on lukea kirja, jossa esiintyy antisankari. Antisankarilla tarkoitetaan päähenkilöä, jolta puuttuu tavallisia sankarille tyypillisiä ominaisuuksia, kuten vaikkapa hyveellisysy tai rohkeus. Kirjan genrellä ei ole väliä. Tarkemmat ohjeet haasteeseen löytyvät erikoishaasteen topiikista. Haasteen suorittaminen ilmoitetaan samaiseen topiikkiin. Aikaa haasteen suorittamiseen on vuoden 2020 loppuun saakka, ja jos olet sattunut jo aikaisemmin tänä vuonna lukemaan jonkin erikoishaasteeseen sopivan kirjan, voit ilmoittaa sen heti haasteen topiikkiin ja siten hyväksilukea haasteeseen. Huomaa kuitenkin, että yhden kirjan voi hyväksilukea vain yhteen erikoishaasteeseen! Kirjahaasteeseen yleisemminkin voi edelleen osallistua, vaikka ei sitä heti vuoden alussa olisikaan tehnyt! Lisätietoa kirjahaasteesta yleisesti sekä osallistumisohjeet löytyvät kirjahaasteen infosta.

Toinen lukupiirihaaste
Vuoden toisessa lukupiirissä aiheena on romanttinen kirjallisuus ja huhtikuun aikana pääsemmekin sekä ehdottamaan teemaan sopivia kirjoja että myöhemmin myös äänestämään ehdotusten joukosta, mikä kirja tällä kertaa luetaan yhdessä. Kirjoja saa seuraavan kahden viikon ajan ehdottaa täältä löytyvin ohjein, minkä jälkeen ehdotukset tarvittaessa karsitaan järkevään määrään ja äänestetään jäljellä olevista vaihtoehdoista luettava kirja.

//Huispauksen sääntömuutos oli aprillipilaa, jos joku sitä ei vielä arvannut. Koronavirusepidemia ja sen aiheuttama stressi ovat valitettavasti täyttä totta, mutta tiedämme, että huispaushan on tietysti erittäin kriittinen osa AM:ia. :D Lukuvuoden loput huispausottelut tuloksineen arvotaan ja julkaistaan normaalien sääntöjen ja aikataulun mukaan.//
Muutos huispaustulosten arvontaan
Koronaviruspandemia ja sitä Suomessa seuranneet erilaiset rajoitukset ovat aiheuttaneet varmasti ylimääräistä stressiä itse kullekin, niin myös AM:in ylläpitäjille, ja tämän vuoksi olemme pyrkineet vähentämään työkuormaa ja stressiä sieltä, mistä pystymme eli AM:in ylläpitotöistä. Aloitimme karsimisen erilaisista vähemmän kriittistä töistä, jollainen mm. huispaustulosten arvonta ja ottelukuvausten kirjoittaminen on ollut. Päätimme siis poikkeuksellisesti arpoa tämän lukuvuoden tupienvälisen huispausliigan tulokset ihan perinteisenä hattuarvontana ilman sen kummempaa nopanheittelyä tai tarinankirjoitusta. Tulokset sekä lisätietoa löytyy täältä ja halukkaat voivat itse topiikissa myös pohtia, miten viimeiset ottelut olisivat in-game menneet. Pahoittelemme tätä viime hetken muutosta, mutta se vapauttaa resursseja kriittisempiin ylläpitotöihin. Palaamme jälleen kesän jälkeen huispausken pariin, toivottavasti vielä entisestään parannelluin säännöin!


