Tammikuu 2024

Valvojat: Sebastian Madison, Tylypahkamafia

Avatar
Jesse Caine
Ylläpitäjä
Viestit: 3544
Liittynyt: 10. Lokakuuta 2013, 14:58
Ammatti: Professori
Oppiaine: Taikaliemet & tähtitieto
Viesti:

Tammikuu 2024

Viesti Kirjoittaja Jesse Caine »

Tammikuu 2024


Tervehdys jäsenille

Lämpimästi tervetuloa vuoteen 2024 myös Tylypahka AM:in puolesta! Vuosi saattaa olla vaihtunut, mutta AM vain on ja pysyy kuin aikojen saatossa pöllötornin lattialle kivettynyt linnunkakka. Jatkamme eloamme myös vuonna 2024 melko lailla samaa rataa kuin viime vuonnakin. Tällä hetkellä tiedossamme ei ole uusia kursseja kevätlukukaudelle, mutta tiedotamme varmasti heti koulun etusivulla ja foorumilla, jos tilanne muuttuu. Ja kuten yleensäkin, vuoden vaihtuminen tuottaa ylläpidolle usein päänvaivaa siinä muodossa, että sormien pitää löytää näppäimistöltä jatkossa numeron 3 sijaan numero 4, mikä saattaa olla yllättävän haastavaa. Jos siis tästä tai mistään muusta tiedotteesta löytyy päivämääriä, joissa epäilet vuosiluvun olevan väärin, se luultavasti on väärin. Mutta ei hätää, opimme varmasti viimeistään joulukuuhun mennessä! Oikein hyvää uuttavuotta kaikille ja niin paljon onnea ja menestystä alkaneeseen vuoteen kuin AM:illa on varaa antaa pois!


Chatroolipeli-illat 2024
Pidämme tänäkin vuonna chatissa yleisiä roolipeli-iltoja parillisina kuukausina. Näiden ajankohdasta järjestetään foorumilla yleensä äänestys edellisen kuun loppupuolella, joten jos tahtoo vaikuttaa siihen, milloin nämä peli-illat ovat, kannattaa äänestää. Peleillä on tavallisesti jokin aihe ja/tai lähtötilanne, josta sitten pelaamme. Viime vuoden peli-iltojen aiheet löytyvät täältä ja sieltä löytyvät linkit myös vielä historiallisempiin peli-iltalistoihin. Otamme erittäin mielellämme vastaan ehdotuksia näiden peli-iltojen aiheiksi, joten jos sinulla on jokin idea, voit laittaa yksityisviestiä Jesse Cainelle tai nykäistä hihasta chatissa Cainea, Sebastiania tai Aureliaa. Näiden peli-iltojen lisäksi José Da Silva on ystävällisesti luvannut järjestää peli-illat myös parittomille kuukausille. Näistäkin ilmestyy tietoa foorumille, joten pitäkää silmät auki!

Joululoma 2023-2024
Joululoma jatkuu vielä sunnuntaihin 7. tammikuuta 2024 saakka, jonka jälkeen alkaa kevätlukukautemme. Loman aikana ei pidetä oppitunteja, mutta chat ja foorumi ovat normaalisti auki. Oppilaat, jotka viettivät joulua poissa koululta, palaavat koululle Tylypahkan pikajunalla sunnuntaina 7.1.2024.

Kirjahaaste 2024
Se on täällä taas! Edellinen kirjahaasteemme loppui rakettien paukkeessa viime yönä, mutta samaan aikaan alkoi uusi versio! Menipä viime vuoden haasteesi hyvin tai huonosti tai hyvin huonosti, nyt on mahdollisuus taas uuteen alkuun. Uusi kirjahaastealue julkaistiin jo joitakin päiviä sitten ja sinne voi perustaa uuden kirjatopiikkinsa. Jos haaste on sinulle jo edellisistä vuosista tuttu, mikään ei ole muuttunut ja voit jatkaa suoraan siitä, mihin viime vuonna jäit. Jos taas olet ensikertalainen, suosittelemme silmäilemään läpi kirjahaasteinfon ja ohjeet kirjatopiikin luomiseen. Myös erikoiskirjahaasteet jatkuvat tänäkin vuonna eli luvassa on jälleen 12 varsin satunnaisesti valittua reunaehtoa, joihin sopivat kirjat osallistujien pitäisi lukea. Näihin erikoishaasteisiin osallistuminen on toki täysin vapaaehtoista ja voit osallistua itse kirjahaasteeseen ilmankin niitä. Tai voit suorittaa niistä vaikka vain osan. Haasteiden tarkoituksena on lähinnä auttaa tekemään ehkä uusia aluevaltauksia kirjallisuuden saralla lukemalla jotain sellaista, mikä ei ehkä muuten olisi päätynyt lukulistallesi. Erikoishaasteet julkaistaan yleensä kuukauden ensimmäisenä päivänä, tarkoittaen, että alta löytyykin jo heti tammikuun erikoiskirjahaaste!

