Syyskuu 2019

Valvojat: Sebastian Madison, Tylypahkamafia

Avatar
Jesse Caine
Ylläpitäjä
Viestit: 3550
Liittynyt: 10. Lokakuuta 2013, 14:58
Ammatti: Professori
Oppiaine: Taikaliemet & tähtitieto
Viesti:

Syyskuu 2019

Viesti Kirjoittaja Jesse Caine »

Syyskuu 2019


Tervehdys jäsenille

Syyskuu eli koulunaloituskuukausi! Toisille lukuvuoden alkaminen voi olla syy huokaista helpotuksesta ja toisille taas välttämätön paha. Joka tapauksessa niin oppilaat kuin henkilökunnan jäsenet joutuvat kuitenkin ennen pitkää päättämään kesälomansa ja palaamaan koululle. Syyskuu kuluu monilla vielä suurilta osin arkirutiinien uudelleenopetteluun, mutta kuun loppua kohti nekin varmasti palaavat jo mieliin. Ja jos koulun alku tuppaa vetämään mielen matalaksi, niin itseään voi yrittää piristää vaikkapa kaakaokupposella tuvan takkatulen ääressä! Tänä vuonna oppilaat palaavat koululle Tylypahkan pikajunalla sunnuntaina 1. syyskuuta 2019, jolloin vietetään myös alkajaisjuhlaa lajitteluseremonioineen. Virallisesti lukuvuosi oppitunteineen alkaa sitten maanantaina 2. syyskuuta 2019.

Syyskuun chatroolipeli-ilta
Syyskuun peli-iltana pelataan tällä kertaa uuden lukuvuoden alkajaisjuhla perinteisine lajitteluseremonioineen ja puheineen. In-game alkajaisjuhla pidetään tietysti sunnuntaina 1.9.2019, kun oppilaat saapuvat koululle, mutta itse peli pelataan AM:in chatissa maanantaina 23. syyskuuta 2019 klo 19 alkaen. Niin oppilaat kuin henkilökunnan jäsenet voivat halutessaan pitää juhlassa puheita tai muita esityksiä (esim. runonlausuntaa), mutta niistä kannattaa ottaa etukäteen yhteyttä yksityisviestillä Jesse Caineen.

Lukuvuoden 2019-2020 chatroolipeli-illat
Emme ole vielä ehtineet juurikaan miettimään tämän lukuvuoden virallisten chatpeli-iltojen aiheita, joten nyt on loistava aika tuoda esiin omia ideoitasi, jos sellaisia on! Jos sinulla on siis idea jostakin, mitä voitaisiin pelata kuukauden peli-iltana, kerro ideastasi yksityisviestillä tai vaikka chatissa Jesse Cainelle tai Sebastian Madisonille tai lähetä sähköpostia osoitteeseen amtylypahka@gmail.com. Otamme erittäin mielellämme ideoita vastaan, sillä vuosien peli-iltaideoinnin jäljiltä minulla ja Sebastianilla ei ole enää kauheasti uusia ideoita. Toki saa toivoa myös jotain jo käytettyjä ideoita uusiksi! Jos joudumme joka tapauksessa kierrättämään aiheita, niin kierrätämme tietysti mieluummin sellaisia, joita pelaajat haluavat pelata. :D

