Joshua Burke

Eronneiden, valmistuneiden tai muuten AM:ista poistuneiden hahmojen hahmoesittelyt

Valvoja: Tylypahkamafia

Avatar
Joshua Burke
Uusi jäsen
Viestit: 4
Liittynyt: 28. Lokakuuta 2019, 17:09
Tupa: Korpinkynsi

Joshua Burke

Viesti Kirjoittaja Joshua Burke »

Hahmoesittely

Koko nimi: Joshua Benedict Burke
Kutsumanimet: Joshua, Josh, toveri Burke
Ikä: 14 vuotta
Syntymäaika: 1.5.2005
Tupa: Korpinkynsi
Taikasauva: Oratuomea, 12 ½ tuumaa
Verisääty: Puhdasverinen

Perhe ja historia: Tunnetun puhdasverisen Burken suvun vesa Joshua Burke syntyi vappuna 2005 Herbert Burken ja Elisabeth Burke os. Traversin ensimmäiseksi ja ainoaksi lapseksi. Koska Joshuan vanhemmat kuuluvat eittämättä Iso-Britannian taikaeliittiin, Joshua eli varsin etuoikeutettua lapsuutta vedellen poikasena perheen lemmikkiriikinkukkoja pyrstöstä ja jekutellen Burkejen kartanon kotitonttukatrasta. Koulutuksensa Joshua sai vaihtuvilta kotiopettajilta, sillä eihän poikaa voinut suinkaan kouluun jästirahvaan keskuuteen päästää.

Kuitenkin murrosikää lähestyessään poika alkoi aktiivisesti haastaa ja kyseenalaistaa vanhempiaan ja heiltä perimäänsä ajattelua. Vanhempiensa vastaisen kapinan myötä Joshua päätyi harjoittamaan itsetutkiskelua, jonka pohjalta hän koki herätyksen ja tajusi kommunismin olevan vastaus kaikkiin yhteiskunnan ongelmiin. Kääntymykseen saattoi vaikuttaa myös erääseen Joshuan silmissä varsin ihastuttavaan aatesisareen törmääminen.

Tylypahka AM:issa Joshua aloitti syksyllä 2019, johon asti hän oli kotiopetuksessa. Koulussa aloittamisen taustalla oli ennen muuta pojan oma halu siirtyä työväenluokkaisempaan opetukseen sekä halu päästä aiempaa runsasväkisempään ympäristöön vallankumouksen aiempaa tehokkaammaksi lietsomiseksi. Joshuan vanhemmat olisivat halunneet poikansa jatkavan vielä kotiopetuksessa, mutta melkoisen mielenosoituksen järjestettyään Joshua sai tahtonsa läpi.

Luonne: Joshua on vannoitunut kommunisti, joka uskoo luokkasorron ja porvariston kyltymättömyyden olevan kaikkien yhteiskunnallisten ongelmien takana. Nostaakseen proletariaatin sorron ikeestä Joshua on valmis uhraamaan liki kaiken muun elämästään ja toimimaan silkan yhteisen hyvän puolesta. Poika onkin harvinaisen tarmokas ja pyrkii pyyteettömästi hyvään.

Vaikka Joshua on periaatteessa hyväntahtoinen, hänen menetelmänsä tavoitteisiinsa pääsemiseksi saattavat aiheuttaa muille harmia. Ei olisi tavatonta, että Joshua yllyttäisi koulun kotitontut lakkoon, järjestäisi huispauspeliä häiriköivän mielenosoituksen tai lähettelisi toistuvia räyhääjiä koulun johtokunnan jäsenille. Poikaa on monesti yritetty hillitä puhumalla tälle järkeä, mutta Joshua on mielipiteiltään varsin järkkymätön eikä uhraa hetkeäkään kyseenalaistakseen omia voimakkaita näkemyksiään.

Periaatteessa Joshua on sosiaalinen, mutta ainainen aatteen palo on yleensä omiaan karkoittamaan suuren osan potentiaalisista ystävistä. Joshua kuitenkin yrittää jatkuvasti värvätä ihmisiä mukaan henkilökohtaiseen vallankumoukseensa, joskin useimmiten heikoin tuloksin.

