Lokakuu 2018

Valvojat: Sebastian Madison, Tylypahkamafia

Avatar
Jesse Caine
Ylläpitäjä
Viestit: 3550
Liittynyt: 10. Lokakuuta 2013, 14:58
Ammatti: Professori
Oppiaine: Taikaliemet & tähtitieto
Viesti:

Lokakuu 2018

Viesti Kirjoittaja Jesse Caine »

Lokakuu 2018


Tervehdys jäsenille

Lokakuu tietää kahta asiaa: kurpitsajuhlaa ja AM:in syntymäpäiväjuhlaa. Kurpitsajuhlaa juhlistetaan tänä vuonna lokakuun virallisessa chatpeli-illassa ja Tylypahka AM:in syntymäpäivää puolestaan juhlistetaan kakkukilpailulla sekä chatpelilla oikeana syntymäpäivänä eli 21.10. Lokakuu on myös ensiluokkainen mahdollisusu tehdä kaikki muita syksyaktiviteetteja, kuten esimerkiksi haravoimista, vaivalla haravaoituihin lehtikasoihin heittäytymistä, kaakaon (tai kurpitsamausteisten juomien) juomista takkatulen ääressä viltin alla, kurpitsoiden kaiverrus, ruskan ihailemista koulun pihamailla tai sitten vaikkapa tunnetilan sellainen ollessa syyssateiden masistelemista sisätiloissa. Mahdollisuuksia löytyy! Lokakuussa myös alkaa muutamia uusia kursseja, joten jopa oppitunneilla voi syksyn kunniaksi päästä käymään!

Lokakuun uudet kurssit
Tässä kuussa alkavat kurssit Jästitiedon alkeet (prof. Klaus Schneider) ja Numerologian perusteet 101 (prof. Abigail Cheshire), molemmat 1. lokakuuta 2018. Jästitiedon kurssi pidetään chatissa noin joka toinen keskiviikko (muutamaa poikkeusat lukuun ottamatta) ja numerologian kurssi puolestaan on itseopiskelukurssi, jonka läksyt julkaistaan aina kuukauden ensimmäisenä päivänä. Lisätietoa kursseista löytyy foorumilta jästitiedon kurssitopiikista ja numerologian kurssitopiikista. Jästitiedon kurssi on suunnattu erityisesti velhosyntyisille oppilaille, jotka eivät juuri tiedä mitään jästistä, mutta kaikki muutkin ovat kurssille tervetulleita. Numerologian kurssille voivat osallistua kaikki, jotka eivät ole kyseistä kurssia aiemmin läpäisseet.

Lokakuun chatroolipeli-ilta
Lokakuun chatpeli-illassa pelataan kurpitsajuhlaa. In-game peli sijoittuu tietysti kuukauden viimeiseen päivään, mutta off-game pelaamme jo sunnuntaina 14. lokakuuta 2018 klo 19 alkaen. Kaikki koulun oppilaat ja henkilökunnan jäsenet ovat tuolloin lämpimästi tervetulleita juhlistamaan kurpitsajuhlaa chatissa. Lisätietoa peli-illasta löytyy täältä.

Foorumipeli-ilta
Vietämme jo kolmatta foorumipeli-iltaa tässä kuussa! Peli-iltaa vietetään keskiviikkona 10. lokakuuta 2018 klo 18 ja tarkoituksena on siis kokoontua tuolloin pelaamaan foorumipelejä online. Kaikki kiinnostuneet ovat tervetulleita mukaan osallistumaan katsomatta siihen, onko foorumipelejä jo valmiiksi kesken vai ei. Peli-illasta saat luultavasti ainakin jonkin pelin itsellesi! Järjestämme viime kerran tapaan foorumipeli-iltaa varten chattiin erillisen kanavan, jonka nimi ilmoitetaan lähempänä peli-iltaa. Lisää peli-illasta voi lukea täältä.

Tylypahka AM:in syntymäpäivä
Tylypahka AM viettää 13-vuotissyntymäpäiväänsä sunnuntaina 21. lokakuuta 2018. Olemme päättäneet juhlistaa syntymäpäivää kakkukilpailulla sekä pelaamalla syntymäpäiväjuhlallisuuksia chatissa. Kakkukilpailun ohjeet löytyvät täältä ja syntymäpäiväpeliä puolestaan pelataan sunnuntaina 21. lokakuuta 2018 klo 19 alkaen koulun chatissa. Oppilaille luvassa on tällöin oppilaskunnan järjestämä limudisko ja henkilökunnalle puolestaan pieni cocktail-tilaisuus. Lisätietoa tapahtumista voi lukea täältä.

