Jason Lowett

Postaathan hahmoesittelysi tänne sen jälkeen, kun hahmosi on hyväksytty koulun jäseneksi!

Valvojat: Sebastian Madison, Tylypahkamafia

Avatar
Jason Lowett
Taikuri
Viestit: 28
Liittynyt: 3. Marraskuuta 2013, 20:47
Ammatti: Parantaja

Jason Lowett

Viesti Kirjoittaja Jason Lowett »

Nimi: Jason Christian Lowett
Ikä: 35 vuotta, syntynyt 3.4.1986
Kotipaikka: Folkestone
Mitä tekee AM tylypahkassa: Toimii parantajana hoitamassa sekä henkisiä että fyysisiä haavoja
Perhestatus: Elää yhdessä kihlattunsa Imogen Westin (pimeyden voimilta suojautumisen professori) kanssa, parilla on keväällä 2014 syntynyt poika, Allen. Allen on ulkonäöllisesti isänsä kopio, pitkä, hintelä ja vaalea. Luonteen sanotaan olevan enemmän peruja äidiltä.

Ulkonäkö: Jason Lowett on n. 193 senttinen mies, ruumiinrakenteeltaan hoikka ja pitkäraajainen. Jasonin ihonväri on erikoisen vaalea, samoin hiusten väri (miltei valkoinen). Jasonin hiukset ovat suorat ja mieheksi varsin pitkät, lapaluille saakka. Ne ovat usein kiinni matalalla ponnarilla, etenkin jos mies tekee töitä. Jasonia on poikkeavan vaaleuden vuoksi joskus kutsuttu leikillään albiinoksi, mitä hän tosin ei ole. Ihon vaaleudesta johtuen oikealla leukaperällä sijaitseva punainen läiskä, syntymämerkki, erottuu välillä kiusallisen hyvin, sen Jason yleensä peittää paksulla peitevoidekerroksella. Jasonin silmät ovat jäänsiniset ja niiden katse on pureutuva. Yleisilmeeltään Jason on ryhdikäs, varsinkin tehdessään parantajan työtään, jolle on hyvin omistautunut ja haluaa viestiä sen myös asennollaan.

Jason viihtyy enimmäkseen siisteissä vaatteissa, kuten suorissa housuissa, kauluspaidoissa tai villapuserossa ja tietenkin tummansävyisessä viitassa. Jason haluaa näyttää tyylikkäältä ja siistiltä, muttei liiemmin kiinnittää muiden huomiota itseensä pukeutumisellaan. Jasonin rakastamat puutarhahommat ovat kaiketi ainoita asioita, jotka saavat hänet pukeutumaan työhaalareihin ja vähemmän siisteihin vaatteisiin. Puutarhassa mies saattaa kesällä viettää useita tunteja päivässä, sillä sieltä hän saa monet parantaviin rohdoksiin tarvitsemansa ainekset.

Luonne: Luonteeltaan Jason on hyvin hyvin kiinnostunut kaikesta ympärillään tapahtuvasta, eikä häntä voi väittää epäsosiaaliseksi. Pikemminkin Jason on aina työntämässä nenäänsä muiden asioihin - tosin tarkoittaen tällä hyvää. Jason on kyltymättömän tiedonjanon armoilla, mikä tekee hänestä yleistietäjän - niin hyvässä kuin pahassa. Jasonin saattaa olla vaikea myöntää olevansa väärässä. Tiedonjanonsa mukaisesti Jason kuului Korpinkynteen kouluaikoinaan.

Jason ei yleensä suutu helposti, tosin tietyn tyyppiset ihmiset onnistuvat ärsyttämään poikkeusellisen paljon.. Suuttuessaan Jason osaa olla todella uppiniskainen ja ärsyttävä. Jason leppyy yleensä kuitenkin nopeasti. Jason kunnioittaa naisia valtavasti, ja hermostuukin etenkin silloin, kun joku kohtelee naista Jasonin mielestä huonosti (Jasonin arvot ovat olleet naisten ja miesten asemaan liittyen melko konservatiiviset, feministi Imogenin kanssa on jouduttu joustamaan). Jason on lojaali ystävä, mutta joskus saattaa ymmärtämättään kohdella ystäviään hölmösti tai ymmärtää asioita väärin. Jason laittaa muiden ihmisten hyvinvoinnin aina oman hyvinvointinsa edelle, parisuhteessa tämä piirre johtaakin siihen, että Jason pyrkii antamaan Imogenille kuuta taivaalta ja käärimään tämän kuplamuoviin kaiken varalta, unohtaen kuitenkin itsensä suojelemisen.

