Toukokuu 2023

Valvojat: Sebastian Madison, Tylypahkamafia

Avatar
Jesse Caine
Ylläpitäjä
Viestit: 3550
Liittynyt: 10. Lokakuuta 2013, 14:58
Ammatti: Professori
Oppiaine: Taikaliemet & tähtitieto
Viesti:

Toukokuu 2023

Viesti Kirjoittaja Jesse Caine »

Toukokuu 2023


Tervehdys jäsenille

Hieman uskomatonta, mutta olemme jälleen kerran lukuvuoden viimeisessä kokonaisessa kuukaudessa. Huispaajien huomio on edelleen vielä varmaan alkukuusta pelattavassa lukuvuoden viimeisessä huispausottelussa, mutta monien muiden katse lienee siirtynyt jo kesälomaan - tai sitä edeltäviin kokeisiin. Kaikilla on edessään tietysti kurssien loppukokeita ja joillakin epäonnekkailla vielä V.I.P.:t tai S.U.P.E.R.:it. Koska lukuvuoden päättymiseen liittyy paljon kaikenlaista muutakin kuin kokeita, on tämänkertainen kuukausitiedotekin vähän tavallista pidempi.


Vuosikirja 2022-2023
Pyrimme jälleen kerran kasaamaan jonkinlaisen vuosikirjan menneen lukuvuoden tapahtumista ja kaikilla halukkailla on mahdollisuus osallistua tähän tärkeään AM-historian ikuistamiseen! Olemme yrittäneet koota vuosikirjoihin lukuvuoden varrelta tärkeitä tapahtumia, sattumuksia, hahmoja, lentäviä lausahduksia ja muita ikuistamisen arvoisia hetkiä. Ylläpito ei kuitenkaan ole läheskään aina paikalla, kun jotain legendaarista tapahtuu, joten jos tahdot varmistaa, että juuri se sinun mielestäsi vuoden tärkein juttu tallentuu vuosikirjaan, sinun kannattaa ottaa ohjat omiin käsiisi! Lisätietoa vuosikirjan tekemiseen osallistumisesta löytyy vuosikirjainfosta. Vaikak reportaasit, haastattelut tai muunlaiset pidemmät tekstit eivät olisikaan sinun juttusi, osallistua voi erittäin mielellään myös vaikka vain kirjoittamalla hahmostasi lyhyen hahmoesittelyn ja äänestämällä vuosikirjapalkintoja.

Vuosikirjan hahmoesittelyt
Vuosikirjaa varten keräämme lyhyitä esittelyitä hahmoista sekä näiden lukuvuoden kohokohdista. Koska emme valitettavasti tiedä kaikkien hahmojen kaikkia lukuvuoden kohokohtia ja legendaarisimpia lausahduksia tai ylipäätään näiden vaiheita lukuvuoden aikana, jokaisen pelaajan pitäisi kirjoittaa nämä itse, jos tahtoo hahmostaan esittelyn vuosikirjaan. Esittelyjen ei tarvitse olla mitenkään erityisen pitkiä, joten vuosikirjaa varten ei tarvitse tarinoida kokonaisia romaaneita vaan vähempikin riittää. Vuosikirajesittelyn tekemisestä ja sen palauttamisesta voi lukea lisää täältä. Aikaa esittelyiden palauttamiseen on perjantaihin 30. kesäkuuta 2023 saakka.

Vuosikirjatittelien äänestys
Vuosikirjaa varten on perinteisesti äänestetty myös “Tylypahka AM:in todennäköisin” -titteleistä. Äänestystä ei ole tarkoitettu mitenkään erityisen vakavasti otettavaksi vaan se on tehty ihan vain huumorimielessä. Tarkoituksena on äänestää AM:in eri hahmoja mm. sellaisissa kategorioissa kuin “Todennäköisesti unohtaa läksyt” ja “Todennäköisimmin aiheuttaa vaivaa sairaalasiivessä”. Kaikilla AM:in pelaajilla on käytössään yksi ääni ja äänestysohjeet löytyvät täältä. Äänestysaikaa on perjantaihin 30. kesäkuuta 2023.

Päättäjäisjuhla 2023
Päättäjäisjuhla pidetään perinteiseen tapaan chatissa näillä näkymin joskus kesä-heinäkuun taitteessa. Tarkempi päivämäärä tulee äänestykseen luultavasti kesäkuun alkupuolella, kun osaamme arvioida tarkemmin, kuinka kauan viimeisten tupa- ja roolipelipisteiden laskeminen ja palkitseminen kestää. Päättäjäisjuhlassa juhlistetaan valmistuvia oppilaita ja jaetaan joitakin palkintoja (ks. seuraava kohta).

