Elokuu 2018

Valvojat: Sebastian Madison, Tylypahkamafia

Avatar
Jesse Caine
Ylläpitäjä
Viestit: 3550
Liittynyt: 10. Lokakuuta 2013, 14:58
Ammatti: Professori
Oppiaine: Taikaliemet & tähtitieto
Viesti:

Elokuu 2018

Viesti Kirjoittaja Jesse Caine »

Elokuu 2018


Tervehdys jäsenille

Kaikki hyvä päättyy aikanaan, niin myös kesäloma. Elokuun myötä siirrymme myös viimeiseen kesälomakuukauteen. Elokuun loppua kohti hahmot ehkä alkavat jo tehdä vuosittaisia vierailuitaan Viistokujalle koulukirjojen perässä ja osa ehkä mahdollisesti käyttää lomansa viimeisiä iltoja rustaamalla paniikissa kesäläksyjään. Vielä kuitenkin ehtii lomaillakin, joten ottakaa kaikki ilo irti jäljellä olevista lomapäivistä!

Elokuun chatroolipeli-ilta
Elokuun chatroolipeli-illassa kesäleiriläiset pääsevät pienelle risteilylle järvelle, jonka rannalle leirikin on pystytetty. Risteilyllä on luvassa ruokatarjoilua, auringonottoa ja uimassakin voi pulahtaa laivan uima-altaassa (tai järvessä, jos ei pelkää järvihirviöitä tai kirskuristajia). Peli-illan päivämäärästä voi äänestää 5. elokuuta 2018 saakka täällä.

Kesäloma 2018
Tylypahka AM:in kesäloma jatkuu vielä elokuun ajan. Uusi lukuvuosi alkaa maanantaina 3. syyskuuta 2018. Kesäloman aikana ei järjestetä normaalia opetusta, mutta sen sijaan kaikki halukkaat voivat osallistua kesäleirille. Alueelta voi lukea lisää siitä, miten leiri toimii niin in-game kuin off-game ja myös ilmoittautuminen löytyy sieltä. Muistakaa, että kesäloman aikana on oppituntien puutteesta huolimatta kuitenkin täysin sallittua pelata loppuun vanhoja, lukuvuoden ajalle sijoittuvia pelejä tai Tylypahkan pikajunaan sijoittuvia pelejä tai jopa aloittaa uusia, lukuvuodelle sijoittuvia pelejä. Toki hahmot voivat tavata kesän aikana myös koulun ja kesäleirin ulkopuolella!

Päättäjäisjuhlat
Perinteinen lukuvuoden päättäjäisjuhla chatissa puheineen, palkintojenjakoineen ja valmistuvien oppilaiden todistustenjaolla on luvassa myös tänä vuonna ja sen päivämäästä voi nyt äänestää täällä. Äänestäthän viimeistään sunnuntaina 12. elokuuta 2018.

Lukuvuoden 2017-2018 palkinnot
Lukuvuoden lopussa päättäjäisjuhlien yhteydessä on ollut tapana jakaa melkoinen liuta erilaisia palkintoja ja osa näistä palkinnoista on pelaajien/hahmojen äänestettävissä/päätettävissä. Näin teemme myös tänä vuonna, ja ohjeet äänestämiseen ja palkintojen ehdottamiseen löytyvät täältä. Toimithan ripeästi, sillä äänestettäviä palkintoja voi äänestää vain 2. elokuuta 2018 saakka ja erikoispalkintoja voi ehdottaa 12. elokuuta 2018 asti. Jokainen ääni on erittäin tarpeellinen!

Todistukset
Oppilashahmoille lähetetään päättötodistukset sähköpostitse päättäjäisjuhlan jälkeen (jonka tarkka päivämäärä on vielä auki). Kyseinen sähköposti sisältää myös tiedot mahdollisista hahmon/pelaajan voittamista palkinnoista. Todistus puolestaan sisältää tiedon hahmon lukuvuoden aikana käymistä kursseista ja niistä saamista arvosanoista sekä siitä, voiko hahmo siirtyä seuraavalle luokka-asteelle/valmistua vai jääkö tämä luokalleen. Emme kuitenkaan suosittele ottamaan näistä mitään turhaa stressiä, sillä AM on kuitenkin vain peliä ja leikkiä ja tarjoamme joka vuosi pelaajille mahdollisuuden siirtää hahmonsa halutessaan normaalisti seuraavalle luokalle, vaikka tämä muuten olisikin jäänyt luokalleen. :) (Tai jättää hahmon luokalleen, jos niin päin tahtoo!) Huomatkaa myös, että oppilaita ja siten myös valmisteltavia ja lähetettäviä todistuksia on lähestulkoon 100 kappaletta, joten ei kannata huolestua omansa puuttumisesta ennen kuin olemme virallisesti ilmoittaneet, että nyt pitäisi kaikkien todistusten olla perillä.

