Tammikuu 2017

Valvojat: Sebastian Madison, Tylypahkamafia

Avatar
Jesse Caine
Ylläpitäjä
Viestit: 3550
Liittynyt: 10. Lokakuuta 2013, 14:58
Ammatti: Professori
Oppiaine: Taikaliemet & tähtitieto
Viesti:

Tammikuu 2017

Viesti Kirjoittaja Jesse Caine »

Tammikuu 2017


Tervehdys jäsenille

Ja näin se vuosi on jälleen vaihtunut toiseen ja AM on edelleen kasassa (tästä tosin ei käy kiittäminen eräiden nimeltämainitsemattomien Rohkelikkojen rakettiyllätystä koulun aulassa uudenvuodenyönä). Loistavaa uutta vuotta kaikille ja olkoon onni myötä! Takana on AM:issa melko hyvä vuosi ja edessä varmasti vielä loistavampi! Joululoma jatkuu Tylypahka AM:issa vielä reilut pari viikkoa ja kevätlukukausi alkaa maanantaina 16. tammikuuta 2017. Tällöin jatkuvat taas myös oppitunnit, joista lisää tietoa löytyy alta.

Lyhyt katsaus menneeseen vuoteen ja tulevaisuuteen
Vuosi 2016 kulki AM:issa varsin sujuvasti, kuin hyvin rasvattu koneisto - huolimatta siitä, että ylläpito oli vähän osa-aikaisella virkavapaalla syyslukukauden IRL-kiireiden vuoksi. Vuosi ei ehkä (tästä johtuen tai muista syistä) ollut niin aktiivinen kuin edellinen, mutta ainakin näin ylläpidon näkökulmasta aivan riittävän aktiivinen! Miittejä järjestettiin kuluneena vuonna itse asiassa enemmän kuin minään aikaisempana vuonna ja päivitysarkistoa katsoessa voitaneen todeta, että ei ylläpito aivan täysin ole poissaolollaan loistanut sentään. Kuukausittaiset roolipeli-illat pyörivät tavalliseen tapaansa jo toista vuotta ja keräsivät usein melko paljonkin pelaajia. Kirjahaasteesta löytyi tänä vuonna lisähaastetta erilaisten erikoishaasteiden muodossa, ja niihinkin saatiin osallistujia mukaan ihan kiitettävästi, mutta ensi vuonna voitaisiin tässäkin petrata! Koulun pääsivujen päivittämiseen liittynyt projekti on ollut melko pitkään tauolla johtuen siitä, että kriittisemmät juokseat asiat ovat vieneet enemmän ylläpidon (etenkin syksyllä) rajallista aikaa. Nyt alkaneena vuonna tarkoitus olisi kuitenkin palata sen projektin pariin mahdollisesit vähän useamman käsiparin voimin. Koska allekirjoittanut on vasta hiljattain herännyt horroksestaan ja kaikki aika on mennyt rästihommien hoitamiseen, emme pysty valitettasti vielä esittelemään kauheasti mitään uutta ja tulevaa, mutta jotain sellaista on varmasti vielä tulossa tämän vuoden aikana, sillä ideoita kyllä riittää. Mikäli sinulla on jokin ehdotus Tylypahka AM:in toimintaan alkaneelle vuodelle, näitä ideoita voi esittää tässä topiikissa tai lähettää yksityisviestiä Jesse Cainelle tai vaikka nykäistä hihasta chatin puolella.

Tammikuun roolipeli-ilta
Kuukausittaiset chatroolipeli-illat jatkuvat tänäkin vuonna ja tammikuun peli-illan ajankohdasta ja aiheesta äänestettiin aiemmin. Nyt päätökset on tehty ja peli-ilta pidetään 21. tammikuuta 2017 klo 18 alkaen. Pelin aiheena on rehtori Lawanda Chinon (epäviralliset) syntymäpäiväjuhlat yhteisessä oleskeluhuoneessa, ja lisätietoa peli-illasta voi löytää täältä.

Oppitunnit ja kurssit kevätlukukaudella
Oppitunnit jatkuvat heti joululoman päätyttyä maanantaina 16. tammikuuta 2016 jästitiedon kurssilla chatissa klo 20:10. Muut aikaisemmat kurssit päättyivätkin jo ennen joululomaa. Kevään uusista alkavista kursseista ei valitettavasti ole vielä mitään täysin varmaa tietoa, mutta tiedotamme niistä koulun etusivulla sekä täällä foorumilla heti, kun ne varmistuvat!

Kirjahaaste 2017
Viime vuoden kirjahaasteen tulosten jäädessä tilastoitaviksi pyörähtää heti käyntiin uusi kirjahaaste vuosimallia 2017! Suuntaa siis uuden kirjahaasteen alueelle ja osallistu! Kyseessä ei ole kilpailu muita vastaan vaan haaste itsellesi, joten kaikki voivat osallistua lukutottumuksista riippumatta! Mikäli olet osallistunut aikaisempina vuosina, säännöt ovat täsmälleen samat kuin ennenkin, mutta mikäli tämä on ensimmäinen vuotesi haasteen parissa, löytyvät lyhyet ohjeet kirjahaasteen infosta. Tänä vuonna saavat jatko viime vuodelta tutut erikoishaasteet ja tämän vuoden teemana ovat erilaiset kirjallisuuden genret.