Jason omistautuu työlleen, sillä hänestä avun tulee olla tavoitettavissa kaikille opiskelijoille sekä henkilökunnalle. Loukkaantumisen jälkeen Jas pitää loukkaantunutta mielummin liian kauan kuin vähän sairaalasiiven hoivissa. Joskus Jasin hoito on hieman arveluttavaa, tämän yrittäessä juottaa mitä ihmeellisimpiä oman puutarhan kasveista tehtyjä litkuja potilailleen ylistäen litkujen "parantavaa vaikutustta".

Historiaa: Jason Lowett tulee kuusihenkisestä perheestä, johon kuuluu puusepän töitä tekevä jästi-isä Nicholas, kotiäiti Emma ja kolme vanhempaa siskoa Liz, Lena ja Juliett. Jasonin isä on ollut viimeiset kymmenen vuotta paljon sairaana, joka vaikuttikin jollain tapaa Jasonin uravalintaan. Alunperin Jas olisi halunnut opettamaan yrttitietoa tai taikajuomia taikakouluun johtuen suuresta kiinnostuksestaan kasveja ja näiden hyödyntämistä kohtaan. Isän sairauden ja isosiskojen härnäämisen (siskojen mielestä opettaminen on naisten homma) seurauksena kasvit ja juomien sekoittaminen jäivätkin nuoren parantajan sivutoimiksi ja ura sairaanhoitajana lähtikin aukeamaan jatko-opintojen myötä.

*****


Peleistä poimittua:

Hiukset

”..lapaluille asti ulottuvat valkoisen vaaleat hiuksensa pois tieltä ponnarille.”

”Jas otti hiuspehkostaan kiinni ja veti sen huolettomalle poninhännälle niskaansa, aivan kuten aina aloittaessaan niin sanotusti tositoimet. ”

Kun keksin Jasonin hahmon, oli mielessäni vähän ulkonäöllisesti yksi toinen hahmo jolla joskus pelailin. Samalla jotenkin myös ajattelin Final fantasyjen Sephirothia, tosin ilman niitä ärsyttäviä töyhtöjä otsahiuksissa. Kun miehen vaaleus oli alusta asti selvää, jäi lähinnä jäljelle päättää hiusten pituus. Tuolloin ajattelin että no jaa, mikäpä siinä, kuullostaa pelatessa hyvältä vetäistä hiukset tositoimien alkaessa kiinni.

Kuten peleissä usein, pitää mies lapaluiden alaosaan ulottuvia hiuksia yleensä kiinni, harvemmin auki koska ne olisivat lähinnä tiellä. Jas on viimeksi leikannut hiuksensa tylypahkan viimeisellä luokalla ja tämän pidemmäksi pehko ei tunnu kasvavan vaikka yrittäisikin sitä kasvataa.

Pari hauskaa pikkufaktaa liittyy Lowettin sisaruksiin. Lowettin vanhemmille on nimittäin aina kiusoiteltu siitä, kuinka "väriaine loppui kesken". Vanhimmalla sisaruksella Lizillä on nimittäin ihan mustat hiukset, seuraavalla eli Lenalla ruskeat, Juliettilla oljenkeltaiset ja Jasonilla ihan valkoiset. Äidillä ja isällä on nykyisin tummanruskea hieman harmaantunut lookki.


Muut ulkonäköasiat

”Jasonin kalvakka iho loisti kuunvalossa ja tämän lähes valkoiset hiuksensa saivat hänet näyttämään lähes aaveelta. Ainoa erhe miehen vaaleassa ihossa näkyi hailakan punaisena tämän oikealla leukaperällä - peitemeikki oli ehinyt päivän aikana hieman kulua syntymämerkin päältä, eikä Jas tietenkään yöksi ollut halunnut laittaa lisää meikkiä. ”


Jason on, kuten jo edeltävässä kappaleessa totesin, hyvin valkoinen. Iho on yleensä miehellä aina valkea, ellei mies ole palanut auringossa tai sanonut/tehnyt jotain hyvin noloa. Silloin parantaja-rukka punottaa yleensä hyvin pahasti.

