Joulukuu 2018

Valvojat: Sebastian Madison, Tylypahkamafia

Avatar
Jesse Caine
Ylläpitäjä
Viestit: 3550
Liittynyt: 10. Lokakuuta 2013, 14:58
Ammatti: Professori
Oppiaine: Taikaliemet & tähtitieto
Viesti:

Joulukuu 2018

Viesti Kirjoittaja Jesse Caine »

Joulukuu 2018


Tervehdys jäsenille

Ja niin on tämäkin vuosi pyörinyt viimeiseen kuukauteensa. Joulukuu pääsee jotenkin aina yllättämään saapumisellaan! Onneksi tämän pimeän ja kylmän ajanjakson keskelle mahtuu sentään valoisa ja lämminhekinen joulujuhla. Ennen kuin oppilaat pääsevät lomailemaan koteihinsa, on jäljellä kuitenkin vielä loppukokeita sekä tietysti perinteikkäät joulutanssiaiset, jotka ovat monille koko kouluvuoden kohokohta. Tanssiaispuvuista, tanssiaispareista ja muusta tanssiaisiin liittyvästä on juoruttu käytävillä jo syyskuusta asti ja nyt vihdoin H-hetki alkaa olla käsillä! Joulutanssiaisten lisäksi joulukuussa koulu sekä sen pihamaat koristellaan joulukuntoon ja useassa linnan kolkassa voi kuulla joululauluja, kun niin orkesterit, bändit kuin kuorotkin harjoittelevat joululaulurepertuaariaan. Joulua lienee melko vaikea päästä tässä kuussa karkuun, mutta jos sen juhliminen ei kiinnosta, vedä syvään henkeä ja linnoittaudu vaikkapa oleskeluhuoneeseen viltin alle ison kaakaomukin kanssa!


Joululoma
Tylypahka AM:in joululoma alkaa maanantaina 17. joulukuuta 2018 ja päättyy sunnuntaina 13. tammikuuta 2019. Tänä aikana oppitunteja ei pidetä eikä muutakaan virallista ohjelmaa, mutta foorumi ja sivut ovat muuten normaalisti toiminnassa. Sähköposteihin, vieraskirjaviesteihin ja muihin vastaaminen saattaa kestää joululoman aikana normaalia kauemmin eikä niitä tarkisteta pyhien aikana lainkaan. In-game joulutanssiaiset pidetään perjantaina 14. joulukuuta 2018, jonka jälkeen joululomaksi koteihinsa palaavat oppilaat lähtevät koululta junalla sunnuntaina 16. joulukuuta 2018. Loman jälkeen juna takaisin koululle lähtee Lontoosta sunnuntaina 13. tammikuuta 2019 ja oppitunnit alkavat jälleen maanantaina 14. tammikuuta 2019. In-game oppilaat voivat viettää joululomansa kotona tai koululla (mutta vain jommassakummassa, sillä juna kulkee vain kerran kumpaankin suuntaan). Koululle jääville oppilaille järjestetään joulujuhla sekä uudenvuodenjuhla.

Joulukalenteri
Joulukuun ensimmäinen päivä on perinteisesti tarkoittanut AM:in joulukalenterin ensimmäisen luukun aukeamista ja niin tapahtuu tänäkin vuonna! Tällä kertaa joulukalenterina toimii Rohkuradion Jouluradio, jolla on jouluaiheinen lähetys joka päivä aina jouluun saakka! Radiota juontavat Rohkelikon viidesluokkalaiset sankarit Jayden Lewis ja Elliot Mason ja he ovat kutsuneet lähetyksiin mukaan koulun muita oppilaita ja henkilökunnan jäseniä juttelemaan kanssaan jouluaiheista. Nimestään huolimatta Rohkuradion Jouluradiolla on vieraanaan oppilaita kaikista tuvista ja radiolähetykset ovat varmasti sopivaa kuunneltavaa kaikkien tupien jäsenille. Kalenterin ensimmäinen luukku aukesi tänä aamuna ja loput luukut aukeavat jouluaattoon saakka joka päivä klo 12. Kalenterin blogipohjalle saa mielellään jättää myös kommentteja lähetyksistä!

Joulukuun chatroolipeli-ilta (Joulutanssiaiset)
Joulukuun chatpeli-iltana pelataan jo perinteeksi käyneeseen tapaan joulutanssiaiset. Peli pelataan maanantaina 10. joulukuuta 2018 klo 19 alkaen. In-game joulutanssiaiset ovat perjantaina 14. joulukuuta 2018. Joulutanssiaisissa luvassa on tietysti musiikkia ja tanssia, mutta myös hieman purtavaa sekä kurkunkostuketta - ja tietysti hienoja pukuja! Tanssiaisiin voi saapua niin parin kanssa kuin ilman. Virallisen peli-iltatiedotteen löytää täältä.