Tammikuun erikoiskirjahaaste
Tänäkin vuonna julkaisemme 12 erikoiskirjahaastetta, joiden tarkoituksena on haastaa halukkaat lukemaan ehkä joitaikin sellaisia kirjoja, joita ei olisi tullut muuten lukeneeksi (tai käyttämään mielikuvitusta saadakseen ne kirjat, jotka aikoi muutenkin lukea, sopimaan haasteisiin). Näihin erikoishaasteisiin osallistuminen on täysin vapaaehtoista ja kirjahaasteeseen yleisesti voi osallistua myös osallistumatta näihin ollenkaan. Tämän vuoden haasteiden ideat on poimittu enimmäkseen erinäisistä muista haastelistoista siten, että aiheet olisivat mahdollisimman monipuolisia ja toisaalta myös erilaisia kuin viime vuonna. Mutta sen pidemmittä puheitta, tammikuun haasteen aiheen on kirja, jonka nimessä on numero. Ja tässä tarkoitamme numerolla oikeastaan myös lukuja. Numero voi esiintyä kirjan nimessä ihan numero numerona tai myös kirjaimilla kirjoitettuna. Tarkemmat ohjeet haasteeseen löytyvät haastetopiikista, ja sinne myös ilmoitetaan haasteen suorittamisesta. Aikaa haasteen suorittamiseen on vuoden 2024 loppuun saakka, ja jos olet jo aikaisemmin tänä vuonna sattunut lukemaan jonkin haasteeseen sopivan kirjan, voit ilmoittaa hyväksilukea sen haasteeseen ilmoittamalla sen haastetopiikkiin vaikka heti. Huomaa kuitenkin, että yhden kirjan voi hyväksilukea vain yhteen erikoishaasteeseen!

Kirjahaaste 2023 päättyminen & tulokset
Uusi kirjahaaste alkoi, mikä tarkoittaa, että vanhan on myös päätyttävä ja itse asiassa kirjahaaste vuosimallia 2023 päättyi täsmälleen samassa kohtaa, jossa päättyi myös vuosi 2023 eli viime yönä. Jos kirjatopiikistasi jostakin syystä puuttuu vielä joitain viime vuonna loppuun lukemiasi kirjoja, niitä voi vielä lisätä topiikkiinsa keskiviikkoon 3. tammikuuta 2024 saakka. Lisääthän kuitenkin vain sellaisia kirjoja, jotka luit loppuun asti ennen vuoden vaihtumista. Tämän vuoden puolella loppuun luetut kirjat kuuluvat tämän vuoden kirjahaasteeseen (vaikka olisit aloittanut ne jo viime vuonna). Tämän pienen lisäajan päätyttyä lukotamme kirjatopiikit tilastointia ja plkintojenjakoa varten eikä listojaan pääse silloin enää muokkaamaan.


Uudet oppilaat

Jane Estrada (Rohkelikko, 5. luokka)
Derick Kurong (Luihuinen, 6. luokka)
Charlotte Rogers (Korpinkynsi, 4. luokka)
Charles Rogers (Korpinkynsi, 4. luokka)
Xavier Villard (Puuskupuh, 6. luokka)


Uudet henkilökunnan jäsenet

Ei vielä uusia henkilökunnan jäseniä


Tapahtumat

01.01.2024 - Uudenvuodenpäilvä
06.01.2024 - Loppiainen
07.01.2024 - Tylypahkan pikajuna kuljettaa oppilaat takaisin koululle
08.01.2024 - Kevätlukukausi 2024 alkaa (ja samalla päättyy joululomamme myös off-game)
12.01.2024 - Uusikuu ja Ciarán O’Dwyerin (29 vuotta) syntymäpäivä
13.01.2024 - Lawanda Chinon (39 vuotta) syntymäpäivä
20.01.2024 - Tylyahopäivä
21.01.2024 - José Da Silvan (19 vuotta) syntymäpäivä
25.01.2024 - Täysikuu


Tammikuussa tapahtunutta

Ei vielä tapahtumia

Tapahtumia poimitaan foorumin roolipeleistä, kuukausittaisista peli-illoista sekä ilmoitetuista chatpeleistä. Lisäksi tapahtumia voi ilmoittaa yksityisviestillä allekirjoittaneelle!
Jesse Caine | Taikaliemet & tähtitieto | Luihuisen tuvanjohtaja
"We don’t own our heavens now, we only own our hell." (Avatar)
Pelaajaesittely ja hahmolista