Huispaus lukuvuonna 2018-2019[chatissa]
Vanhojen huispaajien uudelleen ilmoittautuminen päättyi jo ja nyt käynnissä on kaikille avoin huispausjoukkuehaku. Ensimmäinen joukkuejako tehdään siihen mennessä hakeneiden kesken maanantaina 8. lokakuuta 2018 ja sen jälkeen loput vapaaksi jääneet paikat ovat vapaasti haettavissa koko lukuvuoden ajan. Kapteenin virkaa varten järjestetään oma, erillinen hakunsa myöhemmin, joukkueiden valinnan jälkeen. Siihen voivat osallistua vain joukkueessa jo olevat hahmot. Lisätietoa huispausjutuista löytyy täältä.

Jäsenlistan siistiminen
Ilmoittautumisaika lukuvuodelle 2018-2019 päättyi viime kuussa ja nyt olemme suorittaneet myös eronneiden/erotettujen jäsenten karsinnan listalta. Poistettavia hahmoja oli paljon ja inhimillisiä virheitä tapahtuu, joten jos näyttää siltä, että hahmosi on poistettu perusteetta, otathan yhteyttä minuun yksityisviestillä tai sähköpostitse osoitteeseen amtylypahka@gmail.com, niin korjaan asian pikimmiten! Ja jos havahduit ilmoittautumiseen liian myöhään ja hahmosi on jo ehditty poistamaan, voit halutessasi saada sen myös takaisin lähettämällä minulle yksityisviestiä tai sähköpostia jo aiemmin mainittuun osoitteeseen. Muistathan kummassakin tapauksessa mainita niiden hahmojesi nimet, jotka haluat takaisin! Virallinen tiedote jäsenlistan karsimisesta löytyy täältä.

Foorumin siistiminen
Foorumin syyssiivouskin alkaa olla jotakuinkin suoritettu eli kaikki vanhentuneet topiikit, roolipelit ja muut on arkistoitu kutakuinkin tämän infon mukaisesti. Jos foorumilta siis tuntuu kadonneen jotain, sitä kannattaa etsiä arkistosta tai foorumin haun avulla. Jos sinusta näyttää siltä, että olemme arkistoineet jotakin, mitä ei olisi pitänyt arkistoida, voit ottaa yhteyttää minuun yksityisviestillä tai nykäistä vaikka hihasta chatissa. Melko suuri osa peliseuranhakutopiikeista arkistointiin, koska vanhat topiikit eivät usein enää herätä kauheasti reaktioita, kun niistä ei koskaan tiedä, onko haku enää voimassa vai ei, joten suosittelen tekemään uuden topiikin, jos vanhasi arkistoitiin (ja jos haet vielä peliseuraa). Jätin arkistoon siirretyt, keskeneräiset foorumiroolipelit vielä auki, joten niitä voi halutessaan vielä arkistossakin pelata loppuun.

Aktiivisuuden tarkistus 2017-2018
Uudelle lukuvuodelle ilmoittautuminen on päättynyt, mutta muistakaa, että jos hahmoltasi puuttuu vielä hahmoesittely tai et ole pelannut hahmoa ollenkaan edellisen lukuvuoden aikana, sinun tulee hoitaa nämä kuntoon syksyn aikana! Puuttuvien hahmoesittelyiden postaamiseen on aikaa tämän kuun loppuun asti ja epäaktiivisten hahmojen pelaamiselle puolestaan vuoden loppuun asti. Lisätietoa sekä nimilistat löytyvät täältä. Jos tiedät, ettet syystä tai toisesta pysty todennäköisesti hahmoasi pelaamaan vieläkään, mutta tahdot kuitenkin pitää hahmosi edelleen jäsenenä AM:issa, voit ottaa yhteyttä sähköpostitse osoitteeseen amtylypahka@gmail.com ja ilmoittaa pidemmästä poissaolosta.

