Kesäkuu 2017

Valvojat: Sebastian Madison, Tylypahkamafia

Avatar
Jesse Caine
Ylläpitäjä
Viestit: 3550
Liittynyt: 10. Lokakuuta 2013, 14:58
Ammatti: Professori
Oppiaine: Taikaliemet & tähtitieto
Viesti:

Kesäkuu 2017

Viesti Kirjoittaja Jesse Caine »

Kesäkuu 2017


Tervehdys jäsenille

Asiat ovat kuulkaa nyt sillä tolalla, että elämme jo kesäkuuta ja lukuvuotta on jäljellä enää muutama hassu päivä. Niin se aika vain kuluu, kun on hauskaa! Tylypahka AM:in lukuvuosi päättyy tosiaan virallisesti sunnuntaina 4. kesäkuuta 2017 ja siitä alkaa kesälomamme, jonka aikana ei pidetä oppitunteja. Kokonaan emme kuitenkaan uinahda kesäksikään, sillä pidämme tietysti perinteisen kesäleirimme kesäkuusta elokuuhun! Tarkempaa tietoa siitä löytyy alta.

Kesäloma
Tylypahka AM:in kesäloma alkaa virallisesti maanantaina 5. kesäkuuta 2017 ja päättyy sunnuntaina 27. elokuuta 2017. Tällä välillä ei pidetä normaaleja oppitunteja, mutta foorumi ja chat pysyvät avoinna, joten roolipelata voi tavalliseen tapaan, jos sellainen kiinnostaa. Lisäksi kesäkuukausien aikana järjestetään myös kesäleiri, jolle halukkaat voivat osallistua. Osallistuminen ei kuitenkaan ole pakollista eli jos haluat lomailla kokonaan ilman AM:ia, sekin on täysin mahdollista. Lisätietoa kesäleiristä löytyy alempaa tästä tiedotteesta. Lisäksi ylläpito pitää myös hyvin ansaittua lomaa AM:ista viikon tai kahden verran kesäloman aikana. Tänä aikana siis ei ilmesty päivityksiä eikä hakemuksiin tai muihin sähköposteihin vastata. Loman ajankohdasta ilmoitetaan myöhemmin. Lukuvuosi 2017-2018 ja sitä myötä jälleen opetus alkavat maanantaina 28. elokuuta 2017.

Kesäleiri 2017
Pidämme perinteiseen tapaan myös tänä kesänä Tylypahka AM:in kesäleirin. Se on in-game koulun tapa ansaita kipeästi tarvitsemaansa rahaa myös kesällä, ja off-game taas tapa tarjota pelaajillemme kesän ratoksi jotakin kesäistä pelattavaa muiden AM-hahmojen seurassa. Kesäleirille osallistuminen on täysin vapaaehtoista, joten halutessasi voit myös pitää vaikka koko kesän mittaisen tauon AM:ista (kunhan muistat syksyllä palata ilmoittautumaan uudelle lukuvuodelle!). Viime vuonna Tylypahka AM retkeili Taikaministeriön omistamassa Haiskusaaren leirikeskuksessa, mutta tänä vuonna puitteet ovat hieman koreammat, kun vuorossa on pitkään odotettu ulkomaanmatka. Lisätietoa leiristä sekä ilmoittautuminen löytyvä kesäleirin alueelta. Mukaan leirille voi ilmoittautuau miltei koko kesän ajan.

Palkintoäänestykset
Lukuvuoden lopun palkintojen äänestys päättyi valitettavasti jo eilen, mutta mikäli tahtoo ehdottaa vielä joitakin erikoispalkintoja, olemme pidentäneet niiden ilmoitustaikaa lauantaihin 10. kesäkuuta 2017. Erikoispalkintoja voi ehdottaa tämän lomakkeen avulla, tai lähettämällä sähköpostia tuttuun osoitteeseen amtylypahka@gmail.com. Lisätietoa erikoispalkinnoista löytyy palkintoäänestyspostauksen lopusta. Lisäksi äänestettävänä ovat sunnuntaihin 11. kesäkuuta 2017 saakka myös hieman leikkimielisemmät vuosikirjapalkinnot. Muistakaa äänestää myös niitä!