Syntymämerkki seurailee oikealla puolella leukaluuta, ulottuen leukaluun kulmalta puoleen väliin leukaluuta. Läiskä on nuorena ollut paljon tummempi, mutta iän myötä se on haalistunut huomattavasti. Jason todennäköisesti kuvittelee merkin pahemmaksi kuin mitä se todellisuudessa on, sillä miestä kiusattiin hieman koulussa sen vuoksi, lähinnä ihan aluksi kun oppilaiden piti keksiä edes jostain pilkanaihe. Jas tottuneesti osaa nykyisin peittää merkin täysin huomaamattomaksi mutta joskus, varsinkin iltaisin peitevoide on saattanut kulua siten että merkki on hennosti näkyvä muillekin.

Syntymämerkki ei muodoltaan ole miehestä kovinkaan ihmeellinen. Toiset tosin sanovat sen muistuttavan kyljelleen kellautettua Britanniaa -- mene ja tiedä siitä sitten.

Nuoruudesta

<Jason> Minut meinattiin lajitella Rohkelikkoon Korpinkynnen sijasta mutta tahdoin Korpinkynteen.

Jostain kumman syystä Jason todellakin yritettiin ensin lajitella rohkelikkoon, vaikkei miehen mielestä tupa sovi hänelle yhtään. Lajitteluhatun kanssa käydyn tiukan väännön jälkeen tuvaksi hattu määräsi "hampaitaan kiristellen" korpinkynnen. Tuohon tupaan mies halusi lähinnä siksi, että hänelle tärkeä sisko Liz oli Korpinkynnessä. Miehen lajittelu kesti 10 minuuttia, joka oli sen vuoden ennätysaika.

Tupaperinnettä Lowetteilla ei ole, mutta Lena oli Puuskupuhissa ja Juliett Luihuisessa.

”Kun vanhemmat oppilaat pilkkasivat nuorta poikaa tämän epätavallisesta vaaleudesta ja silmiinpistävästä syntymämerkistä, saattoi Jason unissaan olla koulun suosituin ja ihailluin oppilas. Myöhemmin, kun nuori miehenalku oppi puolustamaan itseään ja meikkaamaan silmiinpistävyytensä piiloon, tuli tästä unelmasta jopa jossain määrin totta.”

Jasonia on, kuten jo todettu, alkuaikoinaan tylypahkassa kiusattu. Mies oli nuorempana hieman ujo ja epävarma ja kun lisänä oli vielä hieman erikoinen ulkonäkö.. No, kaikki tietävät mihin se johtaa. Poikana Jas oli kova uneksimaan ja tästä lyhyestä kiusaamisepisodista selvittiinkin pitkälti sen taidon avulla.

Jasonilla oli pari luottoystävää läpi koko tylypahkan ja varsinkin loppuaikoina mies oli erittäin suosittu. Huumori ja ulospäinsuuntautuneisuus kasvoivat ja kehittyivät itsevarmuuden myötä ja mies nautti muutoksesta itsessään. Ahkerana opiskelijana mies kehitti eräänlaisen bisneksen, jossa hän maksua vastaan teki toisten kotitehtäviä. Silloinen rehtori ei ollut kovinkaan onnellinen kun tämä selvisi..

”Parantaja huomasikin pohtivansa lattialle levinneen pojan muistuttavan kovasti tätä itseään teini-iässä - hieman arka, epävarma ja varautunut. Jasonilla tämä nuoruuden varovaisuus johtui pitkälti kolmen isosiskon leikkimielisestä ainoan pikkuveljen ivaamisesta, jonka nuori miehenalku oli silloin tällöin ottanut vähän liian tosikkomaisesti. Tästä kaikesta seurauksena Jasonista tulikin arka nuori, joskin tämä piirre pitkälti katosi itsevarmuuden kartuttua tylypahka-vuosien aikana. ”


Tuossa todellakin vähän lisää taustoja sille, miksi Jas oli nuorena niin epävarma. Vaikka sisarukset suurimmaksi osaksi ihan leikillään kuittailivat pojalle vähän mistä milloinkin, otti Jason osan asioista vähän liian tosissaan. Se johti kehnoon itsetuntoon.

Harrastuksista

Joskus kun siipi oli ollut pitkään vailla potilaita ja yksinäinen ilta pimeni, kaivoi mies viulunsa esille ja soitti näkymättömälle yleisölle niin kauan, kunnes kykeni mielessään näkemään innostuneen ihmismeren sekä kuulemaan raikuvat aplodit, jonka tunteikas esitys kuulijoista kirvoitti

Jason siis soittaa viulua ja arvostaa soitinta suuresti.