Gerald Whittemore

Eronneiden, valmistuneiden tai muuten AM:ista poistuneiden hahmojen hahmoesittelyt

Valvoja: Tylypahkamafia

Gerald Whittemore
Taikuri
Viestit: 36
Liittynyt: 23. Heinäkuuta 2015, 17:27
Tupa: Rohkelikko

Gerald Whittemore

Viesti Kirjoittaja Gerald Whittemore »

Koko nimi: Gerald Geoffrey Whittemore
Kutsumanimi: Gerald
Ikä: 13 vuotta
Syntymäaika: 2.3.2002
Asema: Rohkelikon oppilas
Verisääty: Puhdasverinen
Taikasauva: Lehmusta, feenikslinnun pyrstösulkaa, 13 ½ tuumaa, taipuisa

Perhe: Gerald on isoveljensä Royn tavoin peräisin varsinaisesta taiteilijaperheestä. Perheen isä Gordon Whittemore on toiminut mm. säveltäjänä ja kirjailijana. Hänen teoksensa Sen yhden kerran nousi muutama vuosi sitten jonkinasteiseen kuuluisuuteen. Äiti Dianne Whittemore os. Randell maalaa öljyvärimaalauksia ja myy niitä, mitä nyt lasten hoitamiselta ehtii. Geraldin ja Royn välillä on aina ollut eräänlainen viha-rakkaussuhde, sillä molemmat ovat parhaansa mukaan ärsyttäneet toista ja kiusanneetkin toisiaan halki yhdessä vietetyn lapsuuden. Pohjimmiltaan veljekset ovat varsin samankaltaisia ja keskenään läheisiä, vaikka kumpikaan heistä ei haluakaan sitä myöntää.

Ulkonäkö: Gerald ei ole noin 180 cm pituutensa kanssa aivan yhtä hujoppi kuin isoveljensä (ainakaan vielä), mutta hintelän oloinen hän on siitä huolimatta. Isoveljensä kanssa ja tätä vastaan kilpaillessa ja kamppaillessa Gerald on kuitenkin saavuttanut jäntevyyttä ja voimaa, josta hänen isoveljensä ei voi unelmoidakaan. Sinänsä tämä eroavaisuus tasoittaa Geraldin isoveljeensä nähden kokemaa hienoista pituustappiota. Geraldilla on kiharat punertavanruskeat hiukset, pisamaiset kasvot ja Whittemoren suvulle tyypilliseen tapaan suuret hörökorvat. Myöskin pojan kasvoilla lähes poikkeuksetta komeileva virne on varmasti tuttu kaikille, jotka jonkun suvun jäsenen kanssa ovat olleet tekemisissä.

Historia: Olipa kerran kauan kauan sitten pieni ja nuhruinen talo eräässä Lontoon lukuisista lähiöistä. Talossa asui kaksi onnellista ihmistä, Gordon ja Dianne Whittemore. Kävipä erään kauniina kevätpäivänä niin onnellisesti, että haikara toi tuohon pieneen ja nuhruiseen taloon lapsen. Lapsi oli pieni ja nuhruinen aivan kuten talokin. "Voi, että minä olen toivonut lasta", sanoi Dianne, "annetaan sille nimeksi Roy!" Ja niin lapsi nimettiin Royksi. Eipä mennyt aikaakaan, kun Roy sai pikkuveljen ja uusi tulokas sai nimekseen Gerald. Aika kului. Roy ja Gerald varttuivat yhdessä, kunnes Roy täytti yksitoista vuotta, hänet lähetettiin opiskelemaan taikuutta. Vaikka veljesten yhteiselo ei aina ollutkaan ollut yhtä auvoa, iski Geraldiin suuri ikävä ja kaipaus. Ja ennen kaikkea kateus. Kuitenkin, kun hän itse täytti 11, pääsi hänkin samaan opinahjoon, jossa hänen veljensäkin opiskeli. Gerald piti koulustaan, mutta ennen kaikkea hän piti huispauksesta, jota hän oli jo veljensä kanssa harjoitellut ja jota hän pääsi koulussa ensimmäistä kertaa kunnolla pelaamaan.

Luonne: Olisi väärin väittää, että luonteeltaan Gerald on kuin isoveljensä Royn klooni, sillä kaikella todennäköisyydellä kloonienkin persoonallisuudet eroavat toisistaan enemmän. Aivan kuten Roy, myös Gerald omaa varsin hyvän (ja useimpien mielestä liiankin hyvän) itsetunnon, mikä monesti johtaa myös omien kykyjen yliarvioimiseen. Poikkeuksen tekevät kuitenkin naisasiat, joiden suhteen Gerald on täydellisen epävarma. Pojan rohkelikkomaisiin ominaisuuksiin kuuluu myös huomattava (tyhmän)rohkeus, syvä inho ja halveksunta luihuisia kohtaan ja pyrkimys pysyä aina sanojensa takana, vaikka usein sanojen suuruus tätä pyrkimystä suuresti vaikeuttaakin. Isoveljensä tavoin Gerald pilailee mieluusti muiden kustannuksella, erityisesti jos nämä sattuvat olevaan luihuisia tai opettajia, mutta itselleen hän ei osaa nauraa missään tilanteessa. Tämä yhdistelmä johtaa tavanomaisesti siihen, että pojalle kertyy tasaista tahtia riitakumppaneja ja jopa vihamiehiä. Erityisen harmillista on se, että yksi näistä vihamiehistä tuntuu olevan rehtori Chino, ainakin rehtorin kansliassa vietettyjen lukemattomien tuntien perusteella. Gerald ei tosin ole vielä päässyt jäynien ja pilojen suhteen isoveljensä tasolle, mutta kaikella todennäköisyydellä kyse on vain iän tuoman kokemuksen puutteesta. Sen sijaan huispauksessa Geraldin tasoero huomattavasti häntä vanhempaan isoveljeensä ei ole niin suuri, johtuen lukuisista yhdessä vietetyistä huispausharjoituksista. Roy pidempänä ja erityisesti pidempiraajaisena on pitäjänä pikkuveljeään ulottuvampi, mutta jäntevämpi Gerald on puolestaan parempi avaamaan nopeita tai pitkiä avauksia vastustajan torjutun heiton jälkeen ja näinollen pystyy pitäjänä paremmin tukemaan jahtaajia hyökkäyssuuntaan. Huispaus on todella tärkeää Geraldille aivan kuten veljelleenkin ja hän käyttääkin vapaa-aikaansa pitkälti lajin seuraamiseen tai lempijoukkueensa, Laiturpuun Loistokkaan, fanittamiseen. Oikeastaan ainut suuremman luokan eroavaisuus Royn ja Geraldin välillä on se, että toisin kuin Roylla, Geraldilla olisi huomattavaa potentiaalia menestyä opinnoissaan. Käydessään ennen Tylypahka AM:iin tuloa jästikoulua Gerald menestyi varsin oivallisesti ollen erityisesti matematiikassa luokkansa, ellei jopa koulunsa parhaimmistoa. Sittemmin pojan keskittyminen opiskeluun on vähentynyt dramaattisesti, mutta ei häntä silti voi tyhmäksi sanoa, päinvastoin. Verrattuna opiskeluun käytettyyn aikaan Geraldin suoriutuminen on ollut vielä Tylypahka AM:issa opiskelunkin aikana varsin mukiinmenevää.