Lukuvuoden 2022-2023 palkinnot
Jaamme lukuvuoden päätteeksi yleensä melkoisen liudan erilaisia palkintoja, joista osa perustuu pelaajien ahkeruuteen lukuvuoden aikana niin opiskelujen kuin roolipelien parissa, mutta osa palkinnoista on myös äänestettäviä. Kaikilla Tylypahka AM:in pelaajilla on käytössään yksi ääni äänestykseen ja lisäksi erikoispalkintoja voi ehdottaa niin montaa kuin haluaa. Äänestysohjeet löytyvät nyt foorumilta ja siellä ovat myös linkit äänestyslomakkeisiin ja erikoispalkintojen ehdottamiseen. Äänestysaikaa on perjantaihin 9. kesäkuuta 2023 saakka. Myös erikoispalkintoja voi ehdottaasiihen saakka.

Toukokuun erikoiskirjahaaste
Tämän kuun aiheena on kuuluisa kirjailija, jota olet vältellyt. Tarkoituksena on siis lukea kirja joltakin sellaiselta kirjailijalta, jolta sinun on pitänyt lukea jokin kirja, mutta et ole. Koska kuuluisuus on määritelmänä ehkä hieman häilyvä, jokainen päättääköön jälleen itse, mikä on omasta mielestä tarpeeksi kuuluisa tähän haasteeseen. Tarkemmat ohjeet haasteeseen löytyvät haastetopiikista, ja sinne myös ilmoitetaan haasteen suorittamisesta. Aikaa haasteen suorittamiseen on vuoden 2023 loppuun saakka, ja jos olet jo aikaisemmin tänä vuonna sattunut lukemaan jonkin haasteeseen sopivan kirjan, voit ilmoittaa hyväksilukea sen haasteeseen ilmoittamalla sen haastetopiikkiin vaikka heti. Huomaa kuitenkin, että yhden kirjan voi hyväksilukea vain yhteen erikoishaasteeseen!

Kesäloma ja kesäleiri 2023
Tänä vuonna Tylypahka AM:in kesäloma alkaa virallisesti maanantaina 5. kesäkuuta 2023 ja päättyy sunnuntaihin 3. syyskuuta 2023. Kesäloman aikana ei järjestetä normaalia opetusta, mutta foorumi ja chat ovat normaaliin tapaan auki ja niissä voi pelata myös menneelle lukuvuodelle tai vaikkapa kesälomallekin sijoittuvia pelejä. Lisäksi kesän aikana järjestetään koulun perinteinen kesäleiri, joka tarjoaa mahdollisuuden pelata kesän aikana hahmoja vähän normaalista kouluelämästä poikkeavassa miljöössä. Tämän vuoden kesäleirin infot julkaistaan maanantaina 15. toukokuuta 2023, jolloin aukeaa myös leirille ilmoittautuminen. Leiri itsessään alkaa (off-game) 12.06.2023. Mitä tämänkertaisen leirin aiheeseen tulee, se paljastuu 16. päivä, mutta voimme sanoa, että se on paikka, jossa AM on leireillyt jo joskus aiemminkin ja se on myös täysi 180 asteen käännös viime vuoden leiriteemasta.