Lukuvuodelle 2017-2018 ilmoittautuminen
Perinteiseen tapaan jatkaakseen pelaamista AM:issa syksyllä, tulee kaikkien jäsenten ilmoittautua uudelle lukuvuodelle. Määräaikaan mennessä ilmoittautumattomat jäsenet/hahmot poistetaan jäsenlistalta ilman erillistä ilmoitusta. Pyrimme tällä karsimaan kerran vuodessa jäsenlistalta sellaiset hahmot, joilla ei pelata, ja joiden pelaajat ovat ehkä jo unohtaneet koko AM:in. Opettajien ilmoittautuminen on näillä näkymin kesäkuun loppupuolella (jonka lisäksi heidän tulee ilmoittaa tulevat kurssinsa elokuun aikana). Oppilaiden ja muun henkilökunnan jäsenten ilmoittautuminen puolestaan on elokuussa. Ilmoittautumisaikaa on yleensä noin kuukauden verran, ja siitä julkaistaan tarkemmat ohjeet foorumilla ilmoittautumisen alkaessa. Ilmoittautuminen tapahtuu foorumilla tai sähköpostitse, ja päivämäärät tarkentuvat lähiviikkoina siten, että ne ilmoitettaneen päättäjäisjuhlan jälkeen.

Kesäkuun chatpeli-ilta
Kesäkuun chatpeli-illassa ollaan rantatunnelmissa - ei kuitenkaan oikealla rannalla vaan valvojaoppilaiden kylpyhuoneessa! Muutamat rohkelikot ovat nimittäin järjestäneet sinne lukuvuoden päättymisen kunniaksi rantabileet. Lisätietoa peli-illasta löydät tästä tiedotteesta, ja peli-ilta pidetään siis chatissa tiistaina 20. kesäkuuta 2017 klo 19 alkaen. Tervetuloa mukaan pelaamaan!

Päättäjäisjuhlat [chat]
Perinteiset päättäjäisjuhlat valmistujaisineen roolipelataan chatissa puheiden ja palkintojen merkeissä sunnuntaina 11. kesäkuuta 2017 klo 18 alkaen. Juhliin on aikaa enää melko vähän, ja pyrimme lyömään juhlan aikataulun ohjelmanumeroineen lukkoon mahdollisimman pian, mutta jos olet kiinnostunut järjestämään juhlaan jotakin ohjelmaa hahmollasi (esim. puheen), ilmoita siitä mahdollisimman pian yksityisviestillä Jesse Cainelle. Lisätietoa löytyy tästä topiikista.

Loput tupa- ja roolipelipisteet
Kaikki pisteyttämättömät chat- ja foorumiroolipelit pisteytetään siten, että toukokuun puolella pelatut foorumiroolipelivuorot ja ilmoitetut chatpelit otetaan huomioon tupapokaalia ja muita lukuvuoden tupa- ja roolipelipistepalkintoja jaettaessa. Keskeneräiset foorumiroolipelit pisteytetään automaattisesti eikä niitä tarvitse ilmoittaa mihinkään. Pelejä voi myös edelleen jatkaa normaaliin tapaan.

Opettajien pitäisi olla palkinnut kaikki puuttuvat tupapisteet kesäkuun alkuun mennessä, mutta jos sinulta selkeästi mielestäsi puuttuu jotakin, ilmoitathan siitä mahdollisimman pian! Professori McGregor on kuitenkin saanut poikkeusluvan toimittaa taikuuden historian kotisivukurssinsa pisteet hieman myöhässä, eli ne ilmestyvät tämän viikon loppuun mennessä ja otetaan vielä huomioon lukuvuoden lopun palkintoja jaettaessa. Ei siis huolta niiden suhteen! Pisteet roolipelihaasteeseen, vuosikirjan tekemiseen tai koululehden tekemiseen osallistumisesta ilmestyvät myös lähipäivinä, ja ne otetaan huomioon palkintoja jaettaessa.

Kesäkuukausien aikana ei kerätä lainkaan tupapisteitä, mutta roolipelipisteitä kertyy edelleen normaaliin tapaan roolipelaamisesta, ja kesäloman lopussa jaetaankin joitakin erityisiä roolipelipalkintoja ahkerille pelaajille.

