Tammikuu 2020

Valvojat: Sebastian Madison, Tylypahkamafia

Avatar
Jesse Caine
Ylläpitäjä
Viestit: 3550
Liittynyt: 10. Lokakuuta 2013, 14:58
Ammatti: Professori
Oppiaine: Taikaliemet & tähtitieto
Viesti:

Tammikuu 2020

Viesti Kirjoittaja Jesse Caine »

Tammikuu 2020


Tervehdys jäsenille

Uusi vuosi, uudet kujeet! Kokonainen uusi vuosikymmen! Mutta samat, vanhat naamat. Etenkin monet henkilökunnan jäsenistä joutuvat joululomien jälkeen varmasti pettymään, kun suurin osa oppilaista ei palaa lomilta yhtään sen fiksumpana kuin sinne lähtikään. Joka tapauksessa olemme kuitenkin selvinneet uudelle vuosikymmenelle ja näin vuoden alussa vielä toiveikkaina miettiä kaikkea sitä hyvää, mitä tämä vuosi ja vuosikymmen tullessaan tuovat. Kuten vaikkapa lottovoiton AM:ille! Hyvää uutta vuotta kaikille! Nyt voitte myös lyödä vetoa siitä, kuinka pitkälle vuosi ehtii kulua ennen kuin minä opin kirjoittamaan oikean vuosiluvun päivityksiin ja tiedotteisiin!


Tammikuun chatroolipeli-ilta
Tammikuun chatpeli-illassa pelataan laskettelua lumisissa maisemissa ja peli pelataan maanantaina 20. tammikuuta 2020 klo 19 alkaen. Lisätietoa peli-illasta löytyy virallisesti peli-iltatiedotteesta.

Kevätlukukauden alkaminen
Kevätlukukausi alkaa virallisesti maanantaina 13. tammikuuta 2020. Tästä eteenpäin opettajat voivat jälleen pitää normaalisti oppituntejaan ja keväälle onkin näillä näkymin luvassa ainakin pari uutta kurssia. In-game oppilaat palaavat Tylypahkan pikajunalla koululle jo sunnuntaina 12. tammikuuta 2020.

Kirjahaaste 2020
Kirjahaaste saa jatka myös tällä vuosikymmenellä ja osallistumisen voi aloittaa jo nyt heti kirjahaasteen alueella. Haasteen tarkoituksena on haastaa siis itsensä lukemaan jokin tietty määrä kirjoja vuoden aikana. Koska kyseessä on haaste eikä kilpailu, voi jokainen valita juuri itselleen sopivan määrän! Hyvä määrä on sopivan haastava, mutta kuitenkin realistinen. Kaikki Tylypahka AM:in jäsenet voivat osallistua haasteeseen. Lisätietoa haasteesta löytyy sen omalta foorumialueelta. Tänä vuonna jatkuvat myös erikoiskirjahaasteet, joissa haastamme teitä lukemaan kirjan jostakin tietystä aihepiiristä tai joillakin muilla ehdoilla. Tarkoituksena on, että halukkaat ehkä tätä kautta voisivat tarttua sellaisiinkin kirjoihin, joita eivät ehkä muuten olisi lukeneet. Tänä vuonna uutuutena kokeilemme myös lukupiirityylisiä haasteita, joissa osallistujat saavat ehdottaa ja äänestää jonkin tietyn kirjan, jonka kaikki halukkaat sitten lukevat ja voivat myöhemmin keskustella siitä yhdessä. Sekä erikoiskirjahaasteisiin että lukupiirihaasteisiin osallistuminen on täysin vapaaehtoista ja kirjahaasteeseen itsessään voi osallistua myös näihin erikoishaasteisiin osallistumatta. :)