Tammikuun erikoiskirjahaaste
Vuodenvaihde ja tammikuu ovat tunnetusti aikaa muuttaa elämänsä suuntaa, tehdä yleviä päätöksiä ja ennen kaikkea niitä surullisenkuuluisia uudenvuodenlupauksia. Tammikuussa aiheeseen sopivasti erikoishaasteena onkin lukea joku itseapuopas. Auta itseäsi auttamaan itseäsi! Tämä toisinaan hieman parjattukin kirjallisuudenlaji on toisille ehkä huomattavasti tutumpi kuin toisille, mutta tartutko haasteeseen ja kokeilet...? Kun olet lukenut kategoriaan sopivan kirjan, käy ilmoittamassa se erikoishaasteen topiikissa, niin osallistumisesi kirjataan ylös. Sitä ennen voi samaisessa topiikissa myös kertoa, minkä kirjan aikoo lukea ja ehdottaa vaikka halutessaan muille aiheeseen sopivia kirjoja. Hauskaa tammikuuta itsenne auttamisen parissa!

Vuosikirja 2015-2016 julkaistu
Menneen lukuvuoden vuosikirja saatiin vihdoin julkaistua pari päivää ennen edellisen vuoden päättymistä ja sen voi käydä lukemassa täältä. Kuluvan vuoden vuosikirjan kokoaminen pyritään myös aloittamaan mahdollisimman pian, ja siitä tulee lisätietoa heti, kunhan saamme päätettyä, miten sen tänä vuonna kokoamme.

Talvimökkiiitti 2017
Miittailimme myös edellisen vuoden alussa lumisissa maisemissa hieman keskemmällä Suomessa, ja niin aiomme aloittaa miittivuotemme myös tänä vuonna! Osa AM:läisistä suuntaa siis heti uudenvuodenpäivänä kohti Pohjoista mökkeilemään, paistamaan makkaraa ja vaahtokarkkeja, pelaamaan lautapelejä ja ehkäpä harrastamaan jotain talviurheiluakin, mikäli säät sen vain sallivat. Viime vuonna saimme melko kovat pakkaset, mutta se ei haitannut menoa! Miittiä on suunniteltu täällä.

Ystävänpäivämiitti 2017
Helmikuulle suunnitellaan ystävänpäiväteemaista miittiä Tampereelle. Mikäli osallistuminen kiinnostaa, voit käydä äänestämässä päivämäärästä sekä miitin ohjelmasta tai muuten vain kommentoida aihetta täällä. Tulkaa sankoin joukoin juhlistamaan kevättalven vaaleanpunaisinta juhlaa!

Tylypahka AM toivottaa kaikille hyvää uutta vuotta! Innolla kohti uusi haasteita!


Uudet oppilaat

Ethelinda Avellana (Luihuinen, 6. luokka)
Timothy Moonstone (Korpinkynsi, 1. luokka)
Clary Petrova (Luihuinen, 1. luokka)
Hazel Winthrop (Rohkelikko, 4. luokka)
Harriet Winthrop (Rohkelikko, 4. luokka)
Alexandra Green (Luihuinen, 2. luokka)
Zarah Beowolf (Puuskupuh, 1. luokka)
Selena Pearl (Korpinkynsi, 2. luokka)
Lilith Cauldwell (Rohkelikko, 5. luokka)
Alison Lordwood (Rohkelikko, 1. luokka)
Lauren Moonstone (Korpinkynsi, 2. luokka)
Laura Moonstone (Korpinkynsi, 2. luokka)
Thomas Moonstone (Korpinkynsi, 1. luokka)
Katherine Moonstone (Korpinkynsi, 1. luokka)
Juliana Beowolf (Luihuinen, 3. luokka)
Mariana Beowolf (Luihuinen, 3. luokka)


Uudet henkilökunnan jäsenet

Jocelyn O'Brian (parantamisen ja kotitalouden opettaja)
Ronnie Monet (filosofian opettaja)


Tapahtumat

01.01.2017 - Uudenvuodenpäivä ja Kirjahaaste 2017 alkaa ja Talvimökkimiitti 2017 ja Euan Alwordin syntymäpäivä (18 vuotta)
02.01.2017 - Talvimökkimiitti 2017
03.01.2017 - Talvimökkimiitti 2017
04.01.2017 - Talvimökkimiitti 2017
05.01.2017 - Talvimökkimiitti 2017
06.01.2017 - Loppiainen
11.01.2017 - Ciarán O'Dwyerin syntymäpäivä (22 vuotta)
12.01.2017 - Täysikuu
13.01.2017 - Lawanda Chinon syntymäpäivä (32 vuotta)
15.01.2017 - Jenny Toddin syntymäpäivä (14 vuotta) ja joululoma päättyy
16.01.2017 - Kevätlukukausi alkaa ja ensimmäinen jästitiedon kurssi chatissa klo 20:10.
21.01.2017 - Tammikuun peli-ilta chatissa klo 18 alkaen
23.01.2017 - Sabrina Jonesin syntymäpäivä (16 vuotta)
28.01.2017 - Uusikuu
31.01.2017 - Bartholomew Brockin syntymäpäivä (19 vuotta)

Tammikuussa tapahtunutta

Ei vielä tapahtumia

Tapahtumia poimitaan foorumin roolipeleistä, kuukausittaisista peli-illoista sekä ilmoitetuista chatpeleistä. Lisäksi tapahtumia voi ilmoittaa yksityisviestillä allekirjoittaneelle!
Jesse Caine | Taikaliemet & tähtitieto | Luihuisen tuvanjohtaja
"We don’t own our heavens now, we only own our hell." (Avatar)
Pelaajaesittely ja hahmolista