Toukokuu 2024

Valvojat: Sebastian Madison, Tylypahkamafia

Avatar
Jesse Caine
Ylläpitäjä
Viestit: 3551
Liittynyt: 10. Lokakuuta 2013, 14:58
Ammatti: Professori
Oppiaine: Taikaliemet & tähtitieto
Viesti:

Toukokuu 2024

Viesti Kirjoittaja Jesse Caine »

Toukokuu 2024


Tervehdys jäsenille

Ja niin olemme taas kerran lukuvuoden viimeisen (kokonaisen) kuukauden äärellä. Niin se aika lentää, kun on hauskaa (tai vähemmän hauskaa, mutta aika ei välitä). Huispaajien suunnatessa huomionsa vielä kauden viimeiseen otteluun monet muut keskittyvät jo kovasti loppukokeisiin tai jopa V.I.P.- ja S.U.P.E.R.-kokeisiin valmistautumiseen. Toukokuussa oppilaille on myös jaettu esitteet koulun tulevan kesän kesäleiristä, joten on hyvä aika aloittaa osallistumisneuvottelut vanhempien kanssa!


Vuosikirja 2023-2024
Vuosikirjoihin on viime vuosina tullut varsin vähänlaisesti materiaalia ja kirjojen sisällön tuottaminen on käytännössä jäänyt 1-2 henkilön vastuulle, mikä ei ollut alkuperäinen tarkoitus. Sisältökin on tästä syystä johtuen jäänyt viime vuosina melko laihaksi ja koemme, että vuosikirjojen valmisteluun kuluva aika ja vaiva ovat liian suuria saatavaan hyötyyn nähden. Kuten olette saattaneet myös huomata, vuosikirjojen julkaisu myöhästyy lähestulkoon joka kerta erittäin paljon, sillä samat henkilöt ovat keväällä kiireisiä myös muiden AM:in ylläpitotöiden, kuten lukuvuoden päättymisen ja kesäleirivalmisteluiden kanssa. Näistä syistä johtuen olemme päättäneet, että emme enää kokoa tänä lukuvuonna uutta vuosikirjaa. Sen sijaan aiomme työstää projektiamme AM-wikistä, jonne toivottavasti voitaisiin (kaiken muun ohella) tulevaisuudessa koota hieman toisenlaista versiota vuosikirjasta, kuten esim. jonkinlaista aikajanaa tai muuta listaa lukuvuoden tärkeimmistä tapahtumista. Kiitämme kuitenkin kaikkia menneiden lukuvuosien aikana vuosikirjojen tuottamiseen osallistuneita. Edellisen lukuvuoden (2022-2023) vuosikirja on ollut meillä nyt keväällä työn alla ja se on vielä ilmestymässä, sillä siihen meillä on uutta materiaaliakin. Toivon mukaan saamme sen julkaistua vielä ennen kesälomaa.

AM-Wiki
Kuten tuli mainittua, olemme puuhailleet AM-wikiprojektin parissa. Emme ehkä järin aktiivisesti, mutta olemme kuitenkin. Eteneminen on ollut varsin hidasta, koska kellään AM:in ylläpidossa ei ole juuri aiempaa kokemusta Mediawikistä, jonka valitsimme wikimme alustaksi (eikä mistään muustakaan wikistä sen puoleen). Jos jollakulla AM:issa on aiempaa kokemusta tai muuta osaamista Mediawikistä sekä aikaa ja halua auttaa, voi ottaa yhteyttää Jesse Caineen. Tulemme todennäköisesti kesän aikana tai syksyllä myös järjestämään jonkinlaisen työpajan wikin suunnittelusta ja testaamisesta ja siihen ovat tervetulleita osallistumaan kaikki aiheesta kiinnostuneet huolimatta siitä, onko aiempaa wikiosaamista vai ei.