Lokakuun erikoiskirjahaaste
Lokakuussa olemme ylevällä tuulella, sillä luemme palkittuja kirjoja. Palkinto voi olla mikä tahansa kirjallisuuspalkinto ja se voi olla palkittu tänä vuonna tai joskus aiemmin. Vaihtoehtoja siis löytyy varsin runsaasti! Tarkemmat ohjeet haasteeseen löytyvät haastetopiikista. Haasteen suorittaminen ilmoitetaan samaisessa topiikissa. Aikaa haasteen suorittamiseen on vuoden 2018 loppuun saakka, ja mikäli olet jo sattunut tänä vuonna aikaisemmin lukemaan jonkin erikoishaasteeseen sopivan kirjan, voit lukea sen hyväksi tähän haasteeseen vaikka samantien. Erikoishaasteeseen saa mielellään osallistua, vaikka ei olisi aiemmin kirjahaasteeseen osallistunutkaan! Myös kirjahaasteeseen yleisesti voi liittyä vielä mukaan! Lisätietoa kirjahaasteesta sekä osallistumusohjeet löytyvät täältä.

Syys-lokakuun roolipelihaaste
Syys-lokakuun roolipelihaasteessa on teemana pelko. Voit osallistua kirjoittamalla tekstin, jossa pelko on jollakin tapaa aiheena. Haasteeseen voi osallistua esimerkiksi yksinpelillä tai tarinalla tai vaikkapa päiväkirjamerkinnällä. Tyyli on vapaa! Haasteen avulla voit pohtia, mitä hahmosi pelkää, mistä se on alkanut tai vaikkapa miten hahmo on voittanut pelkonsa. Tarkemmat ohjeet haasteen suorittamisesta ja pelin raportoimisesta löytyvät täältä. Haasteen voi suorittaa niin monella hahmollaan kuin tahtoo ja osallistumisaikaa on lokakuun loppuun eli keskiviikkoon 31. lokakuuta 2018.

Vuosikirjat 2016-2017 ja 2017-2018
Voin ilokseni ilmoittaa, että olemme jopa edenneet molempien vuosikirjojen saralla kesän aikana! Molemmat vuosikirjat pyritään saada julkaistua vielä tämän syksyn aikana. Ensimmäiseksi julkaistaan luultavasti tuoreemman eli lukuvuoden 2017-2018 vuosikirja ja sen jälkeen vanhempi. Mikäli lukuvuoden 2017-2018 vuosikirjaan haluaa vielä saada hahmoesittelynsä, niin nyt alkavat olla viimeiset hetket siihen! Lyhyen esittelyn voi tehdä edellisen lukuvuoden ohjeistuksen mukaisesti ja se tulee lähettää viimeistään torstaina 20. syyskuuta 2018 sähköpostitse (amtylypahka@gmail.com) tai yksityisviestillä (Jesse Caine). Ensimmäisestä hahmoesittelystä saa 15 tupapistettä ja kaikista seuraavista 5 tupapisteetä per hahmo.


Uudet oppilaat

Ei vielä uusia oppilaita


Uudet henkilökunnan jäsenet

Ei vielä uusia henkilökunnan jäseniä


Tapahtumat

01.10.2018 - Kurssit Jästitiedon alkeet ja Numerologian perusteet 101 alkavat
09.10.2018 - Uusikuu
10.10.2018 - Foorumipeli-ilta klo 18 alkaen
14.10.2018 - Lokakuun chatpeli-ilta chatissa klo 19 alkaen
16.10.2018 - Archibald McGregorin syntymäpäivä (79 vuotta)
21.10.2018 - Tylypahka AM:in syntymäpäivä (13 vuotta) ja syntymäpäiväjuhlapeli chatissa klo 19 alkaen
24.10.2018 - Täysikuu
28.10.2018 - Luciano Rossin syntymäpäivä (18 vuotta)
31.10.2018 - Halloween ja kurpitsajuhla


Lokakuussa tapahtunutta

Ei vielä tapahtumia

Tapahtumia poimitaan foorumin roolipeleistä, kuukausittaisista peli-illoista sekä ilmoitetuista chatpeleistä. Lisäksi tapahtumia voi ilmoittaa yksityisviestillä allekirjoittaneelle!
Jesse Caine | Taikaliemet & tähtitieto | Luihuisen tuvanjohtaja
"We don’t own our heavens now, we only own our hell." (Avatar)
Pelaajaesittely ja hahmolista