Hahmoesittelyn postaaminen

Postaathan hahmoesittelysi tänne sen jälkeen, kun hahmosi on hyväksytty koulun jäseneksi!

Valvojat: Sebastian Madison, Tylypahkamafia

Avatar
Jesse Caine
Ylläpitäjä
Viestit: 3550
Liittynyt: 10. Lokakuuta 2013, 14:58
Ammatti: Professori
Oppiaine: Taikaliemet & tähtitieto
Viesti:

Hahmoesittelyn postaaminen

Viesti Kirjoittaja Jesse Caine »

Jos aiot roolipelata Tylypahka AM:issa, sinun tulee postata hahmosi esittely tänne Hahmoesittelyt-osioon. Esittelyn saa laatia melko vapaasti. Voit halutessasi käyttää tämän viestin lopusta löytyvää valmispohjaa, mutta voit laatia myös täysin omanlaisesi esittelyn. Koeta kuitenkin muistaa, että mielekäs hahmoesittely on sellainen, josta muut saavat helposti selville hahmostasi ne tiedot, joita etsivät. Lisäksi on muutamia sääntöjä, joita kaikkien hahmoesittelyjen tulee noudattaa:
  1. Esittelytopiikin otsikon tulee olla hahmosi etu- ja sukunimi (ne, jotka näkyvät myös koulun jäsenlistassa)
  2. Itse esittelystä tulee käydä ilmi vähintään hahmosi nimi, ikä, asema (oppilas/opettaja/parantaja/jne.), luokka ja tupa (oppilailla) sekä jotakin hahmon ulkonäöstä ja luonteesta
  3. Tallenna esittely mielellään omalle tietokoneellesikin, jotta se on tallessa, vaikka viestisi jostan syystä häviäisikin foorumilta
Hahmoesittelyn ei tarvitse tietenkään kertoa hahmostasi kaikkea ja voit jättää joitakin asioita peleissä selviäväksikin. Toisaalta voit kuitenkin halutessasi kertoa hahmoesittelyssäsi myös aivan kaiken hahmosi lapsuuden traumoista lempiruokiin. Joillekin hahmoesittely onkin tapa pitää myös itse kirjaa siitä, mitä kaikkea tietoa hahmosta on olemassa. Varsinaisen esittelyn jälkeen voit halutessasi pitää hahmosi omassa topiikissa myös muutakin siihen liittyvää tietoa, esimerkiksi keitä muita hahmoja oma hahmosi tuntee tai pitää vaikkapa hahmon elämästä aikajanaa.

Hahmoesittelyä laatiessasi muista, että sinun tulisi pyrkiä pelaamaan hahmoasi sen luonteen, taitojen ja muiden ominaisuuksien mukaisesti. Erittäin ujoksi kuvailtu hahmo tuskin menee täysin muitta mutkitta juttelemaan uudelle oppilaalle tai haastaa riitaa kenenkään kanssa tai huonoksi lentäjäksi kuvailtu hahmo ei varmaan pelaa huispausta tupajoukkueessaan. Aikojen saatossa luonteenpiirteet voivat toki hieman muuttua ja taidot kehittyä ja voit tarpeen tullen aina päivittää hahmoesittelyäsi. Koeta välttää kuitenkin sellaista, että hahmosi hyppii koko ajan ääripäästä toiseen, sillä se on hyvin hämmentävää kanssapelaajille. Voit foorumille hahmoesittelyä laatiessasi mielihyvin laajentaa esittelyä siitä, minkä kirjoitit hakemukseesi, mutta älä kuitenkaan täysin ala kääntää sitä päälaelleenkaan tai keksimään mitään isoja muutoksia (esim. tavallisena velhona hyväksytty hahmo onkin yhtäkkiä foorumille asti päästessään ihmissusi/vampyyri/tmv.). Voit halutessasi kuitenkin postata hahmoesittelysi sellaisenaan suoraan hakemuksestasikin.

