Toukokuu 2017

Valvojat: Sebastian Madison, Tylypahkamafia

Avatar
Jesse Caine
Ylläpitäjä
Viestit: 3550
Liittynyt: 10. Lokakuuta 2013, 14:58
Ammatti: Professori
Oppiaine: Taikaliemet & tähtitieto
Viesti:

Toukokuu 2017

Viesti Kirjoittaja Jesse Caine »

Toukokuu 2017


Tervehdys jäsenille

Uskomatonta, mutta totta: näin lähtee käyntiin lukuvuoden 2016-2017 viimeinen täysi kuukausi! Aika on kulunut kuin siivillä, ja toukokuu sujuu toivottavasti hieman lämpimämmissä (ja vähemmän lumisissa) merkeissä kuin huhtikuu! Tylypahka AM:in sijaintikorkeuksilla toki kevät lienee lämmin, joten oppilaat voivat varmaan viettää aikaansa myös kevätauringossa paistatellen loppukokeisiinluvun lomassa!

Koska lukuvuoden loppu häämöttää edessäpäin jo uhkaavasti, on tämän kuukauden tiedotteessa paljon asiaa. Pahoittelemme pituutta, mutta suosittelemme kuitenkin lukemaan tiedotteen huolella läpi, jotta kenellekään ei tule lukuvuoden lopussa mitään ikäviä yllätyksiä!

Toukokuun chatpeli-ilta
Toukokuun chatpeli-illassa oppilaat viedään luokkaretkelle koulun läheiseen maastoon telttailemaan. Pelissä olisi tarkoitus pelata mm. telttojen pystyttämistä ja sen jälkeistä nuotiolla istuskelua kummitustarinoineen ja muine nuotioaktiviteetteineen. Pelille ei ole vielä päätetty pelipäivämäärää vaan siitä voi äänestää täällä. Äänestäthän viimeistään sunnuntaina 7. toukokuuta 2017, sillä päivämäärä päätetään seuraavana päivänä!

Loppukevään opetus
Numerologian alkeiskurssin viimeinen oppitunti pidetään tiistaina 2. toukokuuta 2017 klo 19 ja kyseessä on samalla koko lukuvuoden viimeinen chatoppitunti. Taikuuden historian kurssin kaikki viisi oppituntia ovat kuitenkin vielä auki, ja ne voi kaikki edelleen suorittaa. Taikuuden historiasta sekä numerologiasta on kuluvan viikon aikana luvassa vielä loppukokeetkin. Lisäksi tehtävänä on parhaillaan myös filosofian kurssin loppukoe. Kurssien läpäisyvaatimuksista löytyy tarkempaa tietoa kurssien omilta sivuilta tai foorumitopiikista (Taikuuden kuvaaminen jästien kuvataiteessa halki historian, Numerologian perusteet 101, KTÄ - Jaloa tiedon filosofiaa 1), joilta löytyvät myös opettajien yhteystiedot, mikäli kurssista on jotakin kysyttävää.

Touko-kesäkuun roolipelihaaste
Edellinen roolipelihaaste päättyi eilen, ja se tullaan pisteyttämään lähipäivinä. Uutta haastetta pukkaa jo kuitenkin, ja touko-kesäkuussa aiheena on äitienpäivän kunniaksi äiti. Tekstisi voi liittyä hahmosi oikeaan äitiin, mutta myös esimerkiksi jonkinlaiseen muuhun äitihahmoon - tai mikäli hahmosi on jo aikuinen ja itsekin äiti, niin miksi ei myös hahmon omaan äitiyteen! Tarkemmat ohjeet haasteeseen löytyvät roolipelihaastetopiikista. Osallistumisaikaa roolipelihaasteessa on perjantaihin 30. kesäkuuta 2017. Osallistumisesta palkitetaan tupapisteitä, mutta muistakaa, että vain toukokuun puolella palautettujen osallistumisten pisteet ehtivät mm. tupapokaaliin!

