Foorumin säännöt ja ohjeet

Kuva

Valvojat: Sebastian Madison, Tylypahkamafia

Avatar
Jesse Caine
Ylläpitäjä
Viestit: 3551
Liittynyt: 10. Lokakuuta 2013, 14:58
Ammatti: Professori
Oppiaine: Taikaliemet & tähtitieto
Viesti:

Foorumin säännöt ja ohjeet

Viesti Kirjoittaja Jesse Caine »

Säännöt ovat erittäin suositeltavaa lukemista kaikille jäsenille ja ohjeet tietysti niille, joilla on näiden asioiden kanssa jotain ongelmia tai epäselvyyksiä. Jos nekään eivät kuitenkaan ratkaise ongelmaasi, kysy rohkeasti! Kysellä voi AM:in vieraskirjassa, sähköpostilla tai täällä foorumilla yksityisviestillä (jos siis olet onnistunut jo rekisteröitymään).

---------------------------------------------------------------------

Foorumin säännöt

1. Käyttäydy muita kohtaan ystävällisesti ja kohteliaasti. Roolipelissä hahmot toki voivat olla riidoissa keskenään, mutta se ei tarkoita, että pelaajat voivat nälviä toisiaan pelin ulkopuolellakin! Kaikki eivät voi varmaan olla kaikkien parhaita kavereita, mutta kohteliaasti ja reilusti voi silti aina käyttäytyä. Muista aina ilmoittaa ylläpidolle (esim. yksityisviestillä), jos joku on käyttäytynyt loukkaavasti sinua kohtaan! Emme voi tehdä asialle mitään, jos emme tiedä siitä!

2. Kaikki ovat joskus olleet aloittelijoita AM:issa, joten muista tarvittaessa auttaa uusia jäseniä ja tee se aina ystävällisesti. Joillekin AM:in foorumi saattaa esimerkiksi olla ensimmäinen foorumi ikinä ja jotkut saattavat roolipelata AM:issa ensimmäistä kertaa ikinä. Lempeästi voi ohjastaa kuka tahansa, mutta muista myös, että viime kädessä sääntörikkomuksiin ja muihin virheisiin puuttuminen on ylläpidon tehtävä.

3. Ylläpidon foorumialue ja opettajainhuone (ja muut mahdolliset yksityisalueet) ovat yksityisiä syystä. Jos sinulla on pääsy tällaiselle alueelle, siellä olevista asioista ei ole tarkoitus raportoida niille, joilla sinne pääsyä ei ole.

4. Käytä siistiä, helppolukuista kieltä ja pidä myös puheenaiheet kaikille soveltuvina, sillä AM:issa pelaajien ikähaitari ulottuu ihan ala-astelaisista parikymppisiin aikuisiin. Foorumi on kaikille avointa aluetta, joten muista huomioida foorumille kirjoittaessasi (ja myös chatissa!), että viestejä voivat lukea paljon sinua nuoremmatkin pelaajat.

5. Se, että jotain ei ole näissä säännöissä erikseen kielletty, ei tarkoita, että se olisi välttämättä sallittuakaan. Käyttäkää omaa järkeänne. :D Kaikki, mikä on Suomen lain puitteissa kiellettyä, on luonnollisesti kiellettyä myös AM:issa. Emme kuitenkaan pidä AM:issa erityisen kovaa kuria eli ei tarvitse pelätä tekevänsä vahingosa jotain väärin, yleensä kaikki on neuvoteltavissa oikein päin. Kiusaamista tai muuten asiatonta käytöstä emme kuitenkaan suvaitse.
Jesse Caine | Taikaliemet & tähtitieto | Luihuisen tuvanjohtaja
"We don’t own our heavens now, we only own our hell." (Avatar)
Pelaajaesittely ja hahmolista
Avatar
Jesse Caine
Ylläpitäjä
Viestit: 3551
Liittynyt: 10. Lokakuuta 2013, 14:58
Ammatti: Professori
Oppiaine: Taikaliemet & tähtitieto
Viesti:

Re: Foorumille rekisteröityminen

Viesti Kirjoittaja Jesse Caine »

Foorumille rekisteröityminen
Päivitetty 08.08.2018

Tässä siis (toivottavasti) erittäin yksinkertaiset ohjeet siitä, miten foorumiin rekisteröidytään.

