🏘️ Tylyahopäivät 2023-2024

Kuva

Valvojat: Atlas Ironwood, Sebastian Madison, Tylypahkamafia

Avatar
Jesse Caine
Ylläpitäjä
Viestit: 3550
Liittynyt: 10. Lokakuuta 2013, 14:58
Ammatti: Professori
Oppiaine: Taikaliemet & tähtitieto
Viesti:

🏘️ Tylyahopäivät 2023-2024

Viesti Kirjoittaja Jesse Caine »

Tylyahopäivät 2023-2024

Tylypahka AM:issa oppilaat pääsevät aina silloin tällöin vierailemaan läheisessä velhokylässä eli Tylyahossa. Tästä topiikista löytyvät in-game voimassa olevat "Tylyaho-säännöt" sekä kuluvan lukuvuoden tylyahopäivät, jotta näitä tietoja voi käyttää roolipeleissä.

Tylayhopäivät 2023-2024

16.09.2023 (siirtynyt lukukauden alun vuoksi)
14.10.2023
18.11.2023 (siirtynyt huispausottelun vuoksi)
09.12.2023
20.01.2024 (siirtynyt lukukauden alun vuoksi)
10.02.2024
09.03.2024
30.03.2024 (pääsiäisviikonloppu)
13.04.2024
11.05.2024

Milloin?
Tylyahovierailupäivät ovat pääsääntöisesti joka kuukauden toisena lauantaina. Jos kyseinen päivä on lomapäivä tai samana päivänä on koulun huispausliigan virallinen ottelu, siirtyy Tylyahovierailupäivä seuraavan viikon lauantaihin. Lisäksi “pääsiäisloman” lauantai (eli pitkäperjantaita seuraava päivä) on aina Tylyahovierailupäivä. Nämä päivät löytyvät nyt merkattuna AM:in lukujärjestyksestä ja ne on mainittu myös kuukausitiedotteissa. Lisäksi tämän postauksen lopusta löytyy lista tämän lukuvuoden Tylyahopäivistä. Tylyahopäivinä Tylyahoon saa lähteä klo 8 eteenpäin ja takaisin koululle pitää palata viimeistään klo 20.

Keille?
Tylyahopäivinä Tylyahossa pääsevät käymään kaikki koulun oppilaat, jotka ovat toimittaneet tuvanjohtajalleen huoltajan allekirjoituksella varustetun lupalapun. Myös ensimmäisen vuoden oppilaat siis voivat päästä Tylyahoon, kunhan ovat palauttaneet lupalapun. Lupalaput lähetetään kaikille oppilaille kesän aikana seuraavan lukuvuoden kirjalistan mukana, joten sen voi tuoda syksyllä mukanaan allekirjoitettuna. Oppilaan huoltajat voivat toimittaa allekirjoitetun lupalapun myös pöllöpostilla tuvanjohtajalle myöhemminkin lukuvuoden aikana. Jos oppilas käyttäytyy Tylyahovierailun aikana asiattomasti (ja jää siitä kiinni), voi tuvanjohtaja kieltää määräajaksi tämän Tylyahovierailut. Tylyahovierailut voidaan kieltää oppilaalta määräajaksi myös rangaistuksena muista sääntörikkomuksista, jos tuvanjohtaja katsoo sen aiheelliseksi (mutta ensisijaisia rangaistuksia ovat yleensä jälki-istunnot, pokaalien kiillotus ja muu vastaava koulun hyväksi tehty työ). Huoltajat voivat myös milloin tahansa perua antamansa luvan ottamalla yhteyttä oppilaan tuvanjohtajaan tai koulun rehtoriin.

Joululoma
Joululomaksi koululle jäävät oppilaat voivat loman aikana päästä käymään Tylyahossa tuvanjohtajan tai muun opettajan kirjallisella luvalla (olettaen, että oppilaalla on olemassa myös se huoltajan allekirjoittama lupalappu). Lupa pitää pyytää jokaista vierailua varten erikseen ja sen myöntäminen on opettajan harkinnan varassa. Useimmat opettajat määräävät myös jonkin paluuajan ja vaativat, että oppilaat käyvät palattuaa näyttäytymässä opettajalle (jotta tämä voi todeta näiden todella palanneen ja mielellään vielä yhtenä kappaleena).