Tammikuun erikoiskirjahaaste
Tällä kertaa erikoiskirjahaasteet potkaistaan käyntiin lukemalla jokin mielestäsi "yleissivistykseen" kuuluva kirja. Nyt on aika siis tarttua siihen klassikkoteokseen, joka sinun on pitänyt lukea jo ikuisuus sitten, mutta et ole! Se, mikä kuuluu tai ei kuulu niin kutsuttuun yleissivistykseen on tietysti varsin subjektiivista, joten noudata vapaasti omaa käsitystäsi. Jos mielestäsi mikään kirja ei kuulu yleissivistykseen, voit valita teoksesi myös esimerkiksi jonkun muun keräämältä listalta. Lisätietoa haasteesta sekä vinkkejä kirjan valintaan löytyy erikoishaasteen topiikista. Haasteen suorittaminen ilmoitetaan samaisessa topiikissa. Aikaa haasteen suorittamiseen on vuoden 2020 loppuun saakka, ja mikäli olet jo sattunut tänä vuonna aikaisemmin lukemaan jonkin erikoishaasteeseen sopivan kirjan, voit lukea sen hyväksi tähän haasteeseen vaikka samantien.

Ensimmäinen lukupiirihaaste
Vuoden (ja kirjahaasteen historian) ensimmäiseen lukupiirihaasteeseen voi nyt ehdottaa kirjoja täältä löytyvin ohjein. Tarkoituksena on, että kirjoja saa ehdottaa kahden viikon ajan, jonka jälkeen ehdotuksia karsitaan tarvittaessa järkevään määrään ja tämän jälkeen on kaksi viikkoa aikaa äänestää karsinnasta selvinneistä kirjoista. Lopuksi äänestyksen voittajakirja valitaan luettavaksi ja osallistujilla on noin kaksi kuukautta aikaa lukea kirja.

Tammi-helmikuun roolipelihaaste (1/6)
Roolipelihaasteetkin jatkuvat myös tänä vuonna ja niistä vastaa edelleen Lazlo Silverstein. Vuosi aloitetaan kirjoittamalla jotakin uneen liittyvää. Kirjoituksessa hahmosi voi muistella näkemäänsä tai unta tai vaikka parhaillaan nähdä unta. Lisätietoa sekä osallistumisohjeet löytyvät haastetopiikista ja osallistumisaikaa on helmikuun loppuun eli lauantaihin 29. helmikuuta 2020. Haasteeseen voi osallistua niin monella hahmollaan kuin haluaa ja jokaisesta osallistumisesta tienaa roolipelipisteitä haastetopiikista löytyvien ohjeiden mukaisesti.

AM Goes CluedUpp (02.05.2020, Helsinki)
AM:ilta on lähdössä kaksi joukkuetta Helsingissä lauantaina 2. toukokuuta 2020 järjestettävään CluedUpp: Witchcraft & Wizardry -kaupunkiseikkailupeliin. Kyseessä on mobiiliappin avulla kaupungissa pelattava mysteerinratkontapeli. Emme ole koskaan ennen olleet vastaavassa, mutta käytännössä ymmärryksemme mukaan kierrämme siis kävellen joukkueissa Helsinkiä kännyköiden kanssa ja ratkomme arvoituksia Tylypahka-teemaisesti pukeutuneina. :D Joukkueissa on yhteensä vielä kaksi paikkaa jäljellä, noin hintaan 10,20 € per pää (tai vähän halvemmalla, jos saamme molemmat paikat täytettyä). Jos tahdot varmistaa paikkasi joukkueessa, otathan yhteyttä Jesse Caineen! Luvassa on varmasti hauska päivä!