Lukuvuosi 2019-2020
Uusi lukuvuosi 2019-2020 alkaa virallisesti maanantaina 2. syyskuuta 2019, mikä tarkoittaa sitä, että oppitunnit voivat jatkua! Oppitunteja lisätään lukujärjestykseen sitä mukaa, kun opettajat niitä ilmoittavat ja pyrimme mainostamaan uusia kursseja myös koulun etusivulla ja foorumilla niin, ettei niiden alku mene keneltäkään ohi. Lisäksi maanantaista lähtien kaikki ansaitut tupapisteet myös lasketaan uuden lukuvuoden pistesaldoon. Uudet luokka-asteet päivitetään koulun jäsenlistalle, jäsenosioon ja muihin listauksiin mahdollisimman pian. Koska todistuksia ei ole vielä virallisesti jaettu, jollakin saattaa herätä kysymys siitä, mistä tietää, millä luokalla nyt pelaa hahmoaan. Koska luokalta pääseminen on AM:issa melko helppoa, on myös vastaus melko helppo: jos olet viime lukuvuoden aikana edes kerran pelannut hahmollasi, hän on päässyt luokaltaan. Lisäksi, jos kyseessä on pelkkä roolipelihahmo, hän on päässyt luokaltaan, vaikka et olisikaan pelannut hänellä kertaakaan. Lisäksi, jos tahdot hahmosi siirtyvän seuraavalle luokalle, vaikka hän ei olisi täyttänyt luokalta pääsemisen ehtoja, olemme perinteisesti sallineet tämän pelaajan pyynnöstä. Toisin sanoen: voit pelata hahmosi seuraavalle vuosiluokalle ellet nimenomaisesti tahdo hänen jäävän luokalleen (jolloin voit lähettää minulle viestiä ja pyytää sitä).

Ilmoittautuminen lukuvuodelle 2019-2020
Kaikkien (ennen 30.8.2019 liittyneiden) jäsenten tulee ilmoittautua erikseen läsnäolevaksi lukuvuodelle 2019-2020 pysyäkseen jäsenlistalla. Erottelemme tällä tavalla aina uuden lukuvuoden alussa aktiiviset sekä epäaktiiviset, AM:in luultavasti jo unohtaneet, jäsenet, jotta jäsenlistalla ei roiku loputtomiin sellaisia hahmoja, joita ei enää pelata. Ilmoittautuminen on kuitenkin melko helppoa ja onnistuu yksinkertaisesti jättämällä viesti ilmoittautumistopiikkiin foorumilla. Jos foorumilla ilmoittautuminen ei jostakin syystä onnistu, löytyvät kyseisestä topiikista ohjeet myös sähköpostitse ilmoittautumiseen. Ilmoittautuminen kannattaa hoitaa kuntoon mahdollisimman pian, mutta viimeistään maanantai 30. syyskuuta 2019, sillä sen jälkeen karsimme jäsenlistalta pois ilmoittautumatta jättäneet hahmot.

Tracon-miitti (7.9.2019, Tampere)
Syyskuun alussa järjestetään pienimuotoinen AM-miitti Tampereella pidettävässä anime- ja roolipelitapahtuma Traconissa lauantaina 7. syyskuuta 2019 klo 20. Mikäli siis olet kyseisenä ajankohtana Traconissa tai Tampereella ylipäätään ja halukas miittailemaan, kannattaa kipin kapin siirtyä miittitopiikkiin ilmoittamaan tulostaan.

Huispaus lukuvuonna 2019-2020
Lisäinfoa huispauksesta on luvassa lähipäivinä. Tavalliseen tapaan joukkueissa jo viime lukuvuonna olleilla on ensisijainen oikeus vanhaan pelipaikkaansa ja loput pelipaikat jaetaan muiden halukkaiden kesken. Jos huispaajahalukkaita on enemmän kuin pelipaikkoja, pyritään paikat jakamaan siten, että ilmoittautumisjärjestyksen lisäksi huomioidaan myös mm. hahmon ikä ja pelaajan muiden huispaavien hahmojen määrä. Huispausjoukkuehakujen avautumisen aikataulusta tiedotetaan tarkemmin myöhemmin.

Aktiivisuuden tarkistus 2018-2019
Olemme erinäisistä syistä johtuen päättäneet, ettemme tarkista tällä kertaa ollenkaan menneen lukuvuoden aktiivisuusvaatimusten täyttymistä. Ylläpito on menneenä lukuvuonna ollut itse melko epäaktiivinen ja AM monin tavoin hieman hylyn hallussa, joten emme koe kovin reiluksi tai hyödylliseksi alkaa syynätä pelaajienkaan aktiivisuutta enää tässä vaiheessa. Joten jos et pelannut hahmoasi ollenkaan menneenä lukuvuonna, se on anteeksiannettu! Muistakaa kuitenkin ilmoittaa kaikki hahmone läsnäoleviksi alkavalle lukuvuodelle. Lukuvuoden 2019-2020 aktiivisuussäännöistä ei olla vielä päätetty mitään, mutta aktiivisuusvaatimuskokeilumme ei ylipäätään ole toiminut ehkä ihan tarkoitetulla tavalla, joten luvassa saattaa olla muutoksia.

