Kesäkuu 2023

Valvojat: Sebastian Madison, Tylypahkamafia

Avatar
Jesse Caine
Ylläpitäjä
Viestit: 3550
Liittynyt: 10. Lokakuuta 2013, 14:58
Ammatti: Professori
Oppiaine: Taikaliemet & tähtitieto
Viesti:

Kesäkuu 2023

Viesti Kirjoittaja Jesse Caine »

Kesäkuu 2023


Tervehdys jäsenille

Ja niin alkaa jälleen yksi lukuvuosi tulla päätökseensä. AM:in oppilaat pääsevät jälleen kesälaitumille - ja kesäleirille, joka on tänä vuonna melkoista luksusta viime vuoden keskiaikateemaan verrattuna, sillä tällä kertaa leiriläiset pääsevät Tyynellämerellä sijaitsevalle Kalmolaskossaarelle. Sitä ennen heidän pitää tosin vielä selviytyä päättäjäisjuhlasta ja todistustenjaosta.

Kesäkuun chatpeli-ilta (16.06.2023 klo 19)
Kesäkuun chatpeli-ilta sijoittuu kesäleirille ja sen aiheena on leiriläisten ryhmätyö, jossa tarkoituksena on tuottaa markkinointimateriaalia Kalmolaskossaaresta. Leiriläiset saavat vapaasti valita, miten ja millaista markkinointimateriaalia tahtovat tuottaa (joskin kaikki materiaali tulee ennen pitkää leirin valvojien tarkistettavaksi). Mahdollisuuksia ovat esim. valokuvaaminen, kirjoittaminen tai vaikkapa radiomainoksen tekeminen. Koska peli-ilta sijoittuu kesäleirille, voivat peliin tällä kertaa osallistua valitettavasti vain hahmot, jotka ovat mukana leirillä. Elokuun peli-illan aihe on jälleen sellainen, johon kaikki hahmot voivat osallistua. Peli-iltaa vietetään AM:in chatissa perjantaina 16. kesäkuuta 2023 klo 19 alkaen ja lisätietoa peli-illasta löytyy peli-iltatiedotteesta.

Kesäkuun erikoiskirjahaaste
Vaikka AM:in kesäleiri sijoittuu Polynesian alueelle, suuntaamme kirjahaasteessa hieman toiselle puolelle maapalloa, sillä tämänkertaisen kirjahaasteen aiheen on karibialainen kirjailija. Tarkoituksena on siis lukea kirja kirjailijalta, joka on kotoisin Karibian alueelta. Tarkemmat ohjeet haasteeseen löytyvät haastetopiikista, ja sinne myös ilmoitetaan haasteen suorittamisesta. Aikaa haasteen suorittamiseen on vuoden 2023 loppuun saakka, ja jos olet jo aikaisemmin tänä vuonna sattunut lukemaan jonkin haasteeseen sopivan kirjan, voit ilmoittaa hyväksilukea sen haasteeseen ilmoittamalla sen haastetopiikkiin vaikka heti. Huomaa kuitenkin, että yhden kirjan voi hyväksilukea vain yhteen erikoishaasteeseen!

Kesäloma
Tylypahka AM:in kesäloma alkaa virallisesti maanantaina 5. kesäkuuta 2023 ja päättyy sunnuntaihin 3. syyskuuta 2023. Kesäloman aikana ei järjestetä normaalia opetusta, mutta foorumi ja chat ovat normaaliin tapaan auki ja niissä voi pelata myös menneelle lukuvuodelle tai vaikkapa kesälomallekin sijoittuvia pelejä. Lisäksi kesän aikana järjestetään koulun perinteinen kesäleiri (ks. alla), joka tarjoaa mahdollisuuden pelata kesän aikana hahmoja vähän normaalista kouluelämästä poikkeavassa miljöössä.

