Helmikuu 2020

Valvojat: Sebastian Madison, Tylypahkamafia

Avatar
Jesse Caine
Ylläpitäjä
Viestit: 3550
Liittynyt: 10. Lokakuuta 2013, 14:58
Ammatti: Professori
Oppiaine: Taikaliemet & tähtitieto
Viesti:

Helmikuu 2020

Viesti Kirjoittaja Jesse Caine »

Helmikuu 2020


Tervehdys jäsenille

Vuoden ensimmäisestä kuukaudesta on selvitty ja allekirjoittanutkin jo melkein osaa kirjoittaa päivityksiin uuden vuosiluvun "2020". Helmikuu on paitsi huispausottelukuukausi myös se kuukausi, jolle ystävänpäivä sijoittuu. Tylypahka AM:issa ystävänpäivää on perinteisesti vietetty aina tavalla tai toisella - huolimatta toistuvista valituksista siitä, miten juhla on epäreilu kaikki parittomia kohtaan. Tänä vuonna oppilaskunta on päättänyt myös pistää juhlalla rahaksi myymällä koulutovereilleen ruusuja ihailun kohteelle lähetettäväksi. Lisää ruusutempauksesta voit lukea alta!


Helmikuun chatroolipeli-ilta
Helmikuun chatpeli-illan aiheena on oppilaskunnan järjestämä ystävänpäivädisco. Peli pelataan tiistaina 18. helmikuuta 2020 klo 19 alkaen. Tarkemmat tiedot löytyvät peli-iltatiedotteesta ja vielä tarkemmat yksityiskohdat (sekä paikka, johon voit postata halutessasi hahmosi discoasun!) ystävänpäivädiscon infosta.

Ruusukampanja 2020
Ystävänpäivän kunniaksi oppilaat (ja mikseivät henkilökunnan jäsenetkin!) voivat lähettää toisilleen ruusuja! Ruusuja voi lähettää omalla nimellään tai anonyymisti ja niihin voi liittää jonkin positiivisen viestin. Ruusut tulee "lähettää" täältä löytyvin ohjein Sebastian Madisonille viimeistään maanantaina 10. helmikuuta 2020. Ystävänpäivänä eli perjantaina 14. helmikuuta 2020 ruusut jaetaan in-game vastaanottajilleen ja julkaistaan myös foorumilla.

Foorumi on päivitetty
Foorumi on päivitetty kuun alussa uuteen versioon, ja päivityksen aikana kaikki kieli- ja tyylipaketit jouduttiin valitettavasti deaktivoimaan väliaikaisesti. Tämän vuoksi kaikkien käyttäjien valinnat palautuivat oletuskieleen (suomi) ja oletusulkoasuun (Tylypahka AM 2). Jos käytössäsi olivat jotkut muut asetukset, voit itse vaihtaa ne takaisin vanhoihin omista asetuksista. Osa vanhoista ulkoasuista ei valitettavasti toiminut enää foorumin uudessa versiossa, joten jos käytössäsi olluta ulkoasua ei löydy valikosta, on sille luultavasti käynyt näin.

Foorumipelipäivä
Foorumipeli-ilta on täällä taas - muuttuneena kokonaiseksi foorumipelipäiväksi! Koska foorumipelit ovat edenneet hieman verkkaisesti jopa foorumipeli-iltoina, aloitamme tällä kertaa jo iltapäivästä, jotta ehtisi pelata hieman enemmän ennen nukkumaanmenoaikaa. Foorumipelipäivää vietetään siis sunnuntaina 16. helmikuuta 2020 klo 14 alkaen, mutta mukaan voi toki liittyä myöhemminkin, jos ei vielä iltapäivällä ehdi. Tarkoituksena foorumipelipäivässä siis on kokoontua chatpelin sijaan vaihteeksi samaan aikaan pelaamaan foorumipelejä. Voit jatkaa vanhoja pelejäsi tai aloittaa uusia. Perinteisesti olemme myös aloittaneet kaikkien halukkaiden osallistujien kesken jonkin yhden, isomman pelin sen varalta, että jollakulla ei ole keskeneräisiä foorumipelejä. Tarkoituskena kuitenkin on siis pelata päivän aikana foorumipelejä vähän ripeämmällä vastaustahdilla kuin yleensä. Meillä on yleensä ollut foorumipeli-illalle myös oma chatkanavansa, jossa voi puhua peleistä ja vähän tökkiä seuraavana vuorossa olevaa pelaajaa, mutta foorumipelipäivään voi hyvin osallistua ilman chattiakin! Kannattaa tällöin ilmoittaa itsensä foorumipelipäivän topiikissa, jotta mahdollista yhteispeliä suunnitellessa tiedetään infota kaikkia osallistujia!