Salapukki 2018
Jo perinteeksi käynyt secret santa -tyylinen salainen lahjanvaihto hahmojen välillä toteutetaan myös tänä vuonna! Ideana on, että jokainen osallistuva hahmo toimii "salaisena joulupukkina" jollekin satunnaiselle toiselle hahmolle ja ostaa tälle siis pienen lahjan - mutta salaa! Pöllöt toimittavat lahjat nimettöminä perille, minkä jälkeen kaikki voivat arvailla, mikä lahja mahtaa olla peräisin keneltäkin. Kaikki lahjat ovat virtuaalisia eli lahjoja ei tarvitse hankkia oikeasti vaan kuvailet vain tekstillä (tai piirtämällä), mitä hahmosi on lahjaksi hankkinut. Niin oppilaat kuin henkilökunnan jäsenetkin voivat osallistua lahjanvaihtoon ja niin monella hahmolla kuin tahtoo (kunhan myös keksii lahjat kaikilla osallistuvilla hahmoillaan!). Lue tarkemmat ohjeet sekä ilmoittautumisohjeet täältä. Ilmoittautumisaikaa on lauantaihin 8. joulukuuta 2018 saakka ja sen jälkeen jokainen osallistuja saa yksityisviestillä listan hahmoista, joille lahja pitää keksiä. Lahjat tulee "hankkia" (eli ilmoittaa ne lahjanvaihdon vastuuhenkilölle) viimeistään keskiviikkona 19. joulukuuta 2018. Lahjat julkaistaan jouluaattona. Hauskaa lahjanvaihtoa!

In-game-chatit (kokeilu)
Viime kuussa kokeiltiin in-game-chatteja (#amoleskeluhuone ja #amopettajainhuone), jotka siis ovat pääasiallisesti tarkoitettu pelaamiseen ja nimiensä mukaisesti sijoittuvat yhteiseen oleskeluhuoneeseen (kaikille) ja opettajainhuoneeseen (henkilökunnalle). Nyt kokeilu on ohi ja toivoisimme mahdollisimman monen vastaavan chatteja koskevaan palautekyselyyn, olitpa sitten pelannut in-game-chateissa tai et. Käymme joululoman aikana vastaukset läpi ja mietimme in-game-chattien jatkoa niiden pohjalta. Siihen saakka in-game-chateissa voi halutessaan edelleen pelata, mutta jos peleistä tahtoo pisteitä, ne täytyy ilmoittaa tavalliseen tapaan chatpeli-ilmoituksella. In-game-chateissa marraskuun aikana pelaamalla ansaitut pisteet palkitaan joulu- tai tammikuun aikana.

Pelaamattomana olleet hahmot
Muistakaa, että viime lukuvuonna kokonaan pelaamattomana olleet hahmot erotetaan vuodenvaihteen jälkeen, mikäli niillä ei ole pelattu ollenkaan tämänkään vuoden loppuun mennessä. Lista hahmoista löytyy täältä ja jos sieltä löytyy oma hahmosi, jonka tahdot vielä pitää, kannattaa sillä muistaa tehdä jotain vielä tämän kuun aikana. Jos olet tavalla tai toisella ollut estynyt pelaamaan hahmoasi etkä pysty sillä pelaamaan vuoden loppuun mennessäkään, mutta aiot vielä pelata sillä ja tahtoisit pitää sen yhä jäsenlistalla, voit ilmoittaa pidemmästä poissaolosta sähköpostitse osoitteeseen amtylypahka@gmail.com.

Joulukuun erikoiskirjahaaste
Joulukuun kirjahaasteessa luetaan runokirjoja! Jos olet jo intohimoinen runojenlukija, nyt on mahdollisuutesi tarttua vaikka toisentyylisiin runoihin kuin mitä yleensä luet tai jos runokirjat eivät ole sinulle kovin tuttuja ylipäätään, nyt voit laajentaa reviiriäsi niihin! Tarkemmat ohjeet haasteeseen löytyvät haastetopiikista. Haasteen suorittaminen ilmoitetaan samaisessa topiikissa. Aikaa haasteen suorittamiseen on vuoden 2018 loppuun saakka, ja mikäli olet jo sattunut tänä vuonna aikaisemmin lukemaan jonkin erikoishaasteeseen sopivan kirjan, voit lukea sen hyväksi tähän haasteeseen vaikka samantien. Erikoishaasteeseen saa mielellään osallistua, vaikka ei olisi aiemmin kirjahaasteeseen osallistunutkaan! Myös kirjahaasteeseen yleisesti voi liittyä vielä mukaan! Lisätietoa kirjahaasteesta sekä osallistumusohjeet löytyvät täältä. Huomaattehan myös, että tämän vuoden kirjahaaste päättyy vuodenvaihteessa, joten muistakaa lisätä mahdolliset loput kirjat listaanne ennen vuoden vaihtumista!