Toukokuun erikoiskirjahaaste
Toukokuun erikoishaasteen aiheena on kirja, joka sijoittuu avaruuteen. Tai kirja, joka ainakin suurimmalti osin sijoittuu avaruuteen. Haasteeseen käyvät niin fiktio kuin tietokirjatkin ja avaruudella taroitamme tässä kohtaa kaikkea Maapallon ulkopuolella, vaikka kieltämättä toki tämä meidänkin pallomme sisältyy avaruuteen. Tarkemmat ohjeet haasteeseen löytyvät haastetopiikista, ja sinne myös ilmoitetaan haasteen suorittamisesta. Aikaa haasteen suorittamiseen on vuoden 2024 loppuun saakka, ja jos olet jo aikaisemmin tänä vuonna sattunut lukemaan jonkin haasteeseen sopivan kirjan, voit ilmoittaa hyväksilukea sen haasteeseen ilmoittamalla sen haastetopiikkiin vaikka heti. Huomaa kuitenkin, että yhden kirjan voi hyväksilukea vain yhteen erikoishaasteeseen!

Lukuvuoden 2023-2024 palkinnot
Olemme jälleen kerran jakamassa lukuvuoden päätteeksi kasan palkintoja, joista osa perustuu pelaajien osallistumisahkeruuteen niin opiskelujen kuin roolipelien parissa, mutta osasta palkinnoista myös äänestetään. Ja nyt on aika äänestää! Kaikilla Tylypahka AM:in pelaajilla on käytössään yksi ääni palkintoäänestykseen. Lisäksi erikoispalkintoja voi ehdottaa niin montaa kuin haluaa. Äänestysohjeet löytyvät nyt foorumilta ja siellä ovat myös linkit äänestyslomakkeisiin ja erikoispalkintojen ehdottamiseen. Äänestysaikaa on sunnuntaihin 9. kesäkuuta 2024 saakka. Myös erikoispalkintoja voi ehdottaa siihen saakka.

Valmistuminen ja seuravalle luokalle siirtyminen
Olemme päättäneet tänä keväänä, että jatkossa kaikki oppilaat siirtyvät automaattisesti seuraavalle luokalle (ja 7.-luokkalaiset valmistuvat) huolimatta siitä, onko hahmolla ansainnut pisteitä vai ei. Jo aiemminkin kaikki ei-päähahmot ovat siirtyneet automaattisesti seuraavalle luokalle (koska heille ei edes voinut ansaita tupapisteitä) ja päähahmoja, joille ei ole kertynyt lukuvuoden aikana ainuttakaan tupapistetä, on yleensä korkeintaan muutama. Ja näistäkin suurin osa on yleensä epäaktiivisten pelaajien hahmoja, jotka karsiutuvat joka tapauksessa pois syksyllä, koska he eivät myöskään ilmoittaudu läsnäoleviksi seuraavalle lukuvuodelle. Joten jatkossa, jos haluat hahmosi jäävän luokalleen, oli se sitten roolipelillisistä syistä tai siksi, ettet ole pelannut hahmollasi mielestäsi tarpeeksi ja tahdot tälle lisävuosia AM:issa, sinun täytyy erikseen pyytää hahmosi jättämistä luokalleen laittamalla yksityisviestiä Jesse Cainelle tai lähettämällä sähköpostia osoitteeseen amtylypahka@gmail.com. Muistathan mainita viestissäsi, mistä hahmo(i)sta on kyse ja ilmoita asiasta mielellään jo ennen lukuvuoden päättymistä. Jos hahmosi on 7. luokalla eli toisin sanoen valmistumassa tänä keväänä, suosittelemme käymään läpi valmistumisinfon, josta löytyy tietoa siitä, mitä valmistuvan hahmon kanssa voi AM:issa tehdä. Jos valmistuva hahmo on päähahmosi muistathan myös ilmoittaa uuden päähahmosi ennen seuraavan lukuvuoden alkamista.