AM Goes CluedUpp (02.05.2020, Helsinki)
Saattaa olla, että CluedUpp-tapahtuma siirtyy tai peruuntuu koronaviruspandemian vuoksi. Seuraamme Suomen hallituksen tiedotusta erilaisista rajoituksista sekä CluedUppin omaa viestintää ja tiedotamme heti miitittopiikissa, kun tiedämme tapahtuman ja miitin kohtalosta! CluedUpp on perunut nyt kaikki tapahtumansa 1.5.2020 saakka, mikä tarkoittaa että tällä hetkellä Helsingin peli on vielä nipin napin tapahtumassa, mutta kuten olemme huomanneet, yhden kuukauden aikana voi tapahtua melko paljon emmekä voi tässä kohtaa vielä sanoa, mihin päin tilanne kehittyy ja millaisia rajoituksia Suomessa tuolloin toukokuun alussa on esimerkiksi ulkona liikkumiseen. Toivokaamme parasta! Joukkueet ovat tällä hetkellä täynnä, mutta jos peliin osallistuminen vielä mahdollisesit jotakuta kiinnostaa, voit ottaa yhteyttä minuun niin kasaan jonkinlaista peruutuslistaa, jos joku ei pääsekään tulemaan!

Miittitauko koronaviruspandemian vuoksi (ainakin 13.5.2020 saakka)
Valitettavasti koronaviruspandemian vuoksi Sebun tuparimiitti jouduttiin siirtämään (toistaiseksi tuntemattomaan ajankohtaan) ja kaikkien muiden miittien järjestäminen on jäissä niin kauan kuin Suomessa on voimassa liikkumisrajoituksia sekä kokoontumisiin liittyviä rajoituksia. Vaikka laki sallisikin esimerkiksi yhdeksän hengen miitin, emme koe tässä tilanteessa mitenkään järkevänä ja tarkoituksenmukaisena tällaisia kokoontumisia järjestää. Tehdään jokainen osamme viruksen leviämisen hidastamiseksi ja vähentämiseksi, jotta kaikille tarvitseville riittäisi Suomessa hoitopaikkoja. Ehdimme miittailemaan varmasti tämän ollessa ohikin! Miittien suunnittelua pandemian jälkeiselle ajalle saa toki aloittaa, mutta huomatkaa, että vielä ei ole tarkkaan tiedossa, milloin erilaisia rajoituksia oltaisiin purkamassa, sillä nykyisiä rajoituksia päätettiin jatkaa ainakin 13.5.2020 saakka. Lisätietoa tässä postauksessa. Olemme testanneet miittien korvikkeena ja jonkinlaisena kirjoittamisesta eroavana ihmiskontaktina tähän eristyksen aikaan jonkin verran ääni- ja videopuheluita, joten jos sellainen kiinnostaa, voi liityä mukaan AM:in Discord-serverille. Tarkoituksena ei kuitenkaan ole siirtää AM:in toimintaa pelkkiin puheluihin, joten pidetäänhän myös chat ja foorumi edelleen asutettuina! :D

Maalis-huhtikuun roolipelihaaste (2/6)
Tämänhetkisessä roolipelihaasteessa mietitään hahmojen rutiineita. Useimmilla ihmisllä on paljon erilaisia rutiineita esimerkiksi aamuun tai iltaan tai vaikkapa opiskeluun. Rutiinit voi tämänkertaisessa haasteessa kirjoittaa listana ranskalaisin viivoin ja kaikilta hahmoilta varmasti löytyy jotain rutiineita, joten kaikki osallistumaan! Lisätietoa sekä osallistumisohjeet löytyvät haastetopiikista ja osallistumisaikaa on huhtikuun loppuun eli torstaihin 30. huhtikuuta 2020. Haasteeseen voi osallistua niin monella hahmollaan kuin haluaa ja jokaisesta osallistumisesta tienaa roolipelipisteitä haastetopiikista löytyvien ohjeiden mukaisesti. Lisätietoa roolipelihaasteista yleisesti löytyy täältä.