Helmikuun ylläpitokokous
Kuten jo jonkin aikaa on ollut, myös helmikuun ylläpitokokous tullaan pitämään chatissa ja se on avoin kaikille aiheesta kiinnostuneille AM:in jäsenille. Asialistalla on ainakin kesäleiriä sekä menneen lukuvuoden päättämistä. Kokouksen kesto pyritään pitämään noin yhdessä tunnissa. Tämän vuoksi toivommekin, että kaikki osallistujat yrittävät parhaansa mukaan olla harhautumatta keskustelussa sivuraiteille. Jos sinulla on kokouksen asialistalle joku uusi asia, ilmoita siitä jo etukäteen Jesse Cainelle tai säästä se kokouksen loppuun (jos aikaa jää). Kokouksen ajankohdasta voi äänestää täällä lauantaihin 8. helmikuuta 2020 saakka.

Helmikuun erikoiskirjahaaste
Helmikuun erikoiskirjahaasteen aiheena on elämäkerta tai muistelmat. Luemme siis jonkun merkkihenkilön elämästä! Pääasiallisesti nämä kirjat ovatkin siis faktaa, mutta jos jollakulla on mielessä jonkun fiktiivisen hahmon elämäkerta tai muistelmat, myös sellainen toki käy. Tarkemmat ohjeet haasteeseen löytyvät erikoishaasteen topiikista. Haasteen suorittaminen ilmoitetaan samaiseen topiikkiin! Aikaa haasteen suorittamiseen on vuoden 2020 loppuun saakka, ja jos olet sattunut jo aikaisemmin tänä vuonna lukemaan jonkin erikoishaasteeseen sopivan kirjan, voit ilmoittaa sen heti haasteen topiikkiin ja siten hyväksilukea haasteeseen. Huomaa kuitenkin, että yhden kirjan voi hyväksilukea vain yhteen erikoishaasteeseen! Kirjahaasteeseen yleisemminkin voi edelleen osallistua, vaikka ei sitä heti vuoden alussa olisikaan tehnyt! Lisätietoa kirjahaasteesta yleisesti sekä osallistumisohjeet löytyvät kirjahaasteen infosta.

Ensimmäinen lukupiirihaaste
Vuoden ensimmäisen lukupiirihaasteen kirja on nyt myös äänestetty ja luettavaksi valikoitui Luukaupunki (Cassandra Clare). Jos kirjan lukeminen yhdessä muiden AM:läisten kanssa kiinnostaa, suuntaa kulkusi siis kirjastoon tai kirjakauppaan kyseistä kirjaa hankkimaan ja sen jälkeen lukuhaasteen topiikkiin ilmoittamaan osallistumisestasi! Kirjan lukemiseen on aikaa helmikuun ajan, minkä jälkeen maaliskuun aikana keskustellaan kirjasta yhdessä.

AM Goes CluedUpp (02.05.2020, Helsinki)
AM:ilta on lähdössä kaksi joukkuetta Helsingissä lauantaina 2. toukokuuta 2020 järjestettävään CluedUpp: Witchcraft & Wizardry -kaupunkiseikkailupeliin. Kyseessä on mobiiliappin avulla kaupungissa pelattava mysteerinratkontapeli. Emme ole koskaan ennen olleet vastaavassa, mutta käytännössä ymmärryksemme mukaan kierrämme siis kävellen joukkueissa Helsinkiä kännyköiden kanssa ja ratkomme arvoituksia Tylypahka-teemaisesti pukeutuneina. :D Joukkueissa on vielä vähän paikkoja jäljellä, noin hintaan 10,20 € per pää (tai vähän halvemmalla, jos saamme kaikki paikat täytettyä ennen toukokuuta). Jos tahdot varmistaa paikkasi joukkueessa, otathan yhteyttä Jesse Caineen! Luvassa on varmasti hauska päivä!