Tupa- ja roolipelipisteiden dedline
Kuluvan lukuvuoden tupa- ja roolipelipisteiden deadline on sunnuntaina 2. kesäkuuta 2024. Tämä tarkoittaa, että kaikki kyseisenä päivänä tai sitä ennen tienatut tupa- ja roolipelipisteet lasketaan mukaan lukuvuoden 2023-2024 palkinnoista (kuten tupapokaalista) päätettäessä. Kaikki sitä myöhemmin ansaitut pisteet puolestaan lasketaan kesäleirin pistesaldoon. Chatpelien osalta tämä tarkoittaa, että peli pitää olla merkittynä aikajanalle ja/tai siitä täytyy postata chatpeli-ilmoitus viimeistään 2.6.2024, jos siitä tahtoo saada pisteet vielä tälle lukuvuodelle. Tätä myöhemmin aikajanalle merkityt tai foorumille postatut pelit pisteytetään kesäleiripisteisiin. Foorumipelit pisteytetään kyseisen päivämäärän jälkeen peliviestin lähetysajan mukaan eli 2.6.2024 tai sitä ennen postatuista pelivuoroista pisteet menevät tälle lukuvuodelle ja sitä myöhemmin postatuista kesäleirille. Opettajat voivat palkita kursseilla ansaittuja pisteitä (esim. läksyistä tai loppukokeista) vielä sunnuntaihin 9. kesäkuuta 2024 saakka. Opettajat saavat vielä tämän kuun aikana sähköpostitse ohjeistuksen lukuvuoden loppuun liittyvistä käytännön asioista ja aikatauluista.

Kesäloma ja kesäleiri 2024
Kesäloma Tylypahka AM:issa alkaa virallisesti maanantaina 3. kesäkuuta 2024 ja päättyy sunnuntaihin 1. syyskuuta 2024. Kesäloman aikana ei järjestetä normaalia opetusta, mutta foorumi ja chat ovat auki ja niissä voi pelata menneelle lukuvuodelle tai vaikkapa kesälomalle sijoittuvia roolipelejä. Lisäksi kesän aikana järjestetään jo perinteeksi käynyt koulun kesäleiri, joka antaa mahdollisuuden pelata kesän aikana hahmoja vähän normaalista kouluelämästä poikkeavassa tilanteessa. Tämän vuoden kesäleiri on teemaltaan teatterileiri ja tarkemmat tiedot leiristä kaikkine infoineen julkaistaan maanantaina 13. toukokuuta 2024, jolloin aukeaa myös ilmoittautuminen leirille. Ilmoittautumisaikaa leirille on lähestulkoon koko kesän ajan, mutta jos tahtoo hahmonsa mukaan heti alusta asti, kannattaa ilmoittautua ennen leirin alkamista eli viimeistään sunnuntaina 9. kesäkuuta 2024. Leiri alkaa maanantaina 10.6.2024. Leirille ovat tervetulleita kaikki Tylypaka AM:in oppilaat (myös tänä keväänä valmistuvat sekä ensi syksynä aloittavat) ja koulun henkilökunnasta on haalittu perinteiseen tapaan (enemmän tai vähemmän) vapaaehtoisia valvojia leirille. Valvojaksi voi halutessaan ilmoittaa myös jonkin viime keväänä tai sitä aikaisemmin AM:ista valmistuneen hahmonsa.


Uudet oppilaat

Ei vielä uusia oppilaita


Uudet henkilökunnan jäsenet

Ei vielä uusia henkilökunnan jäseniä


Tapahtumat

01.05.2024 - Vappupäivä
04.05.2024 - Rohkelikko vs. Puuskupuh huispausottelu
08.05.2024 - Uusikuu ja prof. Abigail Cheshiren (38 vuotta) syntymäpäivä
09.05.2024 - Helatorstai
11.05.2024 - Tylyahopäivä
12.05.2024 - Äitienpäivä (Suomi)
17.05.2024 - Rémi LaRuen (15 vuotta) syntymäpäivä)
19.05.2024 - Helluntaipäivä
23.05.2024 - Täysikuu
30.05.2024 - Ivana Gracen (20 vuotta) syntymäpäivä


Toukokuussa tapahtunutta

Ei vielä tapahtumia

Tapahtumia poimitaan foorumin roolipeleistä, kuukausittaisista peli-illoista sekä ilmoitetuista chatpeleistä. Lisäksi tapahtumia voi ilmoittaa yksityisviestillä allekirjoittaneelle!
Jesse Caine | Taikaliemet & tähtitieto | Luihuisen tuvanjohtaja
"We don’t own our heavens now, we only own our hell." (Avatar)
Pelaajaesittely ja hahmolista