Kesäleirin IN-GAME info

Kuva

Valvojat: Atlas Ironwood, Sebastian Madison, Tylypahkamafia

Avatar
Jesse Caine
Ylläpitäjä
Viestit: 3551
Liittynyt: 10. Lokakuuta 2013, 14:58
Ammatti: Professori
Oppiaine: Taikaliemet & tähtitieto
Viesti:

Kesäleirin IN-GAME info

Viesti Kirjoittaja Jesse Caine »

KESÄLEIRI 2018
In-game info

Tämä postaus sisältää tietoa siitä, mitä vuoden 2018 kesäleirillä in-game tapahtuu. Infoa ei ole tarkoitus opetella ulkoa sanasta sanaan, vaan sen on tarkoitus auttaa pelaajia peliin eläytymisessä ja tarjoata jonkinlainen yhteinen mielikuva siitä, missä hahmot ovat ja mitä on ohjelmassa. In-game infon ääreen voikin palata aina, jos jokin yksityiskohta alkaa pelatessa askarruttaa. Mikäli jokin asia jää tämän infon lukemisen jälkeenkin vielä epäselväksi, kysymyksiä saa erittäin mielellään esittää Kysymykset & vastaukset -topiikissa. Pyrimme vastaamaan kaikkiin kysymyksiin mahdollisimman nopeasti!

Perustiedot
Vuoden 2018 kesäleiri järjestetään 16. - 29. heinäkuuta 2018 Englannissa, Lake Districtin kansallispuistossa, lähellä Windermeren jästikaupunkia. Tänä vuonna Tylypahka AM:in oppilaat viedään näihin upeisiin maisemiin telttailun ja muun eräilyn merkeissä. Koska joukkoa taikovia oppilaita ei kuitenkaan uskallettu ihan viedä jästien leirintäalueelle, leiriytyy Tylypahka AM Englannin suurimman luonnonjärven Windermeren äärelle, Bowness-on-Windermeren kylän vastaiselle rannalle metsän siimekseen. Leiri tarjoaa oppilaille mahdollisuuden luonnon helmassa rentoutumiseen, eräilytaitojen opetteluun, uimiseen sekä myös jästikulttuuriin tutustumiseen. Leiri kestää kaksi viikkoa ja leirille osallistuakseen oppilaiden tulee maksaa leirin osallistumismaksu.

Kuva
Leiripaikan sijainti (Kartat Google Mapsista)

Taustat
Tänä vuonna koulua ei kohdannut ihan samanlainen onnenpotku kuin viime vuonna ja rahojen ollessa vähissä, päätettiin kesäleiri järjestää mahdollisimman halvasti eli pysytellä Englannin rajojen sisällä ja valita majoitukseksikin teltat. Oppilaille ja vanhemmille tätä luonnollisesti mainostettiin siten, että ajan viettäminen luonnossa rauhoittaa ja rentouttaa oppilaita, ja lisäksi nämä pääsevät oppimaan tärkeitä eräilytaitoja. Käytössä olevat jästiteltat koulu ilmeisesti sai halvalla käytettynä tai jonkinlaisena lahjoituksena (tai kenties kaatopaikalta?), sillä monet kevään aikana jälki-istunnossa aikaansa viettäneet ovat kertoneet paikanneensa vanhoja telttakankaita.

Ilmoittautuminen ja leirimaksu
Oppilaille on jaettu ennen koulun päättymistä leirin ilmoittautumislomake, joka on pitänyt palauttaa vanhempien allekirjoituksella sekä 40 kaljuunan (noin 300 euroa) leirimaksulla varustettuna pöllöllä koululle viimeistään kesäkuun loppuun mennessä. Leirimaksu kattaa matkat (porttiavaimella) kohteeseen, kahden viikon majoitukset (teltoissa) ruokailuineen sekä kaiken leirin virallisen ohjelman. Vähätuloisista perheistä tulevat oppilaat ovat voineet hakea Taikaministeriön nuoriso- ja koulutusjaoston myöntämää rahallista avustusta leirille osallistuakseen (eli jos hahmosi tulee köyhemmistä oloista, voit halutessasi pelata, että tämä on saanut kyseisen avustuksen).

Majoitus
Oppilaat majoittuvat leirin aikana (käytetyissä) neljän hengen jästiteltoissa, jotka he pääsevät myös pystytämään itse. Teltat koostuvat avoimesta eteistilasta, jota voi käyttää oleskeluun tai vaikkapa tavaroiden säilytykseen, sekä nukkumatilasta, joka on erotettu muusta teltasta vetoketjulla suljettavalla hyönteisverkolla, jotta kaikenlaiset ötökät pysyisivät poissa nukkumatilasta. Teltan eteistila on niin korkea, että siellä mahtuu seisomaan ja sinne on mahdollista laittaa myös vaikka retkipöytä ja -tuoleja, jos jollakulla sellaisia on mukana. Nukkumatila on hieman matalampi ja siellä teltan neljä asukkia nukkuvat vierekkäin retkipatjoilla. Leiriläisten tulee tuoda itse makuualustansa sekä makuupussinsa.

Kuva
Oppilaiden yöpymisteltta ulkoa

Kuva
Oppilaiden yöpymisteltan pohjapiirros

Leirin valvojat pääsevät majoittumaan hieman hulppeammissa oloissa, sillä heille on varattu yksi koulun velhoteltoista. Se on ulkoakin kooltaan hieman oppilaiden jästitelttoja suurempi, mutta sisältä vielä suurempi. Teltassa on kaksi erillistä huonetta sänkyineen nukkumiseen (mies- ja naispuolisille valvojille) sekä oleskelutila sohvineen ja pöytineen. Oppilailta on pääsy kielletty valvojien telttaan elleivät saa siihen erillistä lupaa. Valvojien tulee tuoda mukanaan omat petivaatteet tai makuupussit.