Tammi-helmikuun roolipelihaaste (1/6)
Tammikuussa alkanut roolipelihaaste, jonka aiheena on uni, jatkuu vielä tässä kuussa. Kirjoituksessahahmosi voi muistelal näkemäänsä unta tai vaikka parhaillaan nähdä unta. Lisätietoa sekä osallistumisohjeet löytyvät haastetopiikista ja osallistumisaikaa on helmikuun loppuun eli lauantaihin 29. helmikuuta 2020. Haasteeseen voi osallistua niin monella hahmollaan kuin haluaa ja jokaisesta osallistumisesta tienaa roolipelipisteitä haastetopiikista löytyvien ohjeiden mukaisesti. Lisätietoa roolipelihaasteista yleisesti löytyy täältä.

Rästissä olevat ylläpitotyöt
Voimme iloksemme ilmoittaa, että tammikuun aikana saatiin rästitöiden listalta pois molemmat menneet kirjahaasteet, ja lisäksi edellisen lukuvuoden päätös on enää muutamia pikkujuttuja vaille valmis! Pääsemme siis ehkä viettämään lukuvuoden 2018-2019 päättäjäisiä vielä tämän kevään aikana! :'D Myös vanhat vuosikirjat ovat edenneet, mutta eivät vielä niin paljoa, että uskaltaisimme luvata mitään julkaisupäiviä. Pyrimme edelleen ensisijaisesti hotiamaan AM:in juoksevat asiat ja näitä rästihommia silloin, kun ehdimme.
Seuraavat asiat ovat edelleen siis työlistalla:
  • Lukuvuoden 2018-2019 päätös ja palkinnot
  • Kesäleiri 2019
  • Vuosikirja 2016-2017
  • Vuosikirja 2017-2018
  • Vuosikirja 2018-2019
Jos jollakulla on ylimääräistä aikaa ja halua auttaa näiden töiden hoitamisessa tai joissakin muissa AM:in ylläpitoon liittyvissä asioissa, voi mielellään ottaa yhteyttä minuun tai Sebastian Madisoniin vaikka foorumilla yksityisviestitse, sähköpostilla tai chatissa ja kertoa, minkätyyliset hommat kiinnostaisivat. :)


Uudet oppilaat

Susana De Almeida (Luihuinen, 6. luokka)


Uudet henkilökunnan jäsenet

Sebastian Klein (parantaja)
Kasey Adams (parantajaharjoittelija)


Tapahtumat

08.02.2020 - Korpinkynsi vs. Luihuinen huispausottelu ja prof. Renee Parkin (44 vuotta) syntymäpäivä
09.02.2020 - Täysikuu
14.02.2020 - Ystävänpäivä ja Atlas Ironwoodin (20 vuotta) syntymäpäivä
16.02.2020 - Foorumipelipäivä klo 14 alkaen
20.02.2020 - Melody Woodin (19 vuotta) syntymäpäivä
22.02.2020 - Rohkelikko vs. Puuskupuh huispausottelu
23.02.2020 - Uusikuu
25.02.2020 - Jamie Wescottin (22 vuotta) syntymäpäivä


Helmikuussa tapahtunutta

Ei vielä tapahtumia

Tapahtumia poimitaan foorumin roolipeleistä, kuukausittaisista peli-illoista sekä ilmoitetuista chatpeleistä. Lisäksi tapahtumia voi ilmoittaa yksityisviestillä allekirjoittaneelle!
Jesse Caine | Taikaliemet & tähtitieto | Luihuisen tuvanjohtaja
"We don’t own our heavens now, we only own our hell." (Avatar)
Pelaajaesittely ja hahmolista