Kesäleiri 2019
Kesäleirin nyt virallisesti päätyttyä käymme läpi kaikki leirin aikana ansaitut pisteet ja leirin palkinnonjako seuraa perästä, kun nämä on saatu hoidettua. Kesäleirille ei voi ilmoittautua enää mukaan jälkikäteen, mutta leirillä olleet voivat toki pelata kesäleirin juonikuvionsa vielä rauhassa loppuun. Kesäleiripelit ilmoitetaan edelleen kesäleirin omaan chatpelitopiikkiin ja foorumipelitopiikkiin. Kaikista maanantaina 2. syyskuuta 2019 ja myöhemmin postatuista chatpeli-ilmoituksista ja pelatuista foorumipelivuoroista pisteet kuitenkin menevät kesäleirin sijaan uuden lukuvuoden pistesaldoon.

Lukuvuoden 2018-2019 päätös ja palkinnot
Kuten vähän jo aiemmin varoittelin tässä nyt kävi niin, että uusi lukuvuosi ehtii alkaa ennen kuin vanha saadaan virallisesti päätettyä, mutta kuten myös sanoin silloin: pistämme nyt kaiken liikenevän energian ja ajan uuden lukuvuoden aloittamiseen ja hoidamme edellisen lukuvuoden asiat pois alta sitten, kun 2019-2020 on saatu rullaamaan. Kun viime lukuvuoden päätös nyt kuitenkin on jo tuhottomasti myöhässä, niin mitäpä olisi pari kuukautta lisää. :'D Viime lukuvuoden palkintojenjako ja todistukset ovat kuitenkin tulossa vielä ennen pitkää.

Syyskuun erikoiskirjahaaste
Syyskuun erikoiskirjahaasteena on lukea seuraava osa jostakin sarjasta, joka sinulla on kesken. Tai jos sinulla ei ole yhtäkään kirjasarjaa kesken, kelpaa haasteeseen myös jonkin sarjan ensimmäinen osa. Toinen loistava tilaisuus siis pienentää "to be read" -pinoasi! Tarkemmat ohjeet haasteeseen löytyvät erikoishaasteen topiikista. Haasteen suorittaminen ilmoitetaan samaisessa topiikissa. Aikaa haasteen suorittamiseen on vuoden 2019 loppuun saakka, ja mikäli olet jo sattunut tänä vuonna aikaisemmin lukemaan jonkin erikoishaasteeseen sopivan kirjan, voit lukea sen hyväksi tähän haasteeseen vaikka samantien. Kirjahaasteeseen yleisemminkin voi edelleen osallistua, vaikka ei sitä heti vuoden alussa olisikaan tehnyt! Lisätietoa kirjahaasteesta yleisesti sekä osallistumisohjeet löytyvät kirjahaasteen infosta.

Syys-lokakuun roolipelihaaste
Syys-lokakuun roolipelihaasteessa aiheena on vahinko. Tarkoitus on siis kirjoittaa jostakin hahmollesi sattuneesta vahingosta. Se voi olla pieni tai iso ja sen seuraukset voivat positiivisia tai negatiivisia, mutta se on alun perin sattunut siis tahattomasti. Lisätietoa sekä osallistumisohjeet löytyvät haastetopiikista ja osallistumisaikaa on elokuun loppuun eli lauantaihin 31. lokakuuta 2019. Haasteeseen voi osallistua niin monella hahmollaan kuin haluaa ja jokaisesta osallistumisesta tienaa roolipelipisteitä haastetopiikista löytyvien ohjeiden mukaisesti.