HUOM. Ole hyvä ja rekisteröidy vasta, kun sinut on hyväksytty kouluun. Ja muista rekisteröityä nimellä, jota koulussa käytät. Sekä suku- että etunimi, kiitos.

1. Klikkaa sivun yläosasta löytyvää "Rekisteröidy"-linkkiä.

2. Lue rekisteröintisopimus.

3. Jos klikkasit "Hyväksyn ehdot"-linkkiä, saat eteesi rekisteröitymislomakkeen. Seuraavaksi siis ohjeet sen täyttöön.

4. Rekisteröintitiedot
  • Käyttäjätunnus - (Pakollinen) Käyttäjätunnuksesi siis. Eli se nimi, jolla olet jäsenenä koulussa. HUOM. Käytä KOKO nimeä! Ei vain etu- tai sukunimeä tai lempinimeä tms. vaan sekä etu- että sukunimi. (Paitsi jos olet esim. kotitonttu eikä sinulla ole koulun jäsenlistassakaan kuin yksi nimi.)
  • Sähköpostiosoite - (Pakollinen) Toimiva sähköpostiosoitteesi.
  • Varmista sähköpostiosoite - (Pakollinen) Kirjoita sähköpostiosoitteesi uudestaan.
  • Salasana - (Pakollinen) Keksi itsellesi salasana, jolla kirjaudut foorumiin. Joku, jonka muistat, mutta joka ei ole liian helppo toisten arvattavaksi. ÄLÄ käytä samaa salasanaa kuin koulun sivuilla.
  • Varmista salasana - (Pakollinen) Kirjoita edellisessä kohdassa valitsemasi salasana uudestaan.
  • Kieli - Kieli on oletuksena suomi, mutta vaihtoehtona on myös englanti.
  • Aikavyöhyke - Oletuksena UTC+2 eli Suomen aikavyöhyke. Voit tietysti vaihtaa tilalle oman aikavyöhykkeesi, jos asut jossain muualla kuin Suomessa.
  • Tupa - (Vain oppilaat) Valitse listasta tupasi. Jos hahmosi ei ole oppilas, jätä tämä tyhjäksi.
  • Ammatti - (Vain henkilökunta) Kirjoita tähän hahmosi ammatti/toienkuva, esim. professori, kotitonttu, kummitus, parantaja tai vahtimestari. Jos hahmosi on oppilas, jätä tämä tyhjäksi.
  • Oppiaine - (Vain opettajat) Kirjoita tähän opettamasi oppiaine/oppiaineet. Jos hahmosi ei ole opettaja, jätä tämä tyhjäksi.
  • Vahvistuskysymys - (Pakollinen) Vastaa sanallisesti kysymykseen. Muista oikeinkirjoitus, jotta vastaus hyväksytään! Tällä kohdalla pyritään ehkäisemään erilaisten robottien rekisteröitymistä foorumille. Jos et jostakin syystä pysty vastaamaan kysymykseen tai et saa vastausta millään oikein, otathan yhteyttä sähköpostitse osoitteeseen amtylypahka@gmai.com
5. Seuraavaksi tunnuksesi täytyy vahvistaa ylläpidon toimesta. Tällä pyritään estämään asiattomien käyttäjien rekisteröityminen foorumille. Sinun ei siis auta kuin odottaa, että tunnuksesi vahvistetaan. Tavallisesti tunnukset vahvistetaan kahden vuorokauden sisällä. Jos tunnustasi ei ole aktivoitu vielä kahdenkaan päivän päästä, suosittelemme, että lähetät ylläpidolle sähköpostia (amtylypahka [at] gmail [dot] com) ja kysyt asiasta.