Muuta
Oppilaiden odotetaan käyttäytyvän Tylyahossa koulun arvolle sopivasti. Tämä tarkoittaa, että useimmat koululla kielletyt asiat ovat kiellettyjä myös Tylyahossa. Alaikäiset oppilaat eivät luonnollisestikaan saa Tylyahossakaan nauttia alkoholia eikä heillä ole asiaa ikärajallisiin paikkoihin (esim. baareihin, joihin on ikäraja). Jo täysi-iän saavuttaneet oppilaat voivat halutessaan käydä Tylyahossa baareissa ja nauttia alkoholia, mutta heiltä odotetaan edelleen asiallista käytöstä (jollaiseksi esim. humalaista sekoilua ei varmasti katsota) sekä kotiintuloajan noudattamista kuten alaikäisiltäkin oppilailta. Tylyahopäivinä osa koulun henkilökunnasta on määrätty Tylyahoon pitämään oppilaita silmällä. Tämä on näille henkilökunnan jäsenille työaikaa, joten esim. alkoholin nauttimista ei katsota hyvällä. Henkilökunnan ei ole tarkoitus olla hönkimässä koko ajan oppilaiden niskaan vaan yleisemmin vain pitää silmällä, etteivät koulun oppilaat aiheuta mitään katastrofeja tai yleistä pahennusta vierailullaan.

Off-game
Ylempänä esitetyt säännöt ovat koulun in-game -sääntöjä eli sääntöjä, jotka ovat hahmojen tiedossa ja joita näiden odotetaan noudattavan. Tämä ei tietenkään tarkoita, etteivätkö hahmot voisi rikkoa sääntöjä. Jos hahmo rikkoo sääntöjä ja jää siitä kiinni, luvassa on luultavasti in-game rangaistus, esim. jälki-istuntoa. Emme kuitenkaan AM:in ylläpidossa mitenkään seuraa, mitä hahmojen on pelattu Tylyahossa tekevän, joten on täysin pelaajan päätettävissä, jääkö hänen hahmonsa kiinni sääntörikkomuksesta vai ei ja mikä mahdollinen rangaistus siitä sitten on ollut (paitsi tietysti, jos pelissä on ollut mukana joku henkilökuntahahmo, joka on saanut oppilaan kiinni sääntörikkeestä ja antanut siitä jonkin rangaistuksen). Tylyahossa kuitenkin in-game on aina myös koulun henkilökunnan jäseniä valvomassa, joten kannattaa muistaa, että ei siellä varmastikaan ihan mitä tahansa voi tehdä jäämättä kiinni.

Emme myöskään pidä mitään listaa siitä, keillä hahmoilla on lupalappu palautettuna ja keillä ei (vaikka in-game tietysti koulun henkilökunnan jäsenillä on tällainen lista). Jokainen pelaaja varmasti tietää itse omien hahmojensa tilanteen. Jos hahmolla ei ole lupalappua, mutta tämä tavalla tai toisella pääsee livahtamaan Tylyahoon ja jää kiinni, on siitä tietysti luvassa rangaistus. Ja rangaistuksista olikin jo kerrottu ylempänä. :D Varmasti on ihan mahdollista, että hahmo kerran tai kaksikin onnistuu käymään Tylyahossa luvatta, mutta toisaalta melko epätodennäköistä, että joku onnistuisi tekemään sitä koko lukuvuoden jäämättä koskaan kiinni.

Niille, jotka eivät jaksaneet lukea kaikkea ylläolevaa: Yllä ovat lukuvuoden 2023-2024 Tylyahopäivät. Tylyahossa saa kyseisinä päivinä olla klo 8-20. Vierailupäivinä siellä on myös koulun henkilökuntaa valvojina, ja oppilaiden odotetaan käyttäytyvän kiltisti tai muuten pääsee palkintohuoneeseen kiillottamaan pokaaleita seuraavat viikonloput. Nämä valvojat eivät tietenkään voi olla kaikkialla ja koko ajan, mutta kylä on kuitenkin melko pieni, joten jos tahtoo tehdä tyhmyyksiä jäämättä kiinni, tyhmyydet kannattaa suunnitella melko huolellisesti.
Jesse Caine | Taikaliemet & tähtitieto | Luihuisen tuvanjohtaja
"We don’t own our heavens now, we only own our hell." (Avatar)
Pelaajaesittely ja hahmolista