Päättäjäisjuhlat [chat]
Lukuvuoden päättäjäisjuhlat valmistujaisineen on perinteisesti roolipelattua chatissa puheiden ja palkintojenjaon merkeissä. Näin tehdään myös tänä vuonna, ja siksipä nyt voi äänestää päättäjäisjuhlan päivämäärästä täällä. Päättäjäisjuhliin haetaan myös ohjelmaa puheiden ja muiden esiintymisten muodossa, joten mikäli hahmosi olisi kiinnostunut järjestämään jotakin juhlassa, otathan yksityisviestillä yhteyttä Jesse Caineen. Lisätietoa haussa olevista ohjellmanumeroista löytyy samasta linkistä kuin päivämäärä-äänestyskin.

Lukuvuoden 2016-2017 palkinnot
Lukuvuoden lopussa on tavattu AM:issa jakaa melko paljon palkintoja, ja osa näistä palkinnosita on ollut pelaajien/hahmojen äänestettävissä. Näin on myös tänä vuonna, ja ohjeet äänestämiseen ilmestyvät lähiaikoina. Pysykää kuulolla!

Kurssiarvostelujen ja tupapisteiden deadline
Opettajille ehdoton deadline kurssiarvostelujen palautukselle sekä kaikkien puuttuvien tupapisteiden ja muiden keskeneräisten kurssiasioiden hoitamiselle on maanantaina 29. toukokuuta 2017. Tämän myöhemmäksi emme voi myöntää lisäaikaa, sillä pisteiden pitää ehtiä laskettavaksi tupapokaaliin ja kurssiarvosanojen puolestaan todistuksiin. Lähetämme lähiaikoina kaikille opettajille vielä infosähköpostit lukuvuoden lopun aikatauluista. Kurssisi päättymisajankohdadsta riippuen kurssiarvostelun deadline saattaa olla jo aikaisemmin kuin 29. toukokuuta 2017. Opettajat voivat halutessaan myös myöntää kursseiltaan erilaisia palkintoja esimerkiksi erityisen hyvin suorituneille oppilaille. Näiden antamisesta infotaan myös sähköpostissa.

Roolipelipisteiden deadline
Kaikki toukokuun loppuun mennessä ilmoitetut chatpelit ja postatut foorumiroolipeliviestit pisteytetään siten, että pisteet ehtivät lukuvuoden tupapokaalisaldoon. Myös kaikki keskeneräisissä foorumiroolipeleissä olevat peliviestit huomioidaan, eli keskeneräisiä pelejä ei tarvitse ilmoittaa pisteytystä varten foorumipelitopiikkiin, vaan ne pisteytetään automaattisesti. Valmiiksi pelatut pelit kyseiseen topiikkiin suositellaan kuitenkin ilmoitettavaksi normaalisti. Chatpelit voidaan pisteyttää vain, jos niistä on tehty ilmoitus chatpelitopiikkiin. Ilmoitus on pisteitä varten tehtävä kahden viikon sisällä pelin pelaamisesta. Kesäkuussa ja myöhemmin ilmoitetuista chatpeleistä sekä pelatuista foorumiroolipeliviesteistä pisteet menevät kesän pistesaldoon eivätkä siten vaikuta enää lukuvuoden 2016-2017 tupamestaruuteen.

Valmistuminen ja seuraavalle luokalle siirtyminen
Seuraavalle luokalle (tai 7.-luokkalaisten tapauksessa valmistua) voivat ne oppilaat, jotka ovat lukuvuoden kuluessa suorittaneet vähintään yhden kurssin hyväksytyllä arvosanalla. Mikäli oppilas ei ole suorittanut ainuttakaan kurssia hyväksytyllä arvosanalla, voi hän päästä seuraavalle luokalle myös roolipeliaktiivisuuden perusteella. Roolipeliaktiivisuudeksi katsotaan vähintään yhden roolipelipisteen ansaitseminen. (Roolipelipisteitä saa kuukausittaisista chatpeli-illoista, ilmoitetuista chatpeleistä, foorumilla roolipelaamisesta sekä roolipelihaasteisiin osallistumisesta.) Mikäli myöskään tämä ehto ei täyty, jää oppilas luokalleen ellei pelaaja erikseen pyydä hahmon siirtämistä seuraavalle luokalle. Lähempänä toukokuun loppua julkaistaan vielä tarkemmat ohjeet valmistumisesta, seuraavalle luokalle siirtymisestä ja luokalleen jäämisestä sekä siitä, mite pelaaja voi itse näihin vaikuttaa.