AM:in rappiotila jatkuu yhä :(
Olen ollut tässä kevään ja kesän aikana opintolomalla ja sairaslomalla ja ties millä lomalla ja valitettavasti sama meno enemmän tai vähemmän jatkuu vielä varmaan ainakin syksyn erinäisistä syistä. :( Eli päivitystahti jatkunee melko laiskana vielä toistaiseksi. Syy ei ole AM:issa tai siinä, ettei AM:in ylläpitäminen enää kiinnostaisi minua (päinvastoin) vaan siinä, että IRL-elämässäni on ollut ja on edelleen asioita, jotka vievät aika paljon aikaani ja energiaani. En valitettavasti pysty antamaan mitään tarkkaa päivämäärää, jolloin tämä asia varmasti korjaantuu ja palaamme kertaheitolla päivitystahdissa nollasta sataan, mutta toivon mukaan pikkuhiljaa tässä jouluun päin mennessä kuitenkin. Olen oikeasti pahoillani kaikista viivytyksistä ja epävarmuudesta, joita tämä tilanne aiheuttaa, ja ne harmittavat itseänikin. AM on jo pitkään ollut vähän liian riippuvainen vain yhden ihmisen ajasta ja jaksamisesta ja vaikka töitä on kyllä viime vuosien aikana alettu delegoida muillekin, jäi sekin homma vähän puolitiehen, kun en enää ehtinyt ja jaksanut miettiä niitäkään asioita. Toivon mukaan tulevaisuudessa pääsemme vielä jatkamaan tätä työtä siten, että ylläpitovastuita voidaan jakaa dynaamisemmin ja suuremmalle joukolle ihmisiä.

Lukuvuoden 2018-2019 vuosikirja
Lukuvuoden 2018-2019 vuosikirjapalkintojen äänestys päättyi jo, mutta hahmoesittelyjä voi vuosikirjaa varten lähettää vielä 15. syyskuuta 2019 saakka. Kaikista lukuvuonna jäsenistä olleista hahmoista listataan vuosikirjan nimi, tupa ja luokka-aste, mutta jos tahtoo pidemmän, sanallisen esittelyn ja/tai hahmon muita erityisasemia tai hauskoja taikka muuten kuvaavia lausahduksia ja hetkiä lukuvuoden varrelta, tulee sellainen lähettää meille erikseen täältä löytyvin ohjein.

Rästissä olevat ylläpitotyöt
Kirjahaasteen 2018 tulokset, vuosikirjat 2016-2018... ja muutama muukin juttu. Tiedämme, että ne ovat myöhässä ja muistamme ne edelleen, mutta ajanpuutteessa meidän on täytynyt keskittyä ensisijaisesti nykyhetkeen ja juoksevien asioiden hoitamiseen. Aikomuksenamme on kyllä kuitenkin edelleen jossain välissä kiriä pitkältä tehtävälistaltamme myös näitä rästihommia kiinni (ja olemme joskus ennenkin onnistuneet siinä, joten ei nyt heitetä vielä pyyhettä kehään!).


Uudet oppilaat

Natalie Couldmoon (Korpinkynsi, 2. luokka)
Kobo Smilodon (Rohkelikko, 1. luokka)
Anni Lovegood (Korpinkynsi, 2. luokka)
Rafael Hawkes (Luihuinen, 6. luokka)


Uudet henkilökunnan jäsenet

Rosalie Carrow (yrttitiedon opettaja)
Veronica Dahl (parantaja/kuraattori)


Tapahtumat

01.09.2019 - Pikajuna koululle ja alkajaispidot (in-game)
02.09.2019 - Lukuvuosi 2019-2020 alkaa ja Nathan Everettin syntymäpäivä (1 vuotta)
07.09.2019 - Tracon-miitti
14.09.2019 - Täysikuu ja Esmeralda Candleyn syntymäpäivä (16 vuotta)
28.09.2019 - Uusikuu


Syyskuussa tapahtunutta

Ei vielä tapahtumia

Tapahtumia poimitaan foorumin roolipeleistä, kuukausittaisista peli-illoista sekä ilmoitetuista chatpeleistä. Lisäksi tapahtumia voi ilmoittaa yksityisviestillä allekirjoittaneelle!
Jesse Caine | Taikaliemet & tähtitieto | Luihuisen tuvanjohtaja
"We don’t own our heavens now, we only own our hell." (Avatar)
Pelaajaesittely ja hahmolista