Kesäleiri 2023
Tämän vuoden kesäleirillä suunnataan AM:ille jo vuosien takaa tutulle Kalmolaskossaarelle. Saari sijaitsee Tyynellämerellä Ranskan Polynesian alueella, lähellä Tahitia ja on täysin taikaväen asuttama. Kahden viikon leirillä leiriläiset pääsevät niin nauttimaan auringosta ja saaren tarjoamista aktiviteeteista kuin myös opiskelemaan jonkin verran paikallista kulttuuri sekä ranskan kieltä ja (ehkä hieman yllättäen) markkinointia. Lisätietoa kesäleiristä löytyy kesäleirialueelta ja sieltä löytyy myös leirille ilmoittautuminen. Leirille voi ilmoittautua läpi kesän, joten mukaan voi liittyä myöhemminkin, mutta jos haluaa hahmonsa leirille mukaan heti alusta saakka, kannattaa jättää ilmoittautumisensa viimeistään lauantaina 10. kesäkuuta 2023. Tällöin hahmosi on varmasti mukana, kun jaamme hahmoja sunnuntaina majoituksiin. Leiri alkaa virallisesti maanantaina 12. kesäkuuta 2023 jolloin julkaistaan myös majoituspaikkajako. Huomatkaa myös, että kesäkuun chatpeli-ilta sijoittuu kesäleirille, joten siihen voivat osallistua vain hahmot, jotka ovat mukana kesäleirillä.

Palkinto- ja vuosikirjaäänestykset
On jälleen se aika vuodesta, kun teillä on mahdollisuus käyttää äänioikeuttanne vuoden tärkeimmissä vaaleissa eli palkinto- ja vuosikirjaäänestyksissä. Palkintoäänestyksessä äänestetään muutamista lukuvuoden lopussa jaettavista virallisista palkinnoista (kuten esim. “Vuoden opettaja” ja “Vuoden uusi hahmo”) ja äänestysaikaa näissä on perjantaihin 9. kesäkuuta 2023 saakka, joten kannattaa äänestää melko pian, jos ei vielä ole äänestänyt. Näihin ei yleensä tule ihan kauheaa määrää ääntä, joten jokaisen äänen painoarvo on melko suuri! Äänestyksessä ei ole myöskään pakko äänestää kaikkia palkintoja, jos niihin ei osaa päättää ehdokastaan vaan voi äänestää vain niitä, joita haluaa. Palkinnot jaetaan lukuvuoden päätyttyä päättäjäisjuhlassa. Lisäksi meillä on käynnissä myös vuosikirjatittelien äänestys, joka on hieman leikkimielisempi (ei sillä, että mikään AM:issa olisi erityisen vakavaa) ja jossa äänestetään titteleistä mallilla “Tylypahka AM:in todennäköisin…”. Äänestysaikaa tässä äänestyksessä on perjantaihin 30. kesäkuuta 2023 eli hieman pidempään, mutta ääntensä kanssa ei toki tarvitse odottaa viime hetkeen asti vaan äänestää voi jo nyt hetikin! Nämä tittelit julkaistaan myöhemmin AM:in vuosikirjassa 2022-2023.

Vuosikirja ja hahmoesittelyt 2022-2023
Kokoamme jälleen vuosikirjaa menneen lukuvuoden tapahtumista ja siihen ovat tervetulleita osallistumaan kaikki AM:läiset! Vuosikirjan tarkoituksena on koota yhteen paikkaan lukuvuoden tapahtumia, sattumuksia, hahmoja, lentäviä lausahduksia ja mitä muuta ikinä tahdommekaan. Sisältö on siis varsin vapaa, kunhan se jollakin tavalla liittyy menneeseen lukuvuoteen. Mahdollisuuksia ovat siis esim. tapahtumaraportit, haastattelut, gallupit ja muut vastaavat - mutta se voi olla myös jotakin ihan muuta. Ylläpito ei ole läheskään aina paikalla, kun jotakin legendaarista tapahtuu, joten ainoa tapa varmistaa, että juuri se sinun mielestäsi vuoden tärkein juttu tallentuu vuosikirjaan, on ottaa ohjat omiin käsiisi. Lisätietoa vuosikirjan tekemiseen osallistumisesta löytyy vuosikirjainfosta. Vuosikirjaan kerätään myös lyhyitä esittelyitä hahmoista sekä näiden lukuvuoden kohokohdista. Jos näitä tahtoo vuosikirjaan omista hahmoistaan, pitää nekin kirjoittaa itse. Esittelyiden ei tarvitse kuitenkaan olla mitenkään erityisen pitkiä ja voit halutessasi tehdä esittelyt vaikka vain osasta hahmojasi. Lisätietoa vuosikirjaesittleyn tekemisestä ja sen palauttamisesta voi lukea täältä. Kaiken vuosikirjamateriaalin palauttamiseen on aikaa perjantaihin 30. kesäkuuta 2023 saakka,.