Tammikuun ylläpitokokous
Tammikuussa pyritään jälleen kokoustamaan hieman AM:in ylläpitoasioista ja kaikki aiheesta kiinnostuneet AM:in jäsenet ovat tevetulleita mukaan chattiin keskustelemaan. Asialistalla on luultavasti ainakin vuoden 2020 chatpeli-iltojen aiheet sekä ystävänpäivän ja pääsiäisen mahdolliset tapahtumat. Kokouksen kesto pyritään pitämään noin yhdessä tunnissa, joten kyseessä on melko tiivis paketti. Tämän vuoksi toivommekin, että kaikki osallistujat yrittävät parhaansa mukaan olla harhautumatta keskustelussa sivuraiteille. Jos sinulla on kokouksen asialistalle joku uusi asia, ilmoita siitä jo etukäteen Jesse Cainelle tai säästä se kokouksen loppuun (jos aikaa jää). Kokouksen ajankohdasta voi äänestää täällä maanantaihin 6. tammikuuta 2020 saakka.

Rästissä olevat ylläpitotyöt
Tiedämme, että olemme raahanneet tälle vuosikymmenelle mukanamme aika paljon rästihommia AM:in ylläpidossa viime vuosilta. Mikään niistä ei toivottavasti vaikuta ihan hirveästi AM:in tämänhetkiseen normaaliin toimintaan, sillä olemme nimenomaisesti pyrkineet hoitamaan ns. juoksevat asiat ensisijaisesti ja näitä rästiin jääneitä hommia silloin, kun ehdimme. Monilla AM:in ylläpidossa on takanaan (ja vielä edessä) varsin kiireisiä aikoja IRL-elämän puolella, mikä on vähentänyt sekä AM:iin käytettävissä olevaa aikaa että energiaa, minkä vuoksi näitä monia "ei-niin-kiireellisiä" töitä on jäänyt lojumaan. Perustimme AM:in aikanaan (kauan sitten), kun olimme vasta hädin tuskin yläasteella, joten nyt vuosia myöhemmin AM:in ylläpitämisen ja kokopäivätyön, perheen ja muiden ns. aikuisvelvollisuuksien yhdistäminen ja tasapainottaminen vaatii hiukan opettelua. Joten pyydämme teiltä armollisuutta ja kärsivällisyyttä, kun opettelemme. :D Tiedossamme on, että ainakin seuraavat asiat ovat myöhässä, mutta edelleen työlistalla:
  • Lukuvuoden 2018-2019 päätös ja palkinnot
  • Kesäleiri 2019
  • Kirjahaaste 2018
  • Kirjahaaste 2019
  • Vuosikirjat 2016-2019
Jos jollakulla on ylimääräistä aikaa ja halua auttaa näiden töiden hoitamisessa tai joissakin muissa AM:in ylläpitoon liittyvissä asioissa, voi mielellään ottaa yhteyttä minuun tai Sebastian Madisoniin vaikka foorumilla yksityisviestitse, sähköpostilla tai chatissa ja kertoa, minkätyyliset hommat kiinnostaisivat. :)


Uudet oppilaat

Ei vielä uusia oppilaita :(


Uudet henkilökunnan jäsenet

Ei vielä uusia henkilökunnan jäseniä :(


Tapahtumat

01.01.2020 - Uudenvuodenpäivä
06.01.2020 - Loppiainen
10.01.2020 - Täysikuu ja Jeremiah Collinsin (19 vuotta) syntymäpäivä
11.01.2020 - Ciaràn O'Dwyerin (25 vuotta) syntymäpäivä
12.01.2020 - William Roverin (18 vuotta) syntymäpäivä
13.01.2020 - Kevätlukukausi alkaa ja Lawanda Chinon (35 vuotta) syntymäpäivä
15.01.2020 - Jenny Toddin (17 vuotta) syntymäpäivä
24.01.2020 - Uusikuu


Tammikuussa tapahtunutta

Ei vielä tapahtumia

Tapahtumia poimitaan foorumin roolipeleistä, kuukausittaisista peli-illoista sekä ilmoitetuista chatpeleistä. Lisäksi tapahtumia voi ilmoittaa yksityisviestillä allekirjoittaneelle!
Jesse Caine | Taikaliemet & tähtitieto | Luihuisen tuvanjohtaja
"We don’t own our heavens now, we only own our hell." (Avatar)
Pelaajaesittely ja hahmolista