Rästissä olevat ylläpitotyöt
Meillä oli melko paljon rästitöitä jo ennen tämän koronaviruspandemian alkamista ja valitettavasti tämänhetkinen tilanne IRL ei oikein ainakaan auta asiaa. Kuten varmasti monen muunkin, myös meidän AM:in ylläpitäjien stressitasot ovat vähän kasvaneet kaikkien muutosten myötä, mikä näkyy heti vähempänä energiana mm. AM:in ylläpitämiseen. Aika moni asia menee tällä hetkellä tärkeysjärjestyksessä lukuvuosien 2016-2019 vuosikirjojen edelle, joten emme tahdo ottaa nyt lisästressiä niistä. Tällä hetkellä päätavoitteemme on, että loput kuukausittaiset peli-illat pelataan normaalisti ja että kesäleirin pelaaminen pääsee alkamaan ajallaan (15. kesäkuuta 2020!) ja sen jälkeen meillä on luultavasti kesällä paremmin taas aikaa ja energiaa keskittyä kaikkiin muihinkin hommiin, kuten kuluvan ja edellisen lukuvuoden päättämiseen liittyviin asioihin. Emme ole missään nimessä luovuttaneet niiden kanssa ja monet niistä ovat oikeasti jo suurilta osin valmiita, mutta valitettavasti juuri tällä hetkellä motivaatiomme niiden loppuunviemiseksi ei ole kauhean korkealla.
Seuraavat asiat ovat edelleen siis työlistalla:
  • Lukuvuoden 2018-2019 päätös ja palkinnot
  • Kesäleirin 2019 päätös
  • Vuosikirja 2016-2017
  • Vuosikirja 2017-2018
  • Vuosikirja 2018-2019
Jos jollakulla on ylimääräistä aikaa ja halua auttaa näiden töiden hoitamisessa tai joissakin muissa AM:in ylläpitoon liittyvissä asioissa, voi mielellään ottaa yhteyttä minuun tai Sebastian Madisoniin vaikka foorumilla yksityisviestitse, sähköpostilla tai chatissa ja kertoa, minkätyyliset hommat kiinnostaisivat. :) Varsinaisia työtehtäviäkin päästään kuitenkin luultavasti delegoimaan vasta lähempänä kesää, koska myös töiden ohjeistamiseen menee aikaa.


Uudet oppilaat

Desdemona Adams (Puuskupuh, 5. luokka)
Jonathan Spencer (Puuskupuh, 3. luokka)
Hermione Johnson (Rohkelikko, 1. luokka)
Hamish Morrison (Rohkelikko, 4. luokka)
Ginny Rosegold (Rohkelikko, 1. luokka)
Laëtitia Lefebvre (Luihuinen, 5. luokka)


Uudet henkilökunnan jäsenet

Ei vielä uusia henkilökunnan jäseniä


Tapahtumat

01.04.2020 - Mona Ashfordin (19 vuotta) syntymäpäivä
07.04.2020 - Jillian Fieldsin (17 vuotta) syntymäpäivä
08.04.2020 - Täysikuu
10.04.2020 - Pitkäperjantai
12.04.2020 - Ensimmäinen pääsiäispäivä ja Tristan Grimesin (16 vuotta) syntymäpäivä
14.04.2020 - Elliod Candleyn (13 vuotta) syntymäpäivä
13.04.2020 - Toinen pääsiäispäivä
17.04.2020 - Jim Fortin (20 vuotta) syntymäpäivä
20.04.2020 - Leigh Bluen (29 vuotta) syntymäpäivä
23.04.2020 - Uusikuu
24.04.2020 - Nagi Blackthornin (21 vuotta) syntymäpäivä
25.04.2020 - Puuskupuh vs. Luihuinen huispausottelu
30.04.2020 - Vappuaatto


Huhtikuussa tapahtunutta

Ei vielä tapahtumia

Tapahtumia poimitaan foorumin roolipeleistä, kuukausittaisista peli-illoista sekä ilmoitetuista chatpeleistä. Lisäksi tapahtumia voi ilmoittaa yksityisviestillä allekirjoittaneelle!
Jesse Caine | Taikaliemet & tähtitieto | Luihuisen tuvanjohtaja
"We don’t own our heavens now, we only own our hell." (Avatar)
Pelaajaesittely ja hahmolista