Valmistuminen ja seuraavalle luokalle siirtyminen
Seuraavalle luokalle (tai 7.-luokkalaisten tapauksessa valmistua) voivat siirtyä ne oppilaat, jotka ovat lukuvuoden kuluessa suorittaneet vähintään yhden kurssin hyväksytyllä arvosanalla TAI osoittaneet roolipeliaktiivisuutta ansaitsemalla vähintään yhden roolipelipisteen. (Roolipelipisteitä voi hankkia osallistumalla kuukausittaisiin chatpeli-iltoihin, ilmoittamalla pelaamiaan chatpelejä, roolipelaamalla foorumilla sekä osallistumalla roolipelihaasteisiin.) Roolipelilliset hahmot (eli kaikki muut paitsi päähahmosi) siirtyvät automaattisesti seuraavalle luokalle tai valmistuvat. Huomaa kuitenkin, että viime syksynä voimaan tulleiden uusien aktiivisuussääntöjemme mukaisesti hahmolla tulisi olla pelannut ainakin kerran, jotta hän voi jatkaa syksyllä AM:issa. Julkaisemme myöhemmin kevään/kesän kuluessa tarkemmat ohjeet, mutta jos hahmosi on ollut pelaamattomana koko lukuvuoden, niin sinulla on ainakin vielä kesän ajan aikaa kerätä kasaan edes yksi peli. Julkaisemme lähempänä toukokuun loppua myös vielä tarkemmat ohjeet valmistumisesta, seuraavalle luokalle siirtymisestä, luokalleen jäämisestä sekä siitä, miten pelaaja voi näihin itse vielä vaikuttaa, joten kannattaa pitää silmät ja korvat auki! (Jos tahdot jo valmistautua etukäteen, voit vilkaista viime vuoden päätösinfoa, sillä ohjeistus koskien seuraavalle luokalle siirtymistä sekä valmistumista tulee olemaan melko samanlainen tänäkin vuonna.)

Lukuvuoden 2018-2019 alkaminen
Uusi lukuvuosi alkaa virallisesti maanantaina 3. syyskuuta 2018. Tästä eteenpäin opettajat voivat aloittaa jälleen opetuksen, mutta tarkemmat kurssien alkamispäivämäärät riippuvat opettajista ja ilmoitetaan myöhemmin. Päivitämme lukujärjestystä sitä mukaa, kun opettajat ilmoittavat kurssejaan ja perinteinen alkajaisjuhla pyritään järjestämään chatissa syyskuun alkupuolella.

Uudelle lukuvuodelle ilmoittautuminen
Ilmoittautuminen lukuvuodelle 2018-2019 avataan sekä henkilökunta- että oppilashahmoille elokuun aikana (opettajille luultavasti hieman aiemmin kuin muille). Ilmoittautumisten yhteydessä avataan opettajille myös kurssin ilmoittaminen. Ilmoittautumisen myöhäisestä alkamisesta huolimatta kaikille tullaan kuitenkin antamaan riittävästi aikaa (ainakin muutama viikko) ilmoittautua ennen kuin jäsenlistalta aletaan karsia hahmoja pois. Ilmoittautumisesta tiedotetaan myöhemmin foorumilla.

Elokuun erikoiskirjahaaste
Elokuu on uusien alkujen aikaa ja uuteen kirjalliseen materiaaliin tutustutaan myös elokuun kirjahaasteessa, sillä haasteena on lukea jokin vuonna 2018 julkaistu kirja! Tyylilaji on täysin vapaa, kunhan kirja on julkaistu ensimmäisen kerran kuluvana vuonna.Tarkemmat ohjeet haasteeseen löytyvät haastetopiikista. Haasteen suorittaminen ilmoitetaan samaisessa topiikissa. Aikaa haasteen suorittamiseen on vuoden 2018 loppuun saakka, ja mikäli olet jo sattunut tänä vuonna aikaisemmin lukemaan jonkin erikoishaasteeseen sopivan kirjan, voit lukea sen hyväksi tähän haasteeseen vaikka samantien. Erikoishaasteeseen saa mielellään osallistua, vaikka ei olisi aiemmin kirjahaasteeseen osallistunutkaan! Myös kirjahaasteeseen yleisesti voi liittyä vielä mukaan! Lisätietoa kirjahaasteesta sekä osallistumusohjeet löytyvät täältä.