Todistukset ja palkinnot
Tupamestaruus ja joitakin muita palkintoja julkistetaan päättäjäisjuhlassa chatissa sunnuntaina 11. kesäkuuta 2017 klo 18 alkaen. Mikäli ei paikalle pääse, niin ei kuitenkaan mitään hätää! Kaikki palkinnot julkistetaan juhlan jälkeen myös foorumilla, ja puheet myöhemmin luultavasti viime vuoden tapaan vuosikirjassa. Lukuvuoden lopun infoviestit todistuksineen (eli kurssiarvosanoineen) lähetetään kaikille jäsenille viimeistään päättäjäisjuhlan jälkeisellä viikolla. Meillä on valmisteltavana ja käsin lähetettävänä yli 100 todistusta, joten ei kannata huolestua, jos joku toinen saa todistuksensa jopa useita tunteja ennen sinua. Ilmoitamme varmasti foorumilla ja etusivulla, kun kaikkien todistusten pitäisi olla perillä. :)

Valmistuminen ja seuraavalle luokalle siirtyminen
Viime kuun puolella julkaisimme oppilaille suunnatun pienen oppaan hahmojen seuraavalle luokalle siirtymisestä, luokalleen jäämisestä sekä seitsemäsluokkalaisten valmistumisesta (sekä siitä, mitä sen jälkeen voi tehdä). Kyseinen opas on edelleen erittäin ajankohtainen, ja suosittelemmekin lämpimästi sen lukemista, jos et ole vielä sitä tehnyt! Luokaltaan pääsevät käytännössä kaikki hahmot, jotka ovat läpäisseet jonkin kurssin tai osallistuneet roolipelaamiseen. Erityisesti niiden, joiden päähahmo valmistuu nyt, tulee ilmoittaa jatkamisestaan (tekevätkö uuden hahmon, vaihtavatko päähahmoa tai jatkavatko vanhalla hahmollaan pelaamista jatko-opiskeluluokilla). Jos haluat itse hahmosi jäävän luokalleen esim. roolipelillisistä syistä, on sekin mahdollista ihan vain ilmoituksella. Lue lisää aiemmin linkatusta oppaasta kohdasta 2. LUOKKA-ASTEELTA TOISELLE SIIRTYMINEN / LUOKALLE JÄÄMINEN.

Piknikmiitti Helsingissä su 18. kesäkuuta 2017
Miittailemme myös tänä vuonna piknikin muodossa Helsingissä sunnuntaina 18. kesäkuuta 2017. Mikäli sää vain sallii, käymme ostamassa kaupasta vähän evästä ja menemme johonkin puistoon tai Suomenlinnaan piknikille. Jos säät taas eivät oikein suosi pikniköimistä, menemme syömään johonkin sisätiloihin ja ehkäpä esim. keilaamaan tai pelaamaan minigolfia tai jotakin muuta vastaavaa sisäaktiviteettia. Mukaan voi vielä hyvin ilmoittautua ja lisätietoa sekä ilmoittautumiset piknikmiitin topiikkiin.

Touko-kesäkuun roolipelihaaste
Toukokuun alussa julkaistu roolipelihaaste jatkuu edelleen! Aiheena on toukokuussa juhlitun äitienpäivän kunniaksi äiti. Tekstisi voi liittyä hahmosi oikeaan äitiin, mutta myös esimerkiksi jonkinlaiseen muuhun äitihahmoon - tai mikäli hahmosi on jo aikuinen ja itsekin äiti, niin miksi ei myös hahmon omaan äitiyteen! Tarkemmat ohjeet haasteeseen löytyvät roolipelihaastetopiikista. Osallistumisaikaa roolipelihaasteessa on perjantaihin 30. kesäkuuta 2017. Toukokuun puolella tehdyistä palautuksista saa pisteet niin, että ne otetaan huomioon lukuvuoden lopun palkintoja jaettaessa, ja tämän kuun puolelal tehdyt palautukset puolestaan huomioidaan sitten kesäleirin palkintoja jaettaessa.