Vuosikirja 2016-2017
Olemme jälleen kerran hieman jäljessä lukuvuoden vuosikirjan kokoamisen aloittamisessa, mutta pyrimme pistämään asian aluilleen mahdollisimman pian! Vuosikirjan kokoamiseen osallistumisesta voi vielä ansaita viime hetken tupapisteitä tuvalleen! Tämän lisäksi vuosikirjan kokoamiseen osallistumalla voit vaikuttaa siihen, mitä kuluneesta lukuvuodesta historiankirjoituksellisesti tuleville sukupolville jää! Edellisen lukuvuoden vuosikirjaa voi selata täältä.

Kesäloma 2017
Kesäloma alkaa Tylypahka AM:issa virallisesti maanantaina 5. kesäkuuta 2017 ja päätty sunnuntaina 27. elokuuta 2017. Tänä aikana emme järjestää normaaleja oppitunteja, mutta sen sijaan järjestämme perinteiseen tapaan jonkinlaista kevyempää kesäohjelmaa. Ehdotuksia otetaan mielellään vastaan, ja niitä voi lähettää esimerkiksi yksityisviestillä Jesse Cainelle tai kertoa vaikkapa chatissa silloin, kun paikalla on joku ylläpitäjistä.

Toukokuun erikoiskirjahaaste
Toukokuun erikoiskirjahaasteessa luetaan elämäkertoja! Monilta kuuluisilta (ja vähemmänkin kuuluisilta) henkilöiltä löytyy elämäkertoja, joten valinnanvaraa riittää. Erikoishaasteen topiikista voit lukea tarkemmat ohjeet haasteesta, antaa tai vastaanottaa teemaan sopivia kirjavinkkejä sekä tietysti ilmoittaa, kun olet saanut luettua jonkin elämäkerran ja tahtoisit saada nimesi haasteen suorittaneiden listaan. Haasteen suorittamiseen on aikaa vuoden loppuun saakka, ja mikäli olet jo sattunut tänä vuonna aikaisemmin lukemaan jonkin erikoihaasteeseen sopivan kirjan, voit lukea sen hyväksi tähän haasteeseen vaikka samantien. Kirjahaasteeseen itsessään voi hyvin myös vielä liittyä mukaan! Tarkoituksena ei niinkään ole kisata toisia vastaan vaan haastaa itsensä! Info kirjahaasteesta löytyy täältä ja tarkemmat osallistumisohjeet puolestaan täältä. Tervetuloa mukaan!


Uudet oppilaat

Alice Lane (Rohkelikko, 1. luokka)
Annie Heartworld (Korpinkynsi, 2. luokka)
Zelda Wild (Luihuinen, 4. luokka)


Uudet henkilökunnan jäsenet

Ei vielä uusia henkilökunnan jäseniä


Tapahtumat

01.05.2017 - Vappua ja kolmannen roolipelihaasteen julkaisu
03.05.2017 - Numerologian loppukokeen julkaisu
04.05.2017 - Taikuuden historian loppukokeen julkaisu
05.05.2017 - Harriet ja Hazel Winthropin (15 vuotta) syntymäpäivä
08.05.2017 - Abigail Cheshiren (31 vuotta) ja Sylviana Mooren (17 vuotta) syntymäpäivä
10.05.2017 - Noelle Fortesquens yntymäpäivä (14 vuotta)
11.05.2017 - Täysikuu ja Isla Dunnin (13 vuotta) syntymäpäivä
13.05.2017 - Rohkelikko vs. Korpinkynsi -huispausottelu
14.05.2017 - Äitienpäivä
25.05.2017 - Helatorstai ja uusikuu
29.05.2017 - Kurssiarvostelujen ja tupapisteiden deadline [opettajat]
31.05.2017 - Roolipelipisteiden deadline


Toukokuussa tapahtunutta

Ei vielä tapahtumia

Tapahtumia poimitaan foorumin roolipeleistä, kuukausittaisista peli-illoista sekä ilmoitetuista chatpeleistä. Lisäksi tapahtumia voi ilmoittaa yksityisviestillä allekirjoittaneelle!
Jesse Caine | Taikaliemet & tähtitieto | Luihuisen tuvanjohtaja
"We don’t own our heavens now, we only own our hell." (Avatar)
Pelaajaesittely ja hahmolista