Marras-joulukuun roolipelihaaste
Marras- ja joulukuussa AM-hahmot pääsevät kirjoittamaan toiveistaan ja kenellepä muullekaan kuin itse joulupukille! Marras-joulukuun roolipelihaasteen teemana on nimittäin kirje joulupukille. Kirje voi olla toivomuslista tai muu kirje, jonka hahmo saattaisi oikeasti lähettää joulupukille tai sitten sellainen, jonka hahmo voisi kirjoittaa, jos kirjoittaisi joulupukille. Haasteen avulla voit miettiä, millaisia hahmoja hahmosi ehkä juuri nyt toivoisi. Ne voivat olla tavaroita tai sitten vaikka aineettomampiakin asioita. Tarkemmat ohjeet haasteen suorittamisesta löytyvät täältä. Haasteen voi suorittaa niin monella hahmollaan kuin tahtoo ja osallistumisaikaa on joulukuun ja samalla koko vuoden loppuun eli maanantaihin 31. joulukuuta 2018.

Vuosikirjat 2016-2017 ja 2017-2018
Valitettavasti vanhojen vuosikirjojen viimeistely on edelleenkin kesken johtuen siitä, että allekirjoittaneen vapaa-aika kävi kokopäivätyön myötä radikaalisti vähiin ja AM:issa on (valitettavasti) monia kiireellisempiäkin asioita kuin ikivanhat vuosikirjat. Emme kuitenkaan ole luopuneet vielä toivosta näiden kanssa, koska suuri osa pohjatyöstä on sentään jo tehty, ja Sebastian Madison on luvannut auttaa niiden kanssa joululomalla, joten ehkäpä sitten viimeistään silloin saamme nämä julkaisukuntoon. Kumpaankaan vuosikirjaan ei oteta enää vastaan uutta materiaalia. Lukuvuoden 2018-2019 vuosikirjan kokoaminen alkaa keväällä ja siitä ilmoitetaan joululoman jälkeen erikseen.


Uudet oppilaat

Raven Silverfal (Luihuinen, 1. luokka)


Uudet henkilökunnan jäsenet

Ei vielä uusia henkilökunnan jäseniä


Tapahtumat

01.12.2018 - Numerologian kurssin kolmas oppitunti julkaistaan
06.12.2018 - Suomen itsenäisyyspäivä ja jästitiedon kurssin koe julkaistaan
07.12.2018 - Uusikuu
08.12.2018 - Viimeinen ilmoittautumispäivä salaiseen lahjanvaihtoon
10.12.2018 - Joulukuun chatroolipeli-ilta
14.12.2018 - Joulutanssiaiset (in-game) ja Char Cadwallerin (15 vuotta) syntymäpäivä
16.12.2018 - Tylypahkan pikajuna koululta lähtee klo 12
17.12.2018 - Joululoma alkaa
19.12.2018 - Viimeinen päivä lähettää salaisen lahjanvaihdon lahjat
22.12.2018 - Täysikuu
24.12.2018 - Jouluaatto
25.12.2018 - Joulupäivä ja Lazlo Silversteinin (15 vuotta) syntymäpäivä
26.12.2018 - Tapaninpäivä ja Eliah Morganin (14 vuotta) syntymäpäivä
28.12.2018 - Elliot Masonin syntymäpäivä (15 vuotta)
31.12.2018 - Uudenvudoenaatto


Joulukuussa tapahtunutta

Ei vielä tapahtumia

Tapahtumia poimitaan foorumin roolipeleistä, kuukausittaisista peli-illoista sekä ilmoitetuista chatpeleistä. Lisäksi tapahtumia voi ilmoittaa yksityisviestillä allekirjoittaneelle!
Jesse Caine | Taikaliemet & tähtitieto | Luihuisen tuvanjohtaja
"We don’t own our heavens now, we only own our hell." (Avatar)
Pelaajaesittely ja hahmolista