Valvojien teltan lisäksi mukana on myös kaksi muuta velhotelttaa: ruokailuteltta sekä suihku/wc-teltat. Ruokailuteltta on niin ikään ulkoa päin melko tavallisen teltan näköinen, mutta sisältä varsin suuri. Teltta sisältää pitkät pöydät pitkine penkkeineen ruokailuja varten sekä myös pienen keittiön ruoanlaitto- ja astianpesuvälineineen. Sateen sattuessa leirin ruokailut luonnollisesti tapahtuvat aina teltassa, mutta hyvällä säällä pöytiä ja penkkejä saatetaan kantaa myös teltan ulkopuolelle ulkona ruokailemista varten. Ruoka-aikojen ulkopuolla ruokailutelttaa on yleisessä oleskelukäytössä niin leiriläisille kuin valvojillekin.

Suihku/wc-telttoja on kaksi kappaletta, yksi miehille ja yksi naisille. Myös nämä teltat ovat ulkoa tavallisen jästiteltan näköisiä, mutta sisältä varsin isoja ja sisältävät muutamia wc-koppeja toisella puoella ja toisella puolella suihkutilat.

Teltat on pystytetty jonkinlaiseen ympyrämuodostelmaan, jonka keskelle on rakennettu nuotiopaikka, jota ympäröivät puiset penkit niin ikään ympyrän muodossa.

Ruokailut
Leiriin sisältyy päivittäin kolme ruokailua ruokailuteltassa: aamiainen, lounas ja illallinen. Vaellus- ja muina retkipäivinä leiriläiset ja valvojat saavat mukaansa eväät.

Kaupungit
Leiripaikan vastapäisellä rannalla sijaitsee Bowness-on-Windermeren pieni rantakylä, jonka rannalta löytyy esimerkiksi erilaisia kahviloita, matkamuistomyymälöitä sekä ravintoloita. Kylä onkin erittäin suosittu jästituristien keskuudessa ja on aurinkoisina päivinä varsin eläväinen. AM:in leirintäpaikalta on noin 10 minuutin kävelymatka lähimmälle laiturille, jolta lähtee järvellä risteileviä pieniä laivoja, joiden kyydissä voi ylittää järven Bowness-on-Windermereen. Lisäksi koululla on leiriytymispaikallaan muutamia soutuveneitä, joilla voi itse soutaa jonnekin. Erään koulun järvellä tapahtuneen korpinkynsisattumuksen seurauksena soutuveneiden airot on kuitenkin säilötty valvojien telttaan ja oppilaat voivat saada sellaiset lainaan vain lupaa pyytämällä. Pidemmille soutumatkoille (sekä aina Jenny Toddin ollessa veneessä) tulee lähteä lisäksi mukaan vähintään yksi valvoja.

Noin kahden kilometrin päässä Bowness-on-Windermerestä on myös hieman suurempi Windermeren jästikylä.

Jästit ja elektroniikka
Leiriläisillä on tämänkertaisella leirillä hyvät mahdollisuudet päästä kosketuksiin myös jästien kanssa, etenkin Bowness-on-Windermeressä vierailessaan, mutta jästit voivat toki liikkua vapaasti myös alueella muuten. Tämän vuoksi Tylypahka AM:in varsinainen leiriytymisalue on suojattu jästinkarkoitusloitsulla, jotta jästit eivät vahingossa eksy velhotelttoihin ja hämmenny kovasti.

Toisin kuin Tylypahkassa, leirillä erilainen jästien elektroniikka toimii. Keskellä metsää kansallispuistossa ei ehkä ole maailman paras 4G-yhteys, mutta muuten elektroniikka periaatteessa toimii. Keskellä metsää kuitenkaan ei myöskään luonnollisesti ole pistorasioita, joten elektroniikkalaitteiden lataaminen ei siellä onnistu eikä millekään superpelitietokoneellekaan oikein löydy virtaa.

Leirin virallinen ohjelma
Leirin ohjelmaan kuuluu erilaisten erätaitojen opettelua, muutama päivävaellus sekä ainakin yksi vierailu Bowness-on-Windermeressä. Lisäksi oppilaille jaetaan leirillä ruoanlaitto-, tiskaus- ja siivousvuoroja, joihin jokaisen tulee omalla vuorollaan osallistua. Leirin valvojat opastavat askareiden hoidossa. Lisäksi leirillä järjestetään erilaista iltaohjelmaa, jonka tekemiseen oppilaat voivat myös osallistua.

Tarvikelista
Oppilaita on neuvottu pakkaamaan mukan leirille ainakin seuraavat varusteet:
  • makuualusta
  • makuupussi
  • luonnossa liikkumiseen sopivat vaatteet
  • lämpimiä vaatteita
  • sateenkestävät vaatteet
  • hyvät, vaeltamiseen sopivat kengät
Kaikki varusteet on suositeltavaa pakata rinkkaan tai muuhun vastaavaan, jossa niitä on helppo kuljettaa mukana.
Jesse Caine | Taikaliemet & tähtitieto | Luihuisen tuvanjohtaja
"We don’t own our heavens now, we only own our hell." (Avatar)
Pelaajaesittely ja hahmolista