Valmistuminen ja seuraavalle luokalle siirtyminen
Seuraavalle luokka-asteelle pääsevät siirtymään (tai 7.-luokkalaisten tapauksessa valmistumaan) ne oppilaat, jotka ovat lukuvuoden aikana ansainneet vähintään yhden (1) tupapisteen. Roolipelilliset hahmot (hahmot, jotka eivät ansaitse tupapisteitä) pääsevät aina automaattisesti seuraavalle luokka-asteelle. Foorumilta löytyy nyt lista oppilaista, jotka ovat jäämässä luokalleen tai valmistumassa (joka on alustava, koska tilanteet voivat vielä muuttua ennen kesäkuuta). Jos hahmosi on luokalleen jäävien listalla, voit korjata tilanteen vielä yksinkertaisesti ansaitsemalla tällä edes yhden roolipelipisteen ennen lukuvoden päättymistä. Jos se ei jostain syystä ole mitenkään mahdollista, mutta tahtoisit hahmosi silti seuraavalle luokalle, sekin toki on mahdollista ja listan yhteydestä löytyvät ohjeet tähänkin. Jos hahmosi on valmistuvien listassa, mutta et tahdo tämän jostakin syystä vielä valmistuvan vaan jäävän vaikkapa luokalleen, sekin onnistuu, kun otat yhteyttä ylläpitoon (mielellään ennen päättäjäisjuhlaa, jotta hahmoasi ei julkisteta valmistuvaksi). Ohjeet tähänkin löytyvät samasta topiikista kuin listakin. Topiikki sisältää myös tietoa siitä, mitä pelaaja voi valmistuvalla hahmollaan jatkossa tehdä (tai olla tekemättä). Jos valmistuva hahmo on päähahmosi, toivomme sinun ilmoittavan meille uuden päähahmosi ennen seuraavan lukuvuoden alkua (ja ohjeet tähänkin ovat - yllättävää kyllä - samaisessa topiikissa!). Tämän vuoden valmistuvien joukossa on melko paljon päähahmoja, joten varmistakaa, että ilmoitatte seuraavan päähahmonne ennen seuraavan lukuvuoden alkamista!

Tupa- ja roolipelipisteiden deadline
Kuluvan lukuvuoden tupa- ja roolipelipisteiden deadline on sunnuntaina 4 kesäkuuta 2023. Tämä tarkoittaa, että kaikki kyseisenä päivänä tai sitä ennen tienatut tupa- ja roolipelipisteet lasketaan lukuvuoden 2022-2023 pistesaldoon palkintoja jaettaessa. Kaikki sitä myöhemmin ansaitut pisteet puolestaan lasketaan kesäleirin pistesaldoon. Chatpelien osalta tämä tarkoittaa, että peli pitää merkitä aikajanalle ja/tai tehdä siitä chatpeli-ilmoitus viimeistään 4.6.2023, jos siitä tahtoo saada pisteet vielä tälle lukuvuodelle. Jos aikajanalle lisäyksen ja/tai peli-ilmoituksen tekee vasta tämän jälkeen, pisteet menevät kesäleiripisteisiin, vaikka peli itsessään olisikin pelattu ennen deadlinea. Foorumipelit pisteytetään kyseisen päivämäärän jälkeen peliviestin lähetysajan mukaan eli 4.6. tai sitä ennen postatuista pelivuoroista pisteet menevät tälle lukuvuodelle ja sitä myöhemmin postatuista kesäleirille. Opettajat voivat palkita kursseilla ansaittuja tupapisteitä (esim. läksyistä tai loppukokeesta) vielä sunnuntaihin 11. kesäkuuta 2023 saakka. Opettajat saavat vielä tämän kuun aikana sähköpostitse ohjeistuksen lukuvuoden loppuun liittyvistä käytännön asioista ja aikatauluista.


Uudet oppilaat

Lavinia Egerton (Korpinkynsi, 5. luokka*)


Uudet henkilökunnan jäsenet

Ei vielä uusia henkilökunnan jäseniä


Tapahtumat

01.05.2023 - Vappupäivä
06.05.2023 - Rohkelikko vs. Korpinkynsi huispausottelu
08.05.2023 - Prof. Abigail Cheshiren (37 vuotta) syntymäpäivä
09.05.2023 - Euroviisujen 1. semifinaali klo 22
11.05.2023 - Euroviisujen 2. semifinaali klo 22
13.05.2023 - Tylyahopäivä ja euroviisufinaali klo 22
14.05.2023 - Äitienpäivä
15.05.2023 - Desdemona Adamsin (vuotta) syntymäpäivä
17.05.2023 - Rémi LaRuen (vuotta) syntymäpäivä
18.05.2023 - Helatorstai
19.05.2023 - Uusikuu
28.05.2023 - Helluntai
30.05.2023 - Ivana Gracen (19 vuotta) syntymäpäivä


Toukokuussa tapahtunutta

Ei vielä tapahtumia

Tapahtumia poimitaan foorumin roolipeleistä, kuukausittaisista peli-illoista sekä ilmoitetuista chatpeleistä. Lisäksi tapahtumia voi ilmoittaa yksityisviestillä allekirjoittaneelle!
Jesse Caine | Taikaliemet & tähtitieto | Luihuisen tuvanjohtaja
"We don’t own our heavens now, we only own our hell." (Avatar)
Pelaajaesittely ja hahmolista