Kesäkuun erikoiskirjahaaste
Kesäkuun erikoiskirjahaasteessa aiheena on tällä kertaa tieteiskirjallisuus eli science fiction eli tuttavallisemmin scifi. Tältä saralta kirjallisuutta löytyy varsin paljon, ja haasteeseen käyvät niin lennokkaat avaruusseikkailut kuin myös maan pinnalla tapahtuvat tarinat. Tyypillistä scifille on yleensä se, että siinä on (tulevaisuuden) teknologia suuressa osassa. Lue lisää haasteesta erikoiskirjahaasteen topiikista! Siellä voit myös antaa tai vastaanottaa kuukauden teemaan sopivia lukuvinkkejä, sekä tietysti myös ilmoittaa, kun olet lukenut valitsemasi scifi-kirjan. Haasteen suorittamiseen on aikaa vuoden loppuun saakka, ja mikäli olet jo sattunut tänä vuonna aikaisemmin lukemaan jonkin erikoihaasteeseen sopivan kirjan, voit lukea sen hyväksi tähän haasteeseen vaikka samantien. Kirjahaasteeseen itsessään voi hyvin myös vielä liittyä mukaan! Tarkoituksena ei niinkään ole kisata toisia vastaan vaan haastaa itsensä! Info kirjahaasteesta löytyy täältä ja tarkemmat osallistumisohjeet puolestaan täältä. Tervetuloa mukaan!

Vuosikirja 2016-2017
Lukuvuoden 2016-2017 vuosikirjan kokoaminen on vihdoin aloitettu! Vuosikirjaan tarvittavaan sisältöön voi tutustua täällä. Erityisesti toivomme mahdollisimman monen kirjoittavan hahmostaan/hahmoistaan lyhyen hahmoesittelyn vuosikirjaa varten. Tupapisteitä vuosikirjan kokoamiseen osallistumisesta ei valitettavasti enää palkita, koska se juna meni jo viime kuussa, mutta esittelyjen ja muun vuosikirjasisällön tekemisestä annetaan kesäleirille roolipelipisteitä. Deadline vuosikirjaan tulevalle materiaalille on sunnuntaina 16. heinäkuuta 2017, ja vuosikirja pyritään julkaisemaan heinä-elokuun vaihteessa.


Uudet oppilaat

Katharine Rover (Puuskupuh, 2. luokka)
Coral Ocean (Korpinkynsi, 1. luokka *syksyllä)
Emma Lund (Puuskupuh, 2. luokka *syksyllä)
Emily Waren (Puuskupuh, 1. luokka *syksyllä)
Misty Attenborough (Korpinkynsi, 1. luokka *syksyllä)


Uudet henkilökunnan jäsenet

Ei vielä uusia henkilökunnan jäseniä


Tapahtumat

01.06.2017 - Alexander Barnettin syntymäpäivä (13 vuotta)
04.06.2017 - Lukuvuosi 2016-2017 päättyy ja helluntai
05.06.2017 - Kesäloma alkaa ja Sue Ellenin syntymäpäivä (14 vuotta)
07.06.2017 - Safira Eldan syntymäpäivä (16 vuotta)
09.062017 - Täysikuu
11.06.2017 - Päättäjäisjuhla chatissa klo 18 alkaen ja Celeste Wildheartin (12 vuotta) ja Lana Mooren (12 vuotta) syntymäpäivä ja vuosikirjaäänestys päättyy
12.06.2017 - Kesäleiri alkaa
15.06.2017 - Sebastian Madisonin syntymäpäivä (19 vuotta)
16.06.2017 - Amanda Bringhamin syntymäpäivä (17 vuotta)
18.06.2017 - Piknikmiitti Helsingissä
20.06.2017 - Kesäkuun chatpeli-ilta klo 19 alkaen chatissa
23.06.2017 - Juhannusaatto
24.06.2017 - Juhannuspäivä


Kesäkuussa tapahtunutta

Ei vielä tapahtumia

Tapahtumia poimitaan foorumin roolipeleistä, kuukausittaisista peli-illoista sekä ilmoitetuista chatpeleistä. Lisäksi tapahtumia voi ilmoittaa yksityisviestillä allekirjoittaneelle!
Jesse Caine | Taikaliemet & tähtitieto | Luihuisen tuvanjohtaja
"We don’t own our heavens now, we only own our hell." (Avatar)
Pelaajaesittely ja hahmolista