(6. Jos sinulla on hidas yhteys tai muuten ongelmia kuvien lataamisessa, mene omiin asetuksiin --> Asetukset-välilehti --> Viestien näyttö ja valitse "ei" kohtaan "Näytä viesteihin liitetyt kuvat". Tällöin foorumilla olevat kuvat näkyvät vain, jos klikkaat kuvan linkkiä.)
Jesse Caine | Taikaliemet & tähtitieto | Luihuisen tuvanjohtaja
"We don’t own our heavens now, we only own our hell." (Avatar)
Pelaajaesittely ja hahmolista
Avatar
Jesse Caine
Ylläpitäjä
Viestit: 3551
Liittynyt: 10. Lokakuuta 2013, 14:58
Ammatti: Professori
Oppiaine: Taikaliemet & tähtitieto
Viesti:

Re: Avatarit ja allekirjoitukset

Viesti Kirjoittaja Jesse Caine »

Avatarit ja allekirjoitukset
Päivitetty 08.08.2018

Tahdot siis itsellesi avatarin tai allekirjoituksen tai ehkä peräti jopa molemmat? Hienoa, olet oikeassa paikassa. Näitä ohjeita seuraamalla toivottavasti onnistut saamaan itsellesi avatarin ja allekirjoituksen.

Avatarin asettaminen
1. Klikkaa ylhäältä "omat asetukset" -linkkiä.
2. Valitse "profiili" -välilehti.
3. Valitse vasemmalta "avatar".
4. Jos haluamasi avatar-kuva on tallennettuna omalle tietokoneellesi, etsi se "selaa"-nappia painamalla. Jos taas kuva on internetissä, anna sen osoite kohtaan "kopioi osoitteesta" tai "linkitä toiselta sivustolta". Huomaa, että ei ole sopivaa linkittää kuvia toisten ihmisten sivustoilta! Se vie heiltä kaistaa ja kaikkea muuta inhottavaa.
5. Klikkaa "lähetä".
  • Avatarin koon tulee olla vähintään 20 x 20 pikseliä ja korkeintaan 150 x 150 pikseliä.
  • Avatarin tiedostoon tulee olla korkeintaan 10 kB.
  • Avatarin tulee olla hyvän maun mukainen eikä sisältää mitään laitonta tai arveluttavaa.
  • Avatar saa olla animoitu, mutta päänsärkyä tuottavat, vilkkuvat hökötykset tulee ylläpidon niin pyytäessä vaihtaa.

Allekirjoituksen asettaminen
1. Klikkaa ylhältä "omat asetukst" -linkkiä.
2. Valitse "profiili" -välilehti.
3. Valitse vasemmalta "allekirjoitus".
4. Suunnittele ja toteuta allekirjoituksesi. Kirjoitusalueen yläpuolella on nappuloita, joilla voi muotoilla tekstiä, liittää kuvia ym.
5. Klikkaa "lähtetä".
  • Allekirjoituksessa saa olla korkeintaan 255 merkkiä.
  • Allekirjoituksen rivimäärää ei ole rajattu, mutta liian pitkiä allekirjoituksia (esim. >10 riviä) saatetaan pyytää lyhentämään.
  • Allekirjoituksen fonttikoko saa olla korkeintaan foorumin normaalifontin kokoinen.
  • Allekirjoituksessa voi käyttää kuvia, mutta niiden koko ja määrä tulee olla järkevä.
  • Allekirjoituksen kuvat saavat olla animoituja, mutta ärsyttävästi vilkkuvat viritykset saatetaan pyytää vaihtamaan.
  • Linkit ovat sallittuja allekirjoituksessa, mutta allekirjoitus ei kuitenkaan ole paikka mainostaa täysin AM:iin liittymättömiä sivujasi.
  • Hahmon hahmoesittelyn linkittäminen allekirjoituksen sen sijaan on erittäin hyvä idea. Näin kanssapelaajasi voivat löytää sen nopeasti.
  • Allekirjoituksenkin tulee olla hyvän maun mukainen eikä se saa sisältää mitään laitonta.
Jesse Caine | Taikaliemet & tähtitieto | Luihuisen tuvanjohtaja
"We don’t own our heavens now, we only own our hell." (Avatar)
Pelaajaesittely ja hahmolista
Vastaa Viestiin