Ulkonäkö: Joshuaa ei voi hyvällä tahdollakaan sanoa komeaksi, vaikka joidenkin mielestä pojalla onkin parhaimmillaan rahtunen enemmän karismaa kuin keskimääräisellä ikäisellään opiskelijalla. Ruskeahiuksisen pojan kasvot ovat ilkeännäköisen aknen peittämät varsinkin poskipäiden seudulta. Joshuan aristokraattisen nenän päältä löytyy yleensä suurehkot sarvisankaiset silmälasit, joita ilman poika olisi sokea kuin lepakko.

Ruumiinrakenteeltaan Joshua on kauniisti ilmaistuna solakka, mutta pahat kielet väittävät häntä ruipeloksi. Olemusta korostavat erityisesti pitkät raajat, joista poika tosin hyötyy päästessään tarvittaessa pinkomaan uhkaavia kapitalismin kätyreitä vauhdilla karkuun.

Pukeutumisessaan Joshua pyrkii vastustamaan auktoriteettejä. Koulupuvun poika pukee ylleen vain pakotettuna eikä puvun kravatti ainakaan eksy ikinä pojan kaulaan. Tavallisimmin Joshua näyttää enemmän tai vähemmän tilkkutäkiltä kirpputoreilta haalimissaan kulahtaneissa ja monen monta kertaa paikatuissa villapaidoissa. Halpaa kertakäyttötuotantoa poika vastustaa henkeen ja vereen.

Salaisuudet:
- Vaikka Joshua pitää jatkuvasti kovaa mölyä aatteestaan, juuri kukaan ei tiedä, että hän ei todellisuudessa ole lukenut yhtä ainutta kommunismin tai sosialismin perusteosta. Marxin, Engelsin, Leninin, Trotskyn, Luxemburgin, Gramscin ja Althusserin nimet vilahtelevat kenties pojan puheissa tiuhaan, mutta todellisuudessa hänen tuntemuksensa kommunismin klassikoista heikompaa kuin voisi uskoa.
- Joshua ei mielellään kerro julkisesti perheensä etuoikeutetusta sosio-ekonomisesta asemasta, sillä moinen on toki kunnon kommunistille kerrassaan häpeällistä. Moni puhdasverisessä perheessä kasvanut tosin ikävä kyllä tunnistaa pojan sukunimen, mikä johtaa silloin tällöin kiusallisiin tilanteisiin.
- Joshua oli 13-vuotiaana palavasti ihastunut erääseen itseään kaksi vuotta vanhempaan kommunistineitoon, mutta tunteet eivät olleet molemminpuolisia. Joshua on varma, että syynä rakkauden toivottomuuteen oli hänen yläluokkainen taustansa. Tästä elämänsä naisesta poika ei ole vieläkään päässyt ylitse.

Harrastukset/kiinnostuksen kohteet:
- Joshua kirjoittaa mielellään runoja, vaikka ei olekaan mikään runokirjallisuuden ihmelapsi
- Ennen kuin vakuuttui siitä, miten turmiollista huispaus ja muu massojen tyytyväisyyden ylläpitämiseen tarkoitettu humpuuki on työväenaatteelle, Joshua kannatti intohimoisesti Laiturpuun loistokasta. Vaikka poika ei halua sitä myöntää, hänen sydämensä sykkii yhä kultaa ja purppuraa.
- Joshua rakastaa kissoja. Hänellä itsellään on nuori lyhytkarvainen harmaaraidallinen kollikissa. Kissa on nimeltään Lev, mikä viittaa Lev Trotskiin ja tarkoittaa venäjän kielellä leijonaa.
Avatar
Joshua Burke
Uusi jäsen
Viestit: 4
Liittynyt: 28. Lokakuuta 2019, 17:09
Tupa: Korpinkynsi

Re: Joshua Burke

Viesti Kirjoittaja Joshua Burke »

Aikajana

Huhtikuu 2020
- 24.4.2020 Joshua yritti vaihtaa koulun kirjaston kapitalistihapatusta omalla aatteellisella kirjallisuudellaan, mutta yritys meni pojan nipottajana pitämän Desdemona Adamsin ansiosta pieleen. Istuessaan kirjastoon kokoontuneen opintopiirin seurassa Joshua joutui pitkälti omasta aloitteestaan väittelyyn kaiken maailman luokkapettureiden kanssa, joista Yuna Tanaka piti Joshuaa pahimmassa grillissä. Vastaisuudessa Joshuan lienee parasta vältellä Yunaa tai joutuu tämän kanssa syvälliseen keskusteluun Althusserin kirjallisuudesta.
Viestiketju Lukittu