Päättäjäisjuhla 2023
Päättäjäisjuhla järjestetään tavalliseen tapaan chatissa luultavasti joskus heinäkuun puolella. Tarkempi päivämäärä tulee äänestykseen vielä tässä kesäkuun aikana, kunhan olemme ohittaneet tupapistedeadlinen ja tiedämme sen jälkeen vähän tarkemmin, kuinka nopeasti voimme saada pistelaskun ja palkinnot valmiiksi. Pitäkää siis silmät auki äänestyksen varalta myöhemmin tässä kuussa!

Valmistuminen ja seuraavalle luokalle siirtyminen
Kirjoitin näistä jo melko pitkästi viime kuun kuukausitiedotteeseen, joten en nyt enää toista itseäni tässä. Valmistumiset, seuraavalle luokalle siirtymiset ja luokalleen jäämiset toimivat kuten aikaisempinakin vuosina ja kaikki oleellinen tieto pitäisi löytyä tästä topiikista, joten jos sinua mietityttää joku asia, kannattaa suunnata ensin sinne. (Ja jos vielä senkin jälkeen on kysyttävää, minulle saa aina laittaa yksityisviestiä.) Muistakaa, että jos päähahmosi valmistuu AM:ista nyt keväällä, sinun pitäisi ilmoittaa ylläpidolle uusi päähahmosi ennen seuraavan lukuvuoden alkua!

Tupa- ja roolipelipisteiden deadline
Kuluvan lukuvuoden tupa- ja roolipelipisteiden deadline on sunnuntaina 4 kesäkuuta 2023. Tämä tarkoittaa, että kaikki kyseisenä päivänä tai sitä ennen tienatut tupa- ja roolipelipisteet lasketaan lukuvuoden 2022-2023 pistesaldoon palkintoja jaettaessa. Kaikki sitä myöhemmin ansaitut pisteet puolestaan lasketaan kesäleirin pistesaldoon. Chatpelien osalta tämä tarkoittaa, että peli pitää merkitä aikajanalle ja/tai tehdä siitä chatpeli-ilmoitus viimeistään 4.6.2023, jos siitä tahtoo saada pisteet vielä tälle lukuvuodelle. Jos aikajanalle lisäyksen ja/tai peli-ilmoituksen tekee vasta tämän jälkeen, pisteet menevät kesäleiripisteisiin, vaikka peli itsessään olisikin pelattu ennen deadlinea. Foorumipelit pisteytetään kyseisen päivämäärän jälkeen peliviestin lähetysajan mukaan eli 4.6.2023 tai sitä ennen postatuista pelivuoroista pisteet menevät tälle lukuvuodelle ja sitä myöhemmin postatuista kesäleirille. Opettajat ovat saaneet toukokuun alkupuolella sähköpostitse ohjeistuksen lukuvuoden loppuun liittyvistä käytännön asioista ja aikatauluista. Jos olet opettajat etkä ole saanut kyseistä sähköpostia, voit olla yhteydessä sähköpostitse (amtylypahka@gmail.com) tai laittaa yksityisviestiä (Jesse Caine), niin koetamme laittaa viestin sinulle uudestaan.




Uudet oppilaat

Beatrix Murphy (Luihuinen, tuleva 1. luokka)


Uudet henkilökunnan jäsenet

Ei vielä uusia henkilökunnan jäseniä


Tapahtumat

03.06.2023 - Päättäjäisjuhla (in-game)
04.06.2023 - Todistustenjako, Tylypahkan pikajuna Lontoon King’s Crossin asemalle, täysikuu
05.06.2023 - Kesäloma alkaa
09.06.2023 - Viimeinen mahdollisuus äänestää palkintoäänestyksessä
12.06.2023 - Kesäleiri alkaa (off-game)
18.06.2023 - Uusikuu
19.06.2023 - Ruth Levin (17 vuotta) syntymäpäivä
23.06.2023 - Juhannusaatto
24.06.2023 - Juhannuspäivä
30.06.2023 - Deadline vuosikirjamateriaaleille ja viimeinen päivä äänestää vuosikirjatitteleitä


Kesäkuussa tapahtunutta

Ei vielä tapahtumia

Tapahtumia poimitaan foorumin roolipeleistä, kuukausittaisista peli-illoista sekä ilmoitetuista chatpeleistä. Lisäksi tapahtumia voi ilmoittaa yksityisviestillä allekirjoittaneelle!
Jesse Caine | Taikaliemet & tähtitieto | Luihuisen tuvanjohtaja
"We don’t own our heavens now, we only own our hell." (Avatar)
Pelaajaesittely ja hahmolista