Heinä-elokuun roolipelihaaste
Heinä-elokuun roolipelihaaste jatkuu vielä elokuun. Haasteessa tarkoituksena on pelata jokin roolipeli (foorumilla tai chatissa), jossa hahmosi kysyy toiselta hahmolta neuvoa tai apua johonkin. Mihin neuvoa kysytään, on sinun päätettävissäsi. Ehkäpä visaiseen koulutehtävään tai vaikkapa ihmissuhdeongelmiin? Tarkemmat ohjeet haasteen suorittamisesta ja pelin raportoimisesta löytyvät täältä. Haasteen voi suorittaa niin monella hahmollaan kuin tahtoo ja osallistumisaikaa on elokuun loppuun eli perjantaihin 31. elokuuta 2018.

Vuosikirja 2017-2018
Edellinen vuosikirjakin roikkuu EDELLEEN (anteeksianteeksi), mutta alkaa olla korkea aika aloittaa pian jo tämänkin vuoden vuosikirja. Pyrin saamaan mahdollisimman pian tämän vuoden infot ja muut valmiiksi, mutta jos vuosikirjan kokoaminen kiinnostaa, niin siihen on varmasti tulossa ainakin aiempien vuosien kaltaiset hahmoesittelyt, joten sellaista voi halutessaan alkaa jo väsäämään viime vuoden ohjeiden mukaan. Kaikki apu on erittäin tervetullutta vuosikirjaan eli jos sinua kiinnostaa kirjoittaa/piirtää/runoilla mitään AM:in kuluneeseen lukuvuoteen liittyen, ota yhteyttä Jesse Caineen! Esimerkki edellisestä julkaisuun asti jo päätyneestä vuosikirjasta ja sen sisällöstä löytyy täältä (vuosikirja 2015-2016).

Vuosikirja 2016-2017
Vuosikirja 2016-2017 odottaa valitettavasti edelleen, että joku ylläpidosta löytäisi tarpeeksi aikaa sen lopulliseen koostamiseen. Kunnes vuosikirja saadaan julkaistua, sisältöä voi edelleen lähettää. Ohjeita löytyy täällä. Erityisesti toivomme mahdollisimman monen kirjoittavan hahmostaan/hahmoistaan lyhyen hahmoesittelyn vuosikirjaa varten. Tiedotamme foorumilla ja etusivulla, kun olemme päättäneet uuden (ja toivottavasti lopullisen) deadlinen. Huomaa, että vain lukuvuoden 2016-2017 aikana jäsenenä olleet voivat osallistua tämän vuosikirjan tekemiseen. Vuosikirjan 2017-2018 kokoaminen aloitetaan kevään aikaan ja siitä ilmoitetaan erikseen.

Kesäleirin 2017 palkintojenjako
Myös kesäleirin palkintojenjako odottaa edelleen parempia (ja vähemmän kiireisiä) päiviä. Sen tekeminen on edelleen tehtävälistalla, mutta (toivottavasti ymmärrettävistä syistä) ei kovin korkealla tärkeysjärjestyksessä.


Uudet oppilaat*

Zamira Vazquez (Luihuinen, 4. luokka)
Jonathan Ortiz (Rohkelikko, 4. luokka)
Sophie Fortune (Puuskupuh, 3. luokka)
Jasmine Yazzie (Korpinkynsi, 4. luokka)

*Luokka-asteet lukuvuoden 17-18 luokka-asteita.

Uudet henkilökunnan jäsenet

Ei vielä uusia henkilökunnan jäseniä


Tapahtumat

02.08.2018 - Ace Keurongin syntymäpäivä (18 vuotta)
09.08.2018 - Prunella Weaverin syntymäpäivä (13 vuotta)
11.08.2018 - Aimee Russellin (20 vuotta) ja Marcus Everettin (29 vuotta) syntymäpäivä ja uusikuu
13.08.2018 - Viides leiritehtävä ilmestyy
21.08.2018 - Jesse Cainen syntymäpäivä (31 vuotta)
22.08.2018 - Raven Fortesquen syntymäpäivä (16 vuotta)
26.08.2018 - Täysikuu ja kesäleiri päättyy (off-game)
31.08.2018 - Rachel Crowmoorin syntymäpäivä (15 vuotta)


Elokuussa tapahtunutta

Ei vielä tapahtumia

Tapahtumia poimitaan foorumin roolipeleistä, kuukausittaisista peli-illoista sekä ilmoitetuista chatpeleistä. Lisäksi tapahtumia voi ilmoittaa yksityisviestillä allekirjoittaneelle!
Jesse Caine | Taikaliemet & tähtitieto | Luihuisen tuvanjohtaja
"We don’t own our heavens now, we only own our hell." (Avatar)
Pelaajaesittely ja hahmolista