Toisten hahmoesittelyjä lukiessasi muista aina kuitenkin, että oma hahmosi ei automaattisesti tiedä mitään, mitä sinä pelaajana luet toisten hahmoesittelyistä! Vaikka sinä voitkin helposti hahmoesittelystä saada selville toisen hahmon nimen, iän, tuvan ja vaikkapa tämän kammon hämähäkkejä kohtaan, sinun hahmosi ei tiedä näistä välttämättä mitään! Jos hahmosi kohtaa käytävällä toisen hahmon ensimmäistä kertaa elämässään, hän tuskin tietää tästä yhtään mitään kuin sen, miltä tämä juuri sillä hetkellä näyttää. Joskus roolipelissä voi pelata niin, että hahmosi tietää joitakin perustietoja toisesta hahmosta, jos ne ovat jotain helposti selville saatavaa (esim. hahmosi tietää toisen hahmon nimen ja tuvan, koska he ovat joskus olleet samoilla oppitunneilla, vaikka eivät olekaan koskaan puhuneet keskenään), mutta jotkin tiedot taas eivät ole yhtä helposti selvitettäviä (esim. hahmosi tuskin tietää toisen hämähäkkikammosta ellei ole sattunut paikalle juuri silloin, kun tämä on kiljunut kauhuissaan nähtyään hämähäkin). Mieti siis aina pelatessasi, että vaikka sinä tiedät jonkin asian, tietääkö sinun hahmosi sitä.

Hahmoesittelyä on hyvä päivittää silloin, kun tahdot lisätä jotakin tai muuten tuntuu, että tahdot vaikkapa kirjoittaa jonkin kohdan uudestaan. Vähintään kerran vuodessa jokaisen olisi hyvä päivittää esittelyyn hahmonsa luokka ja ikävuodet ja mielellään sen yhteydessä käydä hahmoesittely muutenkin läpi sen varalta, että siihen on vuoden aikana tullut jotain muutoksia. Kasvuiässä olevat hahmot esimerkiksi todennäköisesti myös kasvavat pituutta vuodessa jonkin verran.

Halutessasi voit lisätä hahmosi esittleytopiikkiin myös muita asioita, kuten esimerkiksi listan peleistä, joissa hahmosi on ollut tai listan muista hahmoista, joita hahmosi tuntee tai mitä tahansa muuta hahmoosi liittyvää. Nämä voi laittaa esittelytopiikkiin halutessasi erillisinä viesteinäkin. Muista kuitenkin, että voit postata hahmon topiikkiin vain juuri siihen hahmoon liittyviä tietoja! Jos sinulla on useampi hahmoja, laitathan niihin liittyvä tiedot juuri kyseisen hahmon esittelyketjuun. Esittelytopiikkeja ei myöskään ole tarkoitettu keskusteluun, joten jos haluat kommentoida jotain jonkun esittelyyn, lähetäthän siitä mieluummin yksityisviestin hahmon pelaajalle.

Alta löytyy yksi valmispohja esittelylle ja voit halutessasi käyttää sitä, mutta toisaalta voit laatia myös täysin omanlaisesi esittelyn. Toisten esittelyistä on täysin luvallista ottaa mallia siitä, minkälaisia asioita voisit kertoa omasta hahmostasi, kunhan et kuitenkaan kopioi toisen hahmoa.

Koodi: Valitse kaikki

[b]Koko nimi:[/b]
[b]Kutsumanimi:[/b]
[b]Lempinimi/nimet:[/b]

[b]Ikä:[/b]
[b]Syntymäaika:[/b]
[b]Asema:[/b] (Esim. oppilas, opettaja...)

[b]Perhe:[/b]
[b]Asuu:[/b]

[b]Ulkonäkö:[/b]

[b]Luonne:[/b]

[b]Historia:[/b]

[b]Taidot/heikkoudet:[/b]
[b]Harrastukset:[/b]
[b]Muuta:[/b]
Jesse Caine | Taikaliemet & tähtitieto | Luihuisen tuvanjohtaja
"We don’t own our heavens now, we only own our hell." (Avatar)
